Пак ще спират топлата вода. Предложения за нагревател ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Пак ще спират топлата вода. Предложения за нагревател ?

Мнение от Tsureto » 26 Юли 2018, 7:23

Пичове онзи ден разбрах, че от 1-ви до 14-ти, ще спират топлата вода в Дружба. За други квартали не знам. Питането ми е да махна смесителя в банята и да поставя от тези нагревателите (тип делимано). Ще търся такъв с душ, но много хора казват, че не вършат никаква работа тия нагреватели и не стоплят водата. Ясно ми е, че няма да е вряла, но ако някой има опит с такива, да сподели кой е добре и като цена и като качество, за да се ориентирам и да взема един.
Мерси предварително.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Пак ще спират топлата вода. Предложения за нагревател ?

Мнение от Моджо » 26 Юли 2018, 8:16

Работа да си миеш чиниите вършат.
Работа да се къпеш -вършат, нооо. За да върши ребота нещото треа да е 6kw и нагоре, за предпочитане 8. Демек има значение какво ти е окабеляването у в апартамента и дали нема да гърмат предпазителите.
Най-добре е с трифазен ток
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 26 Юли 2018, 8:43

Моджо написа:Работа да си миеш чиниите вършат.
Работа да се къпеш -вършат, нооо. За да върши ребота нещото треа да е 6kw и нагоре, за предпочитане 8. Демек има значение какво ти е окабеляването у в апартамента и дали нема да гърмат предпазителите.
Най-добре е с трифазен ток

6 kW или 9 то си е направо проточен бойлер, то даже ще е най на далавера. Едно Делимано, а не подобните му беше към 80-90 лв, бойлерчето малко повече ама някой ден я на село на вилата, я някъде другаде :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 26 Юли 2018, 9:25

Доста често в Метро пускат 2 за 1 на тия смесители, но точно тия дни ги няма :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 26 Юли 2018, 9:48

Имам делимано, но то става само да си измиеш ръцете що годе, защото водата е топла само на слаба струйка. Дори и за чинии не мисля, че е кой знае колко ефективно. А и накрайника на по евтиния, няма възможност за душ. По скъпите са по 140 лв, но за тея пари може да си вземеш някакъв цял малък бойлер шийт марка по ниски киловати да не трепеш бушони + меките връзки да си направиш една мини водна инсталация, докато нямаш ТЕЦ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 26 Юли 2018, 12:17

Това делимано, вече на 2 броя, първите няколко месеца прави водата вряла, дори се изгарям, след няколко месеца едвам я докарва хладка .. Не знам при вас дали е така.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Юли 2018, 12:22

Аз си реших проблема по-ефективно. Махнах се от София :mhihi: Сега нямам проблеми с вода, ток и т.н. Топло ми е, светло ми е, не се налага няколко пъти в годината да се къпя със студена вода.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 26 Юли 2018, 15:12

TNT написа:Аз си реших проблема по-ефективно. Махнах се от София :mhihi: Сега нямам проблеми с вода, ток и т.н. Топло ми е, светло ми е, не се налага няколко пъти в годината да се къпя със студена вода.

:bchug: Колегата да измисли една бърза отпуска, не му трябва бойлер.
Сега сериозно, имах един сериозен ремонт със смяна на тръби,който отлагах доста време и пробвах няколко такива проточни бойлерчета. Не съм ги пробвал за къпане, понеже в банята топла вода имаше, но и да бях, нямаше да се получи. Трябва на минимума да е струята за да е достатъчна топла водата, иначе е просто хладка. При по-силните едва ли ще издържи контакта, освен ако не е предвиден за фурни/печки/тн. Един приятел има някакъв доста по-голям проточен бойлер на Самсунг, който става за абсолютно всичко и по спомен е или 9 , или 12 киловата. Само, че цената му беше като за една почивка по морето, та пак се връщам на предложението за извънредна отпуска/болнични.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юли 2018, 16:54

Както каза колегата по нагоре за къпане от 6квт нагоре , иначе е хладка водата . В дружба и изобщо в цяла София където има тец - инсталацията не става за такива проточни душове ако не е предвидена за бойлер . В панелките без тец до бойлера в банята се пуска отделен 6 квадрата кабел само за бойлера от таблото . Нормалните кабели до контакт са 2.5 мм2 , каквито и вероятно са в случая . Ако нямате подходяща инсталация по добре не си правете експерименти с тия проточните душове .

Относно слабото подгряване след време при делиманото , най вероятно става въпрос за натрупване на варовик по нагревателя .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 26 Юли 2018, 17:38

Ясно, значи няма смисъл от тях. А пък да влагам пари за бойлер само за 15 дена .... мне.
Излизам отпуска, от 1-ви до 6-ти съм на морето, но после се връщам и пак 1 седмица ше го карам на бързоварче с канче явно. Много кофти, особено в тези жеги.
Не знам в чужбина има ли такива "профилактики", но ми се струва много първобитно това да се прави в 21 век, и не е като да не си плащаме сериозни суми за услугата.... :ranting:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 26 Юли 2018, 19:32

Еми в Германия, газовото котле в апартамента ни, за 2 години се прецака около 5 пъти и чакахме да пратят майстор по няколко дни :lol: Така че не се отчайвай !

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Юли 2018, 19:43

:OT: Аз нямах предвид отпуска, а постоянно :mhihi: Свиквай. В София за 5 години живях в два квартала бая далече един от друг и това са били постоянни проблеми. Бахти столицата, където ти трябват бързовари да се изкъпеш :no: Инвестирай си в бойлерче, щото няма да е последния път това.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 27 Юли 2018, 2:06

айде стига глупости, режими имаше до през 90те, всяко лято и то не само в София.. предполагам сега е заради някакви планови ремонти. то не че и онова не са били разни профилактики и ремонти... но аз не си спомням за сигурно от 15на години да са спирали топлата вода за повече от ден, това след някаква авария. и все още предпочитам тец пред ток или газ. явно в различни столици живеем
а и варовик в София трудно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Юли 2018, 6:52

TNT написа:Аз си реших проблема по-ефективно. Махнах се от София :mhihi: Сега нямам проблеми с вода, ток и т.н. Топло ми е, светло ми е, не се налага няколко пъти в годината да се къпя със студена вода.

:OT: Дано сега, не ти спрат телефона, че сигуно ще се махнеш от планетата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Юли 2018, 9:30

Cvetun написа::ranting:

Като ти е писнало, тегли им една майна и си ползвай бойлера постоянно ...
Ubi dubium, ibi libertas

Следваща

Назад към Извън Темата