Автомобили! (тоя път без жени)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Автомобили! (тоя път без жени)

Мнение от Мордехай » 26 Яну 2019, 8:51

Правя тая тема, за да си попишем малко за коли, без да се съобразяваме, коя е за сваляне (пикъп), коя е за впечатляване и коя би одобрила жената.
Коя кола за всеки от вас би била най-добра за ежедневието, възможно ли е да съществува такава кола или трябва да са две, три за различните случаи или дестинации?
Коя кола би била върховната за вас за кеф, за уикенда, за пистата или за проект?
Имате ли такива коли или просто мечтаете за тях? Постижими ли са или ще си останат мечта?
Коя кола е връх на автомобилостроенето за вас, кажете нещо повече за нея.
Вече имаше дискусия коя кола е спряла тока ни, но все пак нека попишем за нещо хубаво и да загърбим ежедневните дрязги за винетки, жени, закони, катастрофи и подобни. Нека не се препираме коя е по-добра, а само изказваме мнения и се опитваме да бъдем обективни спрямо другите.
Ще напиша и своето мнение после, за да не прецакам уводната тема.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Re: Автомобили! (тоя път без жени)

Мнение от Jarvis » 26 Яну 2019, 9:53

Интересен подход за мерене на чурки, защото до това се стига винаги :lol:
Нищо де, да свирим старта все пак.
Аз за себе си съм преценил, че няма кола, която попълва всичките ми графи.

Липсва ми кефа, който ми носеше един рендж спорт зимата в големите преспи. Газ колкото може, като опре по корем - изпускаш въздуха, купето мачка снега, помпиш пак и отново газ. Радвах се като малко дете... естествено минуси много - 12/100 извънградско, гадно управление, мудно набиране, но... хубаво би било да си имам един такъв за лоши дни и излети лятото...
За градска кола ми се кара 350з, честно казано. Страшно готина атмосферка, чудни спирачки, директно управление и фабричен шпер отзад. Крайно непрактична, няма много части за нея, гаден интериор но... мерак.
Кара ми се и нещо за дълъг път - Е55 компресор, малка инвестиция в кулер, шайба и мап - близо 600к.с. на газ. Железен мотор, по-силен от 6.3, по-безпроблемен. Единствено кутията е абсолютен дървар - здрава на копеле, носи над 1к нм, но е и също толкова тъпа като дървар.
Лятото ми е мерак да ида до морето с гаджето в SL500, на старите (2002-3-4г) им се сменя цялата предница с фейслифта и си става изцяло друга кола, евтина газ за 306кс мотора. Със свален гюрук и тия са много, но звука е важен... Всеки един СЛ винаги ми е изглеждал някак стилен, класен, гледащ от високо но ненатрапчив... като красива жена в прилепнала черна рокля...абе харесва ми. В БМВ z4 би ме хванало срам. В 911 кабрио също.

За разни проекти, правеняци и уикенд играчки не мечтая. Тръгне ли човек в тая насока винаги се стига до момента в който вече са набити едни торби с пари за нещо, за което няма кой да извади и половината от това, което си вложил и се сещаш, че ако сега имаше тези пари на куп можеше да купиш нещо готово, по-ново и най-вероятно по-добро от производителя.
Друг е въпроса, че автомобилния спорт винаги е бил pay-to-win и най-често тези с най-скъпите коли са най-бързи на пистата, което не ме кефи като идея по начало.
Уикенда карам кросови мотори, където можеш да си първи и със стоков мотор на 15 години за 2-3к лева.

Това са горе-долу постижимите мераци, поне за мен.
Автора ако може да добави малко уточнение към първия си пост преди някой да се е изцепил, че иска Ламбо Урус за зимата, Пагани за София-Бургас и някой тръбен Caterham да си вее перчема лятото, че съвсем ще заприличаме на лапетата пред блока с картинки от дъвки Турбо :lol:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 26 Яну 2019, 10:34

В момента ми се ще да си купя Камаро ZL1, ама последния път като проверих имам пари само за един резервоар :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 26 Яну 2019, 11:06

За патуване E63 w213 biturbo 4 matic страхотен мотор ,които върви много сериозно ,а за лигавене мерцедес 190 с легендарния 6 цилиндров мотор Ом 606 с holseth hx 52 8mm dieselmeken pump и двете коли са мечта :D :D

Потребител
Аватар

Мнение от Jarvis » 26 Яну 2019, 11:15

От последното ще има много изненадани физиономии... опушени също :lol:
Сещам се за москвича-мазерати и касетките с буркани на тавана... :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 26 Яну 2019, 11:32

Ако се размечтая, ще стана както каза Джарвиса, малко дете, но пък, би мааму :D

За ежедневка и пътувания - море, почивки и т.н бих избрал пета серия - Е39, Ф10 са ми най на сърце. голяма, място за багаж, за пътници, страхотна визия, красив интериор, екстри каквито искаш, възможност за персонализиране и то доста сериозна /на Е39 поне, за Ф10 нямам идея/. М5 мотора на Е39ката ми е мечта, за Ф10 не съм се интересувал толкова, защото на тоя етап е непостижима мечта.

911 за писта или планинско каране лятото по пътища с много завои.

Форд мустанг за душата и круиз каране насам натам когато нямам какво да правя.

И някоя Е36 за дрифт :D

A сега в реалността:

Понеже възможностите ми са доста ограничени, се опитах да съчетая всичко горе в една кола, коята да е красива, стилна, с уникален интериор, която да става за дълъг път, да става за градско шофиране, да има място за багаж и пътници, да е динамична и стабилна на пътя при по-спортно шофиране и да е сравнително икономична и с прилична поддръжка. Спрях се на Е39 2.8 със заводски М пакет и мисля, че изборът е добър - колата е бърза, стабилна /с това окачване наистина завоите не ги усеща/, красива е, интериорът е чудесен, става за града в който живея, място за багаж колкото искаш, купето е достатъчно просторно за да пътуваме 4-5 човека до морето. А и усещането от шофирането качва усмивка на лицето всеки път, в който я настъпиш малко повече.

За сега 1 кола ми е максимум, за да я поддържам в адекватно състояние.

При възможност бих си взел още една, но се колебая с каква цел - вариант 1 е да си взема някоя по-стара баварка и да си я препревя за любитеслки дрифт, нищо кой знае какво, просто да си чеша крастата на полигона или някой път на писта. Вариант две е някое причтно кабрио за разходки лятото - нещо олд скул - например Е30. Но те са доста скъпи, така че по-вероятно е да имам възможност за някоя 36-ца кабрио.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Яну 2019, 12:16

За мен магическото число е 4 :ok:

Семеен СУВ, дублиращ семеен СУВ :mhihi: , лъскачка уикенд кола с класически привкус и кола за писта (in progress :mhihi: ).

Точно какви - въпрос на финанси. Винаги съм бил фен на е46 м3 и може и да си начеша крастата някой ден, Порше 911 също ми е таргет ама там не знам дали ще стигна някога ...

За мен универсална кола съм установил, че не ми ОК.
Най-универсално ми е х3то като кола, но е нито риба нито рак - върши работа ама не ме кефи ...

Иначе няма да се размечтавам, че ще стане сложно :mhihi: и няма да е нито сток, нито лесно нито евтино.

пп. Много важно за мен, квато и да е да можеш да я караш, а не да я мислиш!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Яну 2019, 12:34

Лада 1500 или 1600 s. Ехххх, Оркесътр без име, глей кво става. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 26 Яну 2019, 12:52

Jarvis написа:От последното ще има много изненадани физиономии... опушени също :lol:
Сещам се за москвича-мазерати и касетките с буркани на тавана... :lol:

Че ще има опушени ще има ,но ще останат много изненадани от този звяр! Особено като му смачкаш газта шумът е униникален ..Също да ,не говорим ако се сложи М104 или м119 в този купе :D :D

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 26 Яну 2019, 13:11

За мен най-удачния автомобил е някое бензиново SUV. Х5 М, Range Rover и подобни. Даже онзи ден разглеждах и Кайен, ама нещо не ги хвалят много :mhihi: . В момента имам хот-хеч в гаража. Готино е, приятно е, ама не е кола за всеки ден. Падне сняг, не излиза от гаража, дебиш постоянно да не уцелиш някоя дупка, щото си до там.. Ама пък като го смачкаш е кеф. За това и съм решил, следващата кола да е някое бензиново SUV, което хем да е практично, хем като го настъпиш да ти направи кеф. :lalala:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от big_dane » 26 Яну 2019, 16:20

По принцип се възхищавам на всички автомобили, без значение от марка, държава и тн. Но има някои коли, които просто ми спират дъха.

За ежедневка клоня към C7 RS6. V8 biturbo, 4х4 и огромен потенциал. Същевременно широко комби и доста комфортно.
За ежеднвека на жената BMW X4 M40d. Не зная защо, но харесва повече X4 пред Х3 и Х6 пред Х5. На няколко пъти заглежда Х4ки по улицата, а като цяло не се интересува особено от коли.
За писта бих взел BMW E82 с S85 мотор и ръчна. Малко и леко купе с огормен мотор, който доставя душевен оргазъм с всяко изцеждане на оборотомера до 8000 оборота
От екзотиките бих взел Koenigsegg One:1 или Lamborghini Aventador SVJ. Просто и двете са върха на инженерното развитие, без да се включва електрическо задвижване.

Иначе реалистично сега оглеждам Е36/Е46 купе с мотор над 2.5 и ръчна. Проблема е, че тук в Германия свестните Е36ци с 2.5+ мотор гонят вече 4-5 хиляди евро, а някак не мога да се склоня да дам толкова много пари за Е36ца.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Яну 2019, 18:01

dodge challenger hellcat+dodge durango srt....друго ми не требе

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 26 Яну 2019, 18:04

За извънграда :

Или това:

За градско пътуване:

За удоволствие:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Яну 2019, 18:25

Аз бих си взел за евридейка Х6M и GLE 63 да си ги менкам и да не вървя пеш докато едното е в сервиза :mhihi: . Някое кубче за разходки в планината и един авентадор ей така за уикендите да си джиткам напред назад и да си стряскам хората по тротоарите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 26 Яну 2019, 18:27

Мечтайте на воля, мечтите са безплатни, а понякога се сбъдват! Мерете пишки на воля, мойта беше 19-20 см преди да забременея перманентно, но и сега не се предава, загубила малко в тлъстините ми.
Аз много искам да имам ежедневна кола, която да бъде бърза, мощна, да вози меко, да е с висок просвет, клиренс или както и да се казва, да може да събира багаж като за малък бус, да ме кефи максимално и още не знам какво.
Харесва ми S-класата, големите мотори над пет литра, но е много ниска и не мога да се катеря по бордюри и да минавам лунния пейзаш на някои от местата които посещавам.
Харесва ми и GL-класата, ама много като кютук ми изглежда. А и някак си вече не искам повече да се возя на джип.
Харесват ми бусовете на Мерцедес, но пак са нисички.
Умишлено не споменавам БМВ, защото съм имал разни варианти и им се наситих, но Мерцедес не съм имал.
Ежедневно ползвам лек автомобил БМВ, който скоро ще продам, ползвам джип, когато пътя не позволява да стигна с БМВто и ходя на пазар за по-големи неща с бус.
Някакси искам всичко да обединя в едно, нещо като Шевролет Субурбан, ама и тоя кютук ако го завреш из София ще си тръгнеш трудно без рани.
Спортните автомобили няма да коментирам - обичам ги тия БМВта, Е46 фейслифт, умирам за нея, новата шестица, старата осмица, зет осем от деветдесетте. Не им знам моделите, но винаги се обръщам да ги доогледам. Мерцедес SEC 560 от деветдесетте, бежов, червен, ярко син - почти съм готов да си извадя бъбрек, ташак, черво или квото е нужно, за да ги притежавам.
Американски автомобили! Трудно ще устоя на някой, дори няма да ги изброявам.
На писта никога не съм ходил, нещо не ме влече, може би не съм се запалил, едва ли ще се запаля някога. Стига ми един роднина шампион и приятелите му.
За проекти нямам време, нерви, а може би и способности.
А пък ей тва GG Motorradtechnik Quad mit 1150 BMW-Boxer Motor, дето го правят едни швейцарци, направо ще му скъсам шортичките някой ден ако имам време и нямам задължения и най-вече ако си го купя.
Надявам се темата да ви харесва и да се отдадем на приятни писания.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Следваща

Назад към Извън Темата