Цялостно боядисване на кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Цялостно боядисване на кола?

Мнение от turbonetic » 10 Фев 2019, 12:37

Колеги,здравейте някои може ли да каже колко горе долу струва цялостно боядисване на колата + кърпене на пода и прага? Защото ми обавяват цени около 1500+ за едно боядисване и кърпене,което ми се струва доста според мен!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Цялостно боядисване на кола?

Мнение от mfandakov » 10 Фев 2019, 13:06

1500 лв труд са ОК, ако е с материалите са малко.Значи ще се слага кофти кит и кофти лак.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар

Мнение от turbonetic » 10 Фев 2019, 13:18

Материалите ще бъдат от майстора,но ми се струва твърде много 1500 лв за 25г кола..

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Фев 2019, 13:27

turbonetic написа:Материалите ще бъдат от майстора,но ми се струва твърде много 1500 лв за 25г кола..

:mhihi:

И като е на 25 г. работата по нея е по-малко или?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 10 Фев 2019, 13:40

Колега обикновено такива цени дават квартални майстори/и там има добри/,но едно место което работи по правилният начин - с камера, -с правилните материали, няма как да ти даде цена от 1500лв.Нямаш представа колко консумативи си влизат при тази дейност.Китове,разредители,книжно тиксо.хартия,фолио,шприц китове,антисилови кърпи,филтри за камерата,и ....да не задълбочавам.За тази кола само добра боя и лак са пари,
А ти имаш и кърпежи,тези 1500лв ги давай и се надявай лака да не се драска още на първата мивка.Аз не се занимавам с такава дейност,но имам поглед.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Фев 2019, 14:11

За съжаление това си е скъпо удоволствие и не бива да се учудваш от такива (и по-големи) суми. Както колегата каза, качествените материали струват скъпо, все пак предполагам, че не става дума за лада или шкода с боя тип оградна, а за нещо металик/перлен металик.
Труда също е много, а в днешно време и той поскъпва от ден на ден. Реално по-стара кола може да излезе и по-скъпо за боядисване от по-нова, защото както ти сам каза има кърпене, може да има и други несъвършенства като натисната ламарина, следи от градушка или нещо подобно, което изисква още повече корекции, преди да се нанесе боята накрая. Дали ще боядисваш Е36 с хубава боя или Е90 - цената на боята може би няма да е много различна. Има хора, дето дават за 40 годишни автомобили в пъти повече, отколкото някои други за 10 годишни - въпрос на възможности и желание. Затова трябва да се преценя нещо дали можеш да си го позволиш и дали искаш да му отделиш дадено количество пари и време, преди да се захванеш с проект (примерно).
Аз също имам желание да боядисам някой ден Е36-цата, която взех наскоро с цел хоби автомобил, но осъзнавам, че ще трябва да почака и да посъбера пари до тогава.
BMW only!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 10 Фев 2019, 14:21

За цедката ли иде реч? :mhihi: Ако не за Смарт, 1500 си е съвсем нормална цена, даже към долния минимум за боя и кърпене. Някъде в гаража на кварталния може и по-малко, но качеството на риск.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 10 Фев 2019, 14:42

Авторът има ли възражения относно цена 150лв. за боядисване на един детайл?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Фев 2019, 15:41

И аз търся оферта за цялостно изкърпване и боядисване на кола. Всичко вън и се започва от голо купе. Нещо от сорта на:

или

Колата не е в движение повече от 12-15 години. Няма удари, изключая огънат и после изправен калник. Ако някой се занимава с това, нека драсне ЛС. Надявам се да получа снимки в рамките на месец два и да говорим по-конкретно.

Готов съм да чуя цена от ... до. Говорим за работа без компромис на качество и с истински бои, не Лакпром от кварталната железария.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 10 Фев 2019, 16:23

Това си е съвсем отделна "работа" на клиповете по горе.Имам познат реставрира стари Мерцедеси,цените започват от 10 000 лв.

ентусиаст
Аватар

Мнение от turbonetic » 10 Фев 2019, 16:32

Не са ми проблем парите мога да дам и на 1500 но стига да е качествено и да се даде гаранция ,че няма да падне кита след 2 месеца.. Мерси много може да се заключи темата :)

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Фев 2019, 18:17

BMW_POWER написа:И аз търся оферта за цялостно изкърпване и боядисване на кола. Всичко вън и се започва от голо купе. Нещо от сорта на:
Колата не е в движение повече от 12-15 години. Няма удари, изключая огънат и после изправен калник. Ако някой се занимава с това, нека драсне ЛС. Надявам се да получа снимки в рамките на месец два и да говорим по-конкретно.

Готов съм да чуя цена от ... до. Говорим за работа без компромис на качество и с истински бои, не Лакпром от кварталната железария.

Едни пичове във Варна реставрират мерцедеси, в момента имат няколко обяви в мобиле за коли на по 150-200.000 евро. Намери ги, може да имат интересно за казване.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Фев 2019, 18:31

Аз мисля, че с тая Е30-ка червената друго искаше да ни каже, ама хайде. :mhihi:

Колега турбонетик, ела до Казанлък остави колата и за 1200 лв. я имаш без да я съсипе майстора ако боята ти не е някаква супер специфична. Материалите ще са ок, все пак трябва да я види човека, но работи евтино и добре като качество. Иначе цената от 1500 лв. не е висока, но много зависи от това какво точно ще се прави в това боядисване и колко има за китосване най-вече.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Фев 2019, 20:33

Top Gun Maverick написа:Аз мисля, че с тая Е30-ка червената друго искаше да ни каже, ама хайде. :mhihi:

Колата е Москвич 2140 1984г и е собственост на много близък за мене човек. Отишъл си нелепо преди няколко години. Карана и гледана като малко дете. За съжаление животът ни предлага безброй изненади и не всички са приятни. Колата е още с черни номера, ако не се лъжа. Питам за кърпене и боядисване. Истинско, с мерак, като за себе си. Искам цена за работа, която да ме накара да целуна ръката на майстора.

Части и ремонти по двигател и т.н. са отделно. Дано сега да си разбрал, какво искам да ви кажа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 12 Фев 2019, 0:55

BMW_POWER написа:
Top Gun Maverick написа:Аз мисля, че с тая Е30-ка червената друго искаше да ни каже, ама хайде. :mhihi:

Колата е Москвич 2140 1984г и е собственост на много близък за мене човек. Отишъл си нелепо преди няколко години. Карана и гледана като малко дете. За съжаление животът ни предлага безброй изненади и не всички са приятни. Колата е още с черни номера, ако не се лъжа. Питам за кърпене и боядисване. Истинско, с мерак, като за себе си. Искам цена за работа, която да ме накара да целуна ръката на майстора.

Части и ремонти по двигател и т.н. са отделно. Дано сега да си разбрал, какво искам да ви кажа.

Цецо Михайлов е твоя човек, но не успях да му открия координати. Говорих и с адаша от шарк сектора дето си прави 2002-ката при него, но и той му е затрил телефоните. Взима скъпо, но го прави все едно е за него си. Ако успееш да го откриеш давай смело на него :yes:
И му искай кръгче с турбо москвича дето наказва М3-ки :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Следваща

Назад към Извън Темата