Природните бедствия , дъжд и градушки
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Всяка година в различни краища на България при интензивни валежи на дъжд става като във Венеция. Много вода и съсипани инфраструктура , насаждения и др. Защо българина дава по 200-300 лева за застраховка на колата си , а не даде 50-100 лв да застрахова къщата си? Толкова ли не придобихме застрахователни навици? Този път в гр Пловдив наводненията бяха грандиозни, видях човек да караха кану по наводнените улици. С природата трудно е да се борим , но и превенцията не е на ниво...
iPhone X и Тапаталк
iPhone X и Тапаталк
Няма вече BMW
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Природните бедствия , дъжд и градушки
Venelin1111 написа:Всяка година в различни краища на България при интензивни валежи на дъжд става като във Венеция. Много вода и съсипани инфраструктура , насаждения и др. Защо българина дава по 200-300 лева за застраховка на колата си , а не даде 50-100 лв да застрахова къщата си? Толкова ли не придобихме застрахователни навици? Този път в гр Пловдив наводненията бяха грандиозни, видях човек да караха кану по наводнените улици. С природата трудно е да се борим , но и превенцията не е на ниво...
iPhone X и Тапаталк
Наистина ли не знаеш защо??
И не знаеш, че няма по-ценно нещо от колицата му, често няма нищо друго, не само по-малко ценно.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Значи МПС има приоритет пред жилището? Или живееш при мама и тати , или си квартирант. Как колата ще е с приоритет? Аз говоря за хора с имот особено по селата и малки градчета където общините не ги подпомагат при бедствия поради липса на средства в тези общини. За това застраховка имот е решение.
iPhone X и Тапаталк
iPhone X и Тапаталк
Няма вече BMW
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Проливни дъждове валят всяка година и ако къщата ти се наводнява редовно (без да се къса язовирна стена, речна дига или нещо подбно) трябва да ти хрумне, че нещо не е наред... Трябва ли тази къща да се намира там и ти искаш ли да живееш на такова място? В населените места покрай Дунава го има този проблем, нивото на реката често се покачва и залива някои квартали и пътища. Но не е трудно човек да разбере къде са проблемните райони. Може например да се поинтересуваш къде е римската крепост (калето) - имало е цяла редица римски укрепления по нашия бряг на Дунава, свързани с път.
За реколтата е ясно - проливен дъжд и градушка могат да я съсипят. Но всеки земеделски производител е наясно с това и си решава как да управлява този риск... Гледам, доста се използват в последно време някакви мрежи срещу градушка, не знам доколко са ефективни.
За реколтата е ясно - проливен дъжд и градушка могат да я съсипят. Но всеки земеделски производител е наясно с това и си решава как да управлява този риск... Гледам, доста се използват в последно време някакви мрежи срещу градушка, не знам доколко са ефективни.
Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Някой от вас някога застраховал ли е къща или селскостопанска продукция за която после да му се е налагало да чака плащане?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
И ще дочака дедовия. Така си мисля де. Иначе аз си застраховам и пътуванията извън страната и къщата и каквото се сетиш, с мисълта да не ми се налага да ползвям застраховката. Е така, за собствено успокоение.
Хм,хм...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
От както на мой приятел изплатиха щета “ наводнен от съсед” преди 3 г аз застраховам моята къща и няма дедов , има клаузи в застрахователния договор м/у мен и застрахователя. Приятеля взе 3000 лв за наводнен двор , мазе и сутерен в Своге е човека и е супер хепи , че му платиха премия.
iPhone X и Тапаталк
iPhone X и Тапаталк
Няма вече BMW
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
bum_bum написа:Някой от вас някога застраховал ли е къща или селскостопанска продукция за която после да му се е налагало да чака плащане?
Като знаем как плащат застрахователите....
Бях слушал производители да се оплакват че условията за сключване на застраховка са доста не атрактивни

За къщите не съм запознат но предполагам е дърво.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Абе, не съм много сигурен. Зависи и от застрахователя, разбора се. Ако е измекяр като булинс..Щото нали най0ниска цена. И ще почнат
А-аа ударила ви е градушка. Ами с каквър размер беше? Колко лешник, тц, не става треа да е колко орех инак нема пари. И искаме веществено доказателство - парчета градушка, схранявани при т. -20 градуса в лицензиран фризер.
А-аа ударила ви е градушка. Ами с каквър размер беше? Колко лешник, тц, не става треа да е колко орех инак нема пари. И искаме веществено доказателство - парчета градушка, схранявани при т. -20 градуса в лицензиран фризер.
Хм,хм...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Не си запознат , но знаеш и споделяш , гадаеш и плямпаш ей така... Ако застраховаш къща за 45 лв премията е 50000 лв по пера ; пример
-3000 за пожар покрив
-4000 наводнение и т н
Аз моята къща съм застраховал за 270 лв , премия 320000 и бонусите са по -високи. Да не се случва да ги ползвам обаче.
iPhone X и Тапаталк
-3000 за пожар покрив
-4000 наводнение и т н
Аз моята къща съм застраховал за 270 лв , премия 320000 и бонусите са по -високи. Да не се случва да ги ползвам обаче.
iPhone X и Тапаталк
Няма вече BMW
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Нищо не плямпам, примери за (НЕ)плзщане на щети по застраховки колко щеш. Иначе, както казах, аз съм застрахован. Да не ми се налага да я ползвам.
От друга страна пък не съм избрал най-евтината възможна и компанията е международна. Ама знае ли човек... Хич и не искам да разбирам.
От друга страна пък не съм избрал най-евтината възможна и компанията е международна. Ама знае ли човек... Хич и не искам да разбирам.
Последна промяна Моджо на 03 Юни 2019, 10:29, променена общо 2 пъти
Хм,хм...
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Не ти , по - горния пост, колегата пише , че не знае как е с къщите , но дава мнение.
iPhone X и Тапаталк
iPhone X и Тапаталк
Няма вече BMW
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Venelin1111 написа: ... Защо българина дава по 200-300 лева за застраховка на колата си , а не даде 50-100 лв да застрахова къщата си? Толкова ли не придобихме застрахователни навици? Този път в гр Пловдив наводненията бяха грандиозни, видях човек да караха кану по наводнените улици. С природата трудно е да се борим , но и превенцията не е на ниво...
Народа няма застрахователна култура, прави гражданска на колата щото е задължителна.
За застраховките на недвижимата собственост съм съгласен, не са и скъпи.
Защото не знам каква превенция може да се направи срещу такъв потоп, масово псуват кмета ама ...
https://www.facebook.com/groups/zabelia ... 071270587/
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... 2TG99a5rqM
Ей го и кануто

https://www.facebook.com/groups/zabelia ... 164588711/
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Замислям се - хипотетично всички си застраховат къщите в едно малко градче. Пада градушка и застрахователя:
- Казва нямам толкова пари, ето ви по 100лв за покривите.
- Плаща покривите и съди държавата, че не използва ракети против градушка.
Кое от двете според вас е по-вероятно?
Същото може да се помисли на тема - наводнения, кражби и тн. Да сте видяли застраховател, да изисква от държавата, да си върши работата, за да намали подобни разходи?
- Казва нямам толкова пари, ето ви по 100лв за покривите.
- Плаща покривите и съди държавата, че не използва ракети против градушка.
Кое от двете според вас е по-вероятно?
Същото може да се помисли на тема - наводнения, кражби и тн. Да сте видяли застраховател, да изисква от държавата, да си върши работата, за да намали подобни разходи?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Големи размишления пак.
Като падне градушка, е съм чувал да отказват да плащат за колите, а имаше стотици, да не казвам хиляди помляни преди години.
Никой не ви кара да си правите застраховки на имотите, гледайте си колиците и си свиркайте.
Те и за колите като гледам как плащат, ум ми се завива, хем % на вноската е в пъти по-голям от на имота.
Като падне градушка, е съм чувал да отказват да плащат за колите, а имаше стотици, да не казвам хиляди помляни преди години.
Никой не ви кара да си правите застраховки на имотите, гледайте си колиците и си свиркайте.
Те и за колите като гледам как плащат, ум ми се завива, хем % на вноската е в пъти по-голям от на имота.
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3