Консумативи, състояние и срокове
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Консумативи, състояние и срокове
Не намерих къде да го плесна, затова правя нова тема. Не е в раздел е46, защото касае всички автомобили. Модераторите ако смятат за неуместно да я трият.
е46, м52. 1 година от последната смяна,изминати само около 3 000 /три хиляди, не е грешка/ км. 100% извънградзско. През 90% от времето е седяла в гаража.
ФИЛТЪР КУПЕ:

ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР

Въздушния на практика е нов, ама поленовия...оле майко. Почвам да го сменям два пъти годишно.
Ся като сменя маслото ще снимам и него.
е46, м52. 1 година от последната смяна,изминати само около 3 000 /три хиляди, не е грешка/ км. 100% извънградзско. През 90% от времето е седяла в гаража.
ФИЛТЪР КУПЕ:
ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР
Въздушния на практика е нов, ама поленовия...оле майко. Почвам да го сменям два пъти годишно.
Ся като сменя маслото ще снимам и него.
Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Консумативи, състояние и срокове
Миии нормално, като гледам и сравнявам какви са ни пътищата
А сравнявям с Германия, Гърция и Щатите (с леки изключения), където съм шофирал активно достатъчно време, за да си направя заключение. Навсякъде е по-чисто по улици, булеварди и магистрали от при нас
Е, има и много, много по-зле - Индия
Там не карах, ама и не искам... а не исках и да дишам, ама нямаше как 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз съм пускал снимка на филтър от маска за колело. Каран само няколко десетки километри и далеч, далеч от препоръчителната от производителя смяна.
Абсолютно същото е и с филтъра за вода. Производителя казва - 800лт, той на 3-400 на практика вече не пропуска нищо, защото е пълен с кал.
Не ми се спира да снимам на какво направиха улицата към нас. С мотора е невъзможно почти да карам в някои дни, защото върху асфалта има плътен слой изсъхнала кал с дебелина 5 до 10 см.
От Столичен инспекторат, естествено отговориха, че са извършили проверка и подобно нещо няма. Най-вероятно с тия няколко стотин лева, които са им бутнали при проверката купуват на децата си от някъде чист въздух нов внос.
Абсолютно същото е и с филтъра за вода. Производителя казва - 800лт, той на 3-400 на практика вече не пропуска нищо, защото е пълен с кал.
Не ми се спира да снимам на какво направиха улицата към нас. С мотора е невъзможно почти да карам в някои дни, защото върху асфалта има плътен слой изсъхнала кал с дебелина 5 до 10 см.
От Столичен инспекторат, естествено отговориха, че са извършили проверка и подобно нещо няма. Най-вероятно с тия няколко стотин лева, които са им бутнали при проверката купуват на децата си от някъде чист въздух нов внос.

Колега, напълно нормално. Карал ли си мотор в София с бяла фланелка? Или да си оставиш прозорците цял ден отворени? Още преди 15 години запуших въздушен филтър на Фрилендър за 12 000км (95% извънградско) да положение, че не искаше да вдига над 120км/ч. Погледни си през прозореца.
а
Последна промяна Вуйчо на 31 Май 2020, 11:26, променена общо 1 път

Преди да спре паркирането в калта и киреча, никога няма да имаме чисти улици. Ма тва никой не иска да го възприеме и се почва с безкрайните оправдания, че Бойко, Фандъкова и филанкишията не са му осигурили безплатен персонален гараж за 2 коли, мотори и колелета пред панелката... Другата причина, разбира се, е в двора точно на Фандъкова, защото София се мие 2 пъти в годината
Колко от вас си почистват дома 2 пъти годишно, представете си какво би станало ако чистехме толкова рядко...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Моджо написа:Да, стария е с активен въглен, но пак си беше бял.
Колега, поне при марковите филтри, новите многослойни с активен въглен имат цвят точно като на снимката. Белият е загадка- "ребрата" му изглеждат удебелени, като на многослоен, но същевременно е бял. Ако дадеш точно модела, ще може да се види за какво става въпрос.
Преди да спре паркирането в калта и киреча, никога няма да имаме чисти улици. Ма тва никой не иска да го възприеме и се почва с безкрайните оправдания, че Бойко, Фандъкова и филанкишията не са му осигурили безплатен персонален гараж за 2 коли, мотори и колелета пред панелката...
И къде да паркираме- във въздуха ли. Вече 10 години безобразно строителство, докараха половин България в София- не може в град направен за 500 000 автомобила да има 2млн. и да искаме нещо по-различно от това. Сега продължават с допълнителни жилищни комплекси в "Младост"- още няколко десетки хиляди....
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Долният от твоята снимка, никога не е бил толкова бял колкото горния, просто новият, които си взел не е с активен въглен. Че си е мръсно, мръсно си е.
Чисто нов филтър с активен въглен:

Чисто нов филтър с активен въглен:

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Бе по-бял беше по спомен ама ся не помна преди една година точно как е било. То не е само цвета, прашляк е яко.
Хм,хм...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Тия дни ще снимам на 39ката, тя е навъртяла 4к миналата година 50/50 градско/извънградско. Новите филтри са същите като старите
Ако не забравя следващия път ще покажа снимка на въздушен на 15000км. Колата се кара основно извънградско.
Ми няма разлика между новия и стария от страната към дебитомера.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Естествено, че там няма да има разлика. Спрете се малко молависаandy написа:Ако не забравя следващия път ще покажа снимка на въздушен на 15000км. Колата се кара основно извънградско.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Естествено, че там няма да има разлика. Спрете се малко молависаandy написа:Ако не забравя следващия път ще покажа снимка на въздушен на 15000км. Колата се кара основно извънградско.
кое му е естественото молависа
тук що има??? "3 000 /три хиляди, не е грешка/ км. 100% извънградзско"
или колегата лъже?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Страната към дебитомера нали е 'вътрешната'? Това на снимката е 'външната' страна на филтъра,която вече е обрала някакво количество прах и мръсотия...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2