BMW Х1 vs Evoque плюсове и минуси
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW Х1 vs Evoque плюсове и минуси
Здравейте, смених 3 БМВ-та и съм сигурен, че ще карам новото Х1 "някога" , но дотогава съм изправен пред трудна дилема. Опитвам се да разбера дали съм решил да сменя моето БМВ Х1 2.3 204 кс 2010 с Range Rover Evoque 2013 190 ks. 2.2 и понеже няма никакви сравнения между двете коли ( от хора, които са ги карали и наистина познават тези коли) Бих искал коментираме колите за да могат и бъдещи купувачи, които се чудят да прочетат и да си направят сметка. Четох за Евок разни работи от чуждестранни форуми, но са доста скептични откъм издражливост, но в същото време се карат в България доста.
Re: BMW Х1 vs Evoque плюсове и минуси
А забелязвал ли си, че в България Евок се кара основно от просперирали фризьорки/маникюристки и нечии млади любовници?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Yannie написа:А забелязвал ли си, че в България Евок се кара основно от просперирали фризьорки/маникюристки и нечии млади любовници?

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
С право са скептични!!! А тук ги карат само дрисли, дето някой ги шиба за пари и го точат до дупка, т.е. дреме им за надеждността на автомобила. Тo от панелката до кафето не ти трябва надежден автомобил, а да се изфукаш
И Х1 си има проблеми, като всички останали съвременни автомобили, ама Evoque се троши много повече и има супер гнусни и смешни проблеми. Освен това, ако се сравни едно и също поколение на Х1 и Evoque, БМВ-то има повече място в купето и е много по-леко от тоя таралясник! Като казвам много по-леко, имам предвид 400 килограма в полза на БМВ-то!!! Вероятно и цената на Х1 ще е по-добра, та не разбирам кой би си взел тоя брицан паркетник, освен някоя разглезена и недоклатена дрисла!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Тоя Евок ми е толкоА противен, че даже не съм се интересувал колко точно голям
трошляк е 

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Е нека някой си признае, че кара Евог... 

Понеже усещам как след малко ще ни се обясни, че сме комплексари, които живеят за мнението на хората, ще обясня малко по-просто защо проблемът е в ''харесването''
Жените харесват къси поли с жартиери и изглеждат добре в тях.
Ние също харесваме късите поли с жартиери, но да ги подарим на любовниците си, не да ги обуем сами...
Ако искаш да обуеш пола, жартиери и да седнеш в Евок, то направо го облепи с цветовете на дъгата, ще е хит на Прайд парада.
Жените харесват къси поли с жартиери и изглеждат добре в тях.
Ние също харесваме късите поли с жартиери, но да ги подарим на любовниците си, не да ги обуем сами...

Ако искаш да обуеш пола, жартиери и да седнеш в Евок, то направо го облепи с цветовете на дъгата, ще е хит на Прайд парада.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Много красиво джипче, от което тръгна цялостно модернизиране имиджа на Рейндж/Лендроувър... ама 1во е много тясно и 2ро - имиджа му е България е като кола за (меко казано) секретарки. Теглото е нереално високо за размера и натам всичко страда от това
не бих си купил нито едното нито другото... но ако трябва обезателно да избера- х1 с две ръце защото е по- утилитарно и не иска да бъде част от елита
евок-а е като порше бокстер-а... искаш да направиш някакво изявление пред света, ама не ти стиска всъщност...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Карам в момента Х1 2010 23Д 204 кс с махнат дпф, без особено много екстри, освен, че е с голяма навигация и съм много доволен. Яде асвалта като акула, обаче сега ми е изпаднала оферта за въпросния Евог и се чудя адски много, то е ясно, че БМВ е колата и ще си купя пак, но нали не ядем всяка вечер само боб. За отговорите с "леките жени" , не мисля че колата трябва да я съдим по това какви хора я карат. Х1 също се кара от жени главно. Просто ме кефи тоя Евог , но не намирам Обективни мнения на хора, които са я карали от първо лице и затова попитах тук. Коя и какви я карат тази кола и мнението на хората не ме интересува, питам за самата кола и надеждност. Избраната е 2.2 190 кс на 170 000 км от швейцария.
Надеждност и британски продукт на автомобилостроенето не се слагат в едно изречение. Не се научихте ей... 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Ако аз трябва да избирам не бих се замислил и за секунда, а веднага ще взема X1 - цата. 

Карах Evoque със 9 степенен автомат с този мотор. Страшно мудна кола за конете си. Кутията е много бърза за тоз мотор и върви с ниски обороти, но при подаване на газ сваля 2-3 предавки, вдига обороти, и нищо не се случва. Като добавя че този мотор е френски и всичко приключва поне за мен.
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Имам колега с Евок 2015-та (купен от Германия на 50к км) дизел 190 коня, стъклен таван, 9 степенен автомат ZF...но няма адаптивно окачване и вози сравнително твърдо по дупките. Има разни заигравки ако искаш да си следиш дали го караш икономично и т.н., но аз под 8 на извъградко по магистрала при спазване на ограниченията не успях да го сваля.
Не ми харесат духалките, че са много наклонени и не мога да си слагам телефона с Waze ...
Миналата година смени акумулатора за старт-стоп система, че вече беше заминал.
Имаше и разни други дребни неща докато още беше в гаранция.
Не ми се струва чак тесен вътре, може би зависи с какво го сравняваш
Визуално хваща око, но мен творенията на Форд и компания някак не са ми по вкуса (другата му кола е Мустанг)
Не ми харесат духалките, че са много наклонени и не мога да си слагам телефона с Waze ...
Миналата година смени акумулатора за старт-стоп система, че вече беше заминал.
Имаше и разни други дребни неща докато още беше в гаранция.
Не ми се струва чак тесен вътре, може би зависи с какво го сравняваш
Визуално хваща око, но мен творенията на Форд и компания някак не са ми по вкуса (другата му кола е Мустанг)
БЛагодаря за отговорите, ще го подкарам в Петък и на драйв теста ще реша, ако ми хареса ще го взема. Официално се води 6/100 извънградско , а градско 8.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2