Тренировки за отслабване
Модератор: Общи модератори
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Тренировки за отслабване
Без бодибилдинг! Моля Ви!Темата е за отслабване, ако искате и за диети да се пише- ок! Който е на мнение, че трябва да ходя на паяка и лежанката, за да отслабна му казвам, че не разбира от спорт и то на абсолютните 100%!
Ще ви се похваля и ще споделя аз какво правя. 10кг съм свалил за 2 месеца, 100% спорт, без диети!
-20мин интензивна аеробика/гимнастика, 20мин съвсем леко бягане по дългия ми коридок, 30-50мин качвам стълбите на входа от 1ви до 8ми етаж и обратно...
Мързелив човек съм и не ми се излиза... велосипед и пътеката са ясни.. споделете моля какви гимнастики/аеробики/движения правите за отслабване, мен ме интересуват интезивни и мъчителни такива, каквито дават ефект! При мен си работи моята схема, все пак ще се радвам ако и друг шишу сподели как се е върнал във форма!
Ще ви се похваля и ще споделя аз какво правя. 10кг съм свалил за 2 месеца, 100% спорт, без диети!
-20мин интензивна аеробика/гимнастика, 20мин съвсем леко бягане по дългия ми коридок, 30-50мин качвам стълбите на входа от 1ви до 8ми етаж и обратно...

Мързелив човек съм и не ми се излиза... велосипед и пътеката са ясни.. споделете моля какви гимнастики/аеробики/движения правите за отслабване, мен ме интересуват интезивни и мъчителни такива, каквито дават ефект! При мен си работи моята схема, все пак ще се радвам ако и друг шишу сподели как се е върнал във форма!

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
Re: Тренировки за отслабване
решението е много просто и винаги е било...
прилагам снимка от произволен концентрационен лагер- да виждаш някакви с наднормено тегло?
ако тежиш повече от колкото искаш - приемаш повече калории от колкото изразходваш. това е. или хаби повече калории или ако те мързи- яж по-малко.
всичко друго е самозалъгване и маркетинг
извинявай, че така малко грубо ама... просто факти
прилагам снимка от произволен концентрационен лагер- да виждаш някакви с наднормено тегло?
ако тежиш повече от колкото искаш - приемаш повече калории от колкото изразходваш. това е. или хаби повече калории или ако те мързи- яж по-малко.
всичко друго е самозалъгване и маркетинг
извинявай, че така малко грубо ама... просто факти
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Знам че няма да ти хареса това което ще напиша ама теглото е в пряка зависимост с това колко и какво ядеш. Спорта помага, ама до някъде. Повярвай ми, това което можеш да изядеш като калории не можеш да го изтренираш
И всъщност храненето е и по-важното от спорта от гледна точка на здравето. 1-2 часа във фитнеса не компенсират яденето на боклуци. Първия път в който бях на състезание по планинско бягане бях в потрес как хора които изглеждат като тюфлеци бягат 40-50-60км и нагоре с по 3-4К положителна деневелация, ама като приключат масово са на пържени картофи и бири. А колко захар се изяжда преди, по време и след бягане няма да ти говора, ама мисълта, че си бягал е много освобождаваща и човек си позволява всичко, което не е ок.
Колкото до спорта намери това което те кефи, за да си консистентен, което е най-важното. Просто трябва и спорта и доброто хранене да се преврънат в начин на живот, всичко друго не работи. Ако те кефят високо интензивните тренировки пробвай кросфит, преди много ми харесваше, защото за кратко време се смачкваш. Сега ми харесва да се изтезавам бавно и дълго с колело и бягане, едно време и аз не исках да чуя за "кардио", а тая година имам близо 6000км планинско колелото(към 100км положителна денивелация) и над 1000км търчане пак с бая катерене. И е яко пристрастяващо, правя 9 тренировки на седмица(не само колело и бягане де, и плуване и вдигане на тежести) и ако имах време щях и повече да правя..

Колкото до спорта намери това което те кефи, за да си консистентен, което е най-важното. Просто трябва и спорта и доброто хранене да се преврънат в начин на живот, всичко друго не работи. Ако те кефят високо интензивните тренировки пробвай кросфит, преди много ми харесваше, защото за кратко време се смачкваш. Сега ми харесва да се изтезавам бавно и дълго с колело и бягане, едно време и аз не исках да чуя за "кардио", а тая година имам близо 6000км планинско колелото(към 100км положителна денивелация) и над 1000км търчане пак с бая катерене. И е яко пристрастяващо, правя 9 тренировки на седмица(не само колело и бягане де, и плуване и вдигане на тежести) и ако имах време щях и повече да правя..
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Bubo браво на теб! Спортуваш яко! Калориите като принцип са ясни. Аз като кажа, че не спазвам диети, не разбирайте че на вечер изяждам 3вратни пържоли с 4 халби бира... храня се нормално просто, не ям сладко в късния следобед, дюнерите и пиците са сведени до 2 пъти на седмица, но реално не спазвам никакъв тип диета! Ям каквото искам и успявам да сваля кг с интензивните тренировки!
АЛХ! Благодаря за труда, колега! Логиката е ясна, примера е перфектен!!!
Тук идва проблема- чревоугодник съм и засега успявам да свалям кг само от спорт, това ми харесва. Интересувам се от упражнения, но кой знае ако мазохизмът ми се развие, ще разгледам програмите за диета на Аушвиг/Гулаг! 
АЛХ! Благодаря за труда, колега! Логиката е ясна, примера е перфектен!!!

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Ако пиеш безалкохолни - пий такива без захар. Още по-добре - само вода.
Ако пиеш алкохол - намали твърдия и не пий всеки ден.
Намали си температурата на околната среда - тялото може да изразходва доста енергия за отопление.
Ходи повече пеш като имаш работа из града. Разстояния по 2-3 км в посока нямат нужда от кола или градски транспорт.
Ако имаш дете или куче - разхождай го повече.
Ако не можеш да намалиш количеството храна, тогава опитай да намалиш броя хранения. Аз например ям 1 или 2 пъти на ден. И не ям нищо извън тези хранения. За мен е вреден навик от скука да си отваряш чипс, вафла или солети в някакъв странен час между храненията. Излишни калории.
Започни някакъв спорт. Не говоря за тъп и скучен фитнес, а за нещо, което те поглъща в играта и не усещаш как тренираш. Нещо competitive, нещо в което искаш да победиш - футбол/баскет/волей/тенис...
Ако пиеш алкохол - намали твърдия и не пий всеки ден.
Намали си температурата на околната среда - тялото може да изразходва доста енергия за отопление.
Ходи повече пеш като имаш работа из града. Разстояния по 2-3 км в посока нямат нужда от кола или градски транспорт.
Ако имаш дете или куче - разхождай го повече.
Ако не можеш да намалиш количеството храна, тогава опитай да намалиш броя хранения. Аз например ям 1 или 2 пъти на ден. И не ям нищо извън тези хранения. За мен е вреден навик от скука да си отваряш чипс, вафла или солети в някакъв странен час между храненията. Излишни калории.
Започни някакъв спорт. Не говоря за тъп и скучен фитнес, а за нещо, което те поглъща в играта и не усещаш как тренираш. Нещо competitive, нещо в което искаш да победиш - футбол/баскет/волей/тенис...
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Гимнастически уреди - висилка,успоредка ,шведска стена ,лицеви опори ,скачане с въже ,бягане на спринт на къси отсечки(10 метра) .Всеки ден минимум 8000 крачки интензивно ходене .За диетата ,премахваш брашното и захарта ,никво безалкохолно ,газирано,алкохол ,пържени храни,мазно месо .Забравяш всякакви шоколади и производните им .Пиле ,риба ,пресни плодове и зеленчуци,сурови ядки,прясна паста ,чисто свинско месо ,овесени ядки .Умерени количества яйца и млечни продукти.Забравяш всякакви салами,луканки ,суджуци , кренвирши Боб ,грах ,картофи само на салата в малки количества ,ориз може да си хапваш и всеки ден по 2-3 литра вода .
Имай предвид ,че корем се сваля най -трудно и става с бягане ,плуване , колоездене и интензивно качване на стъпала .
Имай предвид ,че корем се сваля най -трудно и става с бягане ,плуване , колоездене и интензивно качване на стъпала .
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Добре че бум не чете това че ще се плесне по челото сигурноИвайло Димов написа:Гимнастически уреди - висилка,успоредка ,шведска стена ,лицеви опори ,скачане с въже ,бягане на спринт на къси отсечки(10 метра) .Всеки ден минимум 8000 крачки интензивно ходене .За диетата ,премахваш брашното и захарта ,никво безалкохолно ,газирано,алкохол ,пържени храни,мазно месо .Забравяш всякакви шоколади и производните им .Пиле ,риба ,пресни плодове и зеленчуци,сурови ядки,прясна паста ,чисто свинско месо ,овесени ядки .Умерени количества яйца и млечни продукти.Забравяш всякакви салами,луканки ,суджуци , кренвирши Боб ,грах ,картофи само на салата в малки количества ,ориз може да си хапваш и всеки ден по 2-3 литра вода .

Моля не следвайте тези съвети за хранене , мен не ми се обоснована защо , но вярвам дон диего ( човек с пресен опит със свалянето ) ще се включи скоро !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
За гладуването на алх съм съгласен, че се сваля, но стапя и мускулите. Затова трябва да си плющиш протеин. Свалял съм 17 кила за 40 дена само на белтъци, по два жълтъка на ден макс. Но не трябва да се ограничаваш така, яж си и месо колкото искаш, само разкарай както ти казват колегите газирано, сладко, тесто и си топ. Тренировките може да не са убиване като куче, пак си има ефект. Не гониш олимпийски цели, не се филмирай толкова. На мен ми се наложи тогава да ги сваля тези кила бързо, че щях полицай да ставам и се налагаше да е бързо.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Дълготраен и ефективен ефект става бавно с много усилия и воля .Има хора които сапредразположени към напълняване и такива които не са дори и без да се ограничават.Генетиика ,има които свалят лесно и ефективно и такива които се бъхтят зверски ,за да отлепят 1 кг на месец.Всичко е строго индивидуално.
Ivanski ,Аз съм на 47 години и при ръст 188 см тежа 76 кг ,мога да вляза и в сватбения и в аботюрентския си костюм .
Ivanski ,Аз съм на 47 години и при ръст 188 см тежа 76 кг ,мога да вляза и в сватбения и в аботюрентския си костюм .
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Всичко е строго индивидуално! При някои спорта е решаващ, при други само храната да оправят е достатъчно.
Като точно при храната е сложното - всеки си дърпа към неговата черга и че неговото е правилно
Личните ми мнение и опит са, че точно храната е 90% от успеха, спорта помага, но не е достатъчен. Казаха го вече, че не можеш да изтренираш лошо хранене (може де, имам познат който плува маратони в ледени води и той скача във водата след няколко хиляди калории от захар
)
За едни пиле и ориз до припадък са най-добрата храна, за други сланината с яйца и бекон
Аз само с храна свалих 20+ вече и супер лесно задържам и коригирам вече теглото си...тренировки нула, зерО
. Яздя милото като полудял и до там
Общото във всички случаи с храната е, че трябва да следиш калориите (и макросите ако си на специфичен режим)...ядеш ли двойно калории на това, което изгаряш няма да се получи работата
Да не те разочаровам, но тия 10кг дето си свалил са в резултат на шока за организма от промяната. Скоро ще зациклиш на едно ниво и по-вероятно да започнеш да качваш мускулна маса и да станеш боримечка
Като точно при храната е сложното - всеки си дърпа към неговата черга и че неговото е правилно

За едни пиле и ориз до припадък са най-добрата храна, за други сланината с яйца и бекон

Аз само с храна свалих 20+ вече и супер лесно задържам и коригирам вече теглото си...тренировки нула, зерО

Общото във всички случаи с храната е, че трябва да следиш калориите (и макросите ако си на специфичен режим)...ядеш ли двойно калории на това, което изгаряш няма да се получи работата
Да не те разочаровам, но тия 10кг дето си свалил са в резултат на шока за организма от промяната. Скоро ще зациклиш на едно ниво и по-вероятно да започнеш да качваш мускулна маса и да станеш боримечка
За хубав живот и дълголетие - намаляване на въглехидратите, за сметка на протеин и мазнини. Тренировки - силови няколко пъти седмично, кардио по 90-120 минути и всеки ден вдигане на пулса на макс за 2 минути. Това е за цял живот и ако имаш наднормено тегло, то ще се нормализира с времето.
Специално за отслабване за дебелаци - същото, като горе, но почти без въглехидрати и по-леки силови тренировки. Кардиото вкарваш на по-късен етап. Всичко това е с цел, да ядеш по-малко, а тренировките изискват енергия, но са нужни за запазване на мускулите. Тук диета само на месо е най-ефективна.
Ако целта е само отслабване и се търси концлагер визия, то никакви тренировки не са нужни, само диета. Кето се спазва най-лесно и дълго.
Това казва модерната наука в момента.
Специално за отслабване за дебелаци - същото, като горе, но почти без въглехидрати и по-леки силови тренировки. Кардиото вкарваш на по-късен етап. Всичко това е с цел, да ядеш по-малко, а тренировките изискват енергия, но са нужни за запазване на мускулите. Тук диета само на месо е най-ефективна.
Ако целта е само отслабване и се търси концлагер визия, то никакви тренировки не са нужни, само диета. Кето се спазва най-лесно и дълго.
Това казва модерната наука в момента.
Don_Diego написа:Общото във всички случаи с храната е, че трябва да следиш калориите (и макросите ако си на специфичен режим)...ядеш ли двойно калории на това, което изгаряш няма да се получи работата
Да, освен на стриктно кето, няма нужда да броиш. Няма да навреди, но е като цяло ненужно и трудно се преяжда, като си адаптиран да гориш мас за енергия. Това го и прави най-лесната за спазване дълго диета.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Важното е да не се отказва човек ,да не пада духом ако резултатите са под очакваните или липсват ,да се търси баланс в работа ,личен живот ,спорт,хоби .Да се опитват различни варианти на хранене ,тренировки ...постоянството и упоритоста са ключов фактор ..
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колегата го каза- сядаш и смяташ калории. Не може да вкарваш по-малко от необходимото и да не отслабнеш. Около 800ксаl на денонощие ти трябват за да ти работят системите нормално. Значи, ако отидеш на 800 започваш да отслабваш. Понеже отначало започва да работи механизма за оцеляване, организма намалява консумацията на енергия да минимум. Затова са необходими около 10 дни да се адаптира преди да тръгне редукцията на теглото. После може дори леко да вдигнеш калориите- организма е забелязал колко много мазнини имаш и е започнал да се храни с тях. Без никакви упражнения- е първите дни качих 3-4 пъти от София до Копитото и обратно, с шоколад и половина или шоколад и сладолед на ден, след това на морето два месеца течен шоколад, пържени картофки и цаца отслабнах за 3 месеца с 29кг. Навръщане, като си обух дългите панталони, паднаха и трябваше да ги връзвам с нещо. 

Като чета какви кила сваляте...аз ако сваля толкова ще изчезна...
Писал съм и в другата тема,но не е вредно и в тази.
За Кетото си има човек дето му разбира достатъчно,че да храни семейството си с него.
Още чете тук така,че ако ти е интересно и искаш да постигнеш нещо в тази посока се чуйте.
Аз без да искам да свалям до тук съм 13кг надолу от август до сега.
Това не е търсен ефект при мен,но съм доволен от него.
Търсеният ефект е че имам отлична кръвна захар и инсулин.
Креатинина ми падна от 170 на 85...не без лекарства разбира се...но и това е част от другото.
При диетата която ми бе предписана за диабетно болен до сега да съм изчезнал.
А сега се чувствам отлично.
Нямам проблем с възпаления които преди бяха ежедневие.Разбирай лимфните ми възли се бяха надули като балони и главата ми имаше вид на балонче.
В момента това липсва.
По чиста кожа в следствие на по-малкото вътрешни възпаления.
А със сигурност може и много по-добре ако почна да броя нещата както си му е реда.
Обаче не е за слабохарактерни и лакоми хора.
Аз проблем с това нямам.До преди това ядях основно месо и картофи + захарни боклуци и алкохол.
Сега остана само месото...и много лешников и макадамов крем....поне по 5кг на месец.
И ядки не малко де.
Та така...
И с една българска торба,ластици и тия дни тежести си готов.

Писал съм и в другата тема,но не е вредно и в тази.
За Кетото си има човек дето му разбира достатъчно,че да храни семейството си с него.
Още чете тук така,че ако ти е интересно и искаш да постигнеш нещо в тази посока се чуйте.
Аз без да искам да свалям до тук съм 13кг надолу от август до сега.
Това не е търсен ефект при мен,но съм доволен от него.
Търсеният ефект е че имам отлична кръвна захар и инсулин.
Креатинина ми падна от 170 на 85...не без лекарства разбира се...но и това е част от другото.
При диетата която ми бе предписана за диабетно болен до сега да съм изчезнал.
А сега се чувствам отлично.
Нямам проблем с възпаления които преди бяха ежедневие.Разбирай лимфните ми възли се бяха надули като балони и главата ми имаше вид на балонче.

В момента това липсва.
По чиста кожа в следствие на по-малкото вътрешни възпаления.
А със сигурност може и много по-добре ако почна да броя нещата както си му е реда.
Обаче не е за слабохарактерни и лакоми хора.
Аз проблем с това нямам.До преди това ядях основно месо и картофи + захарни боклуци и алкохол.
Сега остана само месото...и много лешников и макадамов крем....поне по 5кг на месец.

Та така...
И с една българска торба,ластици и тия дни тежести си готов.