България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2023, 11:27

Бас ловя, че счупена камера ще се сменя в рамките на дни. Това да не е мантинела или дупка по асфалта, че да седи с години?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 23 Ное 2023, 11:38

bum_bum написа:Бас ловя, че счупена камера ще се сменя в рамките на дни. Това да не е мантинела или дупка по асфалта, че да седи с години?

Едни пияни приятели ( :mhihi:) на прибиране от дискотека свалят един знак 60 на извънградско. Адски малоумен знак, щото е на три ленти еднопосочно движение, тоест баш като магистрала. И на тоя знак редовно снимат скрити педераси, та тея приятели свалиха табелата 60 с ключе 10 и я хвърлиха в една река.... След 3 дни вече бяха сложили нов знак, не могат да изпуснат хранилката. Два пъти го пробваха тоя номер тея приятели и двата пъти го връщат бързо, ебаси... Ако можеше и дупките да оправят така... :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Ное 2023, 12:26

dhtj написа:Едни пияни приятели ( :mhihi:) на прибиране от дискотека свалят един знак 60 на извънградско. Адски малоумен знак, щото е на три ленти еднопосочно движение, тоест баш като магистрала

:clap: :clap: :clap: :weed:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Ное 2023, 12:52

Абе едно време се сваляха знаци, ама преди 20 и отгоре години, сега не знам някой да сваля. :mhihi:
Иначе тия дни имаше някаква скандал тая от пътното, която много лае напоследък по всички медии, обясняваше как знаците не отговаряли на някакви изисквания.

Вчера пък се навършиха две години от онзи автобус, който взе отбивката за завой и се удари като умряха 45 човека ли бяха. Съдът казал, човешка грешка, другото е второстепенно явно както си и мислех. От пътното казват, че други са органите да казват кое е в ред и кое не. Мястото обаче сега изглеждало различно, маркировки и т.н.
Скоростта на автобуса е била 108 при разрешени 90, време за реакция откак вижда мантинелата е 1.8 секунди, което било много малко и това се определя като причина. Адвокат на жертвите там казваше за маркировка, как шофьора го взел за завой...всичко е следствие на скоростта обаче според съда, а и както казвахме тук. Щом взема отбивката за завой...нещо не е в ред и у него. 80к евро било обезщетението.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 23 Ное 2023, 13:04

Top Gun Maverick написа:тая от пътното, която много лае напоследък по всички медии

Ако тая е оная, за която си мисля - не е от пътното. Усвоителката на пари за броене на дупки от космоса :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Ное 2023, 13:17

Абе тая, която беше снимала и единия сопол на жълтите павета, някакво бързо каране по околовръстното на същия май, все ходи по медиите и говори на всякакви теми свързани с пътя. С някаква отразителна жилетка е всеки път. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 23 Ное 2023, 13:42

Тъй де, тъй, същата. Слагаме жилетките и ставаме експерти по пътна безопасност :mhihi:

Изображение
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Ное 2023, 13:45

Ако беше ходила да мери в Лас Вегас, нямаше да го дисквалифицират човека :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Ное 2023, 14:05

факт е, че тая кака е единствената която ЛАЕ за пътната безопасност, другите ги е заболял шпека... да, лае за пари и най-вероятно не по най-добрия начин, ама ние само във форумите си пишем как се свалят "неадекватни" знаци :yes: и какви сме експерти :bchug:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Ное 2023, 16:21

Аз ще му мисля от 2025-та. Дотогава няма да ме бъркат чак толкова камерите защото няма да си купувам кола за каране, а само ще си се возя карайки. :mhihi: После ще се успокоявам като ще си казвам, че ме кефят новите мерки, ама ако може да не важат за мен като типичен ганЦо. :mhihi: Освен уейз, имам и още един вариант, ама е леко криминален или не чак толкова леко, но както и да е. :mhihi:
Тия неща ги казвам защото вече моя нов срок най-късно до лятото става...до 4 месеца. :mhihi: :shock: Много натиснаха, сега го слушам този по радиото, напъват да се случат нещата в този срок. 290 стационарни, които не са проблем, нооооо...50 мобилни човееееек. :help: Тия боклуци от тола с Кадитата и без това стоят по храстите редовно, сега още повече ще е и те ще са основния проблем, понеже и анти-радар няма да ги блокирва както си го обяснявам аз. Понеже те няма да засичат с радар, а ще ти прави 4 снимки и на база изминато разстояние на тях ще те дупи. Камерите ще имат директна връзка с КАТ, НАП и още нещо казаха, ама забравих.
Край с бързането май. :mhihi: От тука нататък бързащите ще трябва да го правят с тарикатлъци и не толкова често. Уейзът ще се тегли по-често в БГ и от Вайбър(нямам Вайбър аз :mhihi: )ама няма да помага на 100%.

Само искам да вметна, че за тия камери знаехме мноооого отдавна и даже е писано от няколко човека във форума как могат да се направят и за скорост, но никой не иска. Това правителство обаче все за едни милиарди говори откакто е дошло и много бързо тихомълком са ги накарали да тестват нещата и изведнъж да ги обявят, че са се случили. Нямаше шум преди това, нямаше нищо в медиите как ги тестват. Изведнъж бам, тествали сме ги от октомври. И сега ще пълнят хазната, че както каза Боко, тия милиарди трябва да се връщат някак, ама от къде ще дойдат парите. Без въпросителна го пиша разбира се. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 23 Ное 2023, 16:24

Тая е една усвоителка на фондове! Когато стана катастрофата с Местан, отишли там да "разследват" и стоят с чистак бърсак новите жилетки и инструменти и се чудят какво да правят и един от колегите и с една нова либела стои под знака там и проверява дали земята е хоризонтална. Като стана катастрофата край Своге, пак първа писта. И след 30 минутно лаене я питат, кажете все пак какво конкретно констатирахте? "Ами асфалта, мантинелите, маркировката, обичайните неща..."
Та такива извадени от нищото НПОта не правят промяна. Само влошават нещата.

Апропо, камерите на тола ще праскат глоби след 4 месеца.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Ное 2023, 16:39

Както писах и преди-няма да мерят моментна а средна скорост защото просто вътре няма нужния хардуер

https://m.dnevnik.bg/skorost/2023/11/23 ... _shte_ima/

Прекрасна новина.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Ное 2023, 16:45

ID A написа:Тая е една усвоителка на фондове!

Има и един форум, който и позволи на тая усвоителка да си рекламира и набира хора за съучастие в усвояването на тези фондове.

Аз се опитах нещо да кажа, но мненията ми бяха изтрити :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 23 Ное 2023, 18:22

И аз така навремето в скаскрейпърситито се опитвах да се боря с едни спасители и глупостите им.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 23 Ное 2023, 18:27

Голяма мъка с камерите... вече 9г. съм в Белгия, и често пътувам до Германия, Люксембург, Франция, Нидерландия и Швейцария (по-рядко) все още нямам глоба за превишена скорост. :paranoid: Всяко лято, а понякога и през зимата се прибирам в България, нямам никакви честитки сигурно вече 12-13г. Аз ли съм най-примерния шофЕр тук :ok: или Вие сте прекалено бързи :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата