България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Така като го чета, не се подразбира. Тук в София ме спряха - доволен съм от отношението и влезнаха в положение, изчакаха ме няколко минути да се пробвам да отстраня техн. проблем и ми писаха и те така. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
То зависи и дали тръгваме с настройката, че полицая ще се заяжда или показваме добро отношение и ние. Любимият ми случай е късно вечер ме спират в Своге (явно акция БМВ, защото пред мен имаше още 2). Проверяват документите, после ме викнаха за дрегер и докато ходим към патрулката го попитах 'Само да съм сигурен, над 3 промила дрегерите не хващат, нали?', полицаят се изхили, каза нещо от сорта на 'не си пил нищо, изчезвай', пожелахме си лека вечер и така. Другите двама останаха за още тестове, а ги бяха спрели преди мен.
Не отричам, че има и криви бастуни, но много рядко попадам на такъв.
Не отричам, че има и криви бастуни, но много рядко попадам на такъв.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
При мен също е така това последното. Миналият ден някакъв новобранец спира при мен и вика само да ме запишели, ама аз им рекох тъкмо да видят дали нямам някоя глоба без да знам. Онзи дано съм нямал, аз му викам уж спазвам, ама ако има по-добре да а получа сега, а не някога си когато бързам за някъде. Онзи пак се радваше, човече вика нямаш, лек ден, извинявам се ако съм те забавил. Като почваше проверката говорех по телефона и той вика няма проблем да си довършиш разговора защото аз казах на отсрещния, че затварям нали от учтивост все пак.
С жена ми ни спряха на някакъв пост по подбалканския край Мирково около камерата и като провериха я питаха дали не е сменяла документи, а това беше направено миналата година още лятото, но някой си ушев тип канцеларски плъх е забравил нещо да отрази в системата и се води с невалидни.
Не направиха проблем де. Та наистина и подходът е важен в много случаи.
Това ми напомня на около 17-18 години назад. Карах с костюм на дядо Коледа около празниците и ме спират ушевите, ама нали съм знаел, че така се водя маскиран и не можело да карам, все пак ме пуснаха де.
С жена ми ни спряха на някакъв пост по подбалканския край Мирково около камерата и като провериха я питаха дали не е сменяла документи, а това беше направено миналата година още лятото, но някой си ушев тип канцеларски плъх е забравил нещо да отрази в системата и се води с невалидни.

Anthony_J написа:Точно затова говорим. Никога няма да те глоби гръцки полицай за глупости, само за да се заяде. Аз имам такива топила на 8 км от къщата, минерални извори и всеки ден ходя дотам, облечен като Тони Сопрано - по халат и джапанки, без абсолютно никакви документи в мен (има колега от форума, който може да го потвърдиKroki написа:Баси колко тежък нарушител съм, като съм се връщал от реката едно време гол и бос.
А това, че нямахме 18![]()
Преди 3 седмици ме спряха на околовръстното на връщане от Серес. С шефа ми бяхаме по боксерки само, защото се къпахме в едни топила и полицаая бая се посмя.). Преди месец снимаха някакъв филм на пътя и полицията спираше движението, та ми се наложи да спра точно да патрулката. Посмяха ми се, питаха ме къде съм тръгнал така и ми се извиниха, че ме бавят. Нашенския ушев щеше да му хвръкне фуражката ако ме види да карам така, да не говорим за липсата на документи.
Това ми напомня на около 17-18 години назад. Карах с костюм на дядо Коледа около празниците и ме спират ушевите, ама нали съм знаел, че така се водя маскиран и не можело да карам, все пак ме пуснаха де.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
По темата за полицаите: имам много респект към полицаи и военни, къде от образование къде от съвместна работа с тях и предимно ги защитавам ама има страшно тъпи парчета сред тях….и се учат още от академията да са тотални гъ*ове
Тази седмица пак имах обучение в полицейската академия и за нещастие имахме драми с бронето, та цялата програмата се измени покрай тях. Съответно вкарвания/изкарвания на коли бяха леко спорадични и съответно все на зор. Бронето беше преправяно и на финала е с 5.5 AMG под капака с custom генерация….абе гърми и трещи на поразия
Та вкарвам я и изкарвам няколко пъти на всичката газ и кадета на входа взе да се прави на мъж….е идеше ми да ми обърша един шамар за държанието. Ти седиш и ми обясняваш културно и детайлно защо се случва така той пак ти пили сякаш е по-висшо човешко същество от теб….на финала “доволен” остана ама то за да се научи

Тази седмица пак имах обучение в полицейската академия и за нещастие имахме драми с бронето, та цялата програмата се измени покрай тях. Съответно вкарвания/изкарвания на коли бяха леко спорадични и съответно все на зор. Бронето беше преправяно и на финала е с 5.5 AMG под капака с custom генерация….абе гърми и трещи на поразия

Та вкарвам я и изкарвам няколко пъти на всичката газ и кадета на входа взе да се прави на мъж….е идеше ми да ми обърша един шамар за държанието. Ти седиш и ми обясняваш културно и детайлно защо се случва така той пак ти пили сякаш е по-висшо човешко същество от теб….на финала “доволен” остана ама то за да се научи

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://nova.bg/news/view/2023/12/15/437365/
Чух по радиото нещо, което отдавна ви пея в тази тема, имаше доста скептици, ето ви доказателство, че ще бъдат издирени и санкционирани. 5000 нарушения има хванати от този човечец, колко катаджии има с толкова?
Чух по радиото нещо, което отдавна ви пея в тази тема, имаше доста скептици, ето ви доказателство, че ще бъдат издирени и санкционирани. 5000 нарушения има хванати от този човечец, колко катаджии има с толкова?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нека да позная - "бдителния гражданин" изобщо няма автомобил , и паркирането не го касае . Просто иска да спаси София от омразните неправилно паркирани автомобили . Добре че някой пък с автомобил , не е взел "мерки" да се отърве от хилядите неправилно пресичащи пешеходци .. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Две случки от тази година с полицаи в съседни държави . В Гърция след Драма спират колата на наши приятели, които се движат пред нас за превишена скорост . Ограничение 90 - скороста 114 . Полицая пише 104 , където глобата е 20 евро и не се отнема свидетелството - за да не разваля почивката на хората
Платиха я в пощата в Аспровалта и пей сърце
В Черна гора ме спряха с 28 км.ч. отгоре , пита ме от къде съм , каза нещо за Слънчев бряг и Несебър
... внимавай , приятна почивка и чао
Такива ''компромиси'' у нас не ми се е случвало да видя , не че не са учтиви и добронамерени повечето , но някои ченгета са откровени ръбове / поздрави на заядливкото комплексар от Генерал Тошево , да не пиша името

Такива ''компромиси'' у нас не ми се е случвало да видя , не че не са учтиви и добронамерени повечето , но някои ченгета са откровени ръбове / поздрави на заядливкото комплексар от Генерал Тошево , да не пиша името

Няма абсолютно никакво значение дали има автомобил или не. Снима затрудняващите движението и си прави труда да го отнесе в полицията, а не да мрънка по форумите, че не може да пресече нормално с малко дете, без опасност от прелитащ покрай паркираните да го отнесе.
Това е малко по-различно от селска свада "я сакам на Вуте да му е зле", в която подава сигнал за паркиране близо до кръстовище в горно нанадолнище, само за да глобят съседа му, който пък има кола, а бай хой няма.
Това е малко по-различно от селска свада "я сакам на Вуте да му е зле", в която подава сигнал за паркиране близо до кръстовище в горно нанадолнище, само за да глобят съседа му, който пък има кола, а бай хой няма.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ето за това трябва да има нула толерантност към всеки нарушител и да се знае, че всеки е сниман от някой друг и да важат сигналите.
Тогава може би, ще почнат да се съобразяват малко от малко тъпанарите.
Вчера отивам у мол а и съответно всички места на инвалиди заети с луксозни автомобили (повече от половината бяха БМВ).
Мен лично ме бОли кой и защо спира на подобни места, аз не спирам, но това при тези хора си е изявление. Арогантност и безпардонност.
Смятам също, че и инвалидните места в мол а са силно преекспонирани, както и на други места, но след като са направени и дори да няма някой инвалид да ги ползва, не трябва да се спира там само заради , че не е морално и не е законно.
Тогава може би, ще почнат да се съобразяват малко от малко тъпанарите.
Вчера отивам у мол а и съответно всички места на инвалиди заети с луксозни автомобили (повече от половината бяха БМВ).
Мен лично ме бОли кой и защо спира на подобни места, аз не спирам, но това при тези хора си е изявление. Арогантност и безпардонност.
Смятам също, че и инвалидните места в мол а са силно преекспонирани, както и на други места, но след като са направени и дори да няма някой инвалид да ги ползва, не трябва да се спира там само заради , че не е морално и не е законно.
Аз имам такъв съсед...велосипедист.
Има едно място на тротоара близо до входа, което живущите ползваме за товаро-разтоварна дейност. Ама наистина, никой не спира за малко и не си оставя там колата. При това като спираме там винаги остава 1.5 метра до стената(не са 2м но е достатъчно, за да се минава спокойно).
Тоя има магазинче в съседство и той самият си паркира баничарката на същия тротоар пред магазина.
Обаче види ли друга кола на тротоара се звъни на паяка веднага.
Нямам проблем да се докладват нарушения(включително и паркирания),стига да не се издребнява.

Има едно място на тротоара близо до входа, което живущите ползваме за товаро-разтоварна дейност. Ама наистина, никой не спира за малко и не си оставя там колата. При това като спираме там винаги остава 1.5 метра до стената(не са 2м но е достатъчно, за да се минава спокойно).
Тоя има магазинче в съседство и той самият си паркира баничарката на същия тротоар пред магазина.

Нямам проблем да се докладват нарушения(включително и паркирания),стига да не се издребнява.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
TheDriver написа:Нямам проблем да се докладват нарушения(включително и паркирания),стига да не се издребнява.
Или пък да не са ключови местата, където наистина не трябва да се спира...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Това за инвалидите места трябва да го променят, да се ползват само от шофьор инвалид, но такъв който е трудно подвижен. Във всички други случаи, за мен си е чиста злоупотреба!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
TheDriver написа:Аз имам такъв съсед...велосипедист.![]()
Тоя има магазинче в съседство и той самият си паркира баничарката на същия тротоар пред магазина.Обаче види ли друга кола на тротоара се звъни на паяка веднага.
![]()
При нас зад блока, в който живеех има условно казано "заден двор" и съответно една къща с 2 гаража, който имат врати там, но той паркира и излиза от предната част, тоест там е обрасло в някаква растителност и вратите не могат да се отворят по никакъв начин.
Но не му пречи, като някой паркира до вратите да се обажда на незнам си кой и тея идват и поставят бележка с глоба на нарушителя.
Последният път даже чух, как някакъв човек се обяснява на полицая, че това не изглежда нито като гараж и видимо се вижда, че вратите не могат да се отворят, но служителя обясни, че е получил сигнал, вижда че има някакви врати и значи е гараж.
От друга страна реално, и този с гаража няма право от там да влиза и излиза...защото се води, че е някаква градинка.
Абе идиоти, колкото искаш и където поискаш.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Защо не му прикапете вратите на гаража с ЦО-то някой ден, докато го няма..?
Ex: 96' BMW318ti

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ами защото на онзи едва ли особено ще му пука, нали не го ползва от нея страна. Проблемите на големия град.
Всеки мрънка за нещо на някой.