Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Покупка на велосипед...
Ние не караме на -20 , моля, моля
) А с кво си ги мерите...онова де, скоростите
) bikeometer некво приложение сложих аз. Което май спира да работи като затворя телефона...

Хм,хм...
И моето хлапе беше така, докато не видя какъв фън е на снега. Ние едно време със старите Балканчета цяла зима карахме като луди. Или на пързалката, или колелата. Правехме си "кросови" трасета...
Температурите нямат значение
Или караш, или гуглиш 
Температурите нямат значение

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Това, което ще ти помогне е карания от тоя тип. Всеки следващ път ще си по-бърз и всеки следващ баир ще ти е по-лек.
Да, така е. Аз все пак карам за кеф и не ми е цел да правя рекорди, но ми направи впечатление, че 65 км/ч се усещат доста доста бързо на колелото. Предполагам трябва малко повече опит и ще се свикне със скоростта. Но при мен имаше и доста тегави завои на спускането + трафик, та затова и бях повече на спирачките.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Като ти видях дисагите колега, се присетих за сървайвър пакета за шосейка...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Според мен дисагите ти нарушават и баланса и центъра на тежестта. С празно колело ще направиш бая повече без да се чувстваш несигурно.sindssygt написа:bum_bum написа:Това, което ще ти помогне е карания от тоя тип. Всеки следващ път ще си по-бърз и всеки следващ баир ще ти е по-лек.
Да, така е. Аз все пак карам за кеф и не ми е цел да правя рекорди, но ми направи впечатление, че 65 км/ч се усещат доста доста бързо на колелото. Предполагам трябва малко повече опит и ще се свикне със скоростта. Но при мен имаше и доста тегави завои на спускането + трафик, та затова и бях повече на спирачките.
Завоите не са проблем, ако не те е страх да го накланяш сериозно и си сигурен в гумите. Добрите шосейни гуми държат адски много.
Още помня физиономията на един с S8 (или А8 с пакет, нямах много време да го оглеждам) на спускането от Бистрица

sindssygt написа:bum_bum написа:Това, което ще ти помогне е карания от тоя тип. Всеки следващ път ще си по-бърз и всеки следващ баир ще ти е по-лек.
Да, така е. Аз все пак карам за кеф и не ми е цел да правя ......
Бум Бум е луд, не му се връзвай на 100%. Написаното от него в вярно, ама до един момент. Като подминеш 40-така и изведнъж дистанциите и на наклоните започват да се увеличават.
Що се отнася до Аудито, Бум Бум, ти и с метла да беше прелетял покрай него, ефекта щеше да е същия
Здравейте
Задължително ли е носенето на светлоотразителна жилетка при движение извън населено място?
При птп с пострадал (велосипедист),който не е носил светлоотразителна жилетка ,а водачът на МПС е виновен (съставен му е акт),ако се стигне до съд,как съдията би тълкувал ситуацията?

Задължително ли е носенето на светлоотразителна жилетка при движение извън населено място?
При птп с пострадал (велосипедист),който не е носил светлоотразителна жилетка ,а водачът на МПС е виновен (съставен му е акт),ако се стигне до съд,как съдията би тълкувал ситуацията?

Последна промяна RaiN на 23 Авг 2020, 18:48, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
http://velobg.org/bike-library/laws/%D0 ... 1%82%D0%B0
Мисля е задължително. А ка ще го тълкува съдията зависи от ситуацията. Ако те ударят и си без колан с кола, не си виновен нали? Та в тоя ред на мисли ако това, че си без жилетка е пряката причина за птп.. Не знам). Аз ако съм съдия акта ще падне.
Пп, вчера с каката врътнахме 17 км от воле. Баси кат дете не съм карал толкова много на 1 каране. На 5 с прилично въртене съм на около 20 км. ч. С 6 скорости толкоз може. Тук там мога да съм и по-бърз, ама все пак детето не може. Та в общи линии около 15-17 средна ни е максимума.
Повече ще ни е зор.
Мисля е задължително. А ка ще го тълкува съдията зависи от ситуацията. Ако те ударят и си без колан с кола, не си виновен нали? Та в тоя ред на мисли ако това, че си без жилетка е пряката причина за птп.. Не знам). Аз ако съм съдия акта ще падне.
Пп, вчера с каката врътнахме 17 км от воле. Баси кат дете не съм карал толкова много на 1 каране. На 5 с прилично въртене съм на около 20 км. ч. С 6 скорости толкоз може. Тук там мога да съм и по-бърз, ама все пак детето не може. Та в общи линии около 15-17 средна ни е максимума.
Повече ще ни е зор.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако е имало намалена видимост или е през ноща вероятно без жилетка е кофти условие , но велосипеда все пак има отразителни елементи и светлини . Автомобила го духа винаги , даже и да блъсне легнал на пътя велосипедист 

Последна промяна Jordana на 23 Авг 2020, 20:34, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Еми в 9.10 сутринта на прав участък се случва действието.
Шофьорът твърдеше,че не ме е видял заради сянката на дърветата ,слънцето блестяло и някакви такива
КАТ дойдоха и му написаха акт ,за това че не е осигурил достатъчно разстояние между него и изпреварваното ппс,следствие на което е възникнало птп с материални щети
Шофьорът твърдеше,че не ме е видял заради сянката на дърветата ,слънцето блестяло и някакви такива

КАТ дойдоха и му написаха акт ,за това че не е осигурил достатъчно разстояние между него и изпреварваното ппс,следствие на което е възникнало птп с материални щети

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Да, и? Ще се съдите за нещо ли?
Пп. В рая връзка има ли някаква застраховка за велосипедисти, бих си направил.
Пп. В рая връзка има ли някаква застраховка за велосипедисти, бих си направил.
Последна промяна Моджо на 23 Авг 2020, 19:03, променена общо 1 път
Хм,хм...
Май да..
Все пак имам охлузвания по тялото и оток на двете колена от падането на асфалта и "търкалянето "в дерето до пътя
Все пак имам охлузвания по тялото и оток на двете колена от падането на асфалта и "търкалянето "в дерето до пътя
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ами има си акт, в него надали пише, че си без светлоотразителна. Ти него или той теб ще съди?
Ами то от застрахователя ми треа си искаш.
Ами то от застрахователя ми треа си искаш.
Хм,хм...