Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Не, животинската сметана на прах се прави ако не се лъжа само в Германия и е рядък продукт, защото е с много ниска трайност, а и почти никой не го използва, заради срока, цената и инфлуенсърите.
Протеина, които тогава ми оферираха мисля, че беше словенски. Сега пак е някакъв такъв. Но може и украински да е, предполагам че голяма част от нещата ги препакетират или използват суровини от Украйна.
Протеина, които тогава ми оферираха мисля, че беше словенски. Сега пак е някакъв такъв. Но може и украински да е, предполагам че голяма част от нещата ги препакетират или използват суровини от Украйна.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В най-скъпата страна Швейцария, преди ми се струваше много скъпо, ама май вече не толкова.
В Лугано, който е на баир демек няма място, паркинг 2 франка на час, че то в Европа няма такива цени вече.. За сравнение в Милано върви 4-5 евро на час.
В магазините има и скъпи неща, но има и по-евтини от България дори.
Местна моцарела и преди години и сега е на същата цена 2,30-2,50 франка за 400гр.
Айвар македонски 690гр в два магазина беше 3,30 франка, не беше намален.

У нас малките по 300 и нещо грама са 10-на лева на намаление..
Във всеки магазин неща, на които им изтича скоро срока са на 50% поне, не като у нас на 20-25%
Грюерите ги гледах между 16-24 франка, у нас са 80+ лева..
В Лугано, който е на баир демек няма място, паркинг 2 франка на час, че то в Европа няма такива цени вече.. За сравнение в Милано върви 4-5 евро на час.
В магазините има и скъпи неща, но има и по-евтини от България дори.
Местна моцарела и преди години и сега е на същата цена 2,30-2,50 франка за 400гр.
Айвар македонски 690гр в два магазина беше 3,30 франка, не беше намален.

У нас малките по 300 и нещо грама са 10-на лева на намаление..
Във всеки магазин неща, на които им изтича скоро срока са на 50% поне, не като у нас на 20-25%
Грюерите ги гледах между 16-24 франка, у нас са 80+ лева..
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Кафене в Италия
2 макиато, 1 еспресо, 1 чаша мляко, малък кроасан, голям с пълнеж и торта за 20лв??

2 макиато, 1 еспресо, 1 чаша мляко, малък кроасан, голям с пълнеж и торта за 20лв??

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Вероятно италианския Ричард Алибегов е постигнал пълна победа , ресторантьорите в Италия не плащат ДДС и други данъци за да държат ниски цени ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Мисля, че темата е подходяща да обсъдим какво мислите относно бойкота на големите вериги, който е предвиден за 13-ти? Само аз ли си мисля, че ще има опашки на 12-ти и 14-ти? Малките магазини на по-ниски цени ли ще продават ако не са големите вериги? А на по-ниски ли продаваха преди да ги има големите вериги? 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Според мен сервитьорката взима наполовина в Италия. 450 евро макс заплата.
Предполагам е това. https://maps.app.goo.gl/fRcuQdAhJHUovFPr9 На границата със Швейцария.
Предполагам е това. https://maps.app.goo.gl/fRcuQdAhJHUovFPr9 На границата със Швейцария.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Точно това е, супер е.TNT написа:Според мен сервитьорката взима наполовина в Италия. 450 евро макс заплата.
Като гледам имат 9% ддс, ама е доста далеч от родните цени.
У нас всички са богати и по-богати.
Вчера ми обясниха за Варна, няква каравана продавала сандвичи от 12-13лв вегетариански и до към 20лв..
- TNT
- младши ентусиаст
-
ДДС-то при нас от години е 9%, 20% стана миналия месец. Т.е. от тук чакаме цени само напред и нагоре 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Според мен, по време на 'бойкота' ще видим дежурните стойкаджии, които ще пазаруват, само за да докажат, че тях това не ги бърка!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз ще подкрепя само с идеята, че на народа му трябва някакво обединение. Срещу спекулация, срещу несправедливости, срещу корупция, срещу правителства. Иначе като цяло ще е глупост без ефект, даже може да има обратен.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Ами ако пуснат олио на промоция големите верига магазини, какво ще стане с бойкота? 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон

In God we trust, all others we track.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
В Тмаркет са пуснали много продукти на 50% намаление, точно на 13.02.
Няма да им стъпя.
Няма да им стъпя.

- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Exclusive89 написа:Ами ако пуснат олио на промоция големите верига магазини, какво ще стане с бойкота?
Ако го направят за да играят контра си мисля, че очакват ефект от протеста.
barty написа:В Тмаркет са пуснали много продукти на 50% намаление, точно на 13.02.
Няма да им стъпя.
Искат да си мерят пи...те с клиентите.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Всичката ни работа е такава некадърна. Много по-смислено е да се обяви ден за пазаруване от малки квартални магазинчета и да ги подпомогнат тях или който там смятат, че е онеправдан... не да преместят потреблението с един ден.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.