България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Яну 2024, 9:55

А питах ако не беше луд, затова почнах, че в случая е кофти, понеже е луд и никой не е правел нищо просто защото държавата прави почти нищо в такива случаи. Та ако не беше луд и беше както в случая Семерджиев?
Защото тука ченгето където удари две палки на дргирания боклук летящ навсякъде в насрещни еднопосочни и т.н. го уволниха(след няма и година го върнаха, но все пак през това време никой не му плащаше живота)че в крайна сметка го спряха и задържаха, но ако и той беше убил две момичета? Кой вариант избираме?
Крайно време е да разберат хората, че на палка се спира защото куката може да си мисли, че си въоръжен, дрогиран боклук, който е готов да го убие за секунда ако може. С една ножка да го дупне в крака и може да си отиде, така се случи с един познат преди бая години отиващ на сигнал да помогне уж на пострадал.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2024, 10:10

Ами ето де -
bum_bum написа:По принцип съм много за това, което са направили полицаите, НО ако потърпевшия беше един от чернокожите, които всеки ден им налитат, а често и ги бият.

Ежедневно се толерират наркомани, цигани и каква ли не сган и взеха, че убиха човек с психически проблеми. Да не говорим пък в по-малките градове как се усукват като мастии около местните големци. Там ако щеш се насери, недосегаем си.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2024, 19:27

bum_bum написа:Човека е диагностициран шизофреник или с други думи не може да носи отговорност за действията и постъпките си.

... а кой носи отговорност? държавата? Свети Петър? най- близкия верен отговор е "семейството/ роднините му"... което ни води до втория ми въпрос: този нали знаеш колко е искал да му се помогне и е търсел активно помощ (от когото и да е било)?

разбирам, че в един идеален свят този щяха да му пратят социални работници- хипонотизатори които да го убедят да отиде сам в лудницата и/или да си пие хапчетата редовно ама света на този етап еле пък в родината е малко по- грубоват...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2024, 19:45

Какво искаш да кажеш, че всеки луд трябва да се самодиагностицира и да потърси помощ? В Щатите лудите ви такива ли са?

Какво предлагаш всъщност, да избием всички луди за да не превърти по някое време някой от тях и да направи беля?

Разбира се, че трябва да има механизъм по който отговорните служби да имат някакъв отчет на подобни хора и следят какво се случва с тях. Ясно е, че няма да се получи перфектно, вероятно никъде по света не е така, но поне да се прави някакъв опит.

Пак казвам, много съм за професията на полицая да е уважавана, да има респект и т.н., но с този материал, който в момента е в МВР просто няма как да се получи. А читав нов материал просто няма.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2024, 20:36

bum_bum написа:Какво искаш да кажеш, че всеки луд трябва да се самодиагностицира и да потърси помощ? В Щатите лудите ви такива ли са? .

в щатите лудите като има съмнение, че е луд го канят да ходи да се прегледа. ако не желае да се прегледа и съответно да се лекува с хапчета или институционизиране (ака лудница) се оставя на мира защото в щатите никой никого не кара насила да прави нещо.... НО ... човека се третира като всеки нормален гражданин- един вид държавата е предложила, той е отказал - задълженията на държавата приключват към неговата болест... и като казах "третира се като всеки нормален гражданин"- аз ако тръгна да бягам на полицията ще ме спрат със всички средства (включително потенциално смъртноносни) независимо дали съм със тойота корола или г-класа и като ме спрат ако почна да се съпротивлявам физически (дори без оръжие) шанса да ме убият независимо, че съм бял нараства значително.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2024, 21:12

Абе не е баш, но все тая.

Every state and the District of Columbia provide for temporary, involuntary hospitalization of people suffering from acute mental illness.

И за трети път казвам, напълно съм ОК с това,което казваш, стига да важи за всички. Аз, циганина с е46-цата и капитана с S класата трябва да бъдем третирани еднакво от полицията. Но и двамата знаем, че това няма да стане никога в България. Никога не е било така и никога няма да бъде.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Яну 2024, 21:33

като ме спрат ако почна да се съпротивлявам физически (дори без оръжие) шанса да ме убият независимо, че съм бял нараства значително.
Искрено съжалявам че живееш в подобна лудница ... :cry:
....Америка страна на психопати ли е? Да, така е и The New York Times потвърждава , че в Америка има повече от 15 милиона души, които са обхванати от тежки психични разстройства. А според Американската медицинска асоциация ( American Medical Association - AMA ), около една четвърт от населението на САЩ попада под определението "психопат" (човек, страдащ от психични разстройства)....

https://pogled.info/svetoven/amerika/v- ... ite.147224
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2024, 21:45

Jordana написа:
като ме спрат ако почна да се съпротивлявам физически (дори без оръжие) шанса да ме убият независимо, че съм бял нараства значително.
....Америка страна на психопати ли е? Да, така е и The New York Times потвърждава , че в Америка има повече от 15 милиона души, които са обхванати от тежки психични разстройства. А според Американската медицинска асоциация ( American Medical Association - AMA ), около една четвърт от населението на САЩ попада под определението "психопат" (човек, страдащ от психични разстройства)....

https://pogled.info/svetoven/amerika/v- ... ite.147224

Там това е така, защото е така!
Тука сигурно са повече като процент, да не кажа може би едно 30%, ама на никой не му пука и не води подобни статистики, докато в щатите си е направо закон.
Дори съм сигурен, че в тези 15 милиона попадат и не до там психясали, но не са се вписали в общата картинка и са попаднали в статистиката и в регистрите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Яну 2024, 21:54

alx написа:аз ако тръгна да бягам на полицията ще ме спрат със всички средства (включително потенциално смъртноносни) независимо дали съм със тойота корола или г-класа и като ме спрат ако почна да се съпротивлявам физически (дори без оръжие) шанса да ме убият независимо, че съм бял нараства значително.

Тук вървим в същата посока. Предвид колко му е дотегнало на обществото, ще има все по-голям натиск върху полицията да прави точно това.
Дали е хубаво или лошо не знам... но е факт.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2024, 22:07

Jordana написа:

не ме съжалявай- на това му се вика ред и законност. да ти го преведа- като спазваш закона шанса да ти се случи нещо такова е съществуващ, но минимален.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 07 Яну 2024, 2:30

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Яну 2024, 2:49

Съвсем скоро ще отделят физически трамвайното трасе от автомобилното (както е по Черни връх и К. Величков ) и подобни случки ще са рядкост + ще има камери да снимат нарушителите :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 07 Яну 2024, 10:54

Защо да го отделят, не е ли по-добре кандидати за наградата Дарвин, като онзи от клипчето, да получават трамвай отзад. Аз адмирирам трамвай отзад и от всички възможни посоки за такива хора.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2024, 11:04

И аз, ама ако е сам в колата. Ако детето му е отзад, какъвто и дебил да бъде, не заслужава това малкото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 07 Яну 2024, 11:15

Абе колеги, как така ще Ви се струва нормално група полицаи да убият човек без да са застрашени по никакъв начин от него вече, след като дори е свален на земята???? Да, бил е заплаха за обществото, докато бяга от полицията, но в момента на ареста вече мисля не представлява такава за никой. Сериозно ли мислите, че действията на правораздаващите органи са адекватни? Честно, не знам как ще се тръгне в посока оправяне на каквото и да е след като уж уважавани хора от мен, каквито сте Вие тук мислите по този начин. Не знам следващият път като ме спре полицай дали да не се просна по очи на асфалта или върху капака и да не започна да викам: "Моля не ме убивайте само!".....
А поне някакво оръжие не успяха ли да му набутат в ръцете или вече с толкова клипове в интернет не са посмяли? А бодикамерите им? Записи нещо няма ли?
Не знам как в нечия политическа кампания някой не се е сетил да подчертае как ще избие всички с психически проблеми, после пияниците и наркоманите и така докато се изчистим от недостойните да населяват райското кътче, в което живеем така задружно....
П.С.: Аз самият понякога се хващам как си говоря сам....да се притеснявам ли, че и аз не съм годен психически да карам МПС и да се движа свободно сред Вас изобщо?
Със здраве колеги!

Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата