Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
Модератор: Общи модератори
Projektzwo написа:Ама как ви мотаят и с тези платежни по всноките на гражданската, разберете го че няма член или алинея, по която да могат да ви накажат, в закона ясно е записано, че трябва да имате валидна ГО, ако стикера и талона са ви продупчени - нямате грижи. Ако толкова много някой ви се напъват, на полицата си има телефони, да се обаждат "компетентните" господа и да си питат...
Колега моля те да си погледнеш какво пише на малкото зелено талонче на ГО. Трите документа (стикер, талон и полица) са неразделна част. Според правилника на ВСИЧКИ застрахователни компании валидността на полицата ГО приключва на падежа на плащане на вноската. Тоест ако се пада на 10-то число вноската и не я платиш, значи в 0.00 часа на 10-ти вече си без ГО без абсолютно никакво значение какво и къде ти е перфорирано. Въпросната платежна бележка за вноска удостоверява валидноостта на плицата при разсрочено плащане- следователно става неразделна част от нея. И да, в закона си го пише. Закона за застрахователната дейност.
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
някой може ли да ми каже колко е давността на фишовете?
отивам да си подновявам книжката и ми излизат 3 фиша за по 10лв ,като единия е от 2003г,а другите 2 от 2006г ... казаха докато не си ги платя нема да ми дадат новата книжка ...
ок,тези фишове предполагам вече са в агенцията по държавни вземания ,знае ли някой каква е процедурата -имат ли лихва или направо да ги плащам, имат ли давност и ве4е са изтекли или какво ...
все пак 30лв са ,не е болка за умиране ама защо да не ги дам за гориво ... а и кой помни за какво нарушение имам фиш от 2003г
отивам да си подновявам книжката и ми излизат 3 фиша за по 10лв ,като единия е от 2003г,а другите 2 от 2006г ... казаха докато не си ги платя нема да ми дадат новата книжка ...

ок,тези фишове предполагам вече са в агенцията по държавни вземания ,знае ли някой каква е процедурата -имат ли лихва или направо да ги плащам, имат ли давност и ве4е са изтекли или какво ...
все пак 30лв са ,не е болка за умиране ама защо да не ги дам за гориво ... а и кой помни за какво нарушение имам фиш от 2003г

- x3m
- E21 поклонник
-
- Кара: e36 компот
Re: Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки
Apassionata написа: На мен ченгето ми каза, че нямало да ми взимат. Това "предл.3", което пише в Акта, вероятно е предложението за размера на глобата. Както писах, на мен понеже щетите са ми по-сериозни, глобата ще е 100 лева, можело да мина и с 20 лева, ако... нямало дървета наоколо![]()
И на мен полицая ми каза че може и да не ми вземат точки ама ще видиме на 30-ти какво ще кажат в КАТ

BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
Здравейте
В четвъртак ме спряха за проверка в Банско, не притежавам книжка и нямам 18, хаписаха ми акт, че не притежавам свидетелство за управление на МПС. Въпроса ми е, ще ми забавят ли изкарването на книжка освен глобата?
В четвъртак ме спряха за проверка в Банско, не притежавам книжка и нямам 18, хаписаха ми акт, че не притежавам свидетелство за управление на МПС. Въпроса ми е, ще ми забавят ли изкарването на книжка освен глобата?
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Не... мой приятел блъсна полицай при опита си да избяга... нямаше книжка беше октраднал на баща си колата и не му забавиха книжката и с 1 ден... друг мой приятел при полицейска гонка патрулката отърва завоя и се блъска в тролей... пак без книжка... пак без проблеми си взе книжка 

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Аз искам да попитам имат ли право да пишат актове магистрална полиция, когато преди това няма знак за радар. Давам пример с тунелите ОТ Ботевград към София, където често след тях има радар 

Tux0 Ca !

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Там имаш ограничение, нормално е да седят след него .. 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
soundroom написа:Здравейте
Напротив, радвай се, вече ги дават по-рано по тази причина...
Ogi написа:Не... мой приятел блъсна полицай при опита си да избяга... нямаше книжка беше октраднал на баща си колата и не му забавиха книжката и с 1 ден... друг мой приятел при полицейска гонка патрулката отърва завоя и се блъска в тролей... пак без книжка... пак без проблеми си взе книжка
Ухаа герои

.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
soundroom написа:Здравейте
Под 18 не плащаш актове, а се заменят с публично порицание.

spdrrk0 написа:Аз искам да попитам имат ли право да пишат актове магистрална полиция, когато преди това няма знак за радар. Давам пример с тунелите ОТ Ботевград към София, където често след тях има радар
Имат, да.
Знакът за радар е само за автоматичните радари, т.е. 'снимачките'.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Мисля, че не е само за статичните камери, защото и из София съм виждал такъв знак, където няма камера и често дебнат полицай
Tux0 Ca !

spdrrk0 написа:Мисля, че не е само за статичните камери, защото и из София съм виждал такъв знак, където няма камера и често дебнат полицай
Че то на извънградско такива знаци за радар има пред няколко километра, а камери няма. Полицаи също не съм виждал...
Ти в София къдее си го виждал този знак?

- mim3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без книжка :P
- Мечтае да кара: Е30 М3
Просто за инфо
1) Управлява ППС под въздействие на алкохол (1.08 промила е пробата с дрегер)
- нарушение на чл.5 ал.2 т.3 предл.1 от ЗДвП : глоба по чл. 174 ал.1 предл.1 от ЗДвП в размер на 300 лв. ;без вземане на точки поради
2) Управлява ППС без да е правоспособен водач (разбирайте без книжка)
- нарушение на чл. 150 от ЗДвП: глоба по чл. 177 ал.1 т.2 от предл.1 от ЗДвП в размер на 300 лв.
А иначе на постановлението пише (незнайно защо) , че се отнемат 16 контролни точки.

1) Управлява ППС под въздействие на алкохол (1.08 промила е пробата с дрегер)
- нарушение на чл.5 ал.2 т.3 предл.1 от ЗДвП : глоба по чл. 174 ал.1 предл.1 от ЗДвП в размер на 300 лв. ;без вземане на точки поради

- нарушение на чл. 150 от ЗДвП: глоба по чл. 177 ал.1 т.2 от предл.1 от ЗДвП в размер на 300 лв.
А иначе на постановлението пише (незнайно защо) , че се отнемат 16 контролни точки.

Писаха ми фиш за неправилно паркиране. Интересува ме дали мога да платя, чрез електронно банкиране(колата е служебна, смятам и от фирмата да платя) Ако е възможно какви реквизити задължително трябва да попълня. Едното е номер на фиша... друго?