Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lia » 16 Юли 2009, 23:17

Projektzwo написа:Ама как ви мотаят и с тези платежни по всноките на гражданската, разберете го че няма член или алинея, по която да могат да ви накажат, в закона ясно е записано, че трябва да имате валидна ГО, ако стикера и талона са ви продупчени - нямате грижи. Ако толкова много някой ви се напъват, на полицата си има телефони, да се обаждат "компетентните" господа и да си питат...

Колега моля те да си погледнеш какво пише на малкото зелено талонче на ГО. Трите документа (стикер, талон и полица) са неразделна част. Според правилника на ВСИЧКИ застрахователни компании валидността на полицата ГО приключва на падежа на плащане на вноската. Тоест ако се пада на 10-то число вноската и не я платиш, значи в 0.00 часа на 10-ти вече си без ГО без абсолютно никакво значение какво и къде ти е перфорирано. Въпросната платежна бележка за вноска удостоверява валидноостта на плицата при разсрочено плащане- следователно става неразделна част от нея. И да, в закона си го пише. Закона за застрахователната дейност.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 17 Юли 2009, 0:01

някой може ли да ми каже колко е давността на фишовете?
отивам да си подновявам книжката и ми излизат 3 фиша за по 10лв ,като единия е от 2003г,а другите 2 от 2006г ... казаха докато не си ги платя нема да ми дадат новата книжка ... :)
ок,тези фишове предполагам вече са в агенцията по държавни вземания ,знае ли някой каква е процедурата -имат ли лихва или направо да ги плащам, имат ли давност и ве4е са изтекли или какво ...
все пак 30лв са ,не е болка за умиране ама защо да не ги дам за гориво ... а и кой помни за какво нарушение имам фиш от 2003г :mhihi:
Изображение

E21 поклонник
Аватар
Кара: e36 компот

Re: Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки

Мнение от x3m » 17 Юли 2009, 1:10

Apassionata написа: На мен ченгето ми каза, че нямало да ми взимат. Това "предл.3", което пише в Акта, вероятно е предложението за размера на глобата. Както писах, на мен понеже щетите са ми по-сериозни, глобата ще е 100 лева, можело да мина и с 20 лева, ако... нямало дървета наоколо :mhihi:

И на мен полицая ми каза че може и да не ми вземат точки ама ще видиме на 30-ти какво ще кажат в КАТ :confused:
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria

Потребител
Аватар

Мнение от soundroom » 07 Дек 2009, 19:00

Здравейте
В четвъртак ме спряха за проверка в Банско, не притежавам книжка и нямам 18, хаписаха ми акт, че не притежавам свидетелство за управление на МПС. Въпроса ми е, ще ми забавят ли изкарването на книжка освен глобата?

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 08 Дек 2009, 9:19

Не... мой приятел блъсна полицай при опита си да избяга... нямаше книжка беше октраднал на баща си колата и не му забавиха книжката и с 1 ден... друг мой приятел при полицейска гонка патрулката отърва завоя и се блъска в тролей... пак без книжка... пак без проблеми си взе книжка :confused:

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 08 Дек 2009, 9:22

Аз искам да попитам имат ли право да пишат актове магистрална полиция, когато преди това няма знак за радар. Давам пример с тунелите ОТ Ботевград към София, където често след тях има радар :roll:
Tux0 Ca !
Изображение

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 08 Дек 2009, 14:36

Там имаш ограничение, нормално е да седят след него .. :roll:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 08 Дек 2009, 22:28

soundroom написа:Здравейте
В четвъртак ме спряха за проверка в Банско, не притежавам книжка и нямам 18, хаписаха ми акт, че не притежавам свидетелство за управление на МПС. Въпроса ми е, ще ми забавят ли изкарването на книжка освен глобата?

Напротив, радвай се, вече ги дават по-рано по тази причина...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 08 Дек 2009, 22:37

Ogi написа:Не... мой приятел блъсна полицай при опита си да избяга... нямаше книжка беше октраднал на баща си колата и не му забавиха книжката и с 1 ден... друг мой приятел при полицейска гонка патрулката отърва завоя и се блъска в тролей... пак без книжка... пак без проблеми си взе книжка :confused:

Ухаа герои :bowdown:
.

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 08 Дек 2009, 23:37

soundroom написа:Здравейте

Под 18 не плащаш актове, а се заменят с публично порицание.
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 09 Дек 2009, 1:20

spdrrk0 написа:Аз искам да попитам имат ли право да пишат актове магистрална полиция, когато преди това няма знак за радар. Давам пример с тунелите ОТ Ботевград към София, където често след тях има радар :roll:

Имат, да.
Знакът за радар е само за автоматичните радари, т.е. 'снимачките'.
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 09 Дек 2009, 11:43

Мисля, че не е само за статичните камери, защото и из София съм виждал такъв знак, където няма камера и често дебнат полицай
Tux0 Ca !
Изображение

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 09 Дек 2009, 12:56

spdrrk0 написа:Мисля, че не е само за статичните камери, защото и из София съм виждал такъв знак, където няма камера и често дебнат полицай

Че то на извънградско такива знаци за радар има пред няколко километра, а камери няма. Полицаи също не съм виждал...
Ти в София къдее си го виждал този знак?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: без книжка :P
Мечтае да кара: Е30 М3

Мнение от mim3 » 09 Дек 2009, 15:19

Просто за инфо :mhihi:
1) Управлява ППС под въздействие на алкохол (1.08 промила е пробата с дрегер)
- нарушение на чл.5 ал.2 т.3 предл.1 от ЗДвП : глоба по чл. 174 ал.1 предл.1 от ЗДвП в размер на 300 лв. ;без вземане на точки поради :arrow:
:arrow: 2) Управлява ППС без да е правоспособен водач (разбирайте без книжка)
- нарушение на чл. 150 от ЗДвП: глоба по чл. 177 ал.1 т.2 от предл.1 от ЗДвП в размер на 300 лв.

А иначе на постановлението пише (незнайно защо) , че се отнемат 16 контролни точки. :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 15 Дек 2009, 10:02

Писаха ми фиш за неправилно паркиране. Интересува ме дали мога да платя, чрез електронно банкиране(колата е служебна, смятам и от фирмата да платя) Ако е възможно какви реквизити задължително трябва да попълня. Едното е номер на фиша... друго?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата