За ръчните часовници ....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 01 Фев 2009, 0:47

Нямам окончателен избор... След като прочетох обаче линка: http://www.chronocentric.com/watches/bu ... mechanical подаден от колегите по-горе се замислих отново върху избора си... Когато взимам такова решение (всъщност всякакво решение) искам да имам добра обосновка защо избирам това или онова.... Няма да излъжа никой ако кажа, че се колебая между CERTINA и TAG HEUER. Само дето хубавия TAG е двойно по-скъп.... Ще почакам още малко и ще взема окончателно решение.... А иначе механичн мисля да е....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 01 Фев 2009, 4:38

Само за сведение. Според този сайт, най-точният ръчен часовник на света в момента е (с изключение на часовниците с автоматично сверяване чрез радио-вълни, като например Casio):
Изображение

CITIZEN Chronomaster. ;)
Струва над $1200.
Дава отклонение от около 5 секунди годишно - доста впечатляващо, според мен :shock:

In a lot of ways, the A660 is the ultimate watch geeks' watch. It looks like a generic Citizen you'd buy at the local mall with no hint of the amazing engineering under the dial. Forums on the Internet have stories of A660 owners noticing when leap seconds are added to UTC time because their beloved Citizen Chronomaster is suddenly an entire second off!

If you want the ultimate in accuracy and functionality, and don't care about showing off, the A660 was made for you.

Както се казва, вълк в овча кожа, и само надписът Chronomaster го издава ;)

Ето още една статия за този необикновен часовник

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

препора4вам............

Мнение от bate koko » 01 Фев 2009, 9:03

TAG HEUER-AQUARACER-AUTOMATIC-300 METRES-1200$ ве4е 2 години ми служи-има специално стъкло/не се драска/ниам гре6ка,4асожник един пат..мислиа 4е с ЦУМ ги имна6е кам 1700 ЛЕВА БЕ6Е..

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 01 Фев 2009, 9:20

Моите възможности са по- скромни и за това съм се спрял на немски часовник. Ето тоя: http://www.watch-boutique.com/_plentySh ... 4-0-0-0-0/ .
Я някой да се произнесе знае ли нещо за марката и дали си струва. За колегата от форума, дето го продава няма да питам, щото е сравнително нов :lol:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Фев 2009, 9:35

аз не мога да схвана защо сте се хванали за тая точност се едно ше засичате време на формула 1!? всеки нормален часовник е достатъчно точен ,за да върши работа в ежедневието-тия сравнения са излишни. часовниците са достатъчно точни ако не изостават с повече от 1мин на 3 месеца......
колега-още един съвет! в тоя ценови клас ,в който си се ориентирал е трудно да вземеш качествен автоматичен часовник.като казвам качествен-имам впредвид наистина марков. въпреки ,че те агитирах за такъв -просто за толкова пари няма да е нещо особено. ако не можеш да добавиш още спокойно можеш да заложиш и на кварцов качествен.
юнгханс се сверяват с радиовълни и са доста точни ,но тва не ги прави марка от премиум клас.
ктв не съм виждал тази марка. изглежда хубав и описанието си го бива.
в крайна сметка е важно да ти харесва...!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

1

Мнение от Димитър Димитров » 01 Фев 2009, 12:20

Колега ползвам Касио Едифейс вече 8 години невероятня машинка веднъж му смених кайшката и стъклото по моя вина друго нищо не съм го барал от гледна точка на цена - качество е перфектен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 01 Фев 2009, 16:50

SKISA написа:аз не мога да схвана защо сте се хванали за тая точност се едно ше засичате време на формула 1!? ...

Все пак темата е за часовници ;)
На мен все пак ми беше интересно да разбера КОЙ АДЖЕБА е най-точният :)
Беше ми много интересно да разбера, че това не е Rolex, не е Tag Hauer, не е Omega.. a Citizen! Има любопитни неща около този часовник, които обаче му придават някакъв допълнителен ореол. Всъщност той е толкова семпъл, че прилича на най-обикновен Citizen за 70$, въпреки качествените материали, от които е направен. Толкова семпъл, че дори не се внася в САЩ, защото явно търговците са преценили, че там никой няма да даде толкова пари за часовник, който не показва по никакъв начин цената си. Дори верижката изглежда обикновена стоманена, а всъщност е титаниева и т.н.. Само собственика му, както и разбирачите знаят, че механизмът вътре е едно малко техническо чудо. Друг любопитен факт за този часовник е, че той има гаранция 10г, като през гаранционният период смяната на батерията е безплатна (всъщност за тези 10г, ще смените батерията не повече от 2 пъти).

И да не ме разберете погрешно - аз не агитирам за този часовник, защото освен всичко, той и надвишава бюджета. Но тъй, като темата е за часовници и е интересна, мисля, че трябва да споменем и за него ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 02 Фев 2009, 19:15

И понеже темата е за часовници , ето Ви един сайт .Един колега си поръча CITIZEN ECO DRIVE за около 300 паунда миналата седмица от този сайт : http://www.thewatchhut.co.uk/Citizen/ci ... -drive.htm
и днеска с DHL-а му го донесоха ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 02 Фев 2009, 21:31

sineok_pi4_ написа:И понеже темата е за часовници , ето Ви един сайт .Един колега си поръча CITIZEN ECO DRIVE за около 300 паунда миналата седмица от този сайт : http://www.thewatchhut.co.uk/Citizen/ci ... -drive.htm
и днеска с DHL-а му го донесоха ...

ECO DRIVE-a е много добра система, за часовник в рамките на 1000лв. това и AUTO QUARTZ-a на Tissot са най-добрия избор според мен. Механичен в този ценови диапазон трябва да е японски иначе всичко друго е компромис малко или много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 07 Фев 2009, 6:14

Харесвам стилните часовници и най-вече тези произведени във Швейцария.За мен часовника и обувките описват характера на един мъж.Изборът на часовник е строго индивидуален. Не съм против кварцовите,но не съм и против автоматичните това е само при втория ,че трябва постоянно да го носиш или поне да не се застоява за по-дълго време.Ползвам часовник Candino,но също бих Ти препоръчал освен тази марка Rolex и Omega :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна biberon4o на 07 Фев 2009, 15:20, променена общо 1 път
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 07 Фев 2009, 10:03

ktv написа:Моите възможности са по- скромни и за това съм се спрял на немски часовник. Ето тоя: http://www.watch-boutique.com/_plentySh ... 4-0-0-0-0/ .
Я някой да се произнесе знае ли нещо за марката и дали си струва. За колегата от форума, дето го продава няма да питам, щото е сравнително нов :lol:

Аз вече си купих въпросния часовник и много му се радвам :mhihi: . Много ме кефи това, че марката му е Алпайн. Да е живот и здраве и такава кола да подкарам! :mhihi: :mhihi:
Последна промяна ktv на 07 Фев 2009, 21:50, променена общо 1 път
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Аватар

Мнение от Embata85 » 07 Фев 2009, 11:06

Q&Q марката :winky:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 07 Фев 2009, 11:31

Така, колега ще ти напиша някои неща от моя скромен опит с часовници и ти прицени дали това ще те ориентира какво точно ти трябва!
Искаш часовник с повече функции(предполагам хронограф с по-наситен циферблат е това което ще те радва и евентуално ще ти върши работа) - НЕ ТЕ СЪВЕТВАМ ЗА АВТОМАТ!
Един автомат, за да поддържа всички функции на хронограф и отделно да издържа на натоварвания, различни от обичайна дневна употреба - трябва да е сериозен! Такива изгъзици си позволяват само швейцарците и високите серии на някои други марки! Автомат обикновено се слага при DRESS WATCHES и GENT WATCHES(по-елегантни часовници, без особени функции). Автомат от ~2000 лева е възможно да дава отклонения, което е почти сигурно и описано във всяка гаранция. Говоря за обикновен елегантен автоматичен часовник, който примерно струва 2к и е описано, че отклонения до 25 секунди в месеца са нормални! А какво става ако, часовника е предназначен за активно спортуване\употреба - каквито са хронографите! Такива часовници с автоматичан механизъм са цифри - щото си трябва прецизна машина вътре в корпуса, издържаща на повече клатения от обичайното.
Най-добре е часовника да е кварц! Кварцовите швейцарски механизми мисля, че бяха 3-4 общо. На Тисото и на Сектора които ползвам механизма е ЕТА. При хубавите часовници - продължителността на батерията е около ~2-3 години в зависимост как използваш часовника и колко често се домогваш до функциите на хронографа и т.н. Хубавото е, че когато дойде време за смяна - той просто спира! НЯМА и НЕ ТРЯБВА да има изоставане или избързване. Просто в един момент часовника е точен до секунда и след минута спира да тиктака - времето на батерията е дошло(така ми спря първия Сектор)! При един хубав часовник след първото сверяване и до свършването на батерията не би трябвало по никакъв начин да се налага да го сверяваш(освен разминаванията в датата и месеците с 31 календарни дни). При 2 пъти по-скъп автомат - след време ще се наложи и да сверяваш минутите, заради посочените отклонения по-горе!
За Ситизен Екодрайв - знам, че това е технология с фотосоларна клетка. Ревюто им гласи, че един такъв техен часовник, който е седял на тъмно и от тази тъмна среда се изложи на пряка слънчева светлина за няколко минути - после прибран отново на тъмно би трябвало да издържи над един месец без да изостане дори за секунда. Но знам и че само високите серии са им читави с тоя механизъм.
Аз харесвам автомат и не е проблем да платя 2к лева за един такъв часовник. Проблема е, че не бих се задоволил само с един. В момента имам ТИСО T-sport prs516, СЕКТОР 500, POLICE gent watch, и всичките са кварцови. Ако трябва да си купя автомат, то той ще прекарва ~5 дни от седмицата в кутията и така ще увелича интервала на отклонения във времето му за месец(освен ако не се бръка и не дам луди цифри за някой швейцарец)! Друга причина е, че обичам хронографи и както казах по-горе над 2000 лева инвестиция просто няма да си струва за експлоатацията, която ще му правя ;)
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 07 Фев 2009, 11:52

biberon4o написа:Харесвам стилните часовници и най-вече тези произведени във Швейцария.За мен часовника и обувките описват характера на един мъж.Изборът на часовник е строго индивидуален. Не съм против кварцовите,но не съм и против автоматичните, предпочитам със метална каишка.Ползвам часовник Candino,но също бих Ти препоръчал освен тази марка Rolex и Omega :)

Само не разбрах как сложи кандиното при ролекс и омегаИзображение
ИзображениеИзображение
In Ban We Trust!

Потребител
Аватар

Мнение от lukabrazy » 07 Фев 2009, 11:56

Това е часовника Rado Ceramica Ref. No. 152.0347.3.016
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата