"Стината на Ривъ" Гледам и не вярвам на ушите си!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 23 Фев 2009, 19:24

kiko написа:да беее аре стига,там че мякат и тнт.е така ходя ....

Не, съжалявам, не мога да се сдържа - ХАХАХАХАХА
Имах един съученик, който много му се смеехме, че като пише някъде пише "тнт", вместо "т.н.". И примерно преди 4-5 години, още зайци в 8ми клас си пишем няколко човека в skype и се провежда следният разговор:

- Мони, к'во е тва тнт бе, момче?
- Ми такова, какво?
- Е добре, как се пише без да е съкратено тогава.
- И така ната тък.

И оттука всичките трима човека, освен него сме били леш в продължение на 5-6 мин.
И до ден днешен като го закачим с тоя бъзик "тнт-то" и пощурява :mhihi: :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 23 Фев 2009, 19:39

liloff написа:
НО:
Когато се смесят диалект, странно произношение и тотална неграмотност, си е*бава майката цялата ситуация. Темата е точно за това е*баване на майката, не за акцентите и кой от къде е.

Лилов,много си прав във всичко което написа,но темата също е и за наглото и малоумно отношение от страна на някои юзъри..Наистина малко се отклонихме от топика за правописа във форума,но той примесен с дебилщина кара човек да му прикипи... :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 23 Фев 2009, 19:49

Да... много се радвам на тая тема. Означава че не съм единствения, на който му пада пердето във форума, когато види кретенията наоколо.
Тук много се смях :)
колеги вазможноли е от лувт в хидравличната реика да ми тресе волана сллабо а при натискане на спирачката тресенето се усилва много.сменил сам гумите с чисто нови както и джантите и сам минал регулаж,смених предни дискове и наклатки но играенето на волана си остана.казахами че сам имал лувт в реиката но от там не можело да е.моля някои ако е запознат да ми помогне

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 23 Фев 2009, 19:51

liloff написа:Да... много се радвам на тая тема. Означава че не съм единствения, на който му пада пердето във форума, когато види кретенията наоколо.
Тук много се смях :)
колеги вазможноли е от лувт в хидравличната реика да ми тресе волана сллабо а при натискане на спирачката тресенето се усилва много.сменил сам гумите с чисто нови както и джантите и сам минал регулаж,смених предни дискове и наклатки но играенето на волана си остана.казахами че сам имал лувт в реиката но от там не можело да е.моля някои ако е запознат да ми помогне

Като гледам са се счупили да му отговарят и помагат..... :roll:
Много неграмотен народ има.... :confused:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Фев 2009, 20:13

тнт...

баси.. било... "така ната тък"... :mhihi:

аз пък си мислех че означавало "три-нитро-тулол".. демек купон, забавление, гърмежи, фойерверки....

а те просто хората неграмотни...

грешката която я срещам най-редовно е "еми".... ква емилия, кви награди? бре хора... осъзнайте се :)

но иначе и на мене ми се изправя косата на моменти. младото поколение е страшно неграмотно и най-лошото е, че няма срам и го смята за нещо съвсем нормално.

тъжна работа...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 23 Фев 2009, 20:44

и аз като слушам "ами" "еми" "миии" ми се обръщат червата :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: хората да го гледат тъпо

Мнение от bmw318_94 » 23 Фев 2009, 20:53

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=135022

Ето още един,който не е чувал за правописен речник :evil:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 23 Фев 2009, 21:01

bmw318_94 написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=135022

Ето още един,който не е чувал за правописен речник :evil:

Тъкмо щях да го цитирам... ТАРСИЯ Е това вече не знам как го е написал колегата... Да напишеш "а" вместо "ъ", когато така се чува, как да е, ама ТЪРСЯ си се чува с "Ъ"... и по-бих приела вече :uups: :help: "търсиА", но "ИЯ"....
Тъжното е, че имаше времена, когато си правех труда да пиша такива неща
_BmW_™ написа:

Колеги прибираите се колите нямаде за да няма повече подобни случеи НЕДАИ СИ БОЖЕ !!!!!

Колегаааа, не разбрах ние ли да се прибираме, колите ли да прибираме някъде, що ли??? Явно доста бързаш, докато пишеш, пък и не си внимавал много в шести клас в час по български... Постарай се малко де! С правописа! Че от това изречение както си го написал... ние трябва да се стараем да разберем какво си искал да кажеш. Две запетаи няма, а буквичката "Й" / и кратко/ се слага винаги след гласна буква. А гласните букви са "а, ъ, о, у, е, и". Например: завоЙ, каЙмак, вуЙна, змеЙ, въЙ Изключение прави множествено число. Като в твоето изречение - случай, случаи / много случаи, няколко случаи/ И е случАй, от случА, не казваш случЕ, нали? Някъде видях и друг колега ти беше направил забележка за провописа. "НЯКЪДЕ" къде се пише с "Ъ"!!! Две грешки в една дума. Е, аз знам една дума, дет всяка буква може да е грешка. УФСЪ. А сети се сега коя е думата, хахаха. Та ето как би трябвало да изглежда поста ти по-горе:
Колеги, прибирайте си колите някъде, за да няма повече подобни случаи НЕДАЙ СИ БОЖЕ!
Никакви лоши чувства Просто се старай повече!
А ако кажеш и къде да си прибираме колите, цена няма да имаш

но след масовото неправилно писане, вече... отбелязвам само с усмивка, когато някой пише грамотно... Тъжно...Като се замисля, горното изречение не е кой знае колко... зле, хахахах
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 23 Фев 2009, 22:32

За диалектите да допълня един случай, който може на някои да се стори прекален, но за съжаление си беше точно така.

Сладкарница в Раковски (един "градски" град в близост до Пловдив по-известен като Ракуски)
Сервитьорка: Ко жа гъчити, ва пордоти? (превод - какво ще ядете/пиете?)
Ние: (сподавен смях)
Сервитьорка: От съ илиш, ва уйо? (смятам, че е ясно)
Аз: Една кола (сподавен смях)
Сервитьорка: А путито кво жа гъчи? (превод - приятелката ми какво ще яде/пие)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 23 Фев 2009, 23:11

Като намесихте и диалекта имам един познат от Варна. В Скайп като пише - супер правилно, грамотно и т.н, ама като тръгне да говори - малиииии...нищо не разбирам....и само кимам с глава в знак на съгласие :mhihi:
А в Карлово като бях лятото и спирам да питам един човек. И той един засмян, весел...почва да ми обяснява пак на някакъв диалект, от който нищо не разбирам и после му викам "Да, да, благодаря, приятен ден" и...обясненията му за нищо не послужиха :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 23 Фев 2009, 23:30

Интересно е да чете човек, как хора от шопско, намират за смешно говоренето на хората от другите краища на България...

лилоф, много добре го е написал де... :winky:
21/02/08...speechless

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 23 Фев 2009, 23:59

((:BuKcu:)) написа:Като намесихте и диалекта имам един познат от Варна....

Като каза Варна... Да не си мислиш, че е лесно да се разбере какво ми говори някой софиянец :?: Толкова ми е лесно, колкото софиянец да разбере мен, ако не се съобразявам какви изрази ползвам... Но отклоняваме вече сериозно темата- не обсъждаме диалектите (макар и там да има интересни неща за обсъждане като гледам примерите), а правописа...

Да не ти пука как пишеш по разни форуми е едно, но лошото е, че някои хора просто не могат да пишат по друг начин :roll: Не е болка за умиране да объркаш пълен и непълен член- една част от хората дори и не са чували, че има такова чудо... Да изтървеш някоя запетайка, тире или точка пак не е страшно- лошото е когато няма и един препинатилен знам в текст от 5 реда, а за главни букви и дума не може да става :roll: Правописни грешки допуснати в бързината не са проблем, но те си личат кога е грешен клавиш и кога е от незнание. Само дотук направих поне 4-5 грешки, но ги поправих- не е сложно и не ми се изтриха бутоните на лаптоп-а...
Проблемът е, че хората си знаят къде грешат, знаят как да пишат правилно, но не им пука изобщо. Всеки си казва: "Как ли пък няма да се мъча да пиша правилно в някакъв си форум или Скайп". Но това си има и странични ефекти: лично видях как човек си записва нещо в бележника използвайки 4 и 6 вместо "Ч" и "Ш" :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 24 Фев 2009, 0:12

ms написа:....лошото е когато няма и един препинатилен знам в текст от 5 реда, а за главни букви и дума не може да става :roll: Правописни грешки допуснати в бързината не са проблем, но те си личат кога е грешен клавиш и кога е от незнание. Само дотук направих поне 4-5 грешки, но ги поправих- не е сложно и не ми се изтриха бутоните на лаптоп-а...
Проблемът е, че хората си знаят къде грешат, знаят как да пишат правилно, но не им пука изобщо. Всеки си казва: "Как ли пък няма да се мъча да пиша правилно в някакъв си форум или Скайп". Но това си има и странични ефекти: лично видях как човек си записва нещо в бележника използвайки 4 и 6 вместо "Ч" и "Ш" :roll:

Мисля,че това е точният пример за написаното от теб.Току що се появи в Е36 :
съгласен сам за пове4ето работи и не мисля 4е 93-94 ги мъ4и ръжда се пак това са доказали се спорет мен купета мн 6е ми е интересн о да видя дали тези дето ся са на по 5-6 години 6е са в такова състояние като на6те на 15 ся кагато и те станат на по 15 години 6тото имам 4ъството 4е колкото по нови ги праят толкова по лемави са откъм ламарини добре 4е слагат пове4е пластмаси и подобни материяли

Нямам сили да слагам в червено всички грешки ... :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 24 Фев 2009, 0:19

Пак ми стана смешно. Сетих се как на Шипченски проход, близо до РПУ-то има един зарязан от незнайно кога строеж.
На най-високата част на едната стена има написан надпис със спрей.
Представяте си алпинистките кански усилия, които са били нужни на наркомана, който го е писал да стигне дотам.
Това, което в допълнение с горното изречение прави цялата работа смешна е самия надпис:

"Иван е педераЗ"

Името го смених, защото не се сещам точно какво беше ;)
Представете си колко мъка, само за да го напише неграмотно

:mhihi: :mhihi:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 24 Фев 2009, 1:09

Никога няма да забравя този смс...

"След 30мин. ще съм на Ен Де Ка - не закъснявай!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата