Най-здравият автомобил
Модератор: Общи модератори
nov написа:... за е30, 190 на Мерцедес от същия клас спор няма вечни автомобили,както Е34 и W124,мисля че няма вече такива като тях (толкова надеждни)

Освен това почвам да си мисля, че всички производители почнаха да правят автомобили здрави до толкова, че да издържат периода на лизинга/гаранцията + още някоя годинка, че да може да се продадат отново като втора употреба (лизингодателя или първия собственик да не са съвсем вътре с непродаваем автомобил)
Последна промяна tsb_bg на 26 Апр 2009, 21:59, променена общо 1 път
tsb_bg написа:nov написа:... за е30, 190 на Мерцедес от същия клас спор няма вечни автомобили,както Е34 и W124,мисля че няма вече такива като тях (толкова надеждни)
Освен това почвам да си мисля, че всички производители почнаха да правят автомобили здрави до толкова, че да издържат периода на лизинга/гаранцията + още някоя годинка, че да може да се продадат отново като втора употреба (лизингодателя или първия собственик да не са съвсем вътре с непродавам автомобил)
Това за съжаление е може би най правилната теза, според мен вече важи с пълна сила за абсолютно всички марки

- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
Колата е '92-ра година, в нас е от 12 години (от '96-та насам) и проблеми почна да прави през последните 2 години ... но наистина доста скъпи проблеми
мисля че 10 годинки не са малко 

M - The most powerful letter in the world
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
tsb_bg написа:nov написа:... за е30, 190 на Мерцедес от същия клас спор няма вечни автомобили,както Е34 и W124,мисля че няма вече такива като тях (толкова надеждни)
Освен това почвам да си мисля, че всички производители почнаха да правят автомобили здрави до толкова, че да издържат периода на лизинга/гаранцията + още някоя годинка, че да може да се продадат отново като втора употреба (лизингодателя или първия собственик да не са съвсем вътре с непродавам автомобил)
Точно така е, уви! Маркетинг

Никой не мое ма връне на селу!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:32, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не съм изненадан.. първите няколко позиции са си заети от хората които правят наи сериозните авотмобили ..
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Stanchev написа:според мен най-здравият автомобил е служебния
това е закономерност

много е яко
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Stanchev написа:според мен най-здравият автомобил е служебния
като ти метнат едно "ШАВРОЛЕТ АВЕО" ше си промениш мнението за здравина на служебен автомобил

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Само ще отбележа, че моето Е 34 го карам от пет години, като последните две слагам 17 инчови джанти през лятото. По окачването съм сменил предни тампони и един горен носач- отпред, и тампони отзад. Това е при зверските дупки по пътищата в милата ни държава. Е, имаше интервенция по мотора на няколко пъти, ама то е резултат от стопанисването на предния собственик. Голям "фен" беше тоя
"Чупливостта" зависи от нас самите- от "задкормилните устройства". Кой както си почита вещите, разбирай и колата, толкова ще ги има!

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
Новите коли умишлено се правят "калпави", за да може по-често да се сменят. След 20 години живот и здраве вземете С класа от 82 година и я сравнете с С класа 2002 година. Същото и за БМВ, Ауди и т.н.
Това е една ниша, за която производителите вече са се "чатнали" да си правят по-трошливи новите возила. Никой няма сметка да извади вече модел и да го планира в нормална експлоатация да издържи ~15-20 годинки
Идеята е, все по често по-заможните потребители да си подменят автомобилите поне на 5 години. За такъв период на експлоатация производителите ще се "постараят" нещо да ни издразни в поддръжката и да прибегнем до новия модел!
А кръговрата на пазара за стари автомобили винаги е и ще си остане един и същ
Я ми кажете честно - ако до вас има Чисто нови С класа от 93 година, и чисто нова такава от 2003 коя ще предпочетете. Аз определено се мятам в по-дъртата
Това е една ниша, за която производителите вече са се "чатнали" да си правят по-трошливи новите возила. Никой няма сметка да извади вече модел и да го планира в нормална експлоатация да издържи ~15-20 годинки

А кръговрата на пазара за стари автомобили винаги е и ще си остане един и същ

Я ми кажете честно - ако до вас има Чисто нови С класа от 93 година, и чисто нова такава от 2003 коя ще предпочетете. Аз определено се мятам в по-дъртата

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.