Какво огнестрелно оръжие притежавате
Модератор: Общи модератори
hemicharger написа:Аз имах една никелирана "мина" от минохвъргачка, беше обезвредена, но запалката още работеше. Тва счита ли се за оръжие?![]()
Сега сериозно, аз лично оръжие нямам, защото съм сметнал че не ми трябва. Според мен носенето на оръжие може както да ти помогне - така и да ти навреди. За това ми стана странно като чета постовете на колегите "Имам ХХХ пистолет но не го нося"
От друга страна има една поговорка която гласи "По добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да го нямаш и да ти потрябва"
Напълно те подкрепям

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
hemicharger написа:Аз имах една никелирана "мина" от минохвъргачка, беше обезвредена, но запалката още работеше. Тва счита ли се за оръжие?![]()
Сега сериозно, аз лично оръжие нямам, защото съм сметнал че не ми трябва. Според мен носенето на оръжие може както да ти помогне - така и да ти навреди. За това ми стана странно като чета постовете на колегите "Имам ХХХ пистолет но не го нося"
От друга страна има една поговорка която гласи "По добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да го нямаш и да ти потрябва"
Абсолютно прав си, колега. За това аз имам такова.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
май кат видях ,че вий имате КБО и ЛО и и аз тъй един макаров ,едно марго , 7,62 и 5,45 

Последна промяна daka1972 на 13 Фев 2010, 1:18, променена общо 1 път
ТТ 52г никилиран уникален е само дето нема за него стоп патрони, е не че и предпазитела е като хората но пукне ли чупи какво и да е мечтая за дезарт игъл но ме хвана кризата
аз лично си падам по далекобоини пищови верно е че има вече пласмасови берети 8мм а за мене е ташак нищо че е по удобен и не се вижда
тт-то ме кефи как пробива няма стопираш ефект но както и да е стрелям домашни прасета право с челото и куршума отива в земята 

- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
имаше един виц за за Джони каубоя, който не си беше изпилил мушката.
Май ми е останало едно нунджако някъде, от което много ме болеше преди
Винаги съм мислил, че ако имаш огнестрелно оръжие, трябва да си готов да го използваш... но има далеч по интересни методи за мъчения

Май ми е останало едно нунджако някъде, от което много ме болеше преди

Винаги съм мислил, че ако имаш огнестрелно оръжие, трябва да си готов да го използваш... но има далеч по интересни методи за мъчения

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
има много поговорки и другате е : от затвор се излиза ,но от гроб не!
всъщност е съмнително и 1% от писалите да вкарат някой в гроба с пушкалото си ,но винаги е по-добре да си подготвен. отделно аз казах ,че самото притежаване и възможността да можеш да постреляш с нещо ,което ти прави кеф е допълнителен бонус от тва да си донякъде защитен...!! не ми пука дали е фукня или на некой му бърка в очите ,че си ги мерим ,но кефа е голям и аз съм щастлив да притежавам това,което имам. в крайна сметка и с колите е същото-много по-хубаво е да те превози ,а ако пък е и бърза и удобна и красива-още по-добре.
и усещането ,че ако некой ти рипне през прозореца у дома и те напъне да те коли имаш някакъв начин да отговориш също не е за пренебрегване....
нито измисляме топлата вода ,нито ще я измислим. тук се учудваме ,че толко хора имат ,но някъде не би било така чудно.
а и в крайна сметка секи си решава за него си как и какво иска да усеща и притежава и ако има възможността -го прави.
ако на некой му е криво си е за негова сметка....
всъщност е съмнително и 1% от писалите да вкарат някой в гроба с пушкалото си ,но винаги е по-добре да си подготвен. отделно аз казах ,че самото притежаване и възможността да можеш да постреляш с нещо ,което ти прави кеф е допълнителен бонус от тва да си донякъде защитен...!! не ми пука дали е фукня или на некой му бърка в очите ,че си ги мерим ,но кефа е голям и аз съм щастлив да притежавам това,което имам. в крайна сметка и с колите е същото-много по-хубаво е да те превози ,а ако пък е и бърза и удобна и красива-още по-добре.
и усещането ,че ако некой ти рипне през прозореца у дома и те напъне да те коли имаш някакъв начин да отговориш също не е за пренебрегване....
нито измисляме топлата вода ,нито ще я измислим. тук се учудваме ,че толко хора имат ,но някъде не би било така чудно.
а и в крайна сметка секи си решава за него си как и какво иска да усеща и притежава и ако има възможността -го прави.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
SKISA написа:има много поговорки и другате е : от затвор се излиза ,но от гроб не!
нека да обобщиме кои са "+" и "-" за носене на оръжие:
"+" чустваш се защитен, кеф ти е да ходиш да си постреляш (спорт, лов), пък може да си отваряш бирата с него

"-" не се знае ако го извадиш за сплашване дали оня с/у теб няма да го извади със сериозни намерения, ако ти е слаб ангела и си пиян (комплексарщина) може да стане сакатлък, убиеш ли човек (дори и при самоотбрана) ще те разчекнат в съдилищата, ако го загубиш е ходене по мъките (недай си боже ако оръжието е използвано при криминален случай)
за друго не се сещам...
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
hemicharger написа:SKISA написа:има много поговорки и другате е : от затвор се излиза ,но от гроб не!
нека да обобщиме кои са "+" и "-" за носене на оръжие:
"+" чустваш се защитен, кеф ти е да ходиш да си постреляш (спорт, лов), пък може да си отваряш бирата с него![]()
"-" не се знае ако го извадиш за сплашване дали оня с/у теб няма да го извади със сериозни намерения, ако ти е слаб ангела и си пиян (комплексарщина) може да стане сакатлък, убиеш ли човек (дори и при самоотбрана) ще те разчекнат в съдилищата, ако го загубиш е ходене по мъките (недай си боже ако оръжието е използвано при криминален случай)
за друго не се сещам...
нека добавя малко плюсове:
+ наистина си защитен и при много адреналин и опрело до кокала се оправяш
+самите оръжия са наистина адски добре измайсторени уреди и е приятно да го почистиш и да му разгледаш джаджите.
+мъжкарско е некакси....без да се води за избиване на комплекси.
+когато имаш ферари или нещо екзотично дори и мисълта ,че можеш да изрежеш те радва и те прави спокоен ,а може и да си го караш бавно без да създаваш пушеци дим зад тебе и трупове.
в минусите не бих сложил сплашванията ,щото всеки и децата знаят че извади ли се се ползва.
бира никой не си отваря -дори и с макаров защото сигурно си го тачи...
бе твърде много задълбаваме ,ма чуството и на сигурност и от хубавата вещ е приятно.....! аз бех като болен като ми го зеха неколко месеца при пререгистрирането ,докат си извада новото разрешително.
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
+ за,
мое го гръмнем в краката и от там нататък да си го мъча мммуууахахахахах.
Миналата година мислех да проверявам как става с разрешителното, ама ми казаха че щом съм към 6то районно... да съм забравел, така че метам томахавки из двора по крадците
мое го гръмнем в краката и от там нататък да си го мъча мммуууахахахахах.
Миналата година мислех да проверявам как става с разрешителното, ама ми казаха че щом съм към 6то районно... да съм забравел, така че метам томахавки из двора по крадците

значи това с пищова поне при мен стана обратното наплаших се до преди да го взема мерак после си викам ако нещо стане си е ... маиката ако някои е решил да те трепе и 5 пищова да имаш все е тая аз поне си мисля по добре да изям шамарите и толкова отколкото с регистриран пищов да утрепеш някои да дори ако на някои кучето те е ухапало и ти го гръмнеш ще стане голяма раота за нищо, по-добре го заколи отколкото да го гръмнеш ,бате утрепеш ли некои и близките разберат- малък е шанса да ти се размине след това треа големи мишки да са
За какво трябва да притежавате свое, като може да се отстреляте с каквото ви е кеф и разбира се каквото може да озаптите на Тира! Чист МИНУС си е притежанието на лично бойно оръжие, стига да е за самата придобивка, а не свързано с работата!
Колко от вас, притежателите на такива "действащи" орижия разполагате с подходяща каса/сейф за тях?
Колко от вас, притежателите на такива "действащи" орижия разполагате с подходяща каса/сейф за тях?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.