Какво огнестрелно оръжие притежавате

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valeri » 15 Май 2009, 10:02

hemicharger написа:Аз имах една никелирана "мина" от минохвъргачка, беше обезвредена, но запалката още работеше. Тва счита ли се за оръжие? :mhihi:
Сега сериозно, аз лично оръжие нямам, защото съм сметнал че не ми трябва. Според мен носенето на оръжие може както да ти помогне - така и да ти навреди. За това ми стана странно като чета постовете на колегите "Имам ХХХ пистолет но не го нося"
От друга страна има една поговорка която гласи "По добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да го нямаш и да ти потрябва"

Напълно те подкрепям :yes: :yes:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 15 Май 2009, 13:02

hemicharger написа:Аз имах една никелирана "мина" от минохвъргачка, беше обезвредена, но запалката още работеше. Тва счита ли се за оръжие? :mhihi:
Сега сериозно, аз лично оръжие нямам, защото съм сметнал че не ми трябва. Според мен носенето на оръжие може както да ти помогне - така и да ти навреди. За това ми стана странно като чета постовете на колегите "Имам ХХХ пистолет но не го нося"
От друга страна има една поговорка която гласи "По добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да го нямаш и да ти потрябва"

Абсолютно прав си, колега. За това аз имам такова.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Май 2009, 18:24

американците имат една хубава поговорка - "по добре да ме съдят 12 от колкото да ме носят 6".

б.а* американските съдилища имат 1 съдия и 12 съдебни заседатели от които зависи съдбата на подсъдимия.... пък ковчега на погребение се носи от 6-ма (обикновено)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 18 Май 2009, 21:53

май кат видях ,че вий имате КБО и ЛО и и аз тъй един макаров ,едно марго , 7,62 и 5,45 :D
Последна промяна daka1972 на 13 Фев 2010, 1:18, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 18 Май 2009, 22:34

ТТ 52г никилиран уникален е само дето нема за него стоп патрони, е не че и предпазитела е като хората но пукне ли чупи какво и да е мечтая за дезарт игъл но ме хвана кризата :mhihi: аз лично си падам по далекобоини пищови верно е че има вече пласмасови берети 8мм а за мене е ташак нищо че е по удобен и не се вижда :mhihi: тт-то ме кефи как пробива няма стопираш ефект но както и да е стрелям домашни прасета право с челото и куршума отива в земята :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 19 Май 2009, 11:46

имаше един виц за за Джони каубоя, който не си беше изпилил мушката. :mhihi:
Май ми е останало едно нунджако някъде, от което много ме болеше преди ;)
Винаги съм мислил, че ако имаш огнестрелно оръжие, трябва да си готов да го използваш... но има далеч по интересни методи за мъчения :twisted:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Май 2009, 13:26

има много поговорки и другате е : от затвор се излиза ,но от гроб не!
всъщност е съмнително и 1% от писалите да вкарат някой в гроба с пушкалото си ,но винаги е по-добре да си подготвен. отделно аз казах ,че самото притежаване и възможността да можеш да постреляш с нещо ,което ти прави кеф е допълнителен бонус от тва да си донякъде защитен...!! не ми пука дали е фукня или на некой му бърка в очите ,че си ги мерим ,но кефа е голям и аз съм щастлив да притежавам това,което имам. в крайна сметка и с колите е същото-много по-хубаво е да те превози ,а ако пък е и бърза и удобна и красива-още по-добре.
и усещането ,че ако некой ти рипне през прозореца у дома и те напъне да те коли имаш някакъв начин да отговориш също не е за пренебрегване....
нито измисляме топлата вода ,нито ще я измислим. тук се учудваме ,че толко хора имат ,но някъде не би било така чудно.
а и в крайна сметка секи си решава за него си как и какво иска да усеща и притежава и ако има възможността -го прави.
ако на некой му е криво си е за негова сметка....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 19 Май 2009, 14:09

SKISA написа:има много поговорки и другате е : от затвор се излиза ,но от гроб не!
всъщност е съмнително и 1% от писалите да вкарат някой в гроба с пушкалото си ,но винаги е по-добре да си подготвен. отделно аз казах ,че самото притежаване и възможността да можеш да постреляш с нещо ,което ти прави кеф е допълнителен бонус от тва да си донякъде защитен...!! не ми пука дали е фукня или на некой му бърка в очите ,че си ги мерим ,но кефа е голям и аз съм щастлив да притежавам това,което имам. в крайна сметка и с колите е същото-много по-хубаво е да те превози ,а ако пък е и бърза и удобна и красива-още по-добре.
и усещането ,че ако некой ти рипне през прозореца у дома и те напъне да те коли имаш някакъв начин да отговориш също не е за пренебрегване....
нито измисляме топлата вода ,нито ще я измислим. тук се учудваме ,че толко хора имат ,но някъде не би било така чудно.
а и в крайна сметка секи си решава за него си как и какво иска да усеща и притежава и ако има възможността -го прави.

нека да обобщиме кои са "+" и "-" за носене на оръжие:
"+" чустваш се защитен, кеф ти е да ходиш да си постреляш (спорт, лов), пък може да си отваряш бирата с него :mhihi:

"-" не се знае ако го извадиш за сплашване дали оня с/у теб няма да го извади със сериозни намерения, ако ти е слаб ангела и си пиян (комплексарщина) може да стане сакатлък, убиеш ли човек (дори и при самоотбрана) ще те разчекнат в съдилищата, ако го загубиш е ходене по мъките (недай си боже ако оръжието е използвано при криминален случай)
за друго не се сещам...
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Май 2009, 14:38

hemicharger написа:
SKISA написа:има много поговорки и другате е : от затвор се излиза ,но от гроб не!

нека да обобщиме кои са "+" и "-" за носене на оръжие:
"+" чустваш се защитен, кеф ти е да ходиш да си постреляш (спорт, лов), пък може да си отваряш бирата с него :mhihi:

"-" не се знае ако го извадиш за сплашване дали оня с/у теб няма да го извади със сериозни намерения, ако ти е слаб ангела и си пиян (комплексарщина) може да стане сакатлък, убиеш ли човек (дори и при самоотбрана) ще те разчекнат в съдилищата, ако го загубиш е ходене по мъките (недай си боже ако оръжието е използвано при криминален случай)
за друго не се сещам...

нека добавя малко плюсове:
+ наистина си защитен и при много адреналин и опрело до кокала се оправяш
+самите оръжия са наистина адски добре измайсторени уреди и е приятно да го почистиш и да му разгледаш джаджите.
+мъжкарско е некакси....без да се води за избиване на комплекси.
+когато имаш ферари или нещо екзотично дори и мисълта ,че можеш да изрежеш те радва и те прави спокоен ,а може и да си го караш бавно без да създаваш пушеци дим зад тебе и трупове.

в минусите не бих сложил сплашванията ,щото всеки и децата знаят че извади ли се се ползва.
бира никой не си отваря -дори и с макаров защото сигурно си го тачи...
бе твърде много задълбаваме ,ма чуството и на сигурност и от хубавата вещ е приятно.....! аз бех като болен като ми го зеха неколко месеца при пререгистрирането ,докат си извада новото разрешително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 19 Май 2009, 16:43

+ за,
мое го гръмнем в краката и от там нататък да си го мъча мммуууахахахахах.
Миналата година мислех да проверявам как става с разрешителното, ама ми казаха че щом съм към 6то районно... да съм забравел, така че метам томахавки из двора по крадците ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 19 Май 2009, 17:54

значи това с пищова поне при мен стана обратното наплаших се до преди да го взема мерак после си викам ако нещо стане си е ... маиката ако някои е решил да те трепе и 5 пищова да имаш все е тая аз поне си мисля по добре да изям шамарите и толкова отколкото с регистриран пищов да утрепеш някои да дори ако на някои кучето те е ухапало и ти го гръмнеш ще стане голяма раота за нищо, по-добре го заколи отколкото да го гръмнеш ,бате утрепеш ли некои и близките разберат- малък е шанса да ти се размине след това треа големи мишки да са

ентусиаст
Аватар

Мнение от kagebista » 19 Май 2009, 23:43

За какво трябва да притежавате свое, като може да се отстреляте с каквото ви е кеф и разбира се каквото може да озаптите на Тира! Чист МИНУС си е притежанието на лично бойно оръжие, стига да е за самата придобивка, а не свързано с работата!

Колко от вас, притежателите на такива "действащи" орижия разполагате с подходяща каса/сейф за тях?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 20 Май 2009, 12:18

ми като нямаш и си викаш е треа да имам както имаш и почваш да се чудиш къде да го туриш бе детца му раота

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от duh4e » 20 Май 2009, 16:41

"Глог-19", 9-милиметров

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 20 Май 2009, 16:56

80% от престъпленията се извършват с незаконно оръжие!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата