Сблъсък-тема за гражданите и селяните
Модератор: Общи модератори
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Изказването, че България са я напуснали само от академик и олимпиец нагоре е изключително зловредно и не отговарящо на истината! Това е поредния измислен инструмент с който се манипулира обществото по време на избори!
Или трябва да го разбираме така - щом е напуснал България значи е много умен... Айде де!
Всеки, които е пътувал в чужбина и е посещавал български семейства зад граница знае, че българина си е българин, ако ще и на луната да живее, пък ако ще да има претенции за Господ - на Коледа прасето пак ще бъде заколено в задния двор на дървената къща в предградията на Денвър...Или чалгата ще бъде "на макс" в кабриолета под наем в Малибу...Или ракията от пъпеши ще бъде сварена нелегално в Либия или Йемен...Все незаконни действия според тамошните закони...А уж - инжинери, офицери или мениджъри...
На случките по-горе съм Очевидец или слушател от 1-ра ръка и 1-ва чашка!

Или трябва да го разбираме така - щом е напуснал България значи е много умен... Айде де!

На случките по-горе съм Очевидец или слушател от 1-ра ръка и 1-ва чашка!

Без страх, без спирачка!
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравеите, сега да Ви кажа моето мнение за селяните и гражданите, всички в България сме селяни, защо много е просто. Има ли гражданско общестбо? Колко години трябва да се лутаме и самоизяждаме, да робуваме и вярваме на лъжите на шепа ......(оставам го на Вас) настанили се удобно на жълтите павета, които умело ни маниполират?
Над 20 години все едни и същи .....(пак сте Вие) да ни управляват.
Е ОТ ТОВА ПО ГОЛЯМА СЕЛЯНИЯ НЯМА.
Когато това се реши може да разискваме тази тема, до тези двамата тв. водещи мога да кажа, че по-голями селяни от тях няма и ще кажа защо мисля така. Може да използват ефира за нещо много по полезно за българския народ.
Успех на всички независимо за какви се имате и за какви Ви взимат.
Над 20 години все едни и същи .....(пак сте Вие) да ни управляват.
Е ОТ ТОВА ПО ГОЛЯМА СЕЛЯНИЯ НЯМА.
Когато това се реши може да разискваме тази тема, до тези двамата тв. водещи мога да кажа, че по-голями селяни от тях няма и ще кажа защо мисля така. Може да използват ефира за нещо много по полезно за българския народ.
Успех на всички независимо за какви се имате и за какви Ви взимат.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
MatriX_Fucked написа:Всеки, които е пътувал в чужбина и е посещавал български семейства зад граница знае, че българина си е българин, ако ще и на луната да живее
интересно. аз пък изобщо нямам такива наблюдения (особено относно българите за които става въпрос- директорите, мениджърите, старшите консултанти и тн в чужбина).
та.. моето скромно мнение е че това което си видял не са хората за които става въпрос че са се изнесли на два транша едно време

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
90-те, ранните - 91-92! - това са прасеколачите, пивоварите: 87-ма, а чалгаджиите във Флорида - от новите.
Имам лични познати, които преподават в анлийски и американски университети, но те са капка в морето от простотия, ширеща се из българските имигранти!
Разбира се, изключая присъстващите!
Към теб имам само респект и удивление! 

Имам лични познати, които преподават в анлийски и американски университети, но те са капка в морето от простотия, ширеща се из българските имигранти!

Разбира се, изключая присъстващите!

Без страх, без спирачка!
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Ами аз съм от Перник и работя в София.Да не мислите, че ми се пътува - НЕ!Обаче просто няма начин тъй като в Перник няма къде да работя това което искам и то за такива пари каквито взимам в момента.Карам вече 4 години по пътя Перник-София и обратно и съм видял бая простотии.С ръка на сърцето мога да кажа, че от колеги с регистрация "Е" и "КН" ме побиват тръпки (знам, че не всички са камикадзета).Доста често ми се случва и автомобили с регистрация "С" и "СА" да изкочат изневиделица в насрещното пред мен.Далече съм от мисълта, че аз съм примерен шофьор!Проблема като цяло не е, че много хора идват в София, а в това, че по родните си места не намират препитание.Задръстванията и катастрофите са следствие от това.Проблема е в управниците!Те са хората които позволяват отделни региони да западат за сметка на други.Пак те са виновни и за лошото устройство на столицата.Надявам се, че не засягам никой с моето мнение.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
scott, flame...
признавам, но вие избухнахте направо
да, нямах предвид ти с какво се занимаваш, а хората от които си срещнал такова отношение. не е нормално да има такова разделение. според мен проблема е на друго място.
признавам, но вие избухнахте направо

hemicharger написа:...
да, нямах предвид ти с какво се занимаваш, а хората от които си срещнал такова отношение. не е нормално да има такова разделение. според мен проблема е на друго място.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
автора си позабрави темата май.. 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Според мен това ,че един човек не се е родил в София да го наричаш селянин е малко просташко.Човек си търси препитанието без значение къде.Най-смешно ми става когато от родната ми Мездра ,която е точно на главен път Е79 в петък вечер или рано в събота гледам буквално хиляди коли с номера започващи със С или СА да прииждат към провинцията.За мен хората се делят на кадърни и некадърни.Всеки път ,когато идвам в прекрасната София гледам ,в който и да е момент да се измъкна от нея ,ужасен град.Може би съм свикнал да живея в селяндурска България ,опа забравих ,че има още една държава в държавата София ,която е неприкосновена.Хайде спрете се с това Софиянци и селяндури хубаво наричайте ме селяндур ,защото в повечето случай селяндурите са по кадърни от Софиянци.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Преди да заключат темата , да се включа и аз малко по този въпрос ...
Колеги ,аз лично никога не съм делял и няма да деля хората по това кой от къде е
Уважавам всички хора и техния избор стига всичко да е по правилата ,да зачитат и те мен по същия начин
Сега обаче ще ви споделя моето огромно разочарование от незаслуженото отношение към мен и моята личност на немалко непознати хора по Щжното черноморие - Несебър и най-вече Варна, хора голяма част на които съм бил случаен клиент я по магазини, заведения,бензиностанции или пък случайни запознанства по някакви причини на неангажиращи места
За какво говоря
последно в събота сутринта в Несебър една продавачка на палачинки влезе в остър диалог с непознат мъж ,който си паркира Черокито с Варненски табели наблизо та много остро и със злоба изсъска ,че Варненлии не можели да спират тук а той я чу и много учтиво я попита как разбра ,че е от Варна а тя естествено каза по регистрационните табели ,след което той се засмя приятелски и й отвърна ,че не е оттам ... Тя пък омекна и спомена ,че дъщеря й следва в морската ни столица т.нар. и каза дословно "Тогава за комшии може ,но за Софиянци НЕ
" отново с остра нотка и доза ярост
На мен ми писна тогава ,все пак аз съм човека ,който от Несебър не е видял особенно добро след като преди две години ме обраха в района и седмица след това ми строшиха задното стъкло на комбито ,за което не можех да правя близо седмица нищо друго освен да кисна в районното за да давам тъпи показания до повръщане в лудницата от "ужилени" туристи от къде ли не ...
Отвърнах й да не говори така ,защото палачинките и всичко поръчано ще й ги платят Софиянци ,които нямат против никого ,но и не искат такова отношение и ,че освен чужденците част от хората - техни клиенти са именно от столицата ... Нищо не каза , погледна ме така сякаш бях направил "нещо" с дъщеря й без нейното съгласие ...
Колеги , това е отвратително
Никога аз не съм се отнасял с някой непознат или познат или какъвто и ще да е по такъв начин щом не е Софиянец
Тя темата е за гражданите и селяните ,но нещо пак за столицата и останалото се заговори та затова ви споделям най-приятелски.
Не малко хора от вас ме познават лично и знаят ,че това което казвам е само истината.
За Варна пък какво да кажа , последно преди не много време на една сватба там (моя близка се ожени за момче родено във Варна,страшно готин човек в душата си) сподели много разочарована от отношението на ди джея ,който се е държал скандално с гостите от столицата ,разни смешни епитети и пр. глупости е ръсил постоянно ,което леко е вгорчило настроението на хората повреме на хубавия празник ... Мои срещи там с най-различни хора ,покрай други и винаги когато в последствие разберат от къде съм се започва едно такова поведение и не радко отношение ,което аз не заслужавам по никакъв начин
А тук е момента да кажа ,че по Варна имам чести идвания от 2002 година , с доста свестни хора съм се запознал и уважавам много
Да не ми се разсърди колега от там от написаното по-горе ,но това отношение се усеща и то доста и ако има четящи влизали дори само веднъж в такава роля (вярвам - няма !) нека се размислят ,защото тук в София никога никъде не съм видял и чул никой да се оплаче от такова отношение ,не съм станал и свидетел , със сигурност масата от хората тук живеещи са доста освободени от подобни глупави и дребнави предазсъдъци , вкоето съм също 100% убеден
Георги Пенчев
Колеги ,аз лично никога не съм делял и няма да деля хората по това кой от къде е

Сега обаче ще ви споделя моето огромно разочарование от незаслуженото отношение към мен и моята личност на немалко непознати хора по Щжното черноморие - Несебър и най-вече Варна, хора голяма част на които съм бил случаен клиент я по магазини, заведения,бензиностанции или пък случайни запознанства по някакви причини на неангажиращи места
За какво говоря

На мен ми писна тогава ,все пак аз съм човека ,който от Несебър не е видял особенно добро след като преди две години ме обраха в района и седмица след това ми строшиха задното стъкло на комбито ,за което не можех да правя близо седмица нищо друго освен да кисна в районното за да давам тъпи показания до повръщане в лудницата от "ужилени" туристи от къде ли не ...
Отвърнах й да не говори така ,защото палачинките и всичко поръчано ще й ги платят Софиянци ,които нямат против никого ,но и не искат такова отношение и ,че освен чужденците част от хората - техни клиенти са именно от столицата ... Нищо не каза , погледна ме така сякаш бях направил "нещо" с дъщеря й без нейното съгласие ...
Колеги , това е отвратително

Никога аз не съм се отнасял с някой непознат или познат или какъвто и ще да е по такъв начин щом не е Софиянец

Тя темата е за гражданите и селяните ,но нещо пак за столицата и останалото се заговори та затова ви споделям най-приятелски.
Не малко хора от вас ме познават лично и знаят ,че това което казвам е само истината.
За Варна пък какво да кажа , последно преди не много време на една сватба там (моя близка се ожени за момче родено във Варна,страшно готин човек в душата си) сподели много разочарована от отношението на ди джея ,който се е държал скандално с гостите от столицата ,разни смешни епитети и пр. глупости е ръсил постоянно ,което леко е вгорчило настроението на хората повреме на хубавия празник ... Мои срещи там с най-различни хора ,покрай други и винаги когато в последствие разберат от къде съм се започва едно такова поведение и не радко отношение ,което аз не заслужавам по никакъв начин

Да не ми се разсърди колега от там от написаното по-горе ,но това отношение се усеща и то доста и ако има четящи влизали дори само веднъж в такава роля (вярвам - няма !) нека се размислят ,защото тук в София никога никъде не съм видял и чул никой да се оплаче от такова отношение ,не съм станал и свидетел , със сигурност масата от хората тук живеещи са доста освободени от подобни глупави и дребнави предазсъдъци , вкоето съм също 100% убеден

Георги Пенчев
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
Това ми е една от Най-Любимите теми-Като цяло!!! Как в Държава(Село) със 7 000 000 население можем и Успяваме да се делим на Граждани и Селяни-Много е Смешно но е Трагично че хората наистина масово го правят и се убиждат на Селянин-Смешна Работа!!!!
Поздрави!!!
Поздрави!!!

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Изчетох цялата тема и честно казано пълна загуба на време
Споделям изцяло позицията на [steen].
Много често се чува теорията за това как идват хора от провинцията и подбиват пазара на труда като взимат работата на местните защото се съгласяват на по-ниски заплати. Тази теория ми се вижда вярна само за общи работници примерно и общо взето ниско квалифицирани кадри. Дайте пример Вие с какво се занимавате, как оценявате професионалните си умения и опит и как някой е успял да Ви измести от работното Ви място.
В някои сфери не е нужна специфична квалифиция и умение в кадрите, а по-скоро кадърни и изпълнителни работници и работата се учи сравнително бързо. Разбира се, че ако на пазара на труда има свободни хора, които могат да вършат тази работа за по-малко пари - значи това е реалното заплащане и това се диктува от много по глобални икономически и политически проблеми на страната ни, от колкото от това кой какъв селянин и какъв 4-то поколение софиянец бил...
Направо е смешно как се надъхвате за глупости...
Ако работодателя е готов да замени кадърен работник, за некадърен готов да работи за по-малко пари, то тогава проблема си е изцяло негов и на неговия бизнес. Но особено в тази бясна надпревара в частния бизнес не вярвам да са останали много такива предприемачи..
Също не виждам защо намесвате кой какви разходи има с това каква трябва да е средната заплата за дадена професия? Тук действат съвсем други правила и закономерности /по-скоро икономически/, колкото и да не звучи добре..
Това дали живееш на общежитие с още 3ма или в собствен мезонет в центъра, дали ядеш буркани или мама готви си е изцяло твой проблем.. На който не му харесва единствено в него се крие силата на промяната и пътя не е мрънкане във форума и безмислени конфликти..... 

Споделям изцяло позицията на [steen].
Много често се чува теорията за това как идват хора от провинцията и подбиват пазара на труда като взимат работата на местните защото се съгласяват на по-ниски заплати. Тази теория ми се вижда вярна само за общи работници примерно и общо взето ниско квалифицирани кадри. Дайте пример Вие с какво се занимавате, как оценявате професионалните си умения и опит и как някой е успял да Ви измести от работното Ви място.
В някои сфери не е нужна специфична квалифиция и умение в кадрите, а по-скоро кадърни и изпълнителни работници и работата се учи сравнително бързо. Разбира се, че ако на пазара на труда има свободни хора, които могат да вършат тази работа за по-малко пари - значи това е реалното заплащане и това се диктува от много по глобални икономически и политически проблеми на страната ни, от колкото от това кой какъв селянин и какъв 4-то поколение софиянец бил...
Направо е смешно как се надъхвате за глупости...
Ако работодателя е готов да замени кадърен работник, за некадърен готов да работи за по-малко пари, то тогава проблема си е изцяло негов и на неговия бизнес. Но особено в тази бясна надпревара в частния бизнес не вярвам да са останали много такива предприемачи..
Също не виждам защо намесвате кой какви разходи има с това каква трябва да е средната заплата за дадена професия? Тук действат съвсем други правила и закономерности /по-скоро икономически/, колкото и да не звучи добре..

Последна промяна b2 на 15 Юни 2009, 23:28, променена общо 1 път
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- camburko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше e36 седан M43B18
- Мечтае да кара: М5
b2 е прав за изместването. Кажете си мнението по този въпрос, но с конкретни факти.
На мен, лично, никой не ми е пречил никога в работата, просто не им давам шанс. А и работата ми е специфична, така че откъдето и да работя е все тая. Дали от София или от Долно Нанагорнище, всичко зависи от моите способности.
На мен, лично, никой не ми е пречил никога в работата, просто не им давам шанс. А и работата ми е специфична, така че откъдето и да работя е все тая. Дали от София или от Долно Нанагорнище, всичко зависи от моите способности.
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Пак ще го напиша, това да предценяваш някого по регистрационния номер на колата, е толкова глупаво, че няма и накъде повече, само мога да съжалявам такива хора.
Някой преди мен беше написал "бита определя културата", което не е вярно, културата се определя от възпитанието, а възпитанието се дава от родителите в ранна възраст, а като по-голям всеки сам (стига да има мозък) определя сам за себе си кое е редно и кое не.
Всичко останало е БЕЗПОЧВЕНО злобеене.
Някой преди мен беше написал "бита определя културата", което не е вярно, културата се определя от възпитанието, а възпитанието се дава от родителите в ранна възраст, а като по-голям всеки сам (стига да има мозък) определя сам за себе си кое е редно и кое не.
Всичко останало е БЕЗПОЧВЕНО злобеене.

E34, E38