Младо семейство пострада при тежка катастрофа + анкета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С колко е карал нашият герой?

х > 100
60
43%
х < 100
62
45%
х = по правилата бе баце 50 км/час
17
12%

Общо гласове : 139
и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 03 Авг 2009, 15:28

Забравих да ти кажа, че може да си задържиш ЛСтата за себеси не ми трябват особено...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Авг 2009, 15:50

Абе колеги, как може така брутално да се карате?!
Че и се обиждате грозно, което винаги е грозно!
Мисля, че изобщо не приляга на ситуацията!

Гледам едни колеги мразят в червата хора, които карат скъпи коли, и искат на всяка цена да ги видят в затвора - недависимо дали са виновни или не. Други колеги пък приемат, че щом е от нашите и пише във форума значи е невинен във всички случаи.

Аз ще се опитам да направя "възстановка" максимално безпристрастно. Моля всички които не са съгласни с мен вместо да бълват огън и жупел просто да се аргументират защо - и аз съм човек, и аз може да съм объркал нещо неволно.

Пътят:
Доколкото разбрах колегата е идвал от Пазарджик, по пазарджишко шосе. Катастрофата е станала пред Техномаркет малко след табелата за влизане в Пловдив. Ограничението пред магазина е 50 км/ч (в града), а маркировката - прекъсната (разрешено изпреварване). Пътят е двулентов - по една лента за всяка посока.

Автомобилите:
Първо в колоната е Пежото, след това е джипа, а най-накрая БМВ-то. Колегата тръгва да изрпреварва джипа, вече е навлязъл в насрещното платно - джипът му се пада отдясно, а Пежото - отдясно и отпред. Още преди да се прибере зад Пежото (ако е искал да изпревари само джипа) или да изпревари и Пежото (ако е искал да изпревари и 2-те коли), Пежото както си се движи в лентата прави внезапен ляв завой (за да влезе в Техномаркет). Тогава БМВ-то набива спирачки, но удря Пежото странично (за БМВ-то - челно).

Аз лично си правя 3 заключения:
1. Съдейки по щетите на 2-те коли съм съгласен с колегите, че скоростта на БМВ-то не е била много голяма, най-много 60-70 км/ч.
2. Доколкото познавам правилника, Пежото е в нарушение, тъй като няма право да предприема маневра преди да се убеди, че изпреварващият автомобил (БМВ-то) е завършил започнатата маневрата.
3. Дори и с под 50 км/ч катастрофата е била неизбежна.

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 03 Авг 2009, 15:57

flame написа:...

Искам да отбележа само, че не казвам, че колегата е прав ами просто се дразня от такива хейтъри. Просто се поставям в ситуацията на Евелин, защото знам какво му е. Миналата година се наслушах на куп глупости по адрес на моя приятел, а той е напълно невинен, дори и полицаите го казаха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Авг 2009, 16:12

Ами не знам колко е била неизбежна при 50км/ч, но съм виждал ПТП в абсолютно същият вариант , на главен път I6 при което спирачният път беше около 40 метра (90-100км/ч) и щетите бяха огънат капак, счупен фар на единия и хлътнал калник на другия.
Не нападам колегата и без друго вероятно му е достатъчно напечено пък и фактът, че веднага призна, че той е участникът с БМВ-то е показателен. Колкото до Пежото-предполагам, че водачът е намалил и е пуснал мигач за ляв завой, не вярвам с 50 км/ч да е завил на 90 градуса пред БМВ-то. При 50км/ч и при 70км/ч разликата в спирачният път може е доста голяма (около 2 пъти).
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Авг 2009, 16:13

BMWALPINA написа:
flame написа:...

Искам да отбележа само, че не казвам, че колегата е прав ами просто се дразня от такива хейтъри. Просто се поставям в ситуацията на Евелин, защото знам какво му е. Миналата година се наслушах на куп глупости по адрес на моя приятел, а той е напълно невинен, дори и полицаите го казаха.
:gives:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525tds
Мечтае да кара: Винаги BMW

Мнение от №0123456789 » 03 Авг 2009, 16:14

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 03 Авг 2009, 16:15

Някой няма ли да сложи вече катанеца че се изписаха 300000000 простотии...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 03 Авг 2009, 16:25

flame написа:Абе колеги, как може така брутално да се карате?!

Гледам едни колеги мразят в червата хора, които карат скъпи коли, и искат на всяка цена да ги видят в затвора - недависимо дали са виновни или не. Други колеги пък приемат, че щом е от нашите и пише във форума значи е невинен във всички случаи.

Аз ще се опитам да направя "възстановка" максимално безпристрастно. Моля всички които не са съгласни с мен вместо да бълват огън и жупел просто да се аргументират защо - и аз съм човек, и аз може да съм объркал нещо неволно.

Пътят:
Доколкото разбрах колегата е идвал от Пазарджик, по пазарджишко шосе. Катастрофата е станала пред Техномаркет малко след табелата за влизане в Пловдив. Ограничението пред магазина е 50 км/ч (в града), а маркировката - прекъсната (разрешено изпреварване). Пътят е двулентов - по една лента за всяка посока.

Автомобилите:
Първо в колоната е Пежото, след това е джипа, а най-накрая БМВ-то. Колегата тръгва да изрпреварва джипа, вече е навлязъл в насрещното платно - джипът му се пада отдясно, а Пежото - отдясно и отпред. Още преди да се прибере зад Пежото (ако е искал да изпревари само джипа) или да изпревари и Пежото (ако е искал да изпревари и 2-те коли), Пежото както си се движи в лентата прави внезапен ляв завой (за да влезе в Техномаркет). Тогава БМВ-то набива спирачки, но удря Пежото странично (за БМВ-то - челно).

1. Съдейки по щетите на 2-те коли съм съгласен с колегите, че скоростта на БМВ-то не е била много голяма, най-много 60-70 км/ч.
2. Доколкото познавам правилника, Пежото е в нарушение, тъй като няма право да предприема маневра преди да се убеди, че изпреварващият автомобил (БМВ-то) е завършил започнатата маневрата.

Напълно си прав, flame! Стига сте се обиждали един друг, все пак в момента хора берат душа, колегата предполагам страда зверски от случилото се, а вие сте седнали да се обиждате като на селска вечеринка по време на избори!!! Аз лично не бих се наел да коментирам кой крив и кой прав по снимки от новинарски сайт! В крайна сметка има много променливи, затова има свидетели, полиция на мястото на произшествието и т.н.
Надявам се хората да се оправят, но това, че детето е излетяло, говори, че не е било в столче и не е било с колан, което е предполагам е вина само и е единствено на родителите. Стискам палци всичко да мине и хората да се възстновят! Само за информация - в пловдив доста пъти съм мяркал колегата по улиците и мога да кажа, че не съм го виждал да кара с високи скорости...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 03 Авг 2009, 16:39

Не разбрах детето къде е излетяло-в орбита може би...но в статията пише, че точно това го е спасило.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Авг 2009, 16:43

аз мисля, че всичко каквото има да се изпише по темата- се изписа.

моля модераторите на този форум да я заключат ако сметнат за удачно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 03 Авг 2009, 16:46

saleen написа:Не разбрах детето къде е излетяло-в орбита може би...но в статията пише, че точно това го е спасило.

Колега, нямам намерение да навлизам в задочни лексикологични спорове, а по отношение на твърдението дали детето това го е спасило - за жалост ще стане ясно пост фактум ... Всичко е добре, когато свършва добре! Стискам палци и за двете страни!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Авг 2009, 16:50

flame написа:3. Дори и с под 50 км/ч катастрофата е била неизбежна.
Като цяло и аз нещо такова си представих...макар че гадаем- не сме били свидетели...
Само с това последното хич не съм съгласен-защото има ОГРОМНО значение с колко ще стане катастрофата,и то не дали с 50 или 100,а и 5 и 10 км в час могат да спасят живот или обратно...Знам от опит...
И за допълнително онагледяване- http://www.youtube.com/watch?v=WxOEHMWCg-M ....
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 03 Авг 2009, 16:53

flame написа:Аз лично си правя 3 заключения:

Прекъсната е линията да за ляв завой, или както при кръстовище, нямаш право да изпреварваш!
По аналогичен начин ме отнесоха от ляво, бях пуснал мигач и си завивах, а ония се вряза в мен, виновен е отсекъде! Та дори и да е бил с 50 км/ч.

п.п Освен ако този с пежото не е пил, тогава всички други обстоятелства отпадат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 03 Авг 2009, 17:00

flame написа:Абе колеги, как може така брутално да се карате?!

Пътят:

Автомобилите:

само за това че казваш че е бил в настрещното.. на последната снимка се виждат и други 2 платна отстрани .. така че не би трябвало да е бил в насрещното .. някой от Пловдив да се изкаже как точно е там обстановката защото има сякви спекулации : бил е в насрещното не е бил ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Авг 2009, 17:04

Bogat-Beden написа:ОГРОМНО значение с колко ще стане катастрофата,и то не дали с 50 или 100,а и 5 и 10 км в час могат да спасят живот или обратно...

Това е вярно, но то има значение за последиците от сблъсъка - а аз само казах, че сблъсък е щало да има и с едната, и с другата скорост.

Сондьора написа:Прекъсната е линията да за ляв завой, или както при кръстовище, нямаш право да изпреварваш!

Добре де, ама какво става ако започнеш изпреварването на прекъсната линия (разрешено изпреварването) и точно преди да го завършиш започне непрекъснатата линия (забранено изпреварването)? Аз си мисля, че в такава ситуация водачът има право да завърши маневрата...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата