Кой фактор оказва най-голямо влияние върху ТЕЖКИТЕ ПТП-та?
Модератор: Общи модератори
[quote="flame"][/quote]
Защо делиш хората на трезвени и пияни дето не си знаят името ? Примерно ти, ако пиеш колкото можеш, докато не заспиш прав или не се сбиеш междувременно, защото ти е пораснало нещо - не всички са такива.
Пак казвам, примерно... да не се обидиш.
Не ми е ясно как може някой с цялото си целомъдрие да превишава с 50+ ограничението, защото имал рефлекси и въобще да не му прави впечатление че нарушава закона, а й морал да чете !?
От големи рефлекси това става накрая:
http://www.youtube.com/watch?v=u4gN2tkpDG4
Едните карат бързо защото имат рефлекси, други карат без книжки, защото книжката не карала колата, трети пият и карат, защото нищо им нямало/както каза/. Прекрасни доводи да нарушим закона за пореден път.
Защо делиш хората на трезвени и пияни дето не си знаят името ? Примерно ти, ако пиеш колкото можеш, докато не заспиш прав или не се сбиеш междувременно, защото ти е пораснало нещо - не всички са такива.
Пак казвам, примерно... да не се обидиш.

Не ми е ясно как може някой с цялото си целомъдрие да превишава с 50+ ограничението, защото имал рефлекси и въобще да не му прави впечатление че нарушава закона, а й морал да чете !?

Едните карат бързо защото имат рефлекси, други карат без книжки, защото книжката не карала колата, трети пият и карат, защото нищо им нямало/както каза/. Прекрасни доводи да нарушим закона за пореден път.
kiro_320 написа:flame написа:
Пак казвам, примерно... да не се обидиш.![]()
Не ми е ясно как може някой с цялото си целомъдрие да превишава с 50+ ограничението, защото имал рефлекси и въобще да не му прави впечатление че нарушава закона, а й морал да чете !?![]()
Нито 1 от тези 3 нарушения не е полезно - и 3-те са опасни. Въпросът е кое е най-опасно.
ВСЕКИ ОТ НАС нарушава ограничението на скоростта ЕЖЕДНЕВНО. Защото е най-безопасно, носи най-малък риск за тежки ПТП-та. Има хора, които хиляди пъти са го нарушавали, години наред и нямат нито 1 ПТП.
Същевременно малко хора си позволяват да седнат пияни зад волана (защото повечето имат акъл и знаят какъв е риска)! И голяма част от тези малко хора стават причина за тежки ПТП-та. ОТЛИЧНИ ШОФЬОРИ СА ПРАВИЛИ ТЕЖКИ ПТП-ТА САМО ОТ 1 КАРАНЕ ПИЯН!
Неслучайно в почти всички "бели" държави превишаването на скоростта се наказва най-много с отнемане на книжката, а алкохолът - със затвор. СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО!
Чакай сега, има огромна разлика между това, да превишиш скоростта с 5-10км/ч. и това, да караш с ВИСОКА скорост, да речем 80+км/ч. в града. (На места, където ограничението е 50км/ч.)
За ежедневното превишаване съм съгласен, все пак, трябва да си гледаме в пътя, а не погледът ни да е забит в скоростомера. Като ми се стори, че се движа по-бързичко, хвърлям един поглед и ако е нужно отпускам газта. Лесно е.
За ежедневното превишаване съм съгласен, все пак, трябва да си гледаме в пътя, а не погледът ни да е забит в скоростомера. Като ми се стори, че се движа по-бързичко, хвърлям един поглед и ако е нужно отпускам газта. Лесно е.

Fear написа:За ежедневното превишаване съм съгласен, все пак, трябва да си гледаме в пътя, а не погледът ни да е забит в скоростомера. Като ми се стори, че се движа по-бързичко, хвърлям един поглед и ако е нужно отпускам газта. Лесно е.

Докато на пияния погледа му е забит еди-къде-си, ако въобще може да фокусира

- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
flame написа:
ВСЕКИ ОТ НАС нарушава ограничението на скоростта ЕЖЕДНЕВНО. Защото е най-безопасно, носи най-малък риск за тежки ПТП-та.
Напротив! Не всеки от нас нарушава ограниченията на скоростта ежедневно .
Не колега! Не е хич даже най безопасно и не носи най малък риск от ПТП особенно ако става дума за населено място, а дори и извън. Ако ти влезе пешеходец в обсега на спирачния ти път например когато си превишил скоростта не само че ще му размажеш мозъка по асфалта ами и ще има утежняващи вината обстоятелства после в съда!

Последна промяна №0123456789 на 08 Авг 2009, 18:07, променена общо 1 път
№0123456789 написа: Напротив! Не всеки от нас нарушава ограниченията на скоростта ежедневно
Целият съм в слух и чакам да ми кажеш колко години шофьорски стаж имаш и колко пъти си надвишавал разрешената скорост

№0123456789 написа:не носи най малък риск от ПТП особенно ако става дума за населено място, а дори и извън. Ако ти влезе пешеходец в обсега на спирачния ти път например не само че ще му размажеш мозъка по асфалта ами и ще има утежняващи вината обстоятелства после в съда!
Начи викаш ако кара някой наквасен пиянгурник с позволената скорост от 130 на магистралата или 50 в града във всички случаи ще избегне ПТП-то?

Колега, според мен при пияния шофьор много е възможно спирачен път изобщо да няма защото:
1 - Има голяма вероятност въобще да не забележи пешеходеца
2 - Дори да го забележи, има голяма вероятност да не успее да натисне спирачката
3 - Дори да натисне спирачката, това почти сигурно ще е след като вече е прегазил пешеходеца
И не забравяй колега, че при превишена скорост и ПТП може въобще да не стигнеш до съда.

Докато ако се качиш да караш пиян, дори без да направиш ПТП, може да направиш нови приятели в Бобовдолския затвор

- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
[quote="flame"][/quote]
Flame!! Две мнения няма по-твоето изказване и аз напълно те подкрепям.. Просто не се разбрахме .... Аз не визирах пиян шофиор, а трезв. Доколкото пияните зад волана...... мога да ти кажа , че са ми най-омразните нарушители въпреки отговора ми в анкетата за кое е най-опасно.
Flame!! Две мнения няма по-твоето изказване и аз напълно те подкрепям.. Просто не се разбрахме .... Аз не визирах пиян шофиор, а трезв. Доколкото пияните зад волана...... мога да ти кажа , че са ми най-омразните нарушители въпреки отговора ми в анкетата за кое е най-опасно.

№0123456789 написа:flame написа:

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:Целият съм в слух и чакам да ми кажеш колко години шофьорски стаж имаш и колко пъти си надвишавал разрешената скорост
На 35г.съм. Шофирам от 14г. и имам около милион километра До 27-ма-28-мата си година шофирах бемветата си абсолютно безрасъдно и превишавах скоростта брутално без да имам никакво ПТП. Само актове.. с което сега въобще не се гордея. споменавам го единственно заради въпроса ти.
От около 6-7години някак си естественно без причина се кротнах и не заради закона, а от съображения за сигурност(а може и от старост) се старая да карам в ограниченията като цяло. Още по-осезаема разлика усетих в поведението си преди две години и половина когато ми се роди и детенце.
А за алкохол!!!!!!!!---- НИКОГА, ама НИКОГА не съм близвал когато съм сядал зад волана!

№0123456789 написа:flame написа:Целият съм в слух и чакам да ми кажеш колко години шофьорски стаж имаш и колко пъти си надвишавал разрешената скорост
На 35г.съм. Шофирам от 14г. и имам около милион километра До 27-ма-28-мата си година шофирах бемветата си абсолютно безрасъдно и превишавах скоростта брутално без да имам никакво ПТП. Само актове.. с което сега въобще не се гордея. споменавам го единственно заради въпроса ти.
От около 6-7години някак си естественно без причина се кротнах и не заради закона, а от съображения за сигурност(а може и от старост) се старая да карам в ограниченията като цяло. Още по-осезаема разлика усетих в поведението си преди две години и половина когато ми се роди и детенце.
А за алкохол!!!!!!!!---- НИКОГА, ама НИКОГА не съм близвал когато съм сядал зад волана!
Поздравления колега, дано са повече съвестните шофьори като теб!

Браво, че мислиш за децата и караш с мисъл за тяхната беопасност!

ПС Като млад и аз карах малко по-така...

- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
flame написа: Освен да взема и аз да се ориентирам към твоята "рецепта" за безопасно каране

flame написа:ВСЕКИ ОТ НАС нарушава ограничението на скоростта ЕЖЕДНЕВНО. Защото е най-безопасно, носи най-малък риск за тежки ПТП-та. Има хора, които хиляди пъти са го нарушавали, години наред и нямат нито 1 ПТП.
Същевременно малко хора си позволяват да седнат пияни зад волана (защото повечето имат акъл и знаят какъв е риска)! И голяма част от тези малко хора стават причина за тежки ПТП-та. ОТЛИЧНИ ШОФЬОРИ СА ПРАВИЛИ ТЕЖКИ ПТП-ТА САМО ОТ 1 КАРАНЕ ПИЯН!
Неслучайно в почти всички "бели" държави превишаването на скоростта се наказва най-много с отнемане на книжката, а алкохолът - със затвор. СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ ТОВА ИЗОБЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО!
Естествено, че всеки го е нарушавал има къде безумни ограничения къде друго.. аз лично имам 2 акта за скорост над 30+(след 1 месец ще струвам 1 год без талон

В белите държави не знам, но в Агнлия и Испания можеш спокойно да тупнеш на топло заради превишена скорост, без ПТП и прочие.
Всичко зависи от случая и до колко е тежко, един познат като го хванаха с над 1.2 промила ? Пробация 1 година, но не се сещам книжката за колко му взеха... пък колко пъти е карал пил няма ти кажа, 100 пъти ми е искал да я "пробва" и то все когато е пил.. бяхме се скарали даже, че накрая му дадох в едни лозя.. едни пасажи, едни ендеци, едно чудо.. не знам как излязохме и пак вонеше на водка, иначе видимо беше добре.

От такива на пътя и мен ме е страх, но все пак ако ги сравним с хората каращи бързо те са далеч, далеч по-малко(като бройка). Ако минеш 1000 км, и видиш 2-ма такива.. то през това време ще си видял и 200 рацера. Аз не подкрепям пияните, но ти не можеш да ме разбереш правилно(поне така ми се струва)..
kiro_320 написа:flame написа:ВСЕКИ ОТ НАС нарушава ограничението на скоростта ЕЖЕДНЕВНО. Защото е най-безопасно, носи най-малък риск за тежки ПТП-та. Има хора, които хиляди пъти са го нарушавали, години наред и нямат нито 1 ПТП.
Естествено, че всеки го е нарушавал има къде безумни ограничения къде друго.. аз лично имам 2 акта за скорост над 30+(след 1 месец ще струвам 1 год без талон), вече не си позволявам да карам така, когат ми скимне... пък и едно е да превишиш скоростта защото бързаш за работа или нещо със здравето на някой, съвсем друго да си перкаш с 50 над ограничението, защото ти е.. тъпо!
В белите държави не знам, но в Агнлия и Испания можеш спокойно да тупнеш на топло заради превишена скорост, без ПТП и прочие.
Всичко зависи от случая и до колко е тежко, един познат като го хванаха с над 1.2 промила ? Пробация 1 година, но не се сещам книжката за колко му взеха... пък колко пъти е карал пил няма ти кажа, 100 пъти ми е искал да я "пробва" и то все когато е пил.. бяхме се скарали даже, че накрая му дадох в едни лозя.. едни пасажи, едни ендеци, едно чудо.. не знам как излязохме и пак вонеше на водка, иначе видимо беше добре.Не сме се чували от 5-6 месеца... не го знам сега къде е що е..
От такива на пътя и мен ме е страх, но все пак ако ги сравним с хората каращи бързо те са далеч, далеч по-малко(като бройка). Ако минеш 1000 км, и видиш 2-ма такива.. то през това време ще си видял и 200 рацера. Аз не подкрепям пияните, но ти не можеш да ме разбереш правилно(поне така ми се струва)..
Тук вече има проблем в закона, в случея за който ти говориш, колега!
Направих си труда да потърся статистика за ПТП у нас, но не според общия брой на жертвите, а според броя им въз основа на различните ситуации и фактори, и ... намерих от 2005 г. Наистина повлиява, информацията в нея. Направо настръхваш. http://www.kat.mvr.bg/table.htm Статистиката вярно е за София, но би могла да даде представа и в глобален, национален мащаб. Интересното е, че най-много ПТП има в понеделник и през месец Декември.
Интересен е и Обзорът http://www.kat.mvr.bg/analiz.htm
В момента в медиите просто се съобщава обобщено... "еди колко си ПТП през изминалото денонощие, от тях толкова леки, толкова тежки и толкова загинали и ранени". Нищо... кой знае какво стресиращо.
Би било чудесно, директно цитират, толкова от дупки, толкова от употреба на алкохол, толкова от несъобразена скорост и т.н. Тогава в новините няма да е толкова суха и "непонятна" материята. И всеки чувайки я да си казва... "аре, па се избиха".
Интересен е и Обзорът http://www.kat.mvr.bg/analiz.htm
В момента в медиите просто се съобщава обобщено... "еди колко си ПТП през изминалото денонощие, от тях толкова леки, толкова тежки и толкова загинали и ранени". Нищо... кой знае какво стресиращо.
Би било чудесно, директно цитират, толкова от дупки, толкова от употреба на алкохол, толкова от несъобразена скорост и т.н. Тогава в новините няма да е толкова суха и "непонятна" материята. И всеки чувайки я да си казва... "аре, па се избиха".
Последна промяна Eva* на 08 Авг 2009, 19:49, променена общо 3 пъти
Да караш Peugeot е страст!