Голям Проблем!!!!
Модератор: Общи модератори
ivan1590 написа:Аз съм за по либерални закони, но по строги санкции при нарушаването им.
Ти май бягаш по тъча и не ми отговори на въпроса - имаш ли против хората свободно да се разхождат по улиците с гранатомети и никой нищо да не може да им каже ако не направят някоя магария?

ivan1590 написа:Не ми харесват безпричинните проверки от полицията и смятам, че изобщо не са ефективни за друго освен полицаите да си напълнят джобовете първо и второ да се отчете дейност и някой лев в хазната(ако остане)
Добре бе, омбре, как да разбере полицая, че някой е извършил нарушение без да го спре, за да го провери? Да не би да имат вградени рентгени, за да видят, че нямаш аптечка в багажника или телепатични дрегери, за да разберат, че си пиян като мотика?

Така като гледам "безпричинна" проверка за теб означава такава, която евентуално може да установи, че си извършил нарушение. И за това не ти харесват.
И недей да излизаш с аргумента "Който си кара нормално по правилата да не го спират!" ЗАЩОТО ВСЕКИ ПИЯНГУРНИК, КОЙТО ВИДИ КАТАДЖИЯ, ЩЕ КАРА ПО ПРАВИЛАТА НЯКОЛКОСТОТИН МЕТРА И НА СЛЕДВАЩАТА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА МОЖЕ ДА ОТНЕСЕ МАЙКА С КОЛИЧКА!

ivan1590 написа:Ако за вас алкохола е проблем искайте да се забрани изобщо.Да се криминализира употребата и продажбата му.
А да забраним продажбата и използването на кухненски ножове щото може някой да бъде убит с такъв?

И с нож, и с пистолет може да бъде убит човек, но пистолетите са по-опасни. И затова държавата е ограничила носенето на оръжие.
Ако някой се напие може и с голи ръце да убие човек, но много по-вероятно е това да стане ако седне да кара пиян.
ivan1590 написа:полицаите да си напълнят джобовете
...
не да седи на гюме в храстите
...
Законите и полицията в България са неефективни
Тук имаш право, НО ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ НИЩО ОТ НАПИСАНОТО ПО-ГОРЕ!

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Ако някой не ми пречи и не ме застрашава да се разхожда с каквото иска.Ако стреля по мен, до мен естествено е че ще имам против.Аз съм за разрешаване на притежаването и носене на оръжие, защото предпочитам собствената ми безопасност да е основно в моите ръце, а не да разчитам на родната полиция.Прост пример, когато хората са въоръжени са много по културни и толерантни един към друг.А сега какво -престъпниците имат оръжие, полицията не ги лови, съда не ги съди, а болшинството от народа са дойни крави и овце за стригане.На кой апартамента, на кой колата, на кой жената и така докога?
Полицията не трябва да те спира да търси нарушение, защото в същото време стават много явни нарушения на които могат и трябва да реагират.
Една патрулка ако тръгне в трафика може да спре и да провери колкото си иска явни нарушители, някои от които откровени убийци на пътя.Ако приемем, че те са 3% от хората на улицата шанса от гюме да ги хванат е точно толкова, но ако се следи трафика шанса да ги хванат се увеличава многократно.Надявам се разбираш за какво пиша, защото не ми се впуска в подробности.
Ако някой малоумник се нацепи в теб какво значение има пил ли или не?Ако е трезвен по добре ли ще ти стане.Ако си на кило ракия няма как да си адекватен и ако се следи трафика веднага ще си проличи, че си опасен-спиране , проверка и в затвора.Ама да провериш 100 човека днес и да хванеш един пиян, който даже си кара нормално и не застрашава никого, а в същото време убийци вилнеят на пътя е голям успех-няма що.
Полицията не трябва да те спира да търси нарушение, защото в същото време стават много явни нарушения на които могат и трябва да реагират.
Една патрулка ако тръгне в трафика може да спре и да провери колкото си иска явни нарушители, някои от които откровени убийци на пътя.Ако приемем, че те са 3% от хората на улицата шанса от гюме да ги хванат е точно толкова, но ако се следи трафика шанса да ги хванат се увеличава многократно.Надявам се разбираш за какво пиша, защото не ми се впуска в подробности.
Ако някой малоумник се нацепи в теб какво значение има пил ли или не?Ако е трезвен по добре ли ще ти стане.Ако си на кило ракия няма как да си адекватен и ако се следи трафика веднага ще си проличи, че си опасен-спиране , проверка и в затвора.Ама да провериш 100 човека днес и да хванеш един пиян, който даже си кара нормално и не застрашава никого, а в същото време убийци вилнеят на пътя е голям успех-няма що.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
А ти ще отговориш ли на моя.Забавно ли ти е при мисълта че можеше да отнемеш нечий живот?
sannikolaus OK!!! Но не ми отговори на въпроса! Не ти ли е неприятно да пишеш толкова много в темата не един БОКЛУК?
Като гледам пак целият ти пост се върти около:
"безпричинна" проверка за теб означава такава, която евентуално може да установи, че си извършил нарушение. И за това не ти харесват.
На някои въпроси, които повдигаш съм отговорил още преди да ги зададеш, но специално за теб ще го направя отново.
Добре бе, омбре, как да разбере полицая, че някой е извършил нарушение без да го спре, за да го провери? Да не би да имат вградени рентгени, за да видят, че нямаш аптечка в багажника или телепатични дрегери, за да разберат, че си пиян като мотика?
ВСЕКИ ПИЯНГУРНИК, КОЙТО ВИДИ КАТАДЖИЯ, ЩЕ КАРА ПО ПРАВИЛАТА НЯКОЛКОСТОТИН МЕТРА И НА СЛЕДВАЩАТА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА МОЖЕ ДА ОТНЕСЕ МАЙКА С КОЛИЧКА!
Значи нямаш против хората свободно да се разхождат с гранатомети на рамо по улиците щом не стрелят?!
Значи нямаш против разни елементи да ходят с бомби и гранати в джобовете на публични места стига да не ги взривяват?!
Значи нямаш нищо против циганите да се качват с по 2 брадви в градския транспорт щом не убият никой с тях?!
Човече, или клавиатурата не те слуша или е нещо друго!
Най-вече циганите с брадвите и селските бекове, които ходят на дискотека въоръжени, за да всяват респект!
Може това в кръчмата на село да е дълбоко пазена тайна, но случайно да си чувал широко разпространетото мнение, че ако си пил имаш много по-големи шансове да се нацепиш в някой и това да ти е последното нацепване евър?
Или това викаш е долен западняшки пропаганден трик, който цели да омаловажи делото на съветските другари, които са наш светъл пример и като такъв не ходят на работа и не шофират преди да са изпили поне половин литър водка!
"безпричинна" проверка за теб означава такава, която евентуално може да установи, че си извършил нарушение. И за това не ти харесват.
На някои въпроси, които повдигаш съм отговорил още преди да ги зададеш, но специално за теб ще го направя отново.
ivan1590 написа:Полицията не трябва да те спира да търси нарушение, защото в същото време стават много явни нарушения на които могат и трябва да реагират.
ivan1590 написа:Ако си на кило ракия няма как да си адекватен и ако се следи трафика веднага ще си проличи, че си опасен-спиране , проверка и в затвора
ВСЕКИ ПИЯНГУРНИК, КОЙТО ВИДИ КАТАДЖИЯ, ЩЕ КАРА ПО ПРАВИЛАТА НЯКОЛКОСТОТИН МЕТРА И НА СЛЕДВАЩАТА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА МОЖЕ ДА ОТНЕСЕ МАЙКА С КОЛИЧКА!
ivan1590 написа:Ако някой не ми пречи и не ме застрашава да се разхожда с каквото иска.

Значи нямаш против разни елементи да ходят с бомби и гранати в джобовете на публични места стига да не ги взривяват?!
Значи нямаш нищо против циганите да се качват с по 2 брадви в градския транспорт щом не убият никой с тях?!
Човече, или клавиатурата не те слуша или е нещо друго!

ivan1590 написа:когато хората са въоръжени са много по културни и толерантни един към друг.

ivan1590 написа:Ако някой малоумник се нацепи в теб какво значение има пил ли или не?Ако е трезвен по добре ли ще ти стане
Може това в кръчмата на село да е дълбоко пазена тайна, но случайно да си чувал широко разпространетото мнение, че ако си пил имаш много по-големи шансове да се нацепиш в някой и това да ти е последното нацепване евър?
Или това викаш е долен западняшки пропаганден трик, който цели да омаловажи делото на съветските другари, които са наш светъл пример и като такъв не ходят на работа и не шофират преди да са изпили поне половин литър водка!
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Е, няма да се разберем явно.
Само за справка провери в другите държави как действа полицията и може и да разбереш, че освен рутинни проверки хората са измислили много по ефективни начини да се борят с престъпността на пътя .А ако проверката не установи нарушение, как МВР ще ми компенсира загубите, които биха могли да възникнат от тяхните действия спрямо мен?
А не е ли по-добре направо военно положение, вечерен час и армията на улицата и още по-вече проверки, щото някой без пожарогасител може да се измъкне ненаказан.Аааа , с армията не става- те са с гранатомети, а ти ги мразиш.

А не е ли по-добре направо военно положение, вечерен час и армията на улицата и още по-вече проверки, щото някой без пожарогасител може да се измъкне ненаказан.Аааа , с армията не става- те са с гранатомети, а ти ги мразиш.

ivan1590 написа:освен рутинни проверки хората са измислили много по ефективни начини да се борят с престъпността на пътя
Тук си напълно прав! Камерите са напълно безпристрастни и не питат "Ся ко ша праим?". Те затова катаджиите ги недолюбват - щото им се ограничават възможностите за допълване на семейния бюджет

Ма за сичко останало продължавам да си мисля, че не си прав

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
LiTtLeRoCk написа:А ти ще отговориш ли на моя.Забавно ли ти е при мисълта че можеше да отнемеш нечий живот?
sannikolaus OK!!! Но не ми отговори на въпроса! Не ти ли е неприятно да пишеш толкова много в темата не един БОКЛУК?
Да отнема човешки живот ли? Да ми е забавно? Колега, извинявам се за думите си, но моля те, не говори глупости! Виждам, че не ме разбираш, вече даде своето мнение, по-добре не пиши повече!!! На мен не ми пречат критиките ви. Предполагах, още когато пусках темата, че ще има хранене за мен! Но това твоето не е хранене. Имам чувството, че го прие доста лично! А и бъди спокоен, още в средата на темата бях споменал, че за пръв път ми се случва това и не мисля да се повтаря! А СЕГА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА МИ ЧЕСТИТИТЕ, ОТ ДНЕС КНИЖКАТА СИ Е ВЕЧЕ В МЕН, ТАЛОНЪТ СЪЩО И НАЙ-ПРИЯТНОТО Е, ЧЕ СЪМ С МАКСИМАЛЕН БРОЙ ТОЧКИ!!!
На някой им е последно! Войната по пътищата се случва на нас! Не на съседа, не на някой далечен роднина - на нас. Ако не сме ние виновни, тогава имаме правото да казваме, че няма да ни се случи - ние сме направили необходимото. А когато нашият колега се напие и тръгне, нека да се сети за това: За една ракия си отиваш от света млад и зелен. Искаш ли това?ferdy написа:Платил си е, гадината. Ще му трябва книжка за днес и утре, ще се ходи по заведения, ще се пие... евала.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Честито дай боже повече потенциални убийци на пътя като теб да се разминават безнаказано за пореден път се убеждавам че в България законите не са за всички и другия път гледай да е над един промил и пак да се похвалиш.И да приемам го лично защото заради това безразсъдно шофиране българските пътища се превърнаха в гробища.И не ми казвай да бъда спокоен при положение че има шофьори като теб.sannikolaus написа:LiTtLeRoCk написа:А ти ще отговориш ли на моя.Забавно ли ти е при мисълта че можеше да отнемеш нечий живот?
Да отнема човешки живот ли? Да ми е забавно? Колега, извинявам се за думите си, но моля те, не говори глупости! Виждам, че не ме разбираш, вече даде своето мнение, по-добре не пиши повече!!! На мен не ми пречат критиките ви. Предполагах, още когато пусках темата, че ще има хранене за мен! Но това твоето не е хранене. Имам чувството, че го прие доста лично! А и бъди спокоен, още в средата на темата бях споменал, че за пръв път ми се случва това и не мисля да се повтаря! А СЕГА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА МИ ЧЕСТИТИТЕ, ОТ ДНЕС КНИЖКАТА СИ Е ВЕЧЕ В МЕН, ТАЛОНЪТ СЪЩО И НАЙ-ПРИЯТНОТО Е, ЧЕ СЪМ С МАКСИМАЛЕН БРОЙ ТОЧКИ!!!
Няма абсолютно никакъв смисъл това поучение. Колегата попита какво е наказанието, видя, че е голямо - плати си. Ние, хората, които предпочитаме живота си, пред това да станем ЗВИЗДИ в очите на пичките, се опитахме да го поучим. Надяваме се да си е взел поука. От поста, с който се похвали, че е излязъл безнаказано, разбирам, че не е. Ми добре - нека да си троши главата. Но се надявам да не строши моята, и после да не може да каже как се казва.LiTtLeRoCk написа:Честито дай боже повече потенциални убийци на пътя като теб да се разминават безнаказано за пореден път се убеждавам че в България законите не са за всички и другия път гледай да е над един промил и пак да се похвалиш.И да приемам го лично защото заради това безразсъдно шофиране българските пътища се превърнаха в гробища.И не ми казвай да бъда спокоен при положение че има шофьори като теб.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
ха честито
пак да се напиеш и пак да ти я вземат
даже не мога да разбера как се осмели да го напишеш, че ти се е разминало, главата ми не го побира
даже не мога да разбера как се осмели да го напишеш, че ти се е разминало, главата ми не го побира

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Разни хора, разни идеали. Остави форума с последното си мнение, в което се хвали, че си е откупил книжката(явно), вероятно с паричките на мама и на тате, вероятно със същите пари, с които ще плати поръчаната водка и така нататък.speeder88 написа:ха честито