не е bmw, но си е класика. mercedes w140.
Модератор: Общи модератори
Re: не е bmw, но си е класика. mercedes w140.
bobi_maxo написа:...Неможете да разберете че има неща който са по-големи от вас, неща който не са подвластни на времето. Неможете да разберете че по-красиво е да преплуваш океана, от колкото да го прелетиш!

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
...
Последна промяна sobiss на 02 Ное 2009, 0:48, променена общо 1 път
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
bobi_maxo написа:sobiss написа:bobi_maxo написа:За мен този модел на Мерцедес ще си остане непреходен!
Това е модел който повечето от вас не могат да си го позволят дори и сега, и не само като цена, а и като подръжка! Аз, също!
Ачо, престани да говориш глупости! Гледай си скапаното АВди, с алуминиевото окачване и чакай да стане някога кола!
Хвалите ми някакви Лексуси, Тойоти и тем подобни простотии!
Значи японците да си гледат каратето и сумото, французите да мислят нови тръпки в любовта, американците да си оправят кризите, англичаните да си озаптят гейовете, и да оставим немците да правят коли!
BMW и Мерцедес!
Добре казано, но в днешно време звучи глупаво...може би преди 25 години, щеше да е по правдоподобно![]()
Кое звучи глупаво? Че преди 25-30 години Мерцедес и BMW са направили така че, разни дръпнати гадове да се хвалят че правят коли ли?
Това е все едно да кажеш че е глупаво когато Колумб е преплувал океана, при положение че сега може да се прелети!
Неможете да разберете че има неща който са по-големи от вас, неща който не са подвластни на времето. Неможете да разберете че по-красиво е да преплуваш океана, от колкото да го прелетиш!
По същата логика, ако не бяха същите тези дръпнати гадове, сега трябваше да си комуникираме с пощенски гълъби или по домофона

В развитието на човечеството участие взимат всички...не може да се каже само немците, само японците и т.н.
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп

sobiss написа:По същата логика, ако не бяха същите тези дръпнати гадове, сега трябваше да си комуникираме с пощенски гълъби или по домофона![]()
В развитието на човечеството участие взимат всички...не може да се каже само немците, само японците и т.н.
Ае май г-н Бел не е бил с дръпнати очи?

Шегата настрана, но смятам че това е един наистина великолепен и емблематичен за времето си модел, който заслужава подобаващо уважение. Точно както всички /или поне аз/ тук смятаме е32 за икона и класика в жанра.

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Самозалъгването е нещо наистина велико!
Бмв поверрррррррр......
Бмв поверрррррррр......

Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
smg написа:Самозалъгването е нещо наистина велико!
Бмв поверрррррррр......
Викаш не е кат гоУф 2 ТДИ пауър

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
sobiss написа:bobi_maxo написа:За мен този модел на Мерцедес ще си остане непреходен!
Това е модел който повечето от вас не могат да си го позволят дори и сега, и не само като цена, а и като подръжка! Аз, също!
Ачо, престани да говориш глупости! Гледай си скапаното АВди, с алуминиевото окачване и чакай да стане някога кола!
Значи японците да си гледат каратето и сумото, французите да мислят нови тръпки в любовта, американците да си оправят кризите, англичаните да си озаптят гейовете, и да оставим немците да правят коли!
BMW и Мерцедес!
Добре казано, но в днешно време звучи глупаво...може би преди 25 години, щеше да е по правдоподобно![]()
Според мен и преди 25 и след 25 пак ще си звучи все толкова глупаво

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
ама колеги то е казано бе,
жената може да е френска, но колата трябва да е немска

жената може да е френска, но колата трябва да е немска

acho.rs написа:sobiss написа:bobi_maxo написа:За мен този модел на Мерцедес ще си остане непреходен!
BMW и Мерцедес!
Според мен и преди 25 и след 25 пак ще си звучи все толкова глупавоТо тва японци,американци и италианци какво разбират от коли
Баце нема ли да спреш да се излагаш. Темата не беше за бмв,мерцедес,тойота и немци срещу японци и китайци.
Темата беше да се уважи една кола , която заслужава уважение и внимание , а не да оплюваме някви марки.
140-ката ще си остане в историята и дори след 25 години пак ще има хора , които да и се възхищават (за разлика от твойта А6-ца)
- shotgun600
- Потребител
-
- Кара: W140

Радвам се ,че има такава тема в БМВ форум.
При нас пък има такава за БМВ.

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
За мене 140-ската на мерца ще си остане като иконата в автомобилостроенето,а и трудно бмв ще отговори във високия клас на мерца.Това го казвам като заклет фен на бмв но фактите са си факти....
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kaligilo написа:acho.rs написа:sobiss написа:bobi_maxo написа:За мен този модел на Мерцедес ще си остане непреходен!
BMW и Мерцедес!
Според мен и преди 25 и след 25 пак ще си звучи все толкова глупавоТо тва японци,американци и италианци какво разбират от коли
Баце нема ли да спреш да се излагаш. Темата не беше за бмв,мерцедес,тойота и немци срещу японци и китайци.
Темата беше да се уважи една кола , която заслужава уважение и внимание , а не да оплюваме някви марки.
140-ката ще си остане в историята и дори след 25 години пак ще има хора , които да и се възхищават (за разлика от твойта А6-ца)
Ами,че да не би аз да обръщам темата - ето ти пак засягаш моята кола.Ами имах избора между моята и малко по-стара 140ка и и изобщо не се колебах,за което се радвам.140ката за мен заслужава уважение като една страхотна кола от 80те,която няма място във края на 90те години.Силно се съмнявам,че някой ще се възхищава на еСкласата след 25 години,не защото е лоша кола а просто защото не е класика.Страшно много харесвам Мерц но моделите от 90те (всичките) са в стил 80те и единствено двигателите(донякъде) напомнят,че колата не е толкова стара , колкото изглежда.След W220 W202 за щастие всичко се променя и Мерцовете стават наистина красиви и луксозни,макар и отричани,от старите фенове.
- shotgun600
- Потребител
-
- Кара: W140
Само ти си мислиш така.
Карай си Аудито и не говори за W140ки.
Имал възможност да вземе W140,ама аудито било по хубаво.....смях на поразия.
Кой знае ,каква амортизирана до дупка W140ка си гледал.....
Колкото до това,дали още има някой който се възхищава на W140 .......ами доста са хората.
Наблюдавам,че в доста теми пишеш,и тона ти е все един и същ - тон на дървен философ.
W140 - кола от 80те...... :
Карай си Аудито и не говори за W140ки.
Имал възможност да вземе W140,ама аудито било по хубаво.....смях на поразия.
Кой знае ,каква амортизирана до дупка W140ка си гледал.....
Колкото до това,дали още има някой който се възхищава на W140 .......ами доста са хората.
Наблюдавам,че в доста теми пишеш,и тона ти е все един и същ - тон на дървен философ.
W140 - кола от 80те...... :

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Интересна тема се е заформила тука
Най интересни са ми изказванията на някои "енТусиасти" - БМВ и Мерцедес тхе бест, БМВ и Мерц са най-яките , другите не струват.
Не искам да казвам коя кола е по-добра, и двете марки са с доказани традиции в премиум класа, имат богата история и много фенове.
Но философиите на двете марки са .... тотално различни. И не искам да казвам, че Мерцедес е за "пенсионери" а БМВ за "рейсъри" или "млади гЪзета". Просто са малко по друг начин сложени нещата при БМВ и Мерцедес Бенц.
При Мерцедес всичко е направено за да ти е удобно и комфортно докато пътуваш - окачване , купе , шумоизолация, двигател, изключително меко кормилно управление и т.н. Докато при БМВ нещата са други. Тук в центъра е ВОДАЧА и всичко е така направено, за да има той по-добър контакт с колата и с пътя (отново окачване, двигател, трансмисии и т.н.) Може да харесваш и двете коли (даже си е нормално защото и на Мерцедес и на БМВ моделите почти винаги са изключителни), но да си "фен" (почитател) и на двете няма как да стане. Просто са различни.
Аз като почитател на БМВ , не мога да отрека че харесвам и Мерцедес , но само до там. Просто си казвам "Хубава кола" и всичко свършава до там. Докато всяко едно БМВ което видя (дори и накичено с лампички, изгнило и т.н.) предизвиква други умозаключения .
Не нападайте така колективно @Ачо , може и да е дървен философ (спорили сме в не 1 тема), но това кой какво кара си е личен избор. И бъдете далеч от мисълта, че с БМВ и Мерцедес се изчерпва автомобилостроенето, има и други марки, с добри екземпляри. Също така някои може и да не ги харесва тези два немски колоса, защото в последните години лежат повече на стари лаври...

Най интересни са ми изказванията на някои "енТусиасти" - БМВ и Мерцедес тхе бест, БМВ и Мерц са най-яките , другите не струват.
Не искам да казвам коя кола е по-добра, и двете марки са с доказани традиции в премиум класа, имат богата история и много фенове.
Но философиите на двете марки са .... тотално различни. И не искам да казвам, че Мерцедес е за "пенсионери" а БМВ за "рейсъри" или "млади гЪзета". Просто са малко по друг начин сложени нещата при БМВ и Мерцедес Бенц.
При Мерцедес всичко е направено за да ти е удобно и комфортно докато пътуваш - окачване , купе , шумоизолация, двигател, изключително меко кормилно управление и т.н. Докато при БМВ нещата са други. Тук в центъра е ВОДАЧА и всичко е така направено, за да има той по-добър контакт с колата и с пътя (отново окачване, двигател, трансмисии и т.н.) Може да харесваш и двете коли (даже си е нормално защото и на Мерцедес и на БМВ моделите почти винаги са изключителни), но да си "фен" (почитател) и на двете няма как да стане. Просто са различни.
Аз като почитател на БМВ , не мога да отрека че харесвам и Мерцедес , но само до там. Просто си казвам "Хубава кола" и всичко свършава до там. Докато всяко едно БМВ което видя (дори и накичено с лампички, изгнило и т.н.) предизвиква други умозаключения .
Не нападайте така колективно @Ачо , може и да е дървен философ (спорили сме в не 1 тема), но това кой какво кара си е личен избор. И бъдете далеч от мисълта, че с БМВ и Мерцедес се изчерпва автомобилостроенето, има и други марки, с добри екземпляри. Също така някои може и да не ги харесва тези два немски колоса, защото в последните години лежат повече на стари лаври...
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda