"Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: "Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

Мнение от alx » 05 Яну 2010, 17:38

основната причина за катастрофите по родните пътища е несъобразената скорост... а е несъобразена защото българина не разбра, че по двупосочен път с повече от 90-100 не се кара.

много е просто.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2010, 17:47

Georgieff написа:Причината за катаострофите по българските пътище е трагичното състояние на пътната мрежа.
Всичко останало са медийни или ПР акции за да се отвлече вниманието на хората от истинската причина.
А тя е, че парите за пътища ги върнахме на ЕС, понеже не се разбрахме кой колко да открадне.

Резулатата го виждаме всички.
Аз лично мисля че е време автомобилните клубове да започнем по-сериозно да говорим по въпроса и да насочваме вниманието на хората към истинските причини, а не към това, което разправя майор ви Костов по БиТВ.

Това се опитвам да кажа , но явно не намира приемственост :dunno:
Ъ-ъ-ъ, извинявай, 'щото аз данните си ги измислям, а не ги гледам в Нет-а. Каквото пише там, това слагам. Данните в разните списания са също толкова достоверни. :)
Дай да видим твоя списък и кажи откъде е - сигурно марсианците са ти го дали? :mhihi:

пич казах ти говориш пълни глупости ! Данните добре ги зимаш от нета , ама май си като тея дет дават инфо за колите от мобиле.бг . По-търси по-хубаво в нета , някой официален източники или официален тест и после виж каква глупост си написал ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 05 Яну 2010, 18:28

acho.rs написа:пич казах ти говориш пълни глупости ! Данните добре ги зимаш от нета , ама май си като тея дет дават инфо за колите от мобиле.бг . По-търси по-хубаво в нета , някой официален източники или официален тест и после виж каква глупост си написал ;)

Хайде стига с това, че говоря глупости, а?
Да беше показал "истински" данни, като претендираш, че имаш такива. В предишните си постове, където съм цитирал данните има и линкове към източниците! Ама няма кой да чете. :roll:

Що се отнася до скоростта, струва ми се, че твърде малко хора обръщат внимание на това, което пише alx, a ми се струва, че на него може да му се има доверие. ;)

Аз лично заставам зад всяка една негова дума в тази тема. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2010, 19:51

Наистина провери има инфо навсякъде ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Яну 2010, 19:51

нищо им няма на пътищата. до софия и до варна от бургас карах тия дни. пътя е като слънце, особено този до варна. неприятно единствено е, че се преминава през доста населени места, през които трябва да се намаля често, но не е болка за умиране. даже ми се струва, че за 1 година малко са се успокоили нещата по пътищата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2010, 19:59

steeN написа:нищо им няма на пътищата. до софия и до варна от бургас карах тия дни. пътя е като слънце, особено този до варна. неприятно единствено е, че се преминава през доста населени места, през които трябва да се намаля често, но не е болка за умиране. даже ми се струва, че за 1 година малко са се успокоили нещата по пътищата.

Че има хубав асфалт е така - но колко са лентите ? А ограниченията ? Това че минават през населени места , много ме съмнява да го оправят.В Търново почнаха миналата година, но ще трябва още поне година , ако не и повече да го завършат...За други наделени места едва ли ще се навият...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Яну 2010, 20:15

Добре де, ако говорим за еднакви(приблизително тегла на автомобилите), кое ще спре по-бързо:
Лада 2106 или БМВ E46
130км/ч 180км/ч

GAZ 24 или БМВ E60
130км/ч 180км/ч

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 05 Яну 2010, 20:18

steeN написа:нищо им няма на пътищата. до софия и до варна от бургас карах тия дни. пътя е като слънце, особено този до варна. неприятно единствено е, че се преминава през доста населени места, през които трябва да се намаля често, но не е болка за умиране. даже ми се струва, че за 1 година малко са се успокоили нещата по пътищата.

Братко това са пътищата свързващи най-големите градове. То остана и те да са зле и трябва да отидем към третия свят. Ела да видиш провинцията. Няма един свестен път. Танк да караш ще се разбие. Сега се връщам от работа. Има няма 10 сантиметра сняг и всичко е аут.за 48 километра 3 часа пътуване . Кьораво и сакто с летни гуми, включително и автобусите. Дупки колкото гробове за слонове, катастрофи, малоумници. И един боксуващ снегорин. Тагедия пълна. Но съм съгласен, че поне основните пътища ако не са супер, поне стават за каране. Не със 180, ама стават.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 05 Яну 2010, 20:32

acho.rs написа:Продължаваш с глупостите ! Карера ГТ спира за около 32-33 метра от 62 мили а ти с тези 38 метра от 60 мили спокойно може да станеш за смях , където и да го кажеш .Няма БМВ , което да спира за повече от 35-36 метра - не ме карай да ти извадя данни за 150 премиум автомобила да им видиш спирачния път :winky:

Ти сигурно ти си я тествал карерата и си тука за да ни споделиш малко лични впечатления и опит.
А,че си карал всички БМВ-та и си ги тествал за колко метра спират не се и съмнявам......
.......разбира се не на последно място СПЕЦИАЛНО за теб ще се напрят не трилентови а четириленотови пътища.За да може ти и останалите като теб да имат поне минимален шанс да не се пречукат,докато си карате безгрижно с 180.
Навсякъде другаде търсите причините за катастрофите,но само не и в себе си.
"Страхотни истории " е едно чудесно място където можеш да разбереш що за хора се движат по пътищата....,а ти търси причината в недобрите ни пътища.
Като цяло за какво е темата?Каква е идеята и?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 05 Яну 2010, 20:35

Spoony написа:Ако всички без изключение започнат да карат с 90 жертвите ще намалеят със сигурност. Няма място за сравнение между България и Германия. Но да призоваваш хората да карат бързо и неразумно е много необмислено. Какъв е този зор всички да карат с колкото могат, за себедоказване ли не мога да си го обясня.
И скоростта от 141 е на магистрала построена и проектирана за такова каране.

А за статията и аз я четох в списанието, но ако забелязваш там колите в теста са BMW M, Audi R8 и Porsche 911. Не BMW E30 (О най-великата кола на света :Д), Астра ГеСеИ модел 90-и-нещо-си или Голф ТъДъИ турбо-нафта-черен пушек-пауър.

А и още една разлика между Немеца и Българина: Немеца би предпочел да си купи Дачия Логан пред 10 годишно БМВ, докато тук човек би предпочел старото самУ защото било маркУвоО.

много правилно го каза колегата :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2010, 21:19

v_V_v написа:
acho.rs написа:Продължаваш с глупостите ! Карера ГТ спира за около 32-33 метра от 62 мили а ти с тези 38 метра от 60 мили спокойно може да станеш за смях , където и да го кажеш .Няма БМВ , което да спира за повече от 35-36 метра - не ме карай да ти извадя данни за 150 премиум автомобила да им видиш спирачния път :winky:

Ти сигурно ти си я тествал карерата и си тука за да ни споделиш малко лични впечатления и опит.
А,че си карал всички БМВ-та и си ги тествал за колко метра спират не се и съмнявам......
.......разбира се не на последно място СПЕЦИАЛНО за теб ще се напрят не трилентови а четириленотови пътища.За да може ти и останалите като теб да имат поне минимален шанс да не се пречукат,докато си карате безгрижно с 180.
Навсякъде другаде търсите причините за катастрофите,но само не и в себе си.
"Страхотни истории " е едно чудесно място където можеш да разбереш що за хора се движат по пътищата....,а ти търси причината в недобрите ни пътища.
Като цяло за какво е темата?Каква е идеята и?

Карера ГТ спира за много по-малко от 38 метра от 60 ми ли :idea:
Всички нови БМВта имат , по-малък спирачен път от 37 метра , нали :idea:
Не си прочел темата от начало да видиш , че 5 пъти казвах , защо съм я пуснал , нали :idea:
Какъв е смисъла на твоя пост тогава :?:
ПС:да , на аутобана доста време може да се кара със 180 км/ч кола от типа на Е39 и А6Ц5 ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 05 Яну 2010, 21:34

Пак питам я сравнете кое е по-безпасно BMW 3 E90 при 180 км/ч или същата кола при 130?

А за Карерат ГТ я има 2 такива в България, я не.
.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 05 Яну 2010, 21:39

То е ясно, че зад всяка катастрофа стои една или по-вече човешки грешки, но дали ограниченията и засадите тип "гюме" са най-добрия начин да намалеят жертвите на пътя?
Разни елементи, които предизвикват челни удари дали не е могло да влязат в полезрението на полицията много преди това, защото едва ли си карат нормално и просто са направили еднократна грешка и ако системата за превенция беше малко по добре организирана и да има малко по други приоритети, дали нямаше да се избегне смъртта на много хора.Скоростта не убива, убива неправилната преценка, убива хазартния стил на каране, липсата на подготовка и чувството на безнаказаност и неподплатеното самочувствие.Идеята не трябва да бъде по-високи глоби, а моментално отстраняване на опасните от пътя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2010, 22:08

ivan1590 написа:То е ясно, че зад всяка катастрофа стои една или по-вече човешки грешки, но дали ограниченията и засадите тип "гюме" са най-добрия начин да намалеят жертвите на пътя?
Разни елементи, които предизвикват челни удари дали не е могло да влязат в полезрението на полицията много преди това, защото едва ли си карат нормално и просто са направили еднократна грешка и ако системата за превенция беше малко по добре организирана и да има малко по други приоритети, дали нямаше да се избегне смъртта на много хора.Скоростта не убива, убива неправилната преценка, убива хазартния стил на каране, липсата на подготовка и чувството на безнаказаност и неподплатеното самочувствие.Идеята не трябва да бъде по-високи глоби, а моментално отстраняване на опасните от пътя.

Напълно съгласен , но мисля че при едни по-хубави и най-вече , многолентови пътища картинката щеше да бъде пълна...Мисля , че горния пост е подходящ епилог на темата.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Яну 2010, 23:35

ако пътищата са ни 5-лентови, с по едно аварийно платно от всяка страна (общо 7)... българина ще кара с колкото газ има колата му и... пак ще се маже.

пак ще го напиша- в бг се кара с експоненциално по-висока скорост от колкото определен път носи при определени условия... а това е въпрос на манталитет. а пътя и колата не са тези които определят битието на нашего брата ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата