Накъде след кризата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Накъде след кризата?

Мнение от flame » 06 Яну 2010, 14:55

BMX написа:Колега, мащабите ти на бизнес мислене са силно ограничени и без грам размах.

Еми... кво да кажа... виноват! :lol: Такива са ми възможностите! :mhihi:
Блажени са тия с неограниченото мислене и големия словесен размах! :winky:
Аз като по-прост и с ограничен размах действам без да изследвам детайлите на макроикономическата рамка :lol:

BMX написа:Именно мисленето на дребно докара икономиката ни до това положение.

Ми аз лично мисля на дребно. И действам на дребно. И не се оплаквам. :D
Пък има едни макроикономисти дето целия свят оправят. Ама на думи - щото по цял ден стоят вкъщи и се плюнчат пред телевизора. :mhihi:
И СИ МИСЛЯ, ЧЕ АКО ДЕЙСТВАНЕТО НА ДРЕБНО ЗАМЕНИ ГОВОРЕНЕТО НА ЕДРО - МНОГО НЕЩА ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ В ПОЛОЖИТЕЛНА НАСОКА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 06 Яну 2010, 15:11

Аз пък си мисля, че е по-добре да се действа на едро, а не да се говори на дребно :winky:

flame, много ми е любопитно какво точно действаш - ще се радвам да споделиш растежа си в % за последната година и предвижданията ти за тази? Другото са празни приказки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Яну 2010, 15:33

BMX написа:Аз пък си мисля, че е по-добре да се действа на едро, а не да се говори на дребно :winky:

Човече, за да действаш на едро, първо трябва да тръгнеш от дребното ;)
Всеки иска примерно веднага като завърши и да има много пари - но това (за съжаление) е невъзможно. :(
И точно тук е тънкият момент - който има амбицията стиска зъби и един ден става това, което иска ("едрото" :lol: ) ;)

BMX написа:flame, много ми е любопитно какво точно действаш - ще се радвам да споделиш растежа си в % за последната година и предвижданията ти за тази? Другото са празни приказки.

Растежа ми за последната година е 3 см! И доктора каза, че над 30 см било опасно!
:lol: :lol: :lol:
Това в кръга на шегата разбира се ;)
А иначе това, което го правя, се старая да го правя възможно най-добре - освен, че повишава финансите, но и ми носи удовлетворение ;)
Да ти кажа честно не съм обръщал внимание на растеж - не ламтя за проценти, просто искам да си работя честно и да си живея щастливо :D

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 06 Яну 2010, 15:35

Ще има да се мъчим още няколко години, трябва някак си да устискаме, ама кофтито е, че няма държава зад гърба,
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2010, 15:46

ludnik написа:Ще има да се мъчим още няколко години, трябва някак си да устискаме, ама кофтито е, че няма държава зад гърба,

Как ше няма държава зад гърба ти,не го ли усещаш винаги като се наведеш да вземеш нещо :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 06 Яну 2010, 17:28

Е.Димитров написа:
ludnik написа:Ще има да се мъчим още няколко години, трябва някак си да устискаме, ама кофтито е, че няма държава зад гърба,

Как ше няма държава зад гърба ти,не го ли усещаш винаги като се наведеш да вземеш нещо :mhihi:

еми май само тогава се разбира :bang: :bang: :bang:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 06 Яну 2010, 23:46

Zagy написа:Не съм сигурен, че кризата е приключила... В България всичко се случва със закъснение, така че смятам, че избързваме с това "след".

Аз не съм сигурен, че криза изобщо има, но съм убеден че нас ще ни държи поне едно 10 години още (говоря за известната финансова криза).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 07 Яну 2010, 0:12

тее,дека бръже ръстът,бръже ги пукат :bang:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 07 Яну 2010, 0:48

Dimo написа:
Zagy написа:Не съм сигурен, че кризата е приключила... В България всичко се случва със закъснение, така че смятам, че избързваме с това "след".

Аз не съм сигурен, че криза изобщо има, но съм убеден че нас ще ни държи поне едно 10 години още (говоря за известната финансова криза).

Колега, кризата е нагласена работа. Ако искате да разберете нещо повече за нея и изобщо за света, ви препоръчвам този автор Jan van Helsing и книгата му "Don't touch this book" . След нея се убеждавам в какъв инкубатор живеем......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2010, 1:54

аз бих прочел нещо по-смислено, например http://www.fourhourworkweek.com/
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Яну 2010, 3:55

steeN написа:аз бих прочел нещо по-смислено, например http://www.fourhourworkweek.com/
закфо става дума,ако може на 2- на 3 плс :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 10 Яну 2010, 3:25

Димитров, ти май освен всичко друго, не можеш и да четеш ли? Сайтове съм правила... айде ще си спестя думичките.

Как успяхте да мрънкате още 3 страници за два дни, това не мога да разбера.

Синеокия, ще те светна, че в моя бранш не е само нашата фирма, конкуренцията е сериозна и изборът зависи от много неща, първото е квалификацията на работещите в нея, второто са изпълнените проекти и процентът на спечелени субсидии. Ако искат да се явяват още хиляди фирми с подобна дейност - не ми пука изобщо, защото аз съм една от първите в моята област и името ми е пределно известно там, където е необходимо.

Елесар и останалите, щом приемате нещата лично и понеже гледам, че от моята персона доста хора се интересуват, тогава и лично ще отговоря, че с реално производство се занимавам от 20 години, като съм работодател в тази сфера от 14 годишна. Сайт тази ми дейност няма, затова не мога да ви демонстрирам дейността, но вие и без това не четете, така, че не виждам смисъл.
Докато вие сте се драпали още, аз работех и от 16 годишна досега не съм работила на по-малко от две места, плюс частен бизнес. По някое време работех на три места и учех в два университета едновременно. И преди някой да се е обадил: не, родителите ми не са заможни, нямала съм богато гадже и колите, както и всичко останало сама съм си го купувала. Единственият принос на родителите ми навремето, беше това, че не са ми пречили да правя каквото аз намеря за добре. И съм работила и такива неща, които със сигурност вие не бихте захванали, обаче точно това е разликата между такива като мен и такива мрънкачи като всички останали.

Докато вие продължавате да се драпате и да ревете по форумите, някой по-инициативен от вас вече ви изпреварва и заема част от пазара, на който вие бихте могли да се пласирате. Всеки от вас има някакво умение, в което е по-добър от голяма част от хората, които познавате. Просто се замислете кое е то и го развийте, изкарвайте пари от него, изобщо не е трудно, стига да имате малко кураж и повече вяра в себе си.
Не знам дали се сещате, имаше навремето един много хубав сериал "Горещ вятър", с Любиша Самарджич. Освен хубавата комедия, поуката е много добра, който го е забравил, може да се позабавлява с него, няма да са загубени тези няколко часа.

Мисля да спра да пиша по темата, защото в пробита лейка - вода не се налива, а аз напразно не обичам да говоря. Който иска, може да осмисли какво се опитвам да ви обясня, който не - негова си работа.

Айде със здраве!

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 10 Яну 2010, 9:41

Ако тази криза ни е отминала, значи ни предстои да влезем в друга. Народът го е каза- от трън та на глог, че е по- висок.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Яну 2010, 10:28

ferdy написа:Докато вие сте се драпали още, аз работех и от 16 годишна досега не съм работила на по-малко от две места, плюс частен бизнес. По някое време работех на три места и учех в два университета едновременно. И преди някой да се е обадил: не, родителите ми не са заможни, нямала съм богато гадже и колите, както и всичко останало сама съм си го купувала.

Познах те,ти си мис България от перник с 2 те висши образования :mhihi:
Моля те,не ми раздухвай некакви изтории от американски филми,как пък точно си работила на 2 места,учила си,едновеменно и тн. глупости,я кажи в кои 2 кафета си работила едновременно и къде си завършила,щото аз учех медицина и нямаше как да работя и да уча,те за това прекъснах. Освен това нямаше фирма допреди 2-3 години която да наема работници на договор за 4 часа,освен чистачка на вход,всеки часник иска максимално да оползотворява времето си на работника.
Интересното е и какви коли си си закупила първоначално,също така от кой град си родена ,което ми е по-интересно а най-забавното е в случая,като си толкова богата,какво отделяш за благотворителност???
Може да се окаже че те познавам,защото познавам повечето заможни моми в софия,та и знам как са станали заможни.
И вземи разкрии най-накрая какво работиш,стига с тея завоалирани изказвания,да не се окажеш гаджето на бойко бориов.

Потребител
Аватар

Мнение от Hades_ » 10 Яну 2010, 11:08

Не може цялото ни производство да е неефктивно и неконкурентно спрямо средните нива в ЕС, да искаме да ни плащат хиляди левове няма как просто.....Да не говорим, че точно реалният сектор в българската икономика не беше на ниво и се разчиташе на еврофондовете да влеят свежи пари, за да не се случи това което стана с момента-пресъхнаха парите, които се изливаха тук, даваха се кредити на поразия, но за плазми, печки и апартаменти.....Този ресурс трябваше да бъде насочен към производството, не както по-горе някой каза са започнали да дават кредити заради сините ти очи. Тук положението е твърде сбъркано във всяко отношение, но именно в тва му чарът, че ако имаш парите и ти стиска може да се пробваш да направиш нещо. И не е вярно, че проблемът са малките предприятия. В цяла европа са средно около 98% от всички предприятия, но те осигуряват много голяма заетост, тъй като в големите може да са заети около 20% от хората, но им доставят 80% от приходите.
Кажете ми, колко от вас се осигуряват на пълната им заплата и после се замислете, защо ни е зле държавата и защо вдигат акцизите......

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата