.
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Тютюнопушене на обществени места
SKISA написа:acho.rs написа:...............
Това със двойния стандарт , както предлага скиса не е решение , също като да направиш два вид дискотеки - където са разрешени наркотиците и където е забранено.
ачо,от каране на коли умират 100 човека месечно! да забраним ли да се карат коли!? или да ги направят от завода по 10 коня и да джиткаме с 15км/ч и да няма драми дори и да се треснеме некъде!?!? много хора не карат коли и ги е страх да не ги ударят и утрепат-дай да забраниме колите!?!?!? карането на кола също е ужасно опасно нещо. и сравнението с наркотиците ме води към сравнение с алкохола! що да е разрешен алкохола !? ма ти си искал да пиеш!? ми не може!забранено е! и пред деца -ше ги научиш и те да употребяват алкохол! и кво праиме!? аз цигарата я искам за кафето ,така че забраната на алкохола няма да ми навреди много. и се върни в 20те на миналия век -забрана за алкохол в щатите и си направи справка кво се е случило! щото наркотици ползват няколко десетки хиляди ,а тютюн ползват няколко милиона.....
Както ти казах - в Ирландия е забранено:
- употреба на алкохол по паркове , градини , на улицата и тн - много ми харесва и го одобрявам
- забранено е и продажбата на алкохол , преди 14:00 - също одобрявам , даже и преди 18:00 е добре - има защо
В Бг е забранено да се пие покрай училища - да забранят и в сладкарници - ок . Да забранят и в пицарии и ресторанти , повече от бира , преди 20:00 - също хубава идея .
Сравнението с колите е крайно неуместно и няма да го коментирам .
тва с децата е малко смешно... аз не бих си взел детето с мен когато ходя да се виждам с приятели по заведеният
това с децата е трагично - не можеш да заведеш детето си (или дете на някой роднина) на сладкарница или пицария , без то да се надъха със цигарен дим - има ли въобще по света някой , който да одобрява , детето му да диша пушека - да има , хората в БГ . Само , че чисто и просто , децата си стоят вкъщи , вместо да се поглезят на такива места .
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Мен ми пречат тея дето са напарфюмирани,некой са алергични към тея неща и може да получи алергичен шок,пречи ми и тея дето кихат по улиците,защото сеят зараза,после лечението е толкова скъпо,отсъстваш от работа,плащаш пари и винаги и завинаги носиш белег от тая зараза,последен пример-свинския грип.
Пречат ми и тези дето автомобилите им пушат,всъщност всички автомобили имат минимум поне 104 g/km (тойота приус),тоест 104 грама на километър прах,окиси,вредни елементи и тн. което разрушава имунната система,пречи ми и тея дето ползват аероза соли и така увреждат озоновият слой,пречат ми и тея дето изсичат горите и замърсяват моретата,отравяйки и водораслите,защото намаляват въздуха които дишам,пречат ми и комините на тецовете,които създават смога над софия ,пречат ми и военните,когато взривяват нещо,защото използват толкова токсични материали,пречи ми екарисажа,пречи ми и буклука,който като се преработва,отделя токсини...обаче се оказва че аз единствено преча на всички,когато запаля моята цигара...преча ,все едно аз съм най-големия замърсител и като спра цигарите и всички пушачи като спрем цигарите...хората няма да боледуват,да има по-голяма ниша за пушека от един комин...
Е аз смятам че когато спрат всичките тея заводи ,тогава да посегнат на моята малка цигара...
Запиши се в гриинпиис

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ogi написа:steeN написа:Ogi написа:друго... много заведения ще фалират!!! няма да има неощетено заведение...
как ще фалират тези заведения като няма какво да замести тяхната услуга... искаш да кажеш, че ако не може да се пуши ще спреш да ходиш по кафета,
не няма да спра да ходя по заведения... просто няма да е както сега се местим от едно заведение в друго... на ден да пия общо към 5 кафета... ще предпочета да ида някъде където ще мога да си пуша на спокойствие и да си пия сокчето... склонен съм да се забия в на някой приятел апартамента или таванската стая... но това да стоиш да си пиеш сокчето и да неможеш да запалиш 1 цигара си е мъчение...
сигурен съм че няма да съм единствения... просто клиентелата ще намалее в пъти...
Муахахахах , я кажи в коя държава в която забраниха пушенето , опустяха кафетата . . . Или както казах , просто вие не понятно - абе как така нема да пуша бе .
Всички ще бъдете доволни от забраната , трябва ви малко време само . Да не забравяме , че сме рекордьори в света по пуеше , само Куба ни дели от олимпийския медал

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
acho.rs написа:Муахахахах , я кажи в коя държава в която забраниха пушенето , опустяха кафетата . . .
Във франция

Последна промяна Сондьора на 19 Фев 2010, 14:23, променена общо 1 път
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
не съм пушач, но паля когато ми се прииска. не ми пречи някой да пуши около мен. искам да пуша, когато си искам.
Е.Димитров написа:Мен ми пречат тея дето са напарфюмирани,некой са алергични към тея неща и може да получи алергичен шок,пречи ми и тея дето кихат по улиците,защото сеят зараза,после лечението е толкова скъпо,отсъстваш от работа,плащаш пари и винаги и завинаги носиш белег от тая зараза,последен пример-свинския грип.
Пречат ми и тези дето автомобилите им пушат,всъщност всички автомобили имат минимум поне 104 g/km (тойота приус),тоест 104 грама на километър прах,окиси,вредни елементи и тн. което разрушава имунната система,пречи ми и тея дето ползват аерозоли и така увреждат озоновият слой,пречат ми и тея дето изсичат горите и замърсяват моретата,отравяйки и водораслите,защото намаляват въздуха които дишам,пречат ми и комините на тецовете,които създават смога над софия ,пречат ми и военните,когато взривяват нещо,защото използват толкова токсични материали,пречи ми екарисажа,пречи ми и буклука,който като се преработва,отделя токсини...обаче се оказва че аз единствено преча на всички,когато запаля моята цигара...преча ,все едно аз съм най-големия замърсител и като спра цигарите и всички пушачи като спрем цигарите...хората няма да боледуват,да има по-голяма ниша за пушека от един комин...
Е аз смятам че когато спрат всичките тея заводи ,тогава да посегнат на моята малка цигара...
Кефиш!

Викаш, дай първо да затрием цивилизацията, чак после да мислим за цигарите, а?

Ама така де, те навремето индианците ни коли, ни заводи, ни ТЕЦ-ове са имали, ама са си пафкали...
Хайде - стягай вигвама и У гората, там да си пушиш на спокойствие. Колата може да ми я оставиш на мен, тъкмо няма да ме нападат ,че нямам BMW.

Съзнавате ли, колко са абсурдни доводите ви?

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
за да изясня малко позицията си....!аз пуша около 4-5 цигари дневно кат две са сутрин с кафето! вечер не пуша,събота и неделя не пуша и се е случвало да не пуша и по 10-15 дни ,особено като не съм на работа или като съм в европа...!в къщи също не пуша-не че е забранено ,ми просто не се сещам и не ми се пуши! пуша около 10 цигари ,обаче като съм на заведение,кръчма и прочие.....
така че аз не браня пушенето като такова-едва ли с мойте 20 цигари седмично ще убия някой . аз заставам зад правото на едните и на другите да избират какво и как да живеят и правят. и смятам ,че като се забрани изцяло да се пуши в заведения се накърняват правата на много,ама на адски много хора. тва ми е тезата! може да се направят заведения за едните и за другите-не виждам ква е мъката на непушачите ,че ще има заведения за пушачи!? просто не мога да си го обясна-обяснете ми го! те си имат за непушачи,ония си имат за пушачи! ква е драмата!?!? ма те искали хич да няма !!?!? ми не става така! и аз искам да има само руси и дашни жени ,ма няма! да избиеме червенокосите ли!?
така че аз не браня пушенето като такова-едва ли с мойте 20 цигари седмично ще убия някой . аз заставам зад правото на едните и на другите да избират какво и как да живеят и правят. и смятам ,че като се забрани изцяло да се пуши в заведения се накърняват правата на много,ама на адски много хора. тва ми е тезата! може да се направят заведения за едните и за другите-не виждам ква е мъката на непушачите ,че ще има заведения за пушачи!? просто не мога да си го обясна-обяснете ми го! те си имат за непушачи,ония си имат за пушачи! ква е драмата!?!? ма те искали хич да няма !!?!? ми не става така! и аз искам да има само руси и дашни жени ,ма няма! да избиеме червенокосите ли!?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:за да изясня малко позицията си....!аз пуша около 4-5 цигари дневно кат две са сутрин с кафето! вечер не пуша,събота и неделя не пуша и се е случвало да не пуша и по 10-15 дни ,особено като не съм на работа или като съм в европа...!в къщи също не пуша-не че е забранено ,ми просто не се сещам и не ми се пуши! пуша около 10 цигари ,обаче като съм на заведение,кръчма и прочие.....
Не се закачам с тебе , уважавм мнението ти , но пак ти казвам - грешно е . Помисли сега - нашата държава , не са много приятни места където можеш да утидеш . Търсиш , избираш и накрая си харесваш нещо - да но сега пред теб е въпроса - дали е за пушачи или за не пушачи . Ами персонала - и работниците ли трябва да търсят работа за пушачи и не пушачи . След като нещо е ДОКАЗАНО че е вредно , не виждам смисъл да се търсят пътечки за запазването му .
SKISA написа:Projektzwo написа:................
начи тва изисква пазара и логиката и живота....!
законите се правят ,за да обслужват по-голяма част от хората! ако имаше повече престъпници ,отколкото непрестъпници щеше да има закони за задължителния грабеж и прилагане на огнестрелни оръжия при покупка на дъвка....! ма няма! що!? щото нормалните са повече от престъпниците!
Интересна трактовка на произхода на правото. Не съм юрист, но беглите ми познания противоречат на това. Но не изключвам да си прав. Пазара и логиката са отделни неща, а и пазара е омнипотентен само в не-социални страни. Предполагам като си болен очакваш НОИ да ти изплати болничния? Ако не е така се извинявам, явно си истински либертарианец.
А за последното че престъпниците са по-малко от нормалните - и на мен ми се иска да вярвам в това, но живота за съжаление постоянно ме принуждава да се съмнявам.
Надали ще има файда от целия спор тук, но все пак - E pluribus unum.
lose > hesitate
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Fear написа:[Кефиш!![]()
Викаш, дай първо да затрием цивилизацията, чак после да мислим за цигарите, а?![]()
Ама така де, те навремето индианците ни коли, ни заводи, ни ТЕЦ-ове са имали, ама са си пафкали...
Хайде - стягай вигвама и У гората, там да си пушиш на спокойствие. Колата може да ми я оставиш на мен, тъкмо няма да ме нападат ,че нямам BMW.![]()
Съзнавате ли, колко са абсурдни доводите ви?
Това че нямаш БМВ не те освобождава да вникнеш в написаното и това което искам да изразя,а то е с думи прости че цигарите са последният проблем на Българското общество,по-важен е проблема че истинска храна на пазара няма и докато аз си пуша,а ти се възмущаваш че те притеснявам по някакъв начин,докато се възмущаваш си тракаш по евтината китайска токсична клавиатура,получаваш некой друг хемероид на стола,дишайки замърсеният въздух с колегата ти който може би носи поне 33 вируса ...
Страните които цитирате нямат тея проблеми,колегата вика по-горе че само куба ни деляла от първото място,пък друга полемика за децата (много обичам когато некой започне да експлоатира темата с включване на деца) е че колко страдат от асма и че асмата се появява от запрашеността,от праха във въздуха,за което са виновни чистотата че не мият улиците.
Във ирландия има драконови мерки за замърсяване на въздуха и те са от преди много време да влезне забраната за пушене,а и се оказва че ирландия е единствената в европа дето има тотална забрана....
Научен факт е че една крава трови-обърнете внимание-колкото 3 автомобила...
Дайте да избием кравите бре..
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
acho.rs написа:.................
Не се закачам с тебе , уважавм мнението ти , но пак ти казвам - грешно е . Помисли сега - нашата държава , не са много приятни места където можеш да утидеш . Търсиш , избираш и накрая си харесваш нещо - да но сега пред теб е въпроса - дали е за пушачи или за не пушачи . Ами персонала - и работниците ли трябва да търсят работа за пушачи и не пушачи . След като нещо е ДОКАЗАНО че е вредно , не виждам смисъл да се търсят пътечки за запазването му .
ачо,така е ,но има хиляди други вредни неща на света! доказано вредни. и са разрешени. ако ме питаш мене-просто да забранят производството на цигари! що ги прават!!?!? а!? не бе като са вредни що е разрешено да се продават!?!? питам те! и аз тука споря за правото ми на избор,а не за правото ми да те тровя в заведение. като има две врати и в едната се пуши ,а в другата -не си избирам в коя да вляза ,както.....забележи!! и ти си избираш в коя да влезеш! и двамата имаме право на избор! и готово! равнопоставено е! логично е! и се решава ситуацията! ако случайно се окаже ,че заведенията за непушачи са по-малко от тия за пушачи,начи просто тва диктува пазара,живота и логиката.....! аз по-просто решение на тоя проблем не виждам.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
аз до сега някой умрял от метан не съм чувал (освен взривил се разбира се)... пък нека кравата да трови. от парников газ до отровен има разлика от тука до марс някъде приблизително 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
SKISA написа:acho.rs написа:като има две врати и в едната се пуши ,а в другата -не си избирам в коя да вляза ,както.....забележи!! и ти си избираш в коя да влезеш! и двамата имаме право на избор! и готово! равнопоставено е! логично е! и се решава ситуацията! ако случайно се окаже ,че заведенията за непушачи са по-малко от тия за пушачи,начи просто тва диктува пазара,живота и логиката.....! аз по-просто решение на тоя проблем не виждам.
Звучи страхотно - за всеки каквото има нужда, но за съжаление ми звучи утопично. Бръснача на Окам не винаги работи. Най-простото решение, не винаги е най-доброто.
Въпрос, ако отидете компания 10 души на дискотека. 5 са пушачи, 5 не са. Разделяте се на две? Редувате се кой този път ще нарпави компромис и ще отиде в отсрещната врата?
Просто не вярвам че ще работи.
П.С. цигарите не са забранени защото стои много голяма индустрия зад тях, която лобира с милиарди долари на година против това. Може би е вече невъзможно да се забранят. Не казвам че трябва, хората са свободни да правят каквото искат. Но и хероина е бил разрешен, а той дори пряко не трвои други хора... виж косвено доста.
lose > hesitate
Е.Димитров написа:Това че нямаш БМВ не те освобождава да вникнеш в написаното и това което искам да изразя,а то е с думи прости че цигарите са последният проблем на Българското общество,по-важен е проблема че истинска храна на пазара няма и докато аз си пуша,а ти се възмущаваш че те притеснявам по някакъв начин,докато се възмущаваш си тракаш по евтината китайска токсична клавиатура,получаваш некой друг хемероид на стола,дишайки замърсеният въздух с колегата ти който може би носи поне 33 вируса ...
Страните които цитирате нямат тея проблеми,колегата вика по-горе че само куба ни деляла от първото място,пък друга полемика за децата (много обичам когато некой започне да експлоатира темата с включване на деца) е че колко страдат от асма и че асмата се появява от запрашеността,от праха във въздуха,за което са виновни чистотата че не мият улиците.
Във ирландия има драконови мерки за замърсяване на въздуха и те са от преди много време да влезне забраната за пушене,а и се оказва че ирландия е единствената в европа дето има тотална забрана....
Научен факт е че една крава трови-обърнете внимание-колкото 3 автомобила...
Дайте да избием кравите бре..
Само едно нещо ще попитам - правиш ли разлика, между доказано вреден навик (порок) и "необходимо зло"?