audi rs5 снимки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: audi rs5 снимки

Мнение от acho.rs » 25 Фев 2010, 9:00

alx написа:ти не разбра ли че конете нямат значение...

колата се ускорява от въртящия момент.

конете са представител за това как въртящия момент се представя във високите обороти.

не знам защо възприемаш това като спорене. аз просто ти свеждам. ти какво мислиш по въпроса- не го приемай лично- но всъщност не ме интересува...

Ти си знаеш - торг и торг - тва е . Не искаш , да признаеш и нещо го казваш по 10 различни начина и въртим в кръг . Знам какво са коне а ти знаеш какво са 800НМ на W12 или 1400+ НМ на един друг 6.3 12 цилиндров мотор или 1250НМ на един 16 цилиндров мотор и НЯМА как един дизел да се доближи до техните показания , ако ще и 2000НМ при 1500 оборота да прави .
тънката ми мисъл е че, ако имаш достатъчно въртящ момент- високи обороти не ти трябват.

- ами и това не е съвсем така - в случая с дизела , че и с масъл карите , не че не им трябва а НЕ МОГАТ да го постигнат . Ако имаха 1000 НМ при 7000-8000 оборота работата щеше да е съвсем друга . И пак не ми обясни , как кола със 480 НМ цепи коли с двойно и тройно по-голяма тяга , като :
колата се ускорява от въртящия момент

и
конете нямат значение

- играе се със обороти , нали и от там - тяга при повече обороти=повече конски сили . Като се заинатиш , си готов да кажеш откровенни глупости , само и само да докажеш твоето ... а истината е че V12 TDI е мотор , който не може да се мери с нито един бензинов 12 цилиндров турбо мотор - отречи го :idea:

ПС: може да преместиш последните 2-3 страници от темата в тази за Р8 , защото адкси много се отклонихме от РС5

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Фев 2010, 11:15

alx написа:смята се че дори теоретично с нафтата която се продава в момента максималните обороти са около 6000... но пак по темата по-горе.. дизела може да бъде направен да прави толкова много въртящ момент (бясно турбо надуване без оглед на опасност от детонации) че... няма смисъл да се върти бързо...

Но пък във F1 е вярно обратното - бензиновият може да бъде направен да се върти толкова бързо, че да няма смисъл от бруталния въртящ момент на дизелите. А високите обороти ти позволяват тягата да си я получиш с предавки. Адски скъпо е и се троши бързо, факт, но ако си говорим по принцип...
Пак от там мога и за бясно турбо надуване да ти извадя пример, ама ти много добре го знаеш. :)
Между другото не беше ли ти писал за 530d, че изглежда много бърза, но всъщност не е?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 25 Фев 2010, 11:45

Feanor написа:
alx написа:смята се че дори теоретично с нафтата която се продава в момента максималните обороти са около 6000... но пак по темата по-горе.. дизела може да бъде направен да прави толкова много въртящ момент (бясно турбо надуване без оглед на опасност от детонации) че... няма смисъл да се върти бързо...

Но пък във F1 е вярно обратното - бензиновият може да бъде направен да се върти толкова бързо, че да няма смисъл от бруталния въртящ момент на дизелите. А високите обороти ти позволяват тягата да си я получиш с предавки. Адски скъпо е и се троши бързо, факт, но ако си говорим по принцип...
Пак от там мога и за бясно турбо надуване да ти извадя пример, ама ти много добре го знаеш. :)
Между другото не беше ли ти писал за 530d, че изглежда много бърза, но всъщност не е?

Забележи обаче, че в Ф1 и други състезания в които колите и моторите са високооборотни, имат ограничения в кубатурата и трябва да са атмосферни. Е много ясно ,че тогава ще търсят обороти, то няма друг начин. пистовите мотори за това са клас 600, 1000, кросовите 125, 250 и тн. Да се слага високооборотен двигател в 2 тона лимузина е чиста проба инжинерна ч@кия, и маркетинг.

- ами и това не е съвсем така - в случая с дизела , че и с масъл карите , не че не им трябва а НЕ МОГАТ да го постигнат . Ако имаха 1000 НМ при 7000-8000 оборота работата щеше да е съвсем друга . И пак не ми обясни , как кола със 480 НМ цепи коли с двойно и тройно по-голяма тяга , като :

За дизела е така, ама за мъсъл карите си в голяма грешка.Още през 60те изкарват серийно камаро з28 което се върти до 8000оборота, и то не е като да завъртиш 2,5 литра до толкова. Серийните мъсъл кари не гонят високи обороти, защото за тях им трябват "solid" повдигачи, които изискват честа подръжка и настройка и немогат да се смазват добре при празни обороти, което ги прави почти неприложими при серийни коли за улицита. И идеята на мъсъл карите и вобще на пуш род двигателите е да получиш нещо като страхотна основа която да си я развиеш както искаш - обороти, турбо, компресори и тн.

И ощо взето е страшно грешно да се гледа пикова мощност при двигателите, това което те докарва до тази мощност е кривата на въртящия момент. И незнам защо реши ,че р8 е лека кола, лека кола е 1100 - 1200кг, а не 1 тон и 600

Въпреки това и мен ми се струва странно, атмосферен дизел да се окаже по бърз от атм бензин, може би всички атм дизели които съм карал с абили по утрепани от каруца. Виж при надуването дизела печели, но просто супер бавното му развъртане, това ,че почва да се тресе като мине 4000рпм, и супер тясния диапазон на мощност, и това ,че има респонса на умряла медуза, просто поне за мен убива всякакво удоволствие от шофирането.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 25 Фев 2010, 11:57

BMW_RIDER написа:Забележи обаче, че в Ф1 и други състезания в които колите и моторите са високооборотни, имат ограничения в кубатурата и трябва да са атмосферни. Е много ясно ,че тогава ще търсят обороти, то няма друг начин. пистовите мотори за това са клас 600, 1000, кросовите 125, 250 и тн. Да се слага високооборотен двигател в 2 тона лимузина е чиста проба инжинерна ч@кия, и маркетинг.

А, за 2 тона лимузина не говорим. За там са големите двигатели, в това съм съгласен. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 25 Фев 2010, 16:13

liloff написа:DanielzZZZ, греша ли или ти още нямаше книжка? :)

Нещо си се объркал,имам си...

acho.rs написа:...бла бла....

Ачо - перфектно те разбирам.Ще ти дам пример на това,което исках да обясня.Караме колело.Ти си по-слабия ездач,а аз по-силния.Ти тръгваш да сменяш скоростите от 1ва до 6та примерно(защото си слаб и не можеш толкова бързо да се развъртиш,а първата скорост е като високите ти обороти).Аз тръгвам директно на шеста...правя бавни движения (ниски обороти) и те така...Надявам се да си ме разбрал.
И не - не карам фв дизел.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Фев 2010, 16:33

Добре де не ми обяснявай елементарни неща , ами кажи , след като аз изредя скоростите и се получи , така че съм ПО-БЪРЗ , защото въртя по-бързо и имам различни скорости , тогава какво правим - ми караме атмосферка ;)
Желанието на хората да притежават върха на технологията и да им звучи колата адски писък (хелскриим) е довела то такова развитие на атмосферниете мотори , че те успяват да компенсират огромната разлика във въртящия момент на дизела , че даже и на турбо бензина . Никой не говори за разход,рентабилност,КПД и издръжливост - става въпрос за скорост и кеф ...
Един пример - Порше ГТ3 и ГТ2 и Турбо - не знам как са съомяли , но еднаквата по обем и каросерия на ГТ3 се почти

ПС:Пагани Зонда,Карера ГТ,Додж Вайпър АЦР,Лексус ЛФ-А,Макларън Ф1,Ензо,МЦ12 всички те са под 7,30 на ринга са атмосферни , та има как значи

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 25 Фев 2010, 16:56

Пак не ме разбра - докато ти изреждаш скорости аз ще съм набрал...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 25 Фев 2010, 17:09

DanielzZz написа:Пак не ме разбра - докато ти изреждаш скорости аз ще съм набрал...

E и така не е.
И двамата ще сте набрали, само че ти ще си сменил 3 предавки, а той - 4. Голямо важно. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 25 Фев 2010, 17:48

Не - аз казах че съм силово борче :mhihi: ,което тръгва от най-дългата предавка директно...Но както и да е - нямам намерение да споря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 25 Фев 2010, 18:36

acho.rs написа:Един пример - Порше ГТ3 и ГТ2 и Турбо - не знам как са съомяли , но еднаквата по обем и каросерия на ГТ3 се почти

Та каква ти беше мисълта за поршетата?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Фев 2010, 18:43

BMW_RIDER написа:
acho.rs написа:Един пример - Порше ГТ3 и ГТ2 и Турбо - не знам как са съомяли , но еднаквата по обем и каросерия на ГТ3 се почти

Та каква ти беше мисълта за поршетата?

А, тва бях тръгнал да го трия - мислех да кажа , че всички журналисти - Топ Гиър,АМС,Ауто Билд , че и самия Валтер Рьол сочат като фаворит ГТ3 за кеф и всичко и то върви на писта , колкото другите , които са със същото купе и идентичен двигател , но със би-турбо . Както и да не отговаряй , че ще стане голяма кавга и без това темата , отиде на заеби страна ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Фев 2010, 18:46

acho.rs написа:...

бе млади момко- коя част от "въртящия момент движи колата" не разбра :) конете са сметка. те не съществуват. двигател не прави коне. конете са за малоумни хора които не знаят как да отнасят въртящ момент към обороти. конете когато са много.. това значи че въртящия момент е много (за определени обороти).

и да. мога съвсем отговорно да ти кажа, че един 6 литра в12 бензин с колкото искаш турбини би бил по-бавен от един в12 турбо дизел със същия обем. просто защото ако надуеш този в12 на 1.5 бара (щото повече няма как да стане ако искаш този мотор да не струва колкото совалката) ще направиш 700 коня и 1200нм. но ако вземеш въпросния в12 тди (така както си е) - може да бъде надут на 3 бара (!) и ще имаш 750 коня и над 2000нм... ти нали разбираш че дизела можеш да го надуваш колкото искаш докато в един момент просто престане да прави повече въртящ момент и почне да пуши много? това с бензин няма как да го направиш...

.. и като ги имаш тия двата мотора - си представи следното... за по-просто предполагам че двигателите са на пиков въртящ момент и няма загуби по трансмисия

примерно....

при 240км/ч... (числата не са измислени м/у другото ;)

бензина ще е на 5та (1:1.0) и с главно 3.11 ще прави (1200*1.0*3.11) 3730 нм на асфалта
нафтата .. и тя ще е на 5та- но-по-дълго всичко (0.75:1) и с главно 2.73 ще прави (2000*0.75*2.73) 4090 нм на асфалта...

виждаш ли разликата? и това е при скорости "неудобни" за дизела... иначе при по-ниски скорости преимуществото на дизела е още по-сериозно.

всъщност единствената причина дизела да не владее света е .. защото е страшно неотзивчив... дори със много и малки турбини- пак го усещаш че ... все едно не иска да се развива и го прави "насила"... което е неприемливо при повечето състезания.. където също друг (специфичен) проблем е че са по-тежки от бензиновите...

но ако говориме за дизел ориентиран към ускорение и се абстрахираме от теглото и "мързела" му... възможностите са страшни...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Фев 2010, 19:01

бе млади момко- коя част от "въртящия момент движи колата" не разбра :) конете са сметка. те не съществуват. двигател не прави коне. конете са за малоумни хора които не знаят как да отнасят въртящ момент към обороти. конете когато са много.. това значи че въртящия момент е много (за определени обороти).

Тва 5 пъти ти казах и показвах , че го знам ... Конската сила е много точна и обобщаваща единица , заради това се е наложила по целия свят , като мерило за мощност ! В този ред на мисли НМ е много по-относителна единица,защото за да има някой реална представа колко всъщност е мощен двигателя , трябва тази информация , винаги да идва със диаграма на въртящия момент !
Трябваше 5 страници да спориш , за да признаеш накрая , че дизела няма място на в суперспортните коли(ЛьоМан е с крайно преференциални рестрикции за дизела) , а V12 bitrubo бензин , не знам колко по-скъпо от дизела , ще излезе , но като го надуеш на 3 бара ще стане нещо чудовищно мощно , което никой дизел , няма как да стигне :idea:
Аз казах много пъти какво имам в предвит и то 20 пъти , повече не ми се спори .

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Фев 2010, 19:16

acho.rs написа:

Тва 5 пъти ти казах и показвах , че го знам ... Конската сила е много точна и обобщаваща единица , заради това се е наложила по целия свят , като мерило за мощност ! В този ред на мисли НМ е много по-относителна единица,защото за да има някой реална представа колко всъщност е мощен двигателя , трябва тази информация , винаги да идва със диаграма на въртящия момент !
Трябваше 5 страници да спориш , за да признаеш накрая , че дизела няма място на в суперспортните коли(ЛьоМан е с крайно преференциални рестрикции за дизела) , а V12 bitrubo бензин , не знам колко по-скъпо от дизела , ще излезе , но като го надуеш на 3 бара ще стане нещо чудовищно мощно , което никой дизел , няма как да стигне :idea:
Аз казах много пъти какво имам в предвит и то 20 пъти , повече не ми се спори .

конската сила е обобщаваща единица за хора които няма да напишат 5 страници (като нас) кое е по-доброто. това е все едно да ми кажеш че музикалния ват е единица за мощност на усилвател а аз да ти казвам че синусовата мощност е всъщност много по-точна единица, но трябва да се знаят и други неща.... (и аз да съм сглобил 100 усилвателя а ти да не знаеш кво има вътре- ама друга тема... )

дизела има място разбира се навсякъде където удоволствието от карането не е свързано с отзивчивост на двигателя. ако едно състезателно р10 може да бие наред и да се чудят как да го ограничат (иди прочети) това значи че на дизела нищо му няма като двигател за супер автомобил. това ми напомня едно време как "куатро" беше противопоказано за удоволствието от карането и беше тежко и тн.. и въпреки това се чудеха как да ограничат ауди куатро-тата по състезанията... звучи познато- нали? :)

между другото ти нали знаеш че на льо ман няма ограничение за турбини? така че бензиновите коли могат да са турбинирани... ама.... не са... задавал ли си си въпроса защо? (оставям те сам да се сетиш).

ти (просто както много други) си останал с впечатлението че понеже дизелите по света са с малко надув и са направени да изкарат по милион км и да дават 7/100 разход... не стават за света на супер автомобилите. а аз ти казвам че като характеристики дизела може да е много много по-мощен (за парите си) от всеки идентичен бензин.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 25 Фев 2010, 20:14

между другото ти нали знаеш че на льо ман няма ограничение за турбини? така че бензиновите коли могат да са турбинирани... ама.... не са... задавал ли си си въпроса защо? (оставям те сам да се сетиш).

- не , не незнаех . Защо не слагат турбини - защото преди 40 години са правели 1000 коня болиди и е прекалено лесно ?
ти (просто както много други) си останал с впечатлението че понеже дизелите по света са с малко надув и са направени да изкарат по милион км и да дават 7/100 разход... не стават за света на супер автомобилите. а аз ти казвам че като характеристики дизела може да е много много по-мощен (за парите си) от всеки идентичен бензин.

На кое викаш малко надув - на 2 бара във всеки дизел ? И това със милион километра , не го разбрах , след като на всеки е ясно , че днешни дизели са мнооого зле от към надежност . Тва не е 3л литров чист дизел 20 коня на Мерцедес от преди 30 години .
За парите си викаш - а да кажеш защо са планирали да пуснат Р8 дизел на 180 000 евро , след като бензиновата версията за 130 000 е по-бърза ?
дизела има място разбира се навсякъде където удоволствието от карането не е свързано с отзивчивост на двигателя. ако едно състезателно р10 може да бие наред и да се чудят как да го ограничат (иди прочети) това значи че на дизела нищо му няма като двигател за супер автомобил. това ми напомня едно време как "куатро" беше противопоказано за удоволствието от карането и беше тежко и тн.. и въпреки това се чудеха как да ограничат ауди куатро-тата по състезанията... звучи познато- нали?

На 24 часа на Льо Ман , първо ги НЯМА ПОРШЕ И ФЕРАРИ - конкуренцията е доста слаба и не надуват бензина - много ясно , че би турбо дизел на 2,6 бара ще бие . До колкото знам РС СПайдър , беше дал доста много близки времена до Р10 , въпреки , че е друг клас и върпеки , че е 3,6 атмосферка :idea: :idea: :idea: Ама е лесно в клас в който няма един сериозен отбор , та ... кво викаше за Р10 V12 biturbo .

Това за конските сили е така , но ако се дават само голи нютон метри , много хора няма да разберат , защо един 4литров бензинов мотор , бяга повече от 2 литра турбо дизел , при все , че са със еднаква тяга .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата