Бихте ли дали по 10 лева?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли дали по 10 лева за проверка на горивата предлагани от бензиностанцийте?

Да
204
72%
Не
79
28%

Общо гласове : 283
Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Бихте ли дали по 10 лева?

Мнение от Mollov » 01 Сеп 2010, 16:12

Ти си някакъв идеалист :D :D :D

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Сеп 2010, 16:15

Mollov написа:Ти си някакъв идеалист :D :D :D

Виж му IP-то - бас ловя, че е от 4-ти километър :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 01 Сеп 2010, 17:40

Zagy написа:
Mollov написа:Ти си някакъв идеалист :D :D :D

Виж му IP-то - бас ловя, че е от 4-ти километър :mhihi:

Близко живея до 4ти :) не се ебавам :)

пошегувах се вие пък се вързахте :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 02 Сеп 2010, 7:19

И аз гласувах с НЕ (
Въпроса не е в 10-те лева.
1. От над 15г не съм имал нито един проблем с автомобила, който да е свързан с горивото. (през 'тъмните' 92-94г нещата бяха други - имаше проблеми).
2. Има си контролен орган, който контролира отиващото гориво към бензиностанциите. А качеството на гориво в конкретните бензиностанции зависи от начина на обслужване (дали се проверява мъртвия обем, дали се изчаква утаяването и т.н.). А процеса в бензиностанциите не е толкова добре контролируем. Затова и резултатите ще зависят от моментното състояние на конкретна бензиностанция, което ще върши работа на 0.0001% от съфорумците
3. Чел съм анализи на бензин 95, зареждан от бензиностанции в самолети (селскостопанската авиация). Анализите са правени във връзка с авиопроизшествия. В 99.9% от случаите горивото отговаря на нормите. А в останалите случаи, има механични замърсявания, които може да са от самия резервоар, и да са причинени от удара. Доколкото си спомням специално за октановото число нямаше проблеми - отговаряше на стандарта. Информацията я има свободно в нета...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 02 Сеп 2010, 9:22

За на ЕКО 100-октановия съм чувал,че дори е 103 октана,когато го зареждат в цистерната. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 02 Сеп 2010, 10:21

Mollov написа:Аз съм навит да дам, ама... което ще покаже какво?! Че ТОЧНО ТЕ имат или не В МОМЕНТА читав бензин или нечитав бензин... и ако някой "случайно" им "сподели", че в близките дни ще идват за проба... случайна... дали пък няма да стане така, че горивото да е читаво за 1 седмица навсякъде...

За подобно нещо трябва сериозна конспирация, със сериозни пари...

Точно и аз това имах предвид - трябва това да се запази в абсолютна тайна и да се наемат със задачата 1-2-3ма души, които да организират взимането на пробите. Защото първото, дето се сетих е, че може да има злоупотреби с тази инициатива...както видяхме има хора, които се хърлиха директно да защитават бензиностанциите.

За правната гледна точка...нещата стоят много словно. Ще разгледам по-обстойно нещата, тъй като сферата ми е в търговското право, а нашият проблем тук е малко по-друг. Ако някой все пак има интерес и иска да поразгледа, нека погледне Наредба за изискванията за качеството на течните горива, условията, реда и начина за техния конътрол от 01.10.2003. Тук са регламентирани всички точки, по които се регулират горивата.

Та...ще ги карам малко на прима виста. Това, което питате е – можем ли да пуснем резултатите в медиите или можем ли да вземем проби.

Ще почна с пробите. Проби могат да се вземат и да се изследват. Законът дава право на всеки един гражданин да знае какво консумира – било то гориво, хранителни продукти и т.н. Затова и според закона всяка една бензиностанция трябва да има документ, който при поискаване да представи. В документа следва да бъдат описани нивата на всички елементи, които сформират горивото. Това е все едно да нямат копие от лиценза или да не искат да ви го представят...противозаконно е. Та...можете да си сипете гориво и да си го занесете в лаборатория...вече дали те ще могат да извадят проби – това трябва да се говори с тях, тъй като не съм наясно как протича процеса по добиването на резултати от горивото.

Моментът с медиите е по-тъник. За да се оповести всичко това в медиите, трябва да се подаде жалба, която да се входира в СГС. Оттам нататък, ако съдията сметне за уважителна причината за иска ви, ще назначи да бъдат взети проби. Сещате се, че веднага се пуска хубав бензин и вие хващата коня за опашката ;) Това е варианта да бъде оповестен резултат в медиите – да бъде проведено изследване по законоустановения ред. НО...тук говориме да се каже в медиите например „В бензиностанции „ОМВ” бензина е толкова октана, колкото на Цар Киро рИкията” :mhihi: Също така не можем да напишем тук – на ЕКО горивото е менте. Все пак това е публичен форум с голяма гласност и потребители. По този начин ние оронваме авторитета на една верига като го правиме на база изследвания, които не са проведени от компетентен за това специалист (предполагам, че проби не се взимат просто ей така...сипи 5 кила и айде в лабораторията). Има вариант и това да се направи...да се пише свободно тук, без валби и т.н. но е много сложно и няма да го обяснявам, тъй като така или иначе никоя организация няма да се съгласи да ни бутне рамо...прекалено много парички са в този бизнес и прекалено лоши чичковци са „големи” в тая сфера.

Но пък никой не може да ни забрани ние да си коментираме резултатите тук като не споменаваме имена. Алелуя...в тая държава има свобода на словото :mhihi: Никой не може да ми забрани на мен да си изказвам личното мнение или да споделям неофициални резултати. Неофициални, защото без професионална експертиза нашето изследване ще е като да се изходя сутринта по голяма нужда, да помириша „творението” и да ви пиша „Ядох шпек Леки...е, нема месо – само соя” ;) Така че направи ли се тест на горивата, никой няма да ни попречи да пишем тук високооктановия бензин на бензиностанции ***(тия синъо-зелените) не е 100, а 93 например. Напишеме ли ОМВ...лошо!

В общи линии нещата не са толкова прости от правна страна. 100% изпускам нещо, но рано сутрин...толкова :mhihi:

По темата – за да добием ние някаква реална представа, според мен, трябва да вземем бензин от няколко бензиностанции на една верига...да кажем по-посещаваните им. Защото трябва да ви кажа, че преди сипвах на ОМВ. В квартала ми има 2 бензинджийници ОМВ...е, нямат нищо общо като гориво!

П.С.- Съжалявам, ако имам правописни грешки, ама ИТ-то ни ми е сменило Уиндоуса и съм с някаква много патрава фонетика :(
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 02 Сеп 2010, 10:38

DanielzZz написа:За на ЕКО 100-октановия съм чувал,че дори е 103 октана,когато го зареждат в цистерната. :yes:

Не само на ЕКО според мен е така,бачкам на бензиностация но за жалост не в бг. и съм се нагледал на внезапни проверки (поне 1 на 3 месеца) с подвижна лаборатория.Сто октановия бензин винаги е + поне една еденица.

Потребител
Аватар

Мнение от baba_metca » 02 Сеп 2010, 15:42

Здравейте,

Разбрах за тази инциатива от форума на Тойота и да ви кажа съм ЗА за инициативата.

Отностно това дали пробите ще се "взимат с нотариус" или не изобщо не трябва да ни бърка. И както някои от нас се досетиха хората от Офроуд форума още 2008-ма си направихаа тестовете и никой не ги е барнал - тяхната процедура е записана и каквито резултати са дали те са в следствие от тази процедура, това не е клевета, това е нещо вярно и документирано, един вид те казват, ако вземеш половин литър гориво от бензиностанция ХХХ и го сложиш в пластмасово шише, после в колба, замразиш го на -32 градуса по целзии в е тоя фризер и после го прекараш през еди каква си цедка, резултата, е че по цедката се събира нещо бяло и лепкаво приличащо на парафин и горивото не минава, от другата бензиностанция при същите условия горивото минава - точка. Така ще е и тук, ако някой не направи мушингия или грешка да даде от Лукойл, пък да е налял от OMV - лошо. И ако всичко е описано и без грешка какво ще ти кажат, при такива условия са такива резултатите, могат да упровергаят, че не е взета проба по стандарт, пък от дъното, средата, от горе на цистерната, пък с незнам какво си и що си, ама в крайна сметка ние сипваме от колонката, останалото са само за проверяващите органи. Имаме право да го сложим в туба за такива горива и да го пренасяме. Ако искате пък ще ги кръстим бензиностанциите както кръщават партиите в изборните дни медиите - Червената пантера - БСП, Синия патладжан - СДС, Ориент експрес - ДПС и т.н. Може с футболни отбори - ЦСКА, Литекс, Черно море... (Това са примери, да не се обиди някой сега). Аз нека знам къде може би си правят големи гадости пък да видим как ще заредя от тях. А тоз където и веднъж се е случило да не прецака горивото - еми късмет, ама знаем, че поне веднъж е се е случило и може и да повтори :mhihi: Хората са прави, че няма контрол на изхода на колонката, а само на входа от цистерната, ама това което тук е като идея, не е ли точно да се засили контрола на изхода на колонката, ние не сипваме от цистерната. Преди две седмица на Лукойл на Г.М. Димитров в София не заредиха на едно такси ГАЗ, защото таксиджията не им представи някакъв документ за преглед на газовата бутилка - евала може да е един ама пак е нещо и в правилната посока. Та и тук така може 5 проби да се дадат ама пак е нещо и в правилната посока.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 02 Сеп 2010, 16:30

Пичове, с желание ВСИЧКО става. Въпроса е, че който няма желание се опрадва с това, колко ни е корумпирана държавата и т.н. И това е така, никой не спори, но си припомнете как падна акциза на автомобилите и пак и кажете, че няма смисъл. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Сеп 2010, 16:41

Според мен , вместо да се занимваме с господари на ефира и прочие поръчкови предавания, може да се прати по едно е-мейлче с резултатите от лаболаторния анализ, до централите на съответните бензиностанции :lol: Щото съм сигурен, че ако има врътки, то те се правят на местно ниво и доста мениджерчета и началничета ще изхвърчат като мръсни мачета :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 02 Сеп 2010, 16:57

Продължавам да си мисля а и така гласувах, че нищо няма да излезе просто защото някой ако прави измами на бензиностанцийте не става дума за качеството а поскоро за количеството :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Сеп 2010, 17:15

dimithur написа:Според мен , вместо да се занимваме с господари на ефира и прочие поръчкови предавания, може да се прати по едно е-мейлче с резултатите от лаболаторния анализ, до централите на съответните бензиностанции :lol: Щото съм сигурен, че ако има врътки, то те се правят на местно ниво и доста мениджерчета и началничета ще изхвърчат като мръсни мачета :mhihi:

Не става така. Писал съм на ОМВ за лошо качество на мивките им-препратиха ме до местния офис от който ми отговориха, че поддържат строг контрол и заради сиглала всичко са проверили и е ОК :mhihi: ПЪЛНА ПАРОДИЯ.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Сеп 2010, 17:28

не забравяйте, че едно от най-гадните неща е лошата реклама, така че като излезнат резултатите :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Сеп 2010, 17:28

bum_bum написа:
dimithur написа:Според мен , вместо да се занимваме с господари на ефира и прочие поръчкови предавания, може да се прати по едно е-мейлче с резултатите от лаболаторния анализ, до централите на съответните бензиностанции :lol: Щото съм сигурен, че ако има врътки, то те се правят на местно ниво и доста мениджерчета и началничета ще изхвърчат като мръсни мачета :mhihi:

Не става така. Писал съм на ОМВ за лошо качество на мивките им-препратиха ме до местния офис от който ми отговориха, че поддържат строг контрол и заради сиглала всичко са проверили и е ОК :mhihi: ПЪЛНА ПАРОДИЯ.

Хахаха,аз писах до еко и от там писаха до шефовете ми за да им кажели с какво се занимавам в работно време а по конкретния случай/и никаква реакция

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 02 Сеп 2010, 19:14

Каузата ви е загубена!
Няма ясна представа какво искате, организация нула... Замислете се за пътищата ни, като знаете, че са лоши какво? Нищо нали!

Ако някой е серозен и може да го направи ще се радвам, но не виждам кой!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата