От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
Модератор: Общи модератори
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще
.
Последна промяна Valentin_Peev на 06 Юли 2020, 1:43, променена общо 1 път
Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?
Valentin_Peev написа:тва дето наричаш модерен начин на живот, може да се отнася за некоя източно-европейска страна, но не и за държави примерно като Швеция или Япония!
"Аспартамът се радва на особена популярност в световен мащаб. Употребата на аспартам в храни и напитки е одобрена от Европейската Агенция по Безопасност на Храните (EFSA)[6]. Към 2005 г. аспартамът се използва в над 6000 продукта, а годишната му консумация в световен мащаб възлиза на 16 000 тона"
Доколкото разбрах аспартамът е забранен само във Филипините и Индонезия - бели държави на фона на Швеция и Япония

Сигурно някой известен шаман е имал видение и след широка кампания сред народните маси е било прието от парламентите на тези 2 развити държави

ПС Пък Япония ша знайш изобщо не е символ на прогреса и всичко ново и модерно - там още рикши карат и си режат луканката със самурайския меч

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ти си просто безнадежден случай... Аз повече в тая тема няма да пиша. Ти ако искаш опитай с аспартам, а и с всичките други, които ти изброих по-горе в гугъла. Пиши думата +cancer просто..
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

Това е по повод постовете на фламе

Ама верно ли толкова наивно расъждаваш или просто се подиграваш на колегите от форума

Ама как е възможно това,боже ше падна....

Значи за фармацевтичните фирми,ох...не мога да си поема дъх...абре колега,абе как така мислиш тея работи,че то ако лекарствата помагаха...ми нямаше да има хронични рецепти (това са рецепти дето се изписват за 3 месеца да не ходят всеки месец хората при доктора),нямаше да има рецепти въобще,а лекарствата...хахаха,ми лекарствата са винаги със страничнни действия и то умишлено,ето пресен пресен пример на витамините центрум-спрени са в цял свят,доказано вредни...а от тестовете на някое лекарство понякога излизат невероятни странични ефекти...понякога щастлив страничен ефект като тестовете на бетаблокер за сърце са установили че ...абе за виаграта говоря,има милиони примери,колата ,тя пък сироп за кашлица....в момента фармацевтичните заводи създават болестите и пускат лечението,всяка година се изолират минимум по 2-3 грипни щама и съответно се пускат ваксините...едно време е имало най-много около 15 вида грип,сега са над 200!!!
И като финал-какво ти казва лекара като отидеш на годишен преглед-кръвно-ок,зрение-ок???-едно пълно професионално направено изследване за настъпили промени за една година се извършва в рамките на около 5 дена,като преди това има записано предишно състояние,взима се кръв,урина,стомашни секрети,натоварвания и тн,за да се види как наистина са се отразили всички храни които си поел и каква канцерогенност и радиация има в организма ти...
bum_bum написа:Ти си просто безнадежден случай... Аз повече в тая тема няма да пиша. Ти ако искаш опитай с аспартам, а и с всичките други, които ти изброих по-горе в гугъла. Пиши думата +cancer просто..
Бе да ти кажа според мен безнадеждният си ти, щото си се вманиачил на една тема и дъвчеш само това, в което вярваш

На теб да тръгна да ти обяснявам ползите от консервантите е все едно да обяснявам на Фидел Кастро ползите от капитализма

А такива ползи има - друг е въпросът дали някой иска да чуе друго мнение или е като кон с капаци

ПС А в Гугъла ако тръгнеш да търсиш cancer + ... - вервай ми няма да остане нещо, за което някой да не се твърди, че води до рак

Е.Димитров написа:Значи за фармацевтичните фирми,ох...не мога да си поема дъх...абре колега,абе как така мислиш тея работи,че то ако лекарствата помагаха...ми нямаше да има хронични рецепти
Пффффф, дишай дълбоко, дишай

Аз отдавна съм го казал - фармацевтичните компании имат интерес да лекуват, но не и да ИЗлекуват (разбирай напълно и окончателно)

А пък хронични болести има още от векове, когато не е имало такива лоши и подмолни фармацевтичти компании

ПС
flame написа:Ти обаче не ми казвай, че ако ти текне кръв от едикъде си или повръщаш неистово (ама не от препиване) ще кажеш "ХХХ и докторите-шарлатани, ХХХ и фармацевтичните продукти безполезни - я да ида аз при баба на село на чист въздух да сърбам зелева чорбица (био
) и няма как да не се оправя!"

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
що са нахвърляте на момчето той не е гледал фууд.инк
те и новите коли са правени да не се чупят ма ... инженерния дизайн работи в нови насоки
важното е пазар да има, консумация, а кой здрав кой не - майната му матриал има бол.
внимавайте кво ядете - поне тва се стремя да правя аз. - темата не се ли изчерпа ?
те и новите коли са правени да не се чупят ма ... инженерния дизайн работи в нови насоки

внимавайте кво ядете - поне тва се стремя да правя аз. - темата не се ли изчерпа ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
flame написа:Ти обаче не ми казвай, че ако ти текне кръв от едикъде си или повръщаш неистово (ама не от препиване) ще кажеш "ХХХ и докторите-шарлатани, ХХХ и фармацевтичните продукти безполезни - я да ида аз при баба на село на чист въздух да сърбам зелева чорбица (био
) и няма как да не се оправя!"
pampo написа: От друга страна заради скапаните ваксини на "модерната наука" съм прекарал полвин година на легло у дома, когато бях на 5г. вместо да играя с децата на вън. Бях станал като сомалиец и колкото и смешно да звучи супер отвратителния сироп за имунна стимулация, който баба ми беше взела от нейна съселянка ме върна в играта за няма и 2 седмици, така че хич не ми хвалете скапаната фармация, където играят милиарди пред баба ми, за която моето щастие е приоритет #1...
И това беше само началото на тегавината, после се почнаха проблеми с гърлото и пиене на антибиотици по 3-4 пъти годишно за щяло и нещяло докат не станах на 14 и не отидох при една жена дето ми даде да пия някакви чайове и капки и разбрах, че няма нужда да изпивам полвината аптека, за да се излекувам от обикновен грип. Трябваха ми още няколко години да го проумея де, ама сега като видя че тръгвам да се разболявам не си взимам аспиринчета, парацетамолчета и всякакви други лайна на прах ами жуля мед, лимони, чесън и домашна ракия и пазя фармацефтичната индустрия само в спомените и псувните си...
pampo написа:заради скапаните ваксини на "модерната наука" съм прекарал полвин година на легло у дома, когато бях на 5г. вместо да играя с децата на вън. Бях станал като сомалиец и колкото и смешно да звучи супер отвратителния сироп за имунна стимулация, който баба ми беше взела от нейна съселянка ме върна в играта за няма и 2 седмици

Които могат да се дължат не само на липса на качествена фармация, но и на неправилно лечение и т.н.

При положение, че това си го преживял лично - ти си може би последния човек, на който да тръгна да изтъквам предимствата на модерната наука

pampo написа:жуля мед, лимони, чесън и домашна ракия
Тва със сигурност помага

Последното - само да е в умерени количеста и да няма метилов алкохол

Здравейте,
Ако имам възможност от село, ако не мога, от големите магазини, с марки поне на които ми е било вкусно. Но за съжаление някои неща които съм купил вчера, днеска вкуса им е по различен.
Имаше някаква психологична фраза ако е*ането е неизбежно гледай възможно най много да се наслаждаваш
Иначе и аз да си разкажа историйката с баба.
По лявата си ръка имах някакви образования като пъпки и години наред опитах всякакви лечения и лекарства преписани от лекари (някои бяха познати, понеже не вярвам на всеки лекар).
И накря като бях на село, баба ми вика че в съседното село имала една жена и лекувала точно такива неща(аз и на такива неща не вярвам но не съм отрязал възрастната жена и не съм и разказал за западната медицина).
По някаква причина бяхме в горе споменатото село и ме накара да отскочим до въпросната жена. Оказа се че тя е починала, но щерката и наследила тази сила за лекуване.
Отидохме при нея, огледа ми ръката и се изплю на нея
(сълзи ми протекоха) и после я облиза.
Като се връщахме не съм псувал някой друг толкова през живота си.
Мина-немина една седмица(понеже жената казала на баба ми че ефекта е след седмица) и те изчезнаха
Сега лявата ми ръка изглежда по красива от дясната!
освен последния ред историята не е измислена, още като си го спомянм плача от време на време
, но поглеждам ръката си и ми минава
Поздрави
Ако имам възможност от село, ако не мога, от големите магазини, с марки поне на които ми е било вкусно. Но за съжаление някои неща които съм купил вчера, днеска вкуса им е по различен.
Имаше някаква психологична фраза ако е*ането е неизбежно гледай възможно най много да се наслаждаваш

Иначе и аз да си разкажа историйката с баба.
По лявата си ръка имах някакви образования като пъпки и години наред опитах всякакви лечения и лекарства преписани от лекари (някои бяха познати, понеже не вярвам на всеки лекар).
И накря като бях на село, баба ми вика че в съседното село имала една жена и лекувала точно такива неща(аз и на такива неща не вярвам но не съм отрязал възрастната жена и не съм и разказал за западната медицина).
По някаква причина бяхме в горе споменатото село и ме накара да отскочим до въпросната жена. Оказа се че тя е починала, но щерката и наследила тази сила за лекуване.
Отидохме при нея, огледа ми ръката и се изплю на нея

Като се връщахме не съм псувал някой друг толкова през живота си.
Мина-немина една седмица(понеже жената казала на баба ми че ефекта е след седмица) и те изчезнаха

Сега лявата ми ръка изглежда по красива от дясната!
освен последния ред историята не е измислена, още като си го спомянм плача от време на време

Поздрави
не мога да повярвам, че има човек, който защитава аспартама без да печели пари от това
наистина ако се позаинтересуваш малко ще прочетеш ужасяващи неща за него
© написа:не мога да повярвам, че има човек, който защитава аспартама без да печели пари от това
Ако имаш предвид мен - не го защитавам, а изтъквам факта, че е разпространен в цял свят и няма ДОСТАТЪЧНО доказателства, че е вреден.

Ако имаше надлежни доказателства от тестове, че уврежда - мислиш ли, че нямаше да го забранят в целия ЕС, че и в целия свят?

И все пак има една поговорка - "Няма дим без огън" - така, че може би има нещо гнило в него

А иначе в нета може да прочетеш всякакви ужасяващи историйки за всевъзможни неща

И аз лично съм на мнение, че нещата трябва да се пресяват, за да се стигне до истината

аз го използвах доста години и като излезе нямаше по-добър подсладител от него, постепенно обаче нещата се промениха. Направиха се доста изследвания и в момента се крепи на печалбите, които носи на някого
Това е моето обяснение. Очаквам много скоро ако не го забранят, то поне да го обявят за вреден. Просто такава е тенденцията за този подсладител, а май и за всички останали изкуствени
Това е моето обяснение. Очаквам много скоро ако не го забранят, то поне да го обявят за вреден. Просто такава е тенденцията за този подсладител, а май и за всички останали изкуствени
© написа:Направиха се доста изследвания и в момента се крепи на печалбите, които носи на някого
Това е моето обяснение.

© написа:Очаквам много скоро ако не го забранят, то поне да го обявят за вреден.
Това сигурно ще е знак, че реално е по-вреден и е последната стъпка преди да го забранят

Тогава може би и аз ще го спра

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
а дъвки орбит дъвчеш ли - шото в БГ такова им слагат
чай да добавим тоя спусък да проверите кой с кво приема аспартам:
Продукти на българския пазар, които съдържат АСПАРТАМ или Е951:
1. Coca-Cola Light;
2. Газирана вода “Горна Баня” със свеж дъх на лимон;
3. Mентови дражета “Fisherman´s Friends“;
4. Дъвки “Orbit“;
5. Дражета и дъвки “Mentos“;
6. Разтворими напитки “Танг” и “Степ“;
7. Дражета, бонбони и дъвки “Winterfresh“;
8. Диетични вафли “Стокси”. Производител “Стокси” ООД гр. Стара Загора.
9. Бонбони “Orbit Drops“;
10. Coca-Cola Blak;
11. Бонбони за гърло “Propolki”/”Прополки”;
12. Лимонада Мания;
13. Напиткa Дерби;
14. Енергийна напитка Pitbull;
15. Енергийна напитка Bulldog;
16. Плодова напитка “Party”;
17. Дъвки “Витаголд” / “Vitagold”;
18. Боза “Бомакс”;
19. Кока кола към суб-марката на Billa – Clever;
20. Лекарствен препарат (перорален разтвор) VOLTFAST;
21. Детски мултивитамини „Марсианци“;
22. Пепси кола лайт, Pepsi Cola light;
23. Плодова напитка “COSTA” с вкус на касис;
24. Серия газирани напитки лайт (light) на Флорина (Florina):
чай да добавим тоя спусък да проверите кой с кво приема аспартам:
Продукти на българския пазар, които съдържат АСПАРТАМ или Е951:
1. Coca-Cola Light;
2. Газирана вода “Горна Баня” със свеж дъх на лимон;
3. Mентови дражета “Fisherman´s Friends“;
4. Дъвки “Orbit“;
5. Дражета и дъвки “Mentos“;
6. Разтворими напитки “Танг” и “Степ“;
7. Дражета, бонбони и дъвки “Winterfresh“;
8. Диетични вафли “Стокси”. Производител “Стокси” ООД гр. Стара Загора.
9. Бонбони “Orbit Drops“;
10. Coca-Cola Blak;
11. Бонбони за гърло “Propolki”/”Прополки”;

12. Лимонада Мания;
13. Напиткa Дерби;
14. Енергийна напитка Pitbull;
15. Енергийна напитка Bulldog;
16. Плодова напитка “Party”;
17. Дъвки “Витаголд” / “Vitagold”;
18. Боза “Бомакс”;
19. Кока кола към суб-марката на Billa – Clever;
20. Лекарствен препарат (перорален разтвор) VOLTFAST;

21. Детски мултивитамини „Марсианци“;

22. Пепси кола лайт, Pepsi Cola light;
23. Плодова напитка “COSTA” с вкус на касис;
24. Серия газирани напитки лайт (light) на Флорина (Florina):
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Нещо ми се струва, че сериозно се отклонявате от идеята на темата...