Плащате ли си данъка на колата ?
Модератор: Общи модератори
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Плащате ли си данъка на колата ?
Данък "Надежда" дали плащам ли? Мне, не го плащам. В една друга тема го бях споменал, майка ми и баща ми си плащат данъците цял живот със надеждата че детето им ще живее по-добре от тях, водени от същите логически мисли като на някои хора тук, обаче такива логически разсъждения в такава нелогична държава като България нямат шанс. Сега какво, аз порастнах, имам дете, е и аз ли да плащам и да се надявам, че моето дете ще живее по-добре от мен? Ми няма, по-добре "спестените" пари да си ги давам за семейството отолкото да ги давам за семейството на някой на който не му стигат даже да си зареди 1/2 от резервоара на чисто-новата седмица с която да отиде до чисто-новия си палат на Свети Влас и да си кара чисто-новата яхта. Ей такива ще станем, изроди, едно общество от изроди, докато ни управляват такива, такива ще сме и ние, и детето си ще науча как да не плаща, ако не се оправят нещата когато дойде и неговия ред да се внася насам и натам. Както е казал поетът (Димитхур) "В една зверилница, толерантност е равна на смърт". Смятам, че и данъците които ми взимат всеки месец от заплатата за здравни и пенсионни осигуровки са им много, защото преди година и нещо когато щях да пукна един ден, на жената и казаха от бърза помощ, че линейка се пращала само за инфаркт и за инсулт, та тя и таксиметровия шофьор с 300 зора ме изнесоха от дома и ме натовариха в таксито за да ида в частна клиника и да си платя там за лечение.
ПС: Те всички данъци в България са данък "Надежда" защото за всичко плащаш и после се надяваш, че нещо ще се оправи, затова може просто да ги номерират, "Надежда" 1, 2 ,3 и т.н
ПС: Те всички данъци в България са данък "Надежда" защото за всичко плащаш и после се надяваш, че нещо ще се оправи, затова може просто да ги номерират, "Надежда" 1, 2 ,3 и т.н
hell's angel написа:Valentin_Peev написа:Абе като стана въпрос за данъци, я да ви питам колко от вас живеят на адресната си регистрация и къде плащат данъците си
![]()
![]()
![]()
Новите софиянци ли питаш ?
1 000 000 х 30 = 30 000 000

- Collision
- Потребител
-
- Кара: E46 320d `04
- Мечтае да кара: nothing else :)
Плащам, въпреки вратичките, които има... все някой трябва да плаща
)

Влизаш в ресторант и казваш - " Ето ви 20 лв. искам тази пържола с гарнитура варени картофи". А сервитьора ти носи нахапана глава лук и люспа от картоф и ти казва - "Ами за сега хапвайте това, щото имаме други плащания". Ми нормално е да не си платя.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
spacepl написа:Данък "Надежда" дали плащам ли? ...........

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
spacepl написа:и детето си ще науча как да не плаща, ако не се оправят нещата когато дойде и неговия ред да се внася
По-добре го научи да се оправя в живота, да се изучи добре и да печели така, че да не му е проблем внасянето

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Аз като гледам, точно тия които могат да си плащат не плащат. В повечето случаи плащат тия които си изкарват парите със зор.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
spacepl написа:Аз като гледам, точно тия които могат да си плащат не плащат. В повечето случаи плащат тия които си изкарват парите със зор.
то си е до манталитет,възпитание и култура.финансовите статус е на последно място

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
spacepl написа:Аз като гледам, точно тия които могат да си плащат не плащат. В повечето случаи плащат тия които си изкарват парите със зор.
За съжаление си прав...

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Мда, всеки помага както може, дето викаше един колега от друг форум:
"Богатия с акъл, бедния с пари"

"Богатия с акъл, бедния с пари"

Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
hameleona написа:Е.Димитров написа:Колега,в никакъв случай не бих желал да те обидя или нещо наскърбя,просто ми е интересно на годините си как си успял да си закупиш кайен и амг,аз очевидно съм по-тъп от теб и не съм успял,не казвам че не требва да се плащат данъци а ...бе незнам какво казвам,просто нещата трябва да са деференцирани и това е най-малкият проблем за данъците в общината,яд ме е че всички цени се вдигат съобразно някакви имагинерни закони в европа и веднага трябва да се приравнят,а когато става въпрос за хората и заплатите-не може!!!
Ако правилно чета,графата е какво карате,не какви автомобили сте си купили,нали така.
Карам 6 /шест/ различни автомобила и нито един от тях не е мой,личния си автомобил съм го продал защото няма кога да го карам при наличието на толкова други.
И за да не съм офф--дереджето ни е такова защото всеки гледа да не си плаща осигуровките,данъците,таксите,винетките,тикета за паркиране,спрейове за регистрационни табели за да караме джигитската,цигарки без бандерол да си намираме, и какво ли още не.
Лошото знаете ли кое е-че тук има голям брой родители,както и бъдещи такива .Ние ще си отидем някой ден,но зад нас ще оставим други научени на нашето мислене .Ей затва ще циклим на едно място не само изминалите 20 години.
Живейте по правилата,винаги ще има богопомазани,но никога техния процент няма да е двуцифрено число,свикнете с тая мисъл..
Цял народ тарикати и нито един балък--такава държава е обречена на фалит.
А,ето за това говорим,за личните данъци,и аз карам 1 служебен автомобил и ти гарантирам че когато подкараш твоя кайен и отидеш да платиш 1000 лева за нищо-тогава моля участвай в подобни анкети-ти не плащаш дефакто

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ако са искали да се плаща тоя данък, за автомобилите, да си беше както преди...т.е. да е задължително пред катаджиите....така, че за сега така.
Ко праим ся....

Кой е добрия, кой лошия?

Ко праим ся....

Кой е добрия, кой лошия?
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
НАЙН!и 3те ми коли до сега не съм регистрирал в даначното и няма и да го направя!докато не видя че има смисъл,но в близките години така като гледам май няма да е!
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Много ми е чудно какво ще стане в един прекрасен ден, когато ще трябва да се възползвате от нещо от общината и се наложи да си декларирате коли или нещо подобно.....
Si non confectus, non reficiat.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Zagy написа:Много ми е чудно какво ще стане в един прекрасен ден, когато ще трябва да се възползвате от нещо от общината и се наложи да си декларирате коли или нещо подобно.....
Че какъв ше е тоя зор за да ползвам нещо ще трябва да съм декларирал-нещо не те разбрах колега