Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
Модератор: Общи модератори
Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
Колеги аз вече писах на господарите .Сега ще очакваме отговор от тях.Не бива да се примиряваме.Очаквам подкрепа от всички вас ,ако те проявят интерес за нашия казус.Ще ви пиша веднага, щом получа отговор.

А някой има ли опит в случай когато автомобила е закупен от фирма, и има фатура в която пише че крайния клиент е платил акциза ? как стои въпроса в този случай ?
Би следвало щом акциза е платен от крайния потребител и е доказуемо с документ, фирмата вносител по обратен ред да му ги възтанови .
Би следвало щом акциза е платен от крайния потребител и е доказуемо с документ, фирмата вносител по обратен ред да му ги възтанови .
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
След дълги приключения и на мен ми преведоха парите. Според сайта за изчисляване на акциза нещата изглеждат така :
Въведени 125 KW по DIN
---------------------------------------------------------
Платен акциз (употребяван автомобил): 4375 лв.
Дължим акциз (нов автомобил): 1150 лв.
Акциз за възстановяване: 3225 лв.
ДДС за възстановяване: 645 лв.
Общо за възстановяване: 3870 лв. (без лихвите)
Ако не се лъжа точно 3870лв. ми пишеше в решението - не е в мен, утре ще питам баща ми. Обаче по сметката ми са преведени 3225лв. т.е. без ДДС-то. За лихвите е ясно - 62.05лв. Тези мили хора се опитват да си спестят страшно много пари.
Въведени 125 KW по DIN
---------------------------------------------------------
Платен акциз (употребяван автомобил): 4375 лв.
Дължим акциз (нов автомобил): 1150 лв.
Акциз за възстановяване: 3225 лв.
ДДС за възстановяване: 645 лв.
Общо за възстановяване: 3870 лв. (без лихвите)
Ако не се лъжа точно 3870лв. ми пишеше в решението - не е в мен, утре ще питам баща ми. Обаче по сметката ми са преведени 3225лв. т.е. без ДДС-то. За лихвите е ясно - 62.05лв. Тези мили хора се опитват да си спестят страшно много пари.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
на мене ДДС не са ми взимали при плащането. гледах си манифеста и няма ддс . не знам как е било-забравил съм. та ДДС май не връщат.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
ясно е,че без съд няма да ни изплатят полагащата се лихва...аз чакам отговора на В.Танов относно жалбата ми по този въпрос...до началото на април трябва да получа отговор,но не мисля,че ще е задоволяващ...писах и на адв.М.Екимджиев (този който ги осъди в Страсбург),като го попитах дали имаме основание да си изискваме лихвите от датата на внасяне на акциза...отговора му беше:за тази консултация хонорара ни е 80лв.(сигурно си е прав човека),след заплащането му ще ви консултираме...
Ще изчакам хабера от Танов и тогава ще търся правна помощ и евентуално завеждане на дело...ето и нещо което намерих по темата,макар че не автоакциз:http://77.78.23.137/s/0061d809/414b2409.htm
Ще изчакам хабера от Танов и тогава ще търся правна помощ и евентуално завеждане на дело...ето и нещо което намерих по темата,макар че не автоакциз:http://77.78.23.137/s/0061d809/414b2409.htm

момчета, преебали сте се 
http://dnes.dir.bg/news/koli-aktziz-8191670?nt=13

http://dnes.dir.bg/news/koli-aktziz-8191670?nt=13
Подадените досега молби са най-много в столичната митница - 1383 броя, следвана от митницата в Пловдив с 399 бр., Варна - 293, и Бургас - 223 бр. Възстановеният до момента акциз по 562 искания е общо 2 197 689 лв. Между 3000 и 4000 лв. е средната сума, която получават собствениците, внесли стар мощен автомобил през първите три години от членството ни в ЕС.
- AGD
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:момчета, преебали сте се
http://dnes.dir.bg/news/koli-aktziz-8191670?nt=13Подадените досега молби са най-много в столичната митница - 1383 броя, следвана от митницата в Пловдив с 399 бр., Варна - 293, и Бургас - 223 бр. Възстановеният до момента акциз по 562 искания е общо 2 197 689 лв. Между 3000 и 4000 лв. е средната сума, която получават собствениците, внесли стар мощен автомобил през първите три години от членството ни в ЕС.
Кое точно в написаното те наведе на такива мисли ? До вчера маса народ твърдеше, че няма да видим пари, сега когато повечето си ги получихме (с уговорката за лихвата) се оказва, че сме се преебали

По въпроса за ДДС-то - и аз не съм плащал и съответно не ми го връщат. "Но лошото чувство остана."

George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
хахаа спокойно моля те ... Казвам го с ирония, защото останах с впечатление, че Ви връщат достааа по-малко а по медиите се говори за 3-4К
- AGD
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:хахаа спокойно моля те ... Казвам го с ирония, защото останах с впечатление, че Ви връщат достааа по-малко а по медиите се говори за 3-4К
Като неврохирург съм спокоен. Ако има още нещо, в което ме прецакват искам да знам какво е.
Връщат ни точно толкова колкото сме надвнесли спрямо нов автомобил със същата мощност, с това няма проблеми. Отказват да ни върнат лихвата за периода, през който са разполагали с парите ни.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
трябва да намерим юрист - вещ в тези неща ,за да каже дали имаме изобщо право да търсиме лихва преди влизането на закона в сила от 1.1.2011. щото те явно се позовават на това. закона е влязъл в сила на тая дата и те ни дават лихва само от тая дата до датата ,в която са ни превели парите. което ,да ви кажа въпреки че никак не ми е приятно има някаква логика. провото на връщане на акциза получаваме в момента на влизане на закона в сила- поне аз така си мисля и е много възможно да имат право да ни дадат само тази лихва. ясно ,че сме платили през 2007ма ,2008ма или която там сме платили ,но преди 1.1.2011 те не са имали задължението да ни ги върнат и май точно тва смятат да направят - да не ни дадат лихва за преди това. да не се окаже ,че само си лаеме и губиме време и средства по дела и адвокати....
- AGD
- младши ентусиаст
-
Аз съм готов ако колегата Манчев73 каже, веднага да му преведа половината от поисканата от адвоката за консултация сума. Според мен няма смисъл да се чака отговор от Танов. Но Манчев73 е човекът, който очевидно е решил да отдели нужните време и нерви, така че той определя последователността на действията.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Колеги,най-вероятно другата седмица,ще се консултирам с адвокат.....ще ви държа в течение....

AGD написа:Като неврохирург съм спокоен..
не си спомням да те питам какъв си или това трябва да ме впечатли ?!
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Днес и на мен ми доиде решението.Искат да ми възтановяват 2345лв.платил съм 4935лв.март 2008г.
- Alpina_fanatic
-
-
stenli_bmv написа:Днес и на мен ми доиде решението.Искат да ми възтановяват 2345лв.платил съм 4935лв.март 2008г.
Нещо се опитват да те цакат с топла бира