Бихте ли се качели отново в такси?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Бихте ли се качели отново в такси?

Мнение от Bogat-Beden » 09 Яну 2011, 23:03

TPAKTOP написа:
Bogat-Beden написа:
TPAKTOP написа:Абе хора хора виждам че сте се разпорили за точки и актове ама той превозва хора да се изхранва? Непознати! Книжката му е е нередовна! Представете си следната случка:
жена и дете се качват при въпросния бакшиш. Става катастрофа и детето се нуждае от скъпа операция. ГО няма да плати щото бакшиша не е изправен шофьор! А ви гарантирам че той няма да има толкова пари! Кой ще му плати операцията? Никой! Така че ако возиш чужди хора ще бъдеш редовен! Той си е за затвора и жалко че не го гръмнаха като хората. Престъпник!

само вметка,не за да не се съглася с теб,но и за случаите без валидна ГО е помислено-поне на теория..
има т.нар. гаранционен фонд,който за съжаление плащаме всички ние с ГО,като добавка...

Знам за гаранционния фонд! Но чакай пари от него! Имам приятел който пострада по подобен начин за това реагирам по този начин. Там обаче шофьора беше пиян и знаеш ли какво стана? Дадоха му едни смешни пари които не успяха да покрият животоспасяващата операция а все още му правят козметични! Като ти дойде подобно нещо до главата почваш да мислиш по друг начин!

затова написах
поне на теория.
:|
Съжалявам за твоя приятел,в територията с претенции за държава ,в която живеем ,само оня горе може да ни пази..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Яну 2011, 23:38

ms написа:
Сондьора написа:Имал е присъда...и? Тва е като , че при постъпване на работа ти искат свидетество за съдимост, но никъде не пише, че не трябва да са съдени, имам двама краниста с условна, и ся, некви рецидиви ли кво ли? ...

Не се изказвайте неподготвени ако може- заради вас специално рових дали не са сменили наредбите в последните 10-на години откакто вадих документите за бакшиш... Е, не са ги сменили и все още е задължително да се НЕОСЪЖДАН за да караш такси- четете т.2:

Раздел III.
Изисквания към водачите
Чл. 18. Водачът на лек таксиметров автомобил трябва да отговаря на следните
изисквания:
1. да притежава свидетелство за управление на МПС;
2. (изм. - ДВ, бр. 30 от 2002 г.) да не е осъждан за умишлено престъпление от общ
характер и да не е лишен по съдебен или административен ред от правото да управлява
моторно превозно средство;

Та в случая ми е интересно как изобщо тоя е взел документи за бакшиш, но това е друг въпрос...

Поста ми по горе, беше по повод, че всеки осъждан, който има няколко акта е за затвор винаги / и не специално за таксиметроФ шАфиор/.....но иначе си прав. Но и по тва дето спориме, тоя има само регистрация през 2003 /щото може и да е бил тогава непълнолетен/, а дали е осъждан или не е друг въпрос...
Аз спирам, щото е ясно, но пак ви питам ако не беше бакшиш, ми някой друг без 98 акта, обикновен човек, потърсил аджеба що го засичат...пак ли тва щеше да ви е мнението..../В горната тема, са доста нинджи с бухалки, ножове и т.н./ та всеки един от тях може да е жертва....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 09 Яну 2011, 23:53

Сондьора написа:Поста ми по горе, беше по повод, че всеки осъждан, който има няколко акта е за затвор винаги / и не специално за таксиметроФ шАфиор/.....но иначе си прав. Но и по тва дето спориме, тоя има само регистрация през 2003 /щото може и да е бил тогава непълнолетен/, а дали е осъждан или не е друг въпрос...
Аз спирам, щото е ясно, но пак ви питам ако не беше бакшиш, ми някой друг без 98 акта, обикновен човек, потърсил аджеба що го засичат...пак ли тва щеше да ви е мнението..../В горната тема, са доста нинджи с бухалки, ножове и т.н./ та всеки един от тях може да е жертва....

Не няма да ми е такова мнението! Ти Разкара всичко "пикантно"! :lol: От криминално проявен шофьор на такси с 62 акта застрелян при скандал от засичане ти разкара всичко което съм оцветил в червено! Така изглеждащо е друга история! :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Facelift touring 2004
Детайли за колата: E46 Facelift touring

Мнение от csx » 10 Яну 2011, 1:39

На мен лично никога не са ми допадали бакшишите и винаги ги избягвам.Те все гледат как да те минат и да те изпомпат на дребно, а ако може след това да не ти върнат някоя стотинка или лев.Все са надути и ако разстоянието е кратко са недоволни, едва ли не се дуят все едно се гавриш с тях, че разстоянието е кратко, а това под тяхното достойнство.Избягвам ги и винаги ще го правя.Да го ..... :bang:
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 10 Яну 2011, 12:31

Ти какво искаш за 1 км такси да използваш ли ? Това си е чиста подигравка ;) Първоначална такса 50 ст примерно 65 ст на километър и 5-6ст престой ако има сфетофари и какво се получи ? Идва от майна си райна да те вземе за 1.20 ?
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 10 Яну 2011, 12:56

ми кво ме интересува мене!?!? да си напишат на колите ,че за по-малко от 10лв не возат да видим кой ше им се качи. има тарифа, има си престои и първоначална ако искам и за 500м ше го наема.
при мене у кафето като влезе клиент да не го връщам, щото зима само едно кафе!?? е за тва ги мразя -щот са нагли и си мислят ,че целият свет им е длъжен.... :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 10 Яну 2011, 13:35

Страшна сган са един есента засече приателката ми аз се возех накарах я да се изравни с него и запратих бутилка от мин. вода 0,5мл. Тоя като ни подгони, опити да ни засича, изпрати ни до блока.Там я накарах да спре и смъкнах прозореца оня се засили към мен, но при вида на ножа в ръката ми омекна/ доста по едър беше от мен/.... Пак есента пресичам на зелено за към южния парк с колелото, че съботите ходя да правя аеробна и един бакшиш едва не ме прегази. Спря развика се къде съм пресичал :kuku: /на пешеходна пътека със зелен сигнал на светофара/ обижда, искаше да слиза, но така и не слезе .... Проста сган са.. във Варна преди 2 лета ръкоположих един така "възпитан" господин от гилдията...
Тоя доктор добре е постъпил дано му се размине...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 10 Яну 2011, 13:41

TPAKTOP написа:3. Най-важното над 60 акта за максимум 7 години стаж :shock:
Всичко друго е горе-долу без значенние за мен ама 60 акта за 7 години и да си изкарваш хляба като таксиджия?! До кога доказани престъпници ще ни лъжат в скапаните жълти коли?

Е аз като имам над 80 акта за под 7 години престъпник ли съм?!? Който не кара той няма актове само тва ще ти кажа... неможе ем да караш БМВ ем, да не слизаш от колата по цял ден и да нямаш 1 нарушение...
правете си сметката като пишете разни простотии по форумите че може да засегнете някой колега по тоя начин :nono:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Яну 2011, 13:57

Ogi написа:
Всичко друго е горе-долу без значенние за мен ама 60 акта за 7 години и да си изкарваш хляба като таксиджия?! До кога доказани престъпници ще ни лъжат в скапаните жълти коли?

Е аз като имам над 80 акта за под 7 години престъпник ли съм?!? Който не кара той няма актове само тва ще ти кажа... неможе ем да караш БМВ ем, да не слизаш от колата по цял ден и да нямаш 1 нарушение...
правете си сметката като пишете разни простотии по форумите че може да засегнете някой колега по тоя начин :nono:

Ами да не мислиш че си обравцов водач,моята приятелка има златен талон и никога,никога не е имала акт а има книжка от 1993 година и не слиза от колата си,аз съмият имам 3 акта в кариерата си,един фиш и една карнетка,плащал съм си понякога но никога не съм извършвал фрапантни нарушения,иначе таксиджии и маршрутни таксита,после са тея с камионите и колкото е по-голям един камион,толкова по проЗ е водача му,даже ми прави впечатление че тея с е36-което вече си е синоним на гоУф са доста нагли и нахални...бе то всичко е от манталитета ни български,прост народ сме си и беден,ама беден и в душата и съзнанието си,те за т'ва е така

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 10 Яну 2011, 14:06

Е.Димитров написа:
Ogi написа:

Ами да не мислиш че си обравцов водач,моята приятелка има златен талон и никога,никога не е имала акт а има книжка от 1993 година и не слиза от колата си,аз съмият имам 3 акта в кариерата си,един фиш и една карнетка,плащал съм си понякога но никога не съм извършвал фрапантни нарушения,иначе таксиджии и маршрутни таксита,после са тея с камионите и колкото е по-голям един камион,толкова по проЗ е водача му,даже ми прави впечатление че тея с е36-което вече си е синоним на гоУф са доста нагли и нахални...бе то всичко е от манталитета ни български,прост народ сме си и беден,ама беден и в душата и съзнанието си,те за т'ва е така

със сигурност съм по-малко опасен от 90% управляващите автомобили камиони тролеи таксита и квото още се сетиш... удар с друг автомобил съм имал само веднъж и то не по моя вина... удариха ме отзад :winky: за 7 години средно по 100 км. на ден, ти ги сметни колко км имам зад гърба си,за тия километри нормално ли е да имаш толкова нарушения и колко от нарушенията са за ПТП-та в които аз съм застрашил нечий живот!
п.п. на последното отговра е 0
тъй че само ти не стигаш да ми обесняваш че като ти е чиста книжката си по-добър водач от мен :mhihi: доведи си и приятели

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Яну 2011, 14:19

Ogi написа:със сигурност съм по-малко опасен от 90% управляващите автомобили камиони тролеи таксита и квото още се сетиш... удар с друг автомобил съм имал само веднъж и то не по моя вина... удариха ме отзад :winky: за 7 години средно по 100 км. на ден, ти ги сметни колко км имам зад гърба си,за тия километри нормално ли е да имаш толкова нарушения и колко от нарушенията са за ПТП-та в които аз съм застрашил нечий живот!
тъй че само ти не стигаш да ми обесняваш че като ти е чиста книжката си по-добър водач от мен :mhihi: доведи си и приятели

хахаха,от 1992 година имам книжка,повече от 10 години съм возил "отговорни другари" ,имам над милион километра зад гърба си,няма да влизам в подродности какво съм правил в "ОСО",това е една организация от едно времешните години,където си изкарах книжката,не казвам че съм по-добър шофьор от който и да е ,казвам че ти не си добър шофьор щом си направил толкова нарушения,и странно,как не са ти взели книжката при толкова актове (???),познавам такива наперени хлапета като теб с книжка на 7 години и голямо самочуствие и какви резултати дават тея 2 неща...
Само запомни едно нещо,щом като имаш нарушения ,значи е застрашен нечии живот,та ако ще и в полето да караш...

п/п
Дрифта не е умение :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Яну 2011, 14:46

Ся на мерене на пишки го обърнахте с тея актове :wave:

То ако става на въпрос и аз имам стаж от 2.5 години и за тва време имам 5 акта - и 5те обжалвани и спечелени, 2 катастрофи (калници) - за едната съм виновен, за другата - не . Ама имам ~190 000 (+/- 1000) км стаж (лична + служебна кола) :winky:

Така че, подкрепям напълно колегата, относно ...
Ogi написа:Който не кара той няма актове само тва ще ти кажа... неможе да не слизаш от колата по цял ден и да нямаш 1 нарушение...

:ok:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар

Мнение от Ogi » 10 Яну 2011, 14:48

Е.Димитров написа:
Ogi написа:със сигурност съм по-малко опасен от 90% управляващите автомобили камиони тролеи таксита и квото още се сетиш... удар с друг автомобил съм имал само веднъж и то не по моя вина... удариха ме отзад :winky: за 7 години средно по 100 км. на ден, ти ги сметни колко км имам зад гърба си,за тия километри нормално ли е да имаш толкова нарушения и колко от нарушенията са за ПТП-та в които аз съм застрашил нечий живот!

хахаха,от 1992 година имам книжка,повече от 10 години съм возил "отговорни другари" ,имам над милион километра зад гърба си,няма да влизам в подродности какво съм правил в "ОСО",това е една организация от едно времешните години,където си изкарах книжката,не казвам че съм по-добър шофьор от който и да е ,казвам че ти не си добър шофьор щом си направил толкова нарушения,и странно,как не са ти взели книжката при толкова актове (???),познавам такива наперени хлапета като теб с книжка на 7 години и голямо самочуствие и какви резултати дават тея 2 неща...
Само запомни едно нещо,щом като имаш нарушения ,значи е застрашен нечии живот,та ако ще и в полето да караш...

п/п
Дрифта не е умение :mhihi:

Вземаха ми я... 2 пъти даже... последната ми книжка е от 2010г. :mhihi:
да нямаш жилетка... да не си слагаш колана... да се въртиш по паркинзи... да караш без фарове... да си включил халогените в дъжд... тва според мен не са нарушения които биха застрашили нечий живот...
жалко че няма от каде да извадя разпечатка за какво точно са ми написани всичките актове за да ти покажа... най-сериозния и единствен акт който смятам че наистина е застрашаващ нечий живот е че карам със 152 при ограничение 90... няма смисъл да ти обеснявам че пътя беше повече от хубав с доста хубаво надолнище кадето колата ти се моли да я настъпиш :mhihi:
всички останали актове са ми заради заяждането ми с полицаите... а повече сигурно половината са ми защото не нося някой документ в себе си... я книжка... я талон на колата...
а това че си возил разни чичковци с парите на данъкоплатците не те прави по-добър шофьор от който да е... и на мен ако ми се беше отдала такава възможност и аз щях да го правя... тва че си изкарал книжка едикаде си също не те прави по-добър шофьор... шофьор се раждаш а не ставаш... нали го знаеш тва :) единствената мярка по която можем да сравним кой е по по най според мен е кой има повече причинени катастрофи и кой е застрашил повече животи с лекомислието си... аз имам 4 катастрофи... 1 от тях вече казах... карам си и отзад ме блъска автомобил и ми ебава майката... другите 3 са от опъване на ръчни с фиятката :mhihi:... вечер тъмно заледено нема никой... бия ръчната и аре у бурдюра... 3 пъти за 2 години :mhihi: важното е че се професионализирах и вече не се бия у бурдюрите :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 10 Яну 2011, 15:10

SKISA написа:ми кво ме интересува мене!?!? да си напишат на колите ,че за по-малко от 10лв не возат да видим кой ше им се качи. има тарифа, има си престои и първоначална ако искам и за 500м ше го наема.
при мене у кафето като влезе клиент да не го връщам, щото зима само едно кафе!?? е за тва ги мразя -щот са нагли и си мислят ,че целият свет им е длъжен.... :ranting:

Има разлика от това да влезнеш в кафе и да си поръчаш 1 и разлика от това че тръгваш примерно 1 км от адреса и отиваш до там и правиш заявка за 1.20 я малко направи простата сметка тея хора не работят за да карат "дупета" като теб който немогат да ходят 500м и трябва да си викнат такси :wave: Нормална заявка е от рода на 1.70 1.80 2 лв за Плевен говоря... Тея 10 лв може да си ги държите в София у наше село такстиметровите малко или много се контролират и не карат на 1.70лв километър с 2 лева първоначална (поне тези който карат в фирми копърките не ги бройм ..) :mhihi:
Последна промяна p0wEr на 10 Яну 2011, 15:17, променена общо 1 път
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Яну 2011, 15:16

p0wEr написа:
SKISA написа:ми кво ме интересува мене!?!? да си напишат на колите ,че за по-малко от 10лв не возат да видим кой ше им се качи. има тарифа, има си престои и първоначална ако искам и за 500м ше го наема.

Има разлика от това да влезнеш в кафе и да си поръчаш 1 и разлика от това че тръгваш примерно 1 км от адреса и отиваш до там и правиш заявка за 1.20 я малко направи простата сметка тея хора не работят за да карат "дупета" като теб който немогат да ходят 500м и трябва да си викнат такси :wave:

Разбира се, че има разлика. Кафето е 60 ст. , курса е лев и двайсе ... таксиджията отма е "продал" 2 кафета и му е по-голям от на скисата, щото вади повече пари от него само докато седне клиента :mhihi:

Тея "хора", точно за това работят. И щом им се плаща, ще те гледат в очите и само ще кимат ! Както трябва да е навсякъде, във всяка една сфера.
Не е въпрос на гъзарство да се качиш за 500 метра, а въпрос на принципи. Америка не ми хареса като цяло, но понякога просто търся тук, нещата които видях там. Едното от които е отношението към клиента !!!
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата