Горивата и оФците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Re: Горивата и оФците

Мнение от Mitko195 » 19 Яну 2011, 9:00

Скоро очаквайте в ''купува'' да се появи следната обява - ''Купувам бензин изгодно'' :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Яну 2011, 12:17

Колеги, пишете нещата май колкото да напишете нещо. Акциза да се начислява след ДДС или ко беше, ДДС-то преди акциза. Ся може да сме автомобилен форум, ама малко данъчна култура не вреди и бива ли да се пишат такива работи? Акциза е от групата на т.нар. косвени данъци и той участва в образуването на данъчната основа за целите на ДДС. Подобно искане би преобърнало с главата на горе всички данъчни закони и какво ще се получи? Както казах и преди, икономическото състояние на страната би трябвало да кореспондира с договореностите с ЕС. Но ние не бяхме приети заради икономическите критерии от Маастрихт за членство. А заради други геополитически фактори. Не е това темата. Но поради тези факти, България сега е най-бедната страна в ЕС и на практика се опитва да догонва останалите, правейки реформи, които към 01.01.2007 трябваше да бъдат направени и забравени даже. Ми че ние до скоро още предприсъединителни фондове усвоявахме, даже дали още не ги усовояваме, не съм сигурен. ЕС е бившия Римски клуб, за запознатите с историята. Клубът на богатите държави в Европа. Това никога не се е променяло. ЕС е клуб на богатите. ЕС обаче се стреми и да направи всичките си членове богати, разбира се няма знак за равенство, но някакво общо приемливо ниво стандарт на живот. Сега, България се присъединява и какво очакваме ние, обикновенните хора? Това е договорило българското правителство с ЕС за нивата на акцизите в общността (като част от общата европейска политика в тази област) и не вярвам никакви протести да променят това. Поради което и не бих участвал. Ако има някой тук, който с логични и разумни доводи да ме убеди в обратното, пишете ме на първа линия.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Яну 2011, 13:45

Горното би било нормално,ако някой държави не са съгласни с някой неща и правят "договорки" за промяна на някой неща,такъв пример е швейцария,чехия (която дори заплаши че ще излезе от ес) и ирландия,всички неща са съобразени с геополитиката на държавите,ако в европа решат че ще се плащат данъци в размер твърдо минимум 200 евро,то ние няма да го въведем това,тоест ние ще го въведем,но примерно чехия няма да го въведат поради много причини...
А иначе "обожавам" хора дето винаги са съгласни,това като едно време "априлската линия" е най-правата линия в света :mhihi:
Иначе ето ти гърция,доказаха че след като влезна еврото ,всички стоки поскъпнаха с над 30%!!!
И те,гърците,с протести постигнаха много неща дето "европа казала -не може"

Преклонена главица-сабя не я сече :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 19 Яну 2011, 15:23

Е.Димитров написа:Горното би било нормално,ако някой държави не са съгласни с някой неща и правят "договорки" за промяна на някой неща,такъв пример е швейцария,чехия (която дори заплаши че ще излезе от ес) и ирландия,всички неща са съобразени с геополитиката на държавите,ако в европа решат че ще се плащат данъци в размер твърдо минимум 200 евро,то ние няма да го въведем това,тоест ние ще го въведем,но примерно чехия няма да го въведат поради много причини...
А иначе "обожавам" хора дето винаги са съгласни,това като едно време "априлската линия" е най-правата линия в света :mhihi:
Иначе ето ти гърция,доказаха че след като влезна еврото ,всички стоки поскъпнаха с над 30%!!!
И те,гърците,с протести постигнаха много неща дето "европа казала -не може"

Преклонена главица-сабя не я сече :mhihi:

Съгласен съм. Това че сме член на ЕС не означава, че трябва да загубим статута си на суверенна и независима държава. Или то вече е малко късно за това.
А за протестите - можем само да си мечтаем да сме като гърците в това отношение.
Ако се организира протест тук в Русе, под каквато и да е форма, бих взел участие.
До тогава - нафтица на черно, и да живее сивата икономика!
Still Speedin

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 19 Яну 2011, 15:33

Днес в Румъния пак са протестирали по същия начин, кво стана при нас нали уж имаше желаещи да се включат. Аре пък квот стане. Колега автор и ти ли се примири?
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Яну 2011, 16:28

b.bonev написа:Днес в Румъния пак са протестирали по същия начин, кво стана при нас нали уж имаше желаещи да се включат. Аре пък квот стане. Колега автор и ти ли се примири?

Не колега,просто ще се съберем няколко приятели и ще се "пошегуваме",то тук в интренет пространството има само "писатели" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 19 Яну 2011, 21:47

Продължаваме да си траем, така ли... :banghead:
А... и друго... една тема, в един форум, нищо не прави...
:dunno:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 19 Яну 2011, 23:57

Аз също съм навит под каквто и да е форма да е протеста. Ако се съберем хора, дайте да измислим нещо. :yes:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 20 Яну 2011, 1:19

Май баш за тоя петък няма да се получи-много късно стана.По-добре да се поотложи,но да сме повече-за да не сме двама човека и половина пускаме теми в повечето авто форуми,фейсбуци и т.н.,директно се казва дата и час(например 4ти февруари 17:00) и точните места,а не айде,айде,ама кога,ама къде.Няма да е зле и да звъннеме в господарите,бтв,нещо такова да си знаят,че ще става нещо.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 20 Яну 2011, 1:33

Аз ще дойда и ще помагам с каквото мога :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 20 Яну 2011, 1:56

zzuzi написа:Май баш за тоя петък няма да се получи-много късно стана.По-добре да се поотложи,но да сме повече-за да не сме двама човека и половина пускаме теми в повечето авто форуми,фейсбуци и т.н.,директно се казва дата и час(например 4ти февруари 17:00) и точните места,а не айде,айде,ама кога,ама къде.Няма да е зле и да звъннеме в господарите,бтв,нещо такова да си знаят,че ще става нещо.

+1, аз имам рег в ауди, опел, фв, нисан, мерцедес форумите :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 20 Яну 2011, 2:03

uCnaHeTcA написа:
zzuzi написа:Май баш за тоя петък няма да се получи-много късно стана.По-добре да се поотложи,но да сме повече-за да не сме двама човека и половина пускаме теми в повечето авто форуми,фейсбуци и т.н.,директно се казва дата и час(например 4ти февруари 17:00) и точните места,а не айде,айде,ама кога,ама къде.Няма да е зле и да звъннеме в господарите,бтв,нещо такова да си знаят,че ще става нещо.

Супер ! Ама нека да направим хубава тема със сериозна организация в нашия форум и после да дадем линк към темата за другите форуми. Те като видят, че BMW Форума има организация и потвърдени участници- предполагам доста по лесно ще се присъединят към нас :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 20 Яну 2011, 5:28

Mitko195 написа:
uCnaHeTcA написа:

Супер ! Ама нека да направим хубава тема със сериозна организация в нашия форум и после да дадем линк към темата за другите форуми. Те като видят, че BMW Форума има организация и потвърдени участници- предполагам доста по лесно ще се присъединят към нас :driving:

:yes:
А към критиците на темата... И тези, които почват със "стандарта"... Видиш ли на запад бенза ~1.40 евро/л , нафтата ~1.30 евро/л (говоря на изуст за цената, но е там г/д) , което се равнявало на 2.80лв./л. и 2.60лв./л (приблизително)... Ми добре... Да направят и тук "стандарта" със заплатите - 900-1000 евро средната, т.е. 1800-2000лв. и с такава заплата (2000лв.) , няма да имам абсолютно нищо против да си сипвам на 2.35лв./л. :kuku:
А не като в Русе - 300лв. заплата и 2.35 литъра :kuku:
Аре нЕма нужда :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 20 Яну 2011, 9:54

Със заплата 1500-2000лв и аз бих наливал на 2.50 :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 20 Яну 2011, 11:19

Проблема не е във високите цени, а в ниските доходи. Защо заплатите са по 350 - 500 лв, ами защото има хора, които явно си оценяват труда на толкова и бачкат за толкова и реват, че всичко е скъпо, ами скъпо е. Ако се размърдаш малко, преквалифицираш се, научиш език, специализираш се в нещо, попреместиш се в по-голям град, ще работиш за повече пари. Така хем ти ще си добре, хем ако повече хора го направят настоящият ти работодател ще не ще, ще трябва да вдигне заплатите, щото няма да има кой да му бачка за тези пари.
Ако пък си на село има програми и програми по еврофондове, които отпускат пари. С други думи възможности има, ама трябва инициатива от всеки един.
Пренесено в/у настоящата тема това звучи така, ако имате достатъчно знания и самочувствие искайте по-високи заплати от работодателите си, ето ви протест на всеки един от вас, не е нужно да е организиран. Ако нямате знания и самочувствие - трупайте и после пак искайте по-високи доходи.
Ако сте работодател, тогава няма от кого да искте друг освен от държавата, тогава си правите браншова организация, формирате искания и правите протест, тук най-заинтересовани трябва да са превозвачи, бакшиши и други дето въртят по цял ден геврека. Да ама бакшишите предпочитат да лешперят и да цъкат табла, еми как да стане :)
Това е според мен, че няма да изравним цените спрямо доходите си в БГ (т.е. да свалим цените) е ясно, ама поне да се напънем да си понадигнем доходите малко. Още повече да сваляш цени на изчерпаем ресурс си е загубена кауза.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата