Въпрос за предимство...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Re: Въпрос за предимство...

Мнение от daka1972 » 27 Фев 2011, 21:14

uCnaHeTcA написа:
GRIPEN написа:
uCnaHeTcA написа:Никой не ми отговори 'що, след като е забранен обратния, на тия, завиващите на дясно им свети Допълнителната зелена секция, а не Главната зелена такава... При положение, че 'щом е забранен обратния (завой :smoke: ), няма кой да пропускат, тъй като само те се включват в него платно :dunno:

Мисля, че се сещам за кое кръстовище говориш.
Та ако им свети главната секция на кръстовище с ЕДИН светофар, помисли какво би означавало това зелено за останалите шофори, тези които ще се движат направо и тези които ще завиват наляво? :winky:

Ако си от Русе, имам предвид Волов... Принципно случката е като идваш отдолу и ще правиш обратен най-горе на кръстовището с Чародейките и Дружбите... На тези, идващи от Чародейките, им свети допълнителната зелена секция, а на мен - главната...
'Що светело стрелката - еми на 4 ленти с 4 светофара, ако не свети стрелка, то ще стане е*аси мелето :kuku:
Както се каза - стрелката на ляво ЗАБРАНЯВА движението на ПРАВО и на ДЯСНО, защото си има отделни ленти и светофари за тези движения :roll: Е те за т'ва свети стрелката...
Продължавам с моя въпрос:

uCnaHeTcA написа:Никой не ми отговори 'що, след като е забранен обратния, на тия, завиващите на дясно им свети Допълнителната зелена секция, а не Главната зелена такава... При положение, че 'щом е забранен обратния (завой :smoke: ), няма кой да пропускат, тъй като само те се включват в него платно :dunno:

:ok:

ами явно ти пропущаш пешеходците ,които имат зелено човеченце за да пресекат а на теб преди кръстовището ти е указано с табела ,че завиването в обратна посока е ЗАБРАНЕНО освен ако някой мародер или от предишно ПТП не е причиннил липсването и.

сам се сети ,че при полужение ти имаш право на обратен завой никой няма да допусне да се включи зелената допълнителна секция на ЧЕРВЕНИЯ защото това си е 1-1 ПТП :yes:

а щом ти е проблемно кръстовище и не ти е ясно . можеш да пишеш жалба до комисията по безопасноста в града където се намира кръстовището - възможное те да незнаят ,че липсва знак или др.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Фев 2011, 21:30

Не е никак сложен казус... Просто няма случай, при който извършващият обратен завой да е с предимство.

Чл. 38. (2) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни превозни средства.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 27 Фев 2011, 21:32

enigma написа:Не е никак сложен казус... Просто няма случай, при който извършващият обратен завой да е с предимство.

Чл. 38. (2) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни превозни средства.

:mhihi: Нито веднъж, в продължение на 8 страници, не е ставало въпрос за НАСРЕЩНО ДВИЖЕЩИ се :ok:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Фев 2011, 21:35

uCnaHeTcA написа:
enigma написа:Не е никак сложен казус... Просто няма случай, при който извършващият обратен завой да е с предимство.

:mhihi: Нито веднъж, в продължение на 8 страници, не е ставало въпрос за НАСРЕЩНО ДВИЖЕЩИ се :ok:

Напротив, точно за това става въпрос. Завиващите надясно ти се падат насрещни в определен момент на завоя.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 23:28

SKISA написа:изобщо не говоря за никакви знаци ,а за това ,че стрелката на зеления светофар разрешава движение след светофара САМО наляво.. точно ,щото слушам светофара завивам само на ляво ,а не надясно ,направо или обратно...

Ти пак не четеш... и пак ще кажеш, че не е така, ама е... щото те питах:

Щом като светофара е велик и стрелката му указва това и онова... тогава как тоя знак Ж9.. гхъ-гхъ... табела, поставен преди някои кръстовища РАЗРЕШАВА направата на обратен завой на кръстовището??? За пример ще ти дам кръстовището на Яворов, при болница Токуда, идвайки от телевизионната кула... ай обясни ми сега как там знак Ж9 разрешава завой в обратна посока при наличието на светофар със стрелки по себе си... регулиращ завиването наляво. Как знак-а е по-силен от светофара... как указателна табела има повече права над светофара, който със стрелките си ти казва - завиваш наляво и само наляво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 27 Фев 2011, 23:45

Да се върнем на обратния завой :mhihi:
Ще дам примери с картинки от листовките! В случая е важно да обърнете внимание на вида на светофара със/без стрелки.

При този светофар обратния завой е разрешен.
Изображение

При този светофар нямате право на обратен завой.
Изображение

Разбира се има различни варианти според поставените знаци до светофара!

В тази ситуация също имате право на обратен завой!
Изображение
Но ако заменим знака от картинката по-горе с този, то тогава нямате право на обратен, а трябва да завиете задължително на ляво след знака!
Изображение

И така нататък..........

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Фев 2011, 23:50

Това вече го коментирахме... и това е основната теза на защитниците на "няма обратен завой"...

Аз обаче продължавам да изисквам обяснение за предният ми пост...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Фев 2011, 0:05

аз пък продължавам да поддържам тезата ,която е дадена от поста с листовките над тебе и тя е ,че обратен завой при стрелки нямаш право да правиш! показаха ти го и по членове и с листовки.
ако Ж9 е при светофар без стрелки-имаш право да направиш обратен завой! ако има стрелки - нямаш право. или самият знак не е указателен ,а както сините със стрелките - разрешителен или задължителен. но първоначалната теза на колегата от темата беше ,че има стрелки на светофара му и за това твърдиме ,че няма право на обратен завой.
и не ми давай определения чета ли или не чета. щом съм отговорил - значи чета.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Фев 2011, 0:09

Mollov.....

Да има противоречие в този случай, за който говориш!
Но когато имаш стрелки на самия светофар както тук на картинката, нямаш право на обратен и може би затова са цопнали знак Ж9. Но си прав като питаш какво прави там! След като този знак е предназначен за специално устроени места за завиване в обратна посока извън кръстовища.
Изображение

Ж9 „Място за завиване в обратна посока"
Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна посока извън кръстовища.
Изображение
Последна промяна Club BMW на 28 Фев 2011, 0:12, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Фев 2011, 0:11

само че темата изобщо не беше за знак Ж9 ,а за ситуацията на колегата на описаното от него кръстовище и светофарите ,описани на него. и от описаното се оказа ,че няма право на обратен завой от закона за движение по пътищата...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Фев 2011, 0:18

SKISA написа: или самият знак не е указателен ,а както сините със стрелките - разрешителен или задължителен.

Няма "не е указателен"...

"(7) Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна посока извън кръстовища.

Ако приемем, че е така, както казвате, значи това си е жива интерпретация на закона и никъде не е регламентирано ясно и точно и е поредният абсурд, който маса хора не знаят. Това, че вие си правите някви изводи не урегулира нещата според закона. А не помня от КАТ да позволяват хората да си интерпретират закона както им е удобно...

Club BMW... какво тогава прави там Ж9, след като изрично е описано, че знака е за урегулиране на специално устроени места ИЗВЪН кръстовища.... жива интерпретация и нагаждане на знаци/табели... до утре да се опитвате да ме убеждавате, няма как да се получи... няма го описано в закона и това е. Интерпретация на 100%.

Ще взема да пусна едно писмо до КАТ... да видим какво ще им роди акъла... официално... да видя как ще обясняват интерпретацията, пък току виж го добавили в закона, че хората да не се чудят от къде им е дошло...

Аватар

Мнение от SKISA » 28 Фев 2011, 0:24

ми тва е вариант, но напиши тука кво си ги питал точно ,ако трябва и снимки да им направиме и да видим какво ще отговорят официално и ще си сложим копиран отговора в колите и ще го вадиме ако ни спрат. аз залагам на отговор при светофар със стрелки ,че няма право на обратен завой. а Ж9 ако трябва да му сменят описанието ,щом е само за извън кръстовища...! интерпретации правим само върху членовете на закона .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Фев 2011, 0:28

Mollov написа:...
Ще взема да пусна едно писмо до КАТ... да видим какво ще им роди акъла... официално... да видя как ще обясняват интерпретацията, пък току виж го добавили в закона, че хората да не се чудят от къде им е дошло...

От 8 страници писане поне тая идея не е никак лоша :yes: И после верно ще си нося отговора разпечатан в колата- поне едно нещо ще е 100% ясно като ме спрат куките...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Фев 2011, 0:29

Mollov, дал съм пример от листовките! Според теб и те са грешни и всички се готвим по тях. Твое право е да вярваш в каквото искаш :yes:
Пак казвам, че с примера, който даваш има разминаване и не е правилно да има този знак, както го има и на кръстовището Била / България!

Аз всеки ден правя обратен на бул. България и Гоце Делчев, но никога не са ме спирали за обратен, а по закон е забранен там! Същити като тези, които ни контролират уж, са регулирали движението с грешно поставени знаци :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 28 Фев 2011, 0:29

Коелги виждам че ви е много приятно да си спорите но нямате право на подобен обратен завой!!! Пример: гр. София к-щето между бул Г.М. Димитров и Д. Цанков. Там се пресичат 2 шест лентови булеварда като има и отделна секция за десен завой! Там където е възможно да се прави обратен завой е направено на самото разделително островче преди светофара!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата