Въпрос за PayPal
Модератор: Общи модератори
Re: Въпрос за PayPal
makaveli316 написа:bioz написа:https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside тук пише, че трансфера е между един пейпал към друг безплатен, отделно колко пари ще ти вземе банката за трансфера към картата е друг въпрос, всяка зима различно
То и трансфера май е фрий "Free to withdraw from your PayPal balance to your bank account."
Аз говорех за таксата която ще ти прибере банката в която ти е картата, а не пейпал

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
bioz написа:makaveli316 написа:bioz написа:https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside тук пише, че трансфера е между един пейпал към друг безплатен, отделно колко пари ще ти вземе банката за трансфера към картата е друг въпрос, всяка зима различно
То и трансфера май е фрий "Free to withdraw from your PayPal balance to your bank account."
Аз говорех за таксата която ще ти прибере банката в която ти е картата, а не пейпалВ българия можеш само към карта да прайш withdraw
Чакай, аз нещо се обърках.
Значи като пратя пари с пей пал на някой друг с пей пал, такса няма нито от пейпал, нито от моята банка.
Ако аз съм получателя не е ли пак същото?
Коя банка ще ми вземе пари за това, че си внасям пари в сметката?
Същото и е ако пращам, пак няма как банката да ми взима пари, независимо, че използвам карта.
Не знам, май нещата са различни в БГ....

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Не знам как пращате пари в пейпал но аз като провеждам пари от моя пейпал акаунт на друг било за стока,услуга или артикул от ибей комисионна винаги има-просто в едни случаи ги плаща получател а в други(на гифт опцията) подател
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Не знам как пращате пари в пейпал но аз като провеждам пари от моя пейпал акаунт на друг било за стока,услуга или артикул от ибей комисионна винаги има-просто в едни случаи ги плаща получател а в други(на гифт опцията) подател
E аз винаги купувам с пей пал и никога не съм плащал комисионни

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
Сигурен ли си?
Провери ли си извлеченията от банката? Колкото и минимална да е при мен винаги е имало комисионни и те се виждат само в банковите извлечения, а сега като избрах да плащам "не по курсовете на пейпал" ами на банката са ми сложили още някаква комисионна от около 0,5% - това при Райфайзенбанк
Провери ли си извлеченията от банката? Колкото и минимална да е при мен винаги е имало комисионни и те се виждат само в банковите извлечения, а сега като избрах да плащам "не по курсовете на пейпал" ами на банката са ми сложили още някаква комисионна от около 0,5% - това при Райфайзенбанк
makaveli316 написа:bioz написа:makaveli316 написа:bioz написа:https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside тук пише, че трансфера е между един пейпал към друг безплатен, отделно колко пари ще ти вземе банката за трансфера към картата е друг въпрос, всяка зима различно
Аз говорех за таксата която ще ти прибере банката в която ти е картата, а не пейпалВ българия можеш само към карта да прайш withdraw
Чакай, аз нещо се обърках.
Значи като пратя пари с пей пал на някой друг с пей пал, такса няма нито от пейпал, нито от моята банка.
Ако аз съм получателя не е ли пак същото?
Коя банка ще ми вземе пари за това, че си внасям пари в сметката?
Същото и е ако пращам, пак няма как банката да ми взима пари, независимо, че използвам карта.
Не знам, май нещата са различни в БГ....
Всички банки имат такси за чардже бак - това е начина по които пейпал ти праща пари в картата( дебитна ). Чесно казано повечето служители на банки не са на ясно с това и трудно биха те консултирали

ПП това е за български банки - не знам ти от къде си...
Dear ****,
Thanks for your patience and understanding .I hope it will arrive soon .
If you didn't receive it in your deadline pls contact us via ebay first ,I will take action to solve this issue asap .
Thanks very much !
Yours Sincerely,
Някой може ли с две думи да ми разясни кога е крайния срок и как да се свържа през ибей първо? Кога е крайния срок?
т.е. какво трябва да се прави от тук нататък?
Проблема е, че поръчах един адаптер за 20 долара на 16.01.2012г, същият ден е изпратено, а още не е пристигнало нищо
п.с. "коя банка ще ми вземе пари за внасяне в сметката ми" ми звучи направо смешно. Вземат такси без да се замислят - 0,2% -0,25 или нещо подобно. Това за фирмени сметки. Направо трябва да се пазари човек с тях за всяко нещо
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Тия банки в България не знам какво ви правят.
Кви са тия такси като си внасяш пари в сметката, кво е тва чудо.
Аз сметка в Бг не съм имал никога, но мога да кажа, че нито когато имах сметка в Италия, нито сега в Германия, банката ми е слагала такси за това, че си внасям пари в сметката, плащам с кредитната карта, плащам чрез Пей Пал.
Като платя 50 евро и 45 цента с кредитната карта чрез пейпал, точно толкова ми извличат от сметката на другия месец.
Дори ако преведа пари от моята сметка на друга сметка в една и съща държава, с он лайн бенкинг пак нямам такса.
Кви са тия такси като си внасяш пари в сметката, кво е тва чудо.
Аз сметка в Бг не съм имал никога, но мога да кажа, че нито когато имах сметка в Италия, нито сега в Германия, банката ми е слагала такси за това, че си внасям пари в сметката, плащам с кредитната карта, плащам чрез Пей Пал.
Като платя 50 евро и 45 цента с кредитната карта чрез пейпал, точно толкова ми извличат от сметката на другия месец.
Дори ако преведа пари от моята сметка на друга сметка в една и съща държава, с он лайн бенкинг пак нямам такса.

- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Имам питане за интернет разплащане
,
Как да се оформи най-грамотно продажба в И-нет?
Пример:
Имам сайт в И-нет.
Имам програма, която може да се свали с/у заплащане от 1USD (примерно).
Какво правя аз , като продавач - откривам си сметка в ПейПал и линквам директно ли?
Трябва ли да имам фирма или може да продавам и като физическо лице.
п.с.Става въпрос за принципно положение (нито имам сайт, нито продавам нещо)

Пример:
Имам сайт в И-нет.
Какво правя аз , като продавач - откривам си сметка в ПейПал и линквам директно ли?

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
audi_bulgarian написа:Имам питане за интернет разплащане,
Пример:
Имам сайт в И-нет.
Откриваш си акаунт в пей-пал.
Не можеш директно да дадеш линк към пей-пал . Когато ти е готов сайта с готов бутон "плати" тогава се свързваш с "пей-пал" даваш им достъп до сайта ти и те свършват останалата работа. Съответно на всяка продажба от твоя страна преминала през тях те си удържат процент. Всичко го има много обстойно описано на техния сайт. Мисля , че не беше задължително да си фирма (в това не съм сигурнен на 100%) За допълнителни въпроси им пишеш мейл -хората са супер отзивчиви ( все пак очакват да печелят пари от теб

makaveli316 написа:Като платя 50 евро и 45 цента с кредитната карта чрез пейпал, точно толкова ми извличат от сметката на другия месец.
Абсолютно точно казано . Такса има само при превод от пей-пал акаунт в друг пей-пал акаунт.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Е тая тема си харесах да използвам
Въпроса е следния: Плаща ли се някакъв данък или такса за пари спечелени по интернет и преведени в ПП акаунт и от там в BG сметка.
Или по ясно казано: Изкарах пари в един сайт и ми ги пратиха в ПП, обаче сега се чудя дали да си ги дръпна или да си ги оставя за харчене. Покрай тия данъци и таксички дето излизат всеки ден, да не вземат да ме опандизят че съм източвал нещо
п.п. В платежното с което са ми превели парите има имената ми и си пиши Earnings и сайта от който ми плащат ....

Въпроса е следния: Плаща ли се някакъв данък или такса за пари спечелени по интернет и преведени в ПП акаунт и от там в BG сметка.
Или по ясно казано: Изкарах пари в един сайт и ми ги пратиха в ПП, обаче сега се чудя дали да си ги дръпна или да си ги оставя за харчене. Покрай тия данъци и таксички дето излизат всеки ден, да не вземат да ме опандизят че съм източвал нещо

п.п. В платежното с което са ми превели парите има имената ми и си пиши Earnings и сайта от който ми плащат ....

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По добре си харчи.Зависи в коя банка ти е сметката понеже пей-пал не е банка
Не съм сигурен дали не дължиш и данък в БГ за тези пари.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Все едно е. Ако си ги изтеглиш от Пейпал там имаш една дребна такса за трансфера и после данък върху лихвата ако са в спестовна сметка. Лихвата тъй като е смешно малка няма да платиш кой знае какъв данък върху нея. В Пейпал лихва няма. Тъй, че ако не са някаква сериозна сума както и да ги въртиш разликата ти ще е за едно-две кафета.
- GKuzmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Там е работата, че е Х цифрена сума ... Ок то няма проблем ще си ги дръпна от ПП, ама по-скоро ме вълнува доход от друга страна или от интернет или не знам как се формулира точно, трябва ли да плащам данък в БГ, че съм ги изкарал, а за лихви и такси евентуално при дърпане/харчене/влогове и т.н. ми е ясна работата
Последна промяна GKuzmanov на 08 Дек 2012, 18:28, променена общо 1 път

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Принципно погледнато данък печалба трябва да платиш, но няма да има кой да ти го търси тъй че там ще спестиш. Данъка върху лихвата банката сама ще го изчисли и удържи.