Въпрос за PayPal

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Въпрос за PayPal

Мнение от bioz » 10 Фев 2012, 9:54

makaveli316 написа:
bioz написа:https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside тук пише, че трансфера е между един пейпал към друг безплатен, отделно колко пари ще ти вземе банката за трансфера към картата е друг въпрос, всяка зима различно :)

То и трансфера май е фрий "Free to withdraw from your PayPal balance to your bank account."

Аз говорех за таксата която ще ти прибере банката в която ти е картата, а не пейпал :) В българия можеш само към карта да прайш withdraw :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 12 Фев 2012, 22:35

bioz написа:
makaveli316 написа:
bioz написа:https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside тук пише, че трансфера е между един пейпал към друг безплатен, отделно колко пари ще ти вземе банката за трансфера към картата е друг въпрос, всяка зима различно :)

То и трансфера май е фрий "Free to withdraw from your PayPal balance to your bank account."

Аз говорех за таксата която ще ти прибере банката в която ти е картата, а не пейпал :) В българия можеш само към карта да прайш withdraw :)

Чакай, аз нещо се обърках.
Значи като пратя пари с пей пал на някой друг с пей пал, такса няма нито от пейпал, нито от моята банка.
Ако аз съм получателя не е ли пак същото?
Коя банка ще ми вземе пари за това, че си внасям пари в сметката?
Същото и е ако пращам, пак няма как банката да ми взима пари, независимо, че използвам карта.
Не знам, май нещата са различни в БГ.... :confused:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 12 Фев 2012, 22:40

Не знам как пращате пари в пейпал но аз като провеждам пари от моя пейпал акаунт на друг било за стока,услуга или артикул от ибей комисионна винаги има-просто в едни случаи ги плаща получател а в други(на гифт опцията) подател

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 12 Фев 2012, 22:49

martin_g60 написа:Не знам как пращате пари в пейпал но аз като провеждам пари от моя пейпал акаунт на друг било за стока,услуга или артикул от ибей комисионна винаги има-просто в едни случаи ги плаща получател а в други(на гифт опцията) подател

E аз винаги купувам с пей пал и никога не съм плащал комисионни :shock:, явно тоя дето получава поема комисионните....
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Фев 2012, 22:55

Сигурен ли си?
Провери ли си извлеченията от банката? Колкото и минимална да е при мен винаги е имало комисионни и те се виждат само в банковите извлечения, а сега като избрах да плащам "не по курсовете на пейпал" ами на банката са ми сложили още някаква комисионна от около 0,5% - това при Райфайзенбанк

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Фев 2012, 23:02

makaveli316 написа:
bioz написа:
makaveli316 написа:

Чакай, аз нещо се обърках.
Значи като пратя пари с пей пал на някой друг с пей пал, такса няма нито от пейпал, нито от моята банка.
Ако аз съм получателя не е ли пак същото?
Коя банка ще ми вземе пари за това, че си внасям пари в сметката?
Същото и е ако пращам, пак няма как банката да ми взима пари, независимо, че използвам карта.
Не знам, май нещата са различни в БГ.... :confused:

Всички банки имат такси за чардже бак - това е начина по които пейпал ти праща пари в картата( дебитна ). Чесно казано повечето служители на банки не са на ясно с това и трудно биха те консултирали :)

ПП това е за български банки - не знам ти от къде си...

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Фев 2012, 9:33

Dear ****,

Thanks for your patience and understanding .I hope it will arrive soon .
If you didn't receive it in your deadline pls contact us via ebay first ,I will take action to solve this issue asap .
Thanks very much !

Yours Sincerely,

Някой може ли с две думи да ми разясни кога е крайния срок и как да се свържа през ибей първо? Кога е крайния срок?
т.е. какво трябва да се прави от тук нататък?
Проблема е, че поръчах един адаптер за 20 долара на 16.01.2012г, същият ден е изпратено, а още не е пристигнало нищо

п.с. "коя банка ще ми вземе пари за внасяне в сметката ми" ми звучи направо смешно. Вземат такси без да се замислят - 0,2% -0,25 или нещо подобно. Това за фирмени сметки. Направо трябва да се пазари човек с тях за всяко нещо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 15 Фев 2012, 19:26

Тия банки в България не знам какво ви правят.
Кви са тия такси като си внасяш пари в сметката, кво е тва чудо.
Аз сметка в Бг не съм имал никога, но мога да кажа, че нито когато имах сметка в Италия, нито сега в Германия, банката ми е слагала такси за това, че си внасям пари в сметката, плащам с кредитната карта, плащам чрез Пей Пал.
Като платя 50 евро и 45 цента с кредитната карта чрез пейпал, точно толкова ми извличат от сметката на другия месец.
Дори ако преведа пари от моята сметка на друга сметка в една и съща държава, с он лайн бенкинг пак нямам такса.
Изображение

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 30 Апр 2012, 16:11

Имам питане за интернет разплащане :( ,
Как да се оформи най-грамотно продажба в И-нет?
Пример:
Имам сайт в И-нет.
Имам програма, която може да се свали с/у заплащане от 1USD (примерно).
Какво правя аз , като продавач - откривам си сметка в ПейПал и линквам директно ли?
Трябва ли да имам фирма или може да продавам и като физическо лице.

п.с.Става въпрос за принципно положение (нито имам сайт, нито продавам нещо) :angel:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 02 Май 2012, 0:40

audi_bulgarian написа:Имам питане за интернет разплащане :( ,
Как да се оформи най-грамотно продажба в И-нет?
Пример:
Имам сайт в И-нет.
Имам програма, която може да се свали с/у заплащане от 1USD (примерно).
Какво правя аз , като продавач - откривам си сметка в ПейПал и линквам директно ли?
Трябва ли да имам фирма или може да продавам и като физическо лице.

п.с.Става въпрос за принципно положение (нито имам сайт, нито продавам нещо) :angel:

Откриваш си акаунт в пей-пал.
Не можеш директно да дадеш линк към пей-пал . Когато ти е готов сайта с готов бутон "плати" тогава се свързваш с "пей-пал" даваш им достъп до сайта ти и те свършват останалата работа. Съответно на всяка продажба от твоя страна преминала през тях те си удържат процент. Всичко го има много обстойно описано на техния сайт. Мисля , че не беше задължително да си фирма (в това не съм сигурнен на 100%) За допълнителни въпроси им пишеш мейл -хората са супер отзивчиви ( все пак очакват да печелят пари от теб :mhihi: ).

makaveli316 написа:Като платя 50 евро и 45 цента с кредитната карта чрез пейпал, точно толкова ми извличат от сметката на другия месец.
Дори ако преведа пари от моята сметка на друга сметка в една и съща държава, с он лайн бенкинг пак нямам такса.

Абсолютно точно казано . Такса има само при превод от пей-пал акаунт в друг пей-пал акаунт.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 08 Дек 2012, 10:10

Е тая тема си харесах да използвам :mhihi:

Въпроса е следния: Плаща ли се някакъв данък или такса за пари спечелени по интернет и преведени в ПП акаунт и от там в BG сметка.

Или по ясно казано: Изкарах пари в един сайт и ми ги пратиха в ПП, обаче сега се чудя дали да си ги дръпна или да си ги оставя за харчене. Покрай тия данъци и таксички дето излизат всеки ден, да не вземат да ме опандизят че съм източвал нещо :mhihi:

п.п. В платежното с което са ми превели парите има имената ми и си пиши Earnings и сайта от който ми плащат ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Дек 2012, 10:23

По добре си харчи.Зависи в коя банка ти е сметката понеже пей-пал не е банка :idea: Не съм сигурен дали не дължиш и данък в БГ за тези пари.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2012, 12:41

Все едно е. Ако си ги изтеглиш от Пейпал там имаш една дребна такса за трансфера и после данък върху лихвата ако са в спестовна сметка. Лихвата тъй като е смешно малка няма да платиш кой знае какъв данък върху нея. В Пейпал лихва няма. Тъй, че ако не са някаква сериозна сума както и да ги въртиш разликата ти ще е за едно-две кафета.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от GKuzmanov » 08 Дек 2012, 13:32

Там е работата, че е Х цифрена сума ... Ок то няма проблем ще си ги дръпна от ПП, ама по-скоро ме вълнува доход от друга страна или от интернет или не знам как се формулира точно, трябва ли да плащам данък в БГ, че съм ги изкарал, а за лихви и такси евентуално при дърпане/харчене/влогове и т.н. ми е ясна работата
Последна промяна GKuzmanov на 08 Дек 2012, 18:28, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2012, 15:13

Принципно погледнато данък печалба трябва да платиш, но няма да има кой да ти го търси тъй че там ще спестиш. Данъка върху лихвата банката сама ще го изчисли и удържи.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата