24 часовият ефект на Кока-Кола-та
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: 24 часовият ефект на Кока-Кола-та
Няколко факти-пък вие си направете изводите:
Позната пиеше всеки ден газирано,даже КК много рядко,но всякакво друго газирано,по литър,литър и половина....ДВА...след години се появиха проблемите с дебелото черво и стомаха,ходи на всякакви лекари-понеже тука се лекуват симптомите ,не болеста или причинителя...с 2 думи най накрая някой лекар по случайност или не или ей така за спорта и забрани да пие газирано,след месец-2 всичко се редуцира,изчезна подутият корем и проблемите с дебелото черво-извода е че газираното е вредно...
За КК,мога да кажа само че ако автора на темата ...с извинение ...повърне върху желязо,то най-вероятно ще разяде за 24 часа,стомашните киселини са едни от най-силните киселини познати на химията,правете си сметката за какво става въпрос,но баланса на стомаха е много крехак и ако няма някой ензим или някакъв да кажем най-общо част от материал,тогава се отваря раничка на стомаха (язва) и киселините атакуват точно там...има ужасни последици...
Позната пиеше всеки ден газирано,даже КК много рядко,но всякакво друго газирано,по литър,литър и половина....ДВА...след години се появиха проблемите с дебелото черво и стомаха,ходи на всякакви лекари-понеже тука се лекуват симптомите ,не болеста или причинителя...с 2 думи най накрая някой лекар по случайност или не или ей така за спорта и забрани да пие газирано,след месец-2 всичко се редуцира,изчезна подутият корем и проблемите с дебелото черво-извода е че газираното е вредно...
За КК,мога да кажа само че ако автора на темата ...с извинение ...повърне върху желязо,то най-вероятно ще разяде за 24 часа,стомашните киселини са едни от най-силните киселини познати на химията,правете си сметката за какво става въпрос,но баланса на стомаха е много крехак и ако няма някой ензим или някакъв да кажем най-общо част от материал,тогава се отваря раничка на стомаха (язва) и киселините атакуват точно там...има ужасни последици...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ее добре че беше някой да даде тези факти, " щото разбираш ли щом досега ми няма нищо от КК, значи не е вредна " ((Викси)(само не ме схрусквай
) . Дори водата, където я пием от чешмите не е баш вода. От балкана, като се прибират наще или аз всяка седмица, пълним по 3-4 туби по 10л изворна вода. Вкуса няма нищо общо със тази от чешмите и колкото и да седи не зеленясва.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Kroki написа:Ее добре че беше някой да даде тези факти, " щото разбираш ли щом досега ми няма нищо от КК, значи не е вредна " ((Викси)(само не ме схрусквай) . Дори водата, където я пием от чешмите не е баш вода. От балкана, като се прибират наще или аз всяка седмица, пълним по 3-4 туби по 10л изворна вода. Вкуса няма нищо общо със тази от чешмите и колкото и да седи не зеленясва.
Точно,щото е мръсна има пречистватели за чешмите

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Пак не е същото 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Kroki написа:Пак не е същото
Не съм си и помислил,обаче помагат и те.Само дето не я и изстудяват

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
24 часовият ефект на Кока-Кола-та
това със спортуването е до едно време. все едно да си слагаш приста оил на колата и да разправяш, аз го сменям често и двигателя ми е здрав, така че няма проблеми и някои ден като натиснеш по здраво и нещо да изтрака
"що стана така"
на мен ми интересно каква вода пиеш
защото това вече си е проблем... без кола и сокове може, но без вода.

bum_bum написа:Ми не знам.. аз не ги пия. Правя си от време на време фреш от портокали като си ги изстисквам аз.. ама да купувам нещо в кутия .. не съм го правил от години.
на мен ми интересно каква вода пиеш

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Kroki написа:Ее добре че беше някой да даде тези факти, " щото разбираш ли щом досега ми няма нищо от КК, значи не е вредна " ((Викси)(само не ме схрусквай) . Дори водата, където я пием от чешмите не е баш вода. От балкана, като се прибират наще или аз всяка седмица, пълним по 3-4 туби по 10л изворна вода. Вкуса няма нищо общо със тази от чешмите и колкото и да седи не зеленясва.
Що пък преши, че ще се занимавам с теб?!

Пила съм кока-кола, знам, че е вредна, но съм я пила. А и пия само минерална вода, а не тази от чешмата.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Специално за феновете на водата.
http://www.youtube.com/watch?v=XfPAjUvvnIc
В Девин имаме вила. Бутилираната вода Девин, която пиете няма нищо общо с минералната в която аз съм се къпал като малък. Тя извира 42 градуса гореща и мирише яко на развалени яйца (тъй като е изключително богата на сяра) . Доста хора обаче действаха по метода на "тяхните" на кроки и се качваха до Девин за да си пълнят бутилки, в резултат на което единствените чешми от които тече истинска минерална девинска вода в момента са на две места - в завода и в хотела на Доган - всички други са спряни, освен една дето се намира в гората и блазе им на тея дето я знаят
В Девин имаме вила. Бутилираната вода Девин, която пиете няма нищо общо с минералната в която аз съм се къпал като малък. Тя извира 42 градуса гореща и мирише яко на развалени яйца (тъй като е изключително богата на сяра) . Доста хора обаче действаха по метода на "тяхните" на кроки и се качваха до Девин за да си пълнят бутилки, в резултат на което единствените чешми от които тече истинска минерална девинска вода в момента са на две места - в завода и в хотела на Доган - всички други са спряни, освен една дето се намира в гората и блазе им на тея дето я знаят

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ///Motorsport
- кандидат ентусиаст
-
Аз само да вметна, че вода не съм пул може би от 5 години, писа само сокчета, газирани напитки, бири, тва-онова...па не знам да има нещо
Знам, че е много вредно, но не мога да спра, тва е като дрога

Знам, че е много вредно, но не мога да спра, тва е като дрога

ogata написа:В Девин имаме вила.
Само Михалково колега,водата извира - газирана.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Напоследък и нея почнаха да я хлорират бая ... особено тая в стъклените бутилки 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
steeN написа:това със спортуването е до едно време. все едно да си слагаш приста оил на колата и да разправяш, аз го сменям често и двигателя ми е здрав, така че няма проблеми и някои ден като натиснеш по здраво и нещо да изтрака"що стана така"
bum_bum написа:Ми не знам.. аз не ги пия. Правя си от време на време фреш от портокали като си ги изстисквам аз.. ама да купувам нещо в кутия .. не съм го правил от години.
на мен ми интересно каква вода пиешзащото това вече си е проблем... без кола и сокове може, но без вода.
Вода- главно Девин, минерална или изворна. Основно гледам РН-то да е най-близо до неутралното. Бих предпочел да ходя да си наливам от някъде, щото и минералните води ги "лекуват" с парафин и кви ли не простотии ама все не успявам.
За студеният чай, дето пита колегата.. и той е чай, колкото и сока е натурален.
чая верно е да си такова таковата
на мен една кутия с 2 литра чай дето го бях отворил и не го допих, след 1 седмица се развали и се изду кутията, чая беше станал на каша 

www.bmwпрофесори-bg.net
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
ogata написа:Специално за феновете на водата.
затова който е пил едно време Хисарската минерална вода с гадните капачки се сеща какъв особен вкус имаше..

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
помня ги капачките да. много ергономични и лесни за отваряне хаха 
но водата от хисар не е много за всекидневно пиене. това са ми го казвали дори и хора, които живеят там.
интересно... това беше единствената вода, която можех да пия и много от хората около мен не я харесваха.
девин не беше ли леко основна ?

но водата от хисар не е много за всекидневно пиене. това са ми го казвали дори и хора, които живеят там.
bum_bum написа:главно Девин
интересно... това беше единствената вода, която можех да пия и много от хората около мен не я харесваха.
девин не беше ли леко основна ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes