LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

Мнение от acho.rs » 13 Дек 2011, 21:00

Нека е загубено ;)
Ако направиш грешката да си пуснеш 3Д ПЦ игри , друго ще говориш ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Дек 2011, 0:44

а бе не е чак толкова зле, само иска е**ти ресурсите от комп-а, особено за блурей
с 4гб е истинска мъка, ще трябва да ъпгрейдвам минимум до 8, а май е по-добре до 12

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 17 Дек 2011, 0:50

© написа:а бе не е чак толкова зле, само иска е**ти ресурсите от комп-а, особено за блурей
с 4гб е истинска мъка, ще трябва да ъпгрейдвам минимум до 8, а май е по-добре до 12

от 4 на 12 заради блу рей ... айде моля ти се

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Дек 2011, 18:34

поне така изписваше, но намерих по-леки или може би по-добри програми за възпроизвеждане и сега е ок
по-едно време използването на паметта беше зацепило на 99% и се бях притеснил

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 20 Дек 2011, 19:09

Ядовете и при двата са еднакви. ЛЕДа си е ЛСД със задна подсветка, но си е ЛСД.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 20 Дек 2011, 21:11

Добре де а плазми никой ли не си купува вече? :dunno: Питам щото се чудя сега за някое телевизорче около 1000-1200лв фулл хд над 42 инча.Има няколко модела които гледах в сайта на техно маркет,но викам айде да питам и тук.Някои ако има наблюдения в тоя диапазон да сподели.
Не ме интересуват 3Д-та и т.н.Телевизора ще се ползва за гледане на сапунки от жената и от мен да си пусна някой път филм с по-прилично качество.Каква е картината при цифровите телевизии и този размер телевизори.Да не се окаже някое мазало и да ме изгонят от нас като се появи Али Раза размазан. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 21 Дек 2011, 13:49

slatanic написа:Добре де а плазми никой ли не си купува вече? :dunno: Питам щото се чудя сега за някое телевизорче около 1000-1200лв фулл хд над 42 инча.Има няколко модела които гледах в сайта на техно маркет,но викам айде да питам и тук.Някои ако има наблюдения в тоя диапазон да сподели.
Не ме интересуват 3Д-та и т.н.Телевизора ще се ползва за гледане на сапунки от жената и от мен да си пусна някой път филм с по-прилично качество.Каква е картината при цифровите телевизии и този размер телевизори.Да не се окаже някое мазало и да ме изгонят от нас като се появи Али Раза размазан. :mhihi:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/l ... P11090104/

Вчера си купих тази плазма и съм супер доволен, но трябва да имаш и добър сигнал за хубава картинка!!!
Последна промяна ka4i на 23 Дек 2011, 17:19, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 14:08

slatanic написа:Добре де а плазми никой ли не си купува вече? :dunno: Питам щото се чудя сега за някое телевизорче около 1000-1200лв фулл хд над 42 инча.Има няколко модела които гледах в сайта на техно маркет,но викам айде да питам и тук.Някои ако има наблюдения в тоя диапазон да сподели.

Има промоция на 3Д 42ка на Панасоник - 1060 лева в кеш или безлихвено изплащане .
Вече всички (95%) 42ки са 1080пита , така че тва не е критерии . Иди на място и искай да ти пуснат хубав сигнал да видиш как е картината . Мисля , че за тия пари по-хубаво телевизор няма .

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 21 Дек 2011, 19:55

Пичове ха прочетете пак.3Д не искам.Първо не ме кефи и второ не го виждам поради ред причини!!!
Ей това си харесах аз http://www.technomarket.bg/products/090 ... tx-p42g20e
Какво ви е мнението за него?Не знам с консумацията на ток как са?Другото което ми е интересно е как ще картината спрямо лед или лсд за тия пари и размер.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 20:04

400Херцовите 42ки на Панасоник последно бяха с консумация 300Вата . Лед ЛСД 42ка е около 40-55 Вата , но това изобщо не е критерии .
Лед ЛСДтата имат един огромен недостатък - при динамични кадри , размазват защото имат слабо време за реакция (5-8мили сек) . Макар и на цвят и контраст вече да са съизмерими с плазмите , все още трябва много здраво да се изръсиш за ЛСД което да гони обикновена плазма по този критерии.
На въпроса - кое точно е по-добро - утиваш на място и сравняваш - на хартия данните са едно на живо друго , още повече че хитруват с понятията контраст и честота .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Дек 2011, 20:12

ips матриците на lg са много бързи. ето някъф произволен. гледал съм ги щото исках да си внасям монитор от корея, а копелетата ми казаха, че е само за вътрешния пазар. иначе от телевизори въобще не се интересувам.

http://technomarket.bg/products/09077663/lg-42le5500
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 20:18

Кое му е бързото - Филипс предлагат 40 инчов на 100Херца (реални) и 2милисекудни за по-малко пари . Тоя контраст на ЛГ е по-смешен само от 3Дто им . 9 000 000 : 1 и гледаш как Сони с 18 пъти по-нисък контраст вади много по-наситено черно . За това казах че някои производители хитруват с рекламни трикове .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Дек 2011, 20:18

slatanic написа:...Не знам с консумацията на ток как са?Другото което ми е интересно е как ще картината спрямо лед или лсд за тия пари и размер.

този модел конкретно- 280 Вата... Гугъл е много полезен- с 3 клика го открих :mhihi:
как е картината- сравняваш в магазина с един и същи сигнал... но там и настройките играят- в магазина може да е перфектно, у вас да е по-зле...

acho.rs написа:... Иди на място и искай да ти пуснат хубав сигнал да видиш как е картината...

тука не съм съгласен- с хубав сигнал е лесно, важното е с гадния сигнал от кабелната как ще е... а познай що на големите ТВ-та пускат я демо клипче, я някой БлуРей филм ;)

ПС: ЛГ-то от линка на колегата е само 90 Вата- дребна разлика :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 21 Дек 2011, 20:22

Стига с тоя ток - тва е най-маловажния критерии , обсъжда се само защото се тръби колко екологични са ЛЕДовете , което е едно от малкото им предмиства ... и наистина е малко като фактор .
тука не съм съгласен- с хубав сигнал е лесно, важното е с гадния сигнал от кабелната как ще е... а познай що на големите ТВ-та пускат я демо клипче, я някой БлуРей филм ;)

- защото като ръгнеш антена на 50 инчов телевизор за 3 бона и клинтите побъркват консултантите с върпоси - ааа , тва що има такава гадна картина .
Супер тъпо е да не пуснеш хубав сигнал на хубав телевизор .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Дек 2011, 20:41

acho.rs написа: защото като ръгнеш антена на 50 инчов телевизор за 3 бона и клинтите побъркват консултантите с върпоси - ааа , тва що има такава гадна картина .
Супер тъпо е да не пуснеш хубав сигнал на хубав телевизор .

Да, глупост е да забучиш стайната антена и да искаш качествен сигнал- аз искам добра картина в нашите условия с кабелни и сат. телевизии... А качеството на картината при лош сигнал си зависи доста от ТВ-то... с перфектен сигнал е лесно, важното е с гадният сигнал как се справя машината...

ПС: Може мощността да е маловажна, но тя ми бърка в джоба- при мен ТВ-то работи сигурно 18 часа на ден... тоест около 100кВ на месец или грубо около 20 кинта отгоре към сметката- не ми харесва да плащам излишни 250 кинта на година за тоя дето духа- по-добре да дам 2000лв. за ЛСД, на 3-та година съм избил разликата... Простичко казано- важно си е колко ток гълта...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата