Съвет за домашен климатик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Re: Съвет за домашен климатик

Мнение от sa_hellrot » 16 Яну 2012, 13:53

Ми малко е скъпичка , ама Daikin (то и при другите марки )касетите са по-скъпи от високостенния сплит.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 14 Сеп 2013, 10:15

Hitachi RAC/RAS 35FH6 Привет колеги.Оглеждам се за климатик и ме интересува този модел как ще се държи през зимата? В някои от сайтовете го дават от 20-30 кв. в някои от 25-35кв :dunno: Незнам да го вземали или НЕ.Моята стая е 30кв и височина на таваните 2,5м. Ново страителство, пвц дограма, изолация изложение изток,2-ри етаж жилищен не съм краен апартамент.Моля за съвет :bowdown:
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 14 Сеп 2013, 16:13

Колега този модел е 12-ка т.е отоплява/охлажда помещение с капацитет до 30 кв. ,характиристиките са му добри а и щом имаш изолация и пвц дограма не се кахъри а го вземай,то другото е на късмет :yes:

п.с Аз съм ползвал три инверторни климатика на Fujitsu и освен редовно почистване на филтрите нищо друго не съм правил и си работят супер до момента.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kunaa » 14 Сеп 2013, 16:46

Благодаря за отговора колега но ще се радвам на още компетентни мнения :yes:
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kunaa » 26 Дек 2013, 22:42

Закупих го и сега започна на всеки час да се размразява. Работи да кажем около 50 мин. И започва да се размразява. После пак същия цикъл :dunno: :bowdown:.Направи ми впечатление, че външното тяло и да е и да не е заскрежено той пак си се размразява на такъв интервал от време
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 26 Дек 2013, 23:03

kunaa написа:Закупих го и сега започна на всеки час да се размразява. Работи да кажем около 50 мин. И започва да се размразява. После пак същия цикъл :dunno: :bowdown:.Направи ми впечатление, че външното тяло и да е и да не е заскрежено той пак си се размразява на такъв интервал от време

на всеки час е прекалено често.... въпреки, че влажността в Бургас е висока

каква е зададената температура и температурата в помещението и навън?
филтрите почистени ли са?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 26 Дек 2013, 23:24

И аз да кажа нещо по темата . Моята 7 годишна МЕДЕЯ /12 инвертор/ тези дни след кратко боледуване умря .И понеже обичам да си ми е топло на секундата изхвърчах и си купих конвектор /Атлантик/ . Уж временно .
В момента съм най-щастливият човек от факта , че климатика му се е скапал . Открих съвсем друго усещане за топлина .
Климатик от тук нататък - само за летните жеги . Е още не съм видял сметките за ток , но при положение , че вкъщи си ходя по тениска и къси гащета, много не ме интересуват .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 26 Дек 2013, 23:29

kunaa написа:Закупих го и сега започна на всеки час да се размразява. Работи да кажем около 50 мин. И започва да се размразява. После пак същия цикъл :dunno: :bowdown:.Направи ми впечатление, че външното тяло и да е и да не е заскрежено той пак си се размразява на такъв интервал от време

Питай за проблема в сетком форума, там има доста качествени техници и пишат там в раздел климатици.

Моя се размразява само когато има мъгла или вали. Ако ще -20 да е няма ли влага няма спиране. За отопление само от хиперинвертор нагоре.

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Дек 2013, 9:55

Аз до сега все на Дайкин или Фуджицу съм попадал, обаче родителите ми си взеха един малък Мицубиши за спалня. Като достигне температурата направо спира, а и да работи нищо не се чува - направо съм очарован. Все си мислех, че инверторите, като достигнат температурата въртят нещо там и си шумят, но не и този на Мицубиши

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 27 Дек 2013, 10:33

mr_petroff написа:И аз да кажа нещо по темата . Моята 7 годишна МЕДЕЯ /12 инвертор/ тези дни след кратко боледуване умря .

И аз имам такава на 8г направи тази есен,да чукна на дърво дано не ме предаде точно сега ;)
Но тези 700лв с монтажа за тези години с кеф ще я изхвърля :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 27 Дек 2013, 10:47

© написа:Аз до сега все на Дайкин или Фуджицу съм попадал, обаче родителите ми си взеха един малък Мицубиши за спалня. Като достигне температурата направо спира, а и да работи нищо не се чува - направо съм очарован. Все си мислех, че инверторите, като достигнат температурата въртят нещо там и си шумят, но не и този на Мицубиши

По принцип,до колкото съм запознат..на инвертора вътрешнто тяло не спира никога(освен ако размразява климатика)Когато достигне градусите,които са му зададени,би трябвало да започва само вътрешното да върти затопленият въздух и при евентуален спад да почва пак и външното........Ама може и да греша :dunno:

В къщи съм с два дайкина,а на робота мицъбиши...всикчите 12-ки ама не са спирали за сега освен ако не размразяват както казах...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kunaa » 27 Дек 2013, 11:40

При зададени 22 градуса и температура навън около -1 -2 градуса достига зададените градуси на около 50 мин и започва да размразява за около 6-7мин. После пак същия цикъл. Свалих от споменатия форум от колегата инструкция за експлоатация и ми направи впечатление , там пише че е нормално да се размразява на всеки час. Ето я и нея:http://www.klimatici-pleven.com/files/UM_HITACHI_FH6.pdf. И там четох доста :bowdown: :dunno: да е нормално това
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 27 Дек 2013, 11:48

Да, по- принцип след достигане на зададената t продължава да върти вентилатора съвсем слабо с цел да обдухва датчика и да следи по точно t в стаята. Някои от по- старите модели / повечето конвенционални/
след достигане на желаните градуси спират вътрешния вентилатор, някои не - зависи от софуера.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kunaa » 27 Дек 2013, 12:05

Според мен не може степента на вентилатора да е на ауто и да продължава да духа силно до размразяването на кламатика :dunno: . Говорим за 50 мин на висока степен на вентилатора. Забравих да спомена, че колкото по голяма е степента на вентилатора толкова по бързо идва времето за размразяване. При положение до сега във Бургас температурите не са падали под -2 -3 градуса. Не ми се мисли като паднат на -7 -8 градуса например. Имам чувството, че и от 3000лв да си купя пак ще го ям
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 27 Дек 2013, 12:22

Добре,къде живееш в Бургас и къде ти е монтиран климатика...Аз съм в Меден Рудник и там винаги е с по два три градуса по ниска темп. от централната част...и винаги има страшни ветрове....за това климатиците ми са в терасата...не е остъклена,но са на завет и нямат пряк достъп до вятър,дъжд,сняг т.н....има и един момент друг,че ако климатика ти не е с достатъчно фреон...винаги вънщото работи на макс и така по бързо влиза в режим на размразяване...и същото важи ако идва малък за помещението...

Еdit:сега прочетох мнението ти по горе,че е за 30кв помещеие и мисля,че климатика ти е малко малък за това помещение и работи в обороти в повечето време(от гледна точка и на това,че изолацията ти и дограмата,които е монтирала фирмата строител,не се знае на кво ниво са,освен ако ти не си си подменял поне дограмата с такава каквато искаш).... :dunno: ама нека някой по компетентен се изкаже...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата