дома в големия град или извън него?
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: дома в големия град или извън него?
DrivinGGoD написа:Аз както казах с чистенето сам си се оправям - както вътре, така и извън къщата, че и с косенето на тревата и двора...
Готвенето, домакинската работа и пазаруването, както и децата се разделят между мъжа и жената според възможностите... И всичко е наредДребните неща на прибиране от работа през магазина, по-сериозните пазари няколко пъти в месеца от голям магазин и така...
Нито ми трябва прислуга, нито кой знае какви възможности, различни от това да съм в града в апартамент... В моя случай дори имам и магазини на 2 мин. от къщата и градски транспорт и т.н. Но говоря в случай, че съм по-далече от селото, както бих предпочел един ден
Така, е и аз се оправям, ама е тегаво. Действително ако къщата ти е малка 150-200кв, може да се оправяш. А и там в Бистирца чуден път ви направиха....Ама като съм на 20 км от града с голям двор, малко по сложно. Да не говорим ,че с къщата лесно се отпускаш откъм пространство като строиш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
BMW_RIDER написа:DrivinGGoD написа:Аз както казах с чистенето сам си се оправям - както вътре, така и извън къщата, че и с косенето на тревата и двора...
Готвенето, домакинската работа и пазаруването, както и децата се разделят между мъжа и жената според възможностите... И всичко е наредДребните неща на прибиране от работа през магазина, по-сериозните пазари няколко пъти в месеца от голям магазин и така...
Нито ми трябва прислуга, нито кой знае какви възможности, различни от това да съм в града в апартамент... В моя случай дори имам и магазини на 2 мин. от къщата и градски транспорт и т.н. Но говоря в случай, че съм по-далече от селото, както бих предпочел един ден
Така, е и аз се оправям, ама е тегаво. Действително ако къщата ти е малка 150-200кв, може да се оправяш. А и там в Бистирца чуден път ви направиха....Ама като съм на 20 км от града с голям двор, малко по сложно. Да не говорим ,че с къщата лесно се отпускаш откъм пространство като строиш.
То за това всеки трябва да прецени колко и за какво да се отпуска... Аз съм видял и едното и другото, минал съм през строителството и на апартамент и на къща по мой вкус... Живял съм и в двете... и ако не ми се наложи никога няма да се върна в апартамент

В случая говорим за еднофамилна къща, за която 100-200 квадрата са напълно достатъчни... В моя (а явно и в твоя случай) нещата са различни, но пак се оправяме сами

И въпреки всичко, което съм видял бих живял на още по-отдалечено място без нищо наоколо и с два пъти по-голям двор...
K_Ilkov написа:DrivinGGoD написа:...
![]()
Супер, значи добре сте се организирали.
Като се появи и едно малко DrivinGGod-че ше видиш как времето изчезва
Нямаме кой знае какво да организираме, за момента и може за това да е така...
Това с детето със сигурност е така, но не мисля, че проблемите ще дойдат от мястото, на което живеем

А и се надявам, че като се появи малкото DrivinGGod-че, ще имам възможност да издържам семейството без да се налага жена ми да работи - а от там и цялото и време да е отделено на децата, поне докато им трябва помощ за някой неща...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
За мен в къщата е истината, няма съседи над и под теб. Имаш си градинка, едно друго. Примерно над камбаните, почти си в града, но пак си далеч от лудницата. Но да живееш в къща, някъде в самият град не го разбирам.
Tux0 Ca !

А винаги съм се чудел на хора, които живеят в апартамент, извън града
Ако някой от Русе чете - за хората, живеещи в блоковете в Мартен говоря

Ако някой от Русе чете - за хората, живеещи в блоковете в Мартен говоря

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
SpUd3r написа: Но да живееш в къща, някъде в самият град не го разбирам.
Пфф дай ми една от ония красиви къщи на старата софийска аристокрация преди 44г в центъра и хич няма да я върна
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
BMW_RIDER написа:Пфф дай ми една от ония красиви къщи на старата софийска аристокрация преди 44г в центъра и хич няма да я върна
дано си мултимилионер за да си позволиш да си купиш такава и да си я гледаш колко е красива... такава къща не става за живеене в сегашните времена + не ти трябва да я поддържаш тая съборетина

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Подразбрах аз ,че тая тема е тръгнала от моя проблем с течовете ,та да изкажа и мойта гледна точка по въпроса...
2004-та ,бях на ръба да се местя в къща около София. Ходих на огледи в Бистрица,Кокаляне,Нови искър,Волуяк и Герман... Харесах много една къща в началото на Герман и продавайки апартаментите ,можехме да си я позволим ,като останат малко пари за ремонт ,защото се нуждаеше от такъв ... 3 етажа по около 90квадрата ,имаше басеин в двора ,навес зад къщата с барбекю,приличен двор,гараж ,абе чудесна ...Пък и пазара тогава беше доста динамичен и нещата се случваха бързо... Замотахме се няколко месеца с пристъпването към сделките,защото се нуждаеше да се прави дренаж около къщата,защото в приземния етаж имаше влага и докато проучваме това онова ,баба ми ненадейно почина в тоя период... От там нататъка нещата вкъщи зациклиха и след средата на 2005-та някъде цените на имотите отидоха в небесата и вече беше непосилно да се справим без заеми,което някак си не беше оферта тогава... И така до сега ... До ден днешен съжалявам ,че тогава смелост ли не ми стигна и аз не знам какво ,но къщата за мен на тоя етап си остава само мечта ... А иначе имам немалка вила на 50км от София с прилежащи постройки около нея,на която си ходя сравнително често и съм напълно наясно как седят нещата ,поддръжка на самата къща и двор и неописуемия кеф да излезеш на двора и правиш каквото ти е на душа и да знаеш ,че си е твое. Кеф ти райграс,кеф ти градина , кеф ти колата по таван ако щеш ,твое си е ... Та така ...
За мен ,къщата си е къща ,независимо от неудобстава от към отдалеченост от града,липсата на хипермаркети,кина ,кафета и т.н. шукарии
2004-та ,бях на ръба да се местя в къща около София. Ходих на огледи в Бистрица,Кокаляне,Нови искър,Волуяк и Герман... Харесах много една къща в началото на Герман и продавайки апартаментите ,можехме да си я позволим ,като останат малко пари за ремонт ,защото се нуждаеше от такъв ... 3 етажа по около 90квадрата ,имаше басеин в двора ,навес зад къщата с барбекю,приличен двор,гараж ,абе чудесна ...Пък и пазара тогава беше доста динамичен и нещата се случваха бързо... Замотахме се няколко месеца с пристъпването към сделките,защото се нуждаеше да се прави дренаж около къщата,защото в приземния етаж имаше влага и докато проучваме това онова ,баба ми ненадейно почина в тоя период... От там нататъка нещата вкъщи зациклиха и след средата на 2005-та някъде цените на имотите отидоха в небесата и вече беше непосилно да се справим без заеми,което някак си не беше оферта тогава... И така до сега ... До ден днешен съжалявам ,че тогава смелост ли не ми стигна и аз не знам какво ,но къщата за мен на тоя етап си остава само мечта ... А иначе имам немалка вила на 50км от София с прилежащи постройки около нея,на която си ходя сравнително често и съм напълно наясно как седят нещата ,поддръжка на самата къща и двор и неописуемия кеф да излезеш на двора и правиш каквото ти е на душа и да знаеш ,че си е твое. Кеф ти райграс,кеф ти градина , кеф ти колата по таван ако щеш ,твое си е ... Та така ...
За мен ,къщата си е къща ,независимо от неудобстава от към отдалеченост от града,липсата на хипермаркети,кина ,кафета и т.н. шукарии

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
На теб може да ти е перфе, но на мен ми се губи цялата идея на къщата, като е в центъра на града. Искам двор, природа и колите да ги чувам, чак като стигна околовръстното. Иначе ние имаме доста прилична къщурка на около 60 км от София, но пък заради разстоянието не мога да си представя да живея там, макар че пътя до младост ми е 1 час по магистралата. Затова някъде към бистрица ще е екстра, а камбаните отпаднаха, че не мога да мина с е30-та от там
и това
близко до леля ми в бояна има един блок и всеки път като го видя, им се чудя на тия хора

uCnaHeTcA написа:А винаги съм се чудел на хора, които живеят в апартамент, извън града![]()
и това

близко до леля ми в бояна има един блок и всеки път като го видя, им се чудя на тия хора
Tux0 Ca !

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
ама го има и варянта да си в къща,двор и да ти се паднат тегави съседи...няма такова наиграване
едни приятели си взеха къща в банкя,нова то не бяха дизаинери вътре,градинари като по списанията дет се вика ама съседа някъв тулуп си има навик да си коси тревата точно наобяд когато децата им спят...така си бил косил цял живот и нямало заради тях да се промени.или пък някои така си направи bbq-то,че целия пушек да ти влиза в прозореца или пък на съседа кучето нон стоп лае...тва последното съм го ял и решението беше въздушна пушка ама и със съседите спряхме да си говорим не знам защо
но и аз съм за къща с 2 ръце и 2 крака.покрай работата ми съм бил в много къщи на известни хора иии няма такъв кеф верно е.но си има хубави места и за без пари дет се вика,миналата година брадчеда си взе място около 400-500 квадрата на 30км от софия на буквално 20м. от р.изкър с няква барака което автоматично значи със разрешение за сроеж за 8000лв.
местото е било на някъв негов познат наследствено и закъсал за пари-класика
и за едно лято си дигна перфектно бунгалце 150кв. и най важното около него на 100м наистина няма никои или къщите са изоставени

едни приятели си взеха къща в банкя,нова то не бяха дизаинери вътре,градинари като по списанията дет се вика ама съседа някъв тулуп си има навик да си коси тревата точно наобяд когато децата им спят...така си бил косил цял живот и нямало заради тях да се промени.или пък някои така си направи bbq-то,че целия пушек да ти влиза в прозореца или пък на съседа кучето нон стоп лае...тва последното съм го ял и решението беше въздушна пушка ама и със съседите спряхме да си говорим не знам защо

но и аз съм за къща с 2 ръце и 2 крака.покрай работата ми съм бил в много къщи на известни хора иии няма такъв кеф верно е.но си има хубави места и за без пари дет се вика,миналата година брадчеда си взе място около 400-500 квадрата на 30км от софия на буквално 20м. от р.изкър с няква барака което автоматично значи със разрешение за сроеж за 8000лв.

и за едно лято си дигна перфектно бунгалце 150кв. и най важното около него на 100м наистина няма никои или къщите са изоставени
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ние затова преди 12години разпродадохме два апартамента и сумати имоти,та и заеми теглихме само и само да си направим къща мечта
.. Бутнахме старата и на нейно място се започна от нулата,та стана четири етажа,та да има за мен и братята ми.Винаги съм мразил апартаментите...Останаха малко неща да се довършат по нея,но всичко с времето си...

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vladi_a_i написа:Ние затова преди 12години разпродадохме два апартамента и сумати имоти,та и заеми теглихме само и само да си направим къща мечта.. Бутнахме старата и на нейно място се започна от нулата,та стана четири етажа,та да има за мен и братята ми.Винаги съм мразил апартаментите...Останаха малко неща да се довършат по нея,но всичко с времето си...
викаш не бързате

kiko написа:викаш не бързате
къща не се прави от днес за утре и винаги имаш още какво да направиш
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
kiko написа:vladi_a_i написа:Ние затова преди 12години разпродадохме два апартамента и сумати имоти,та и заеми теглихме само и само да си направим къща мечта.. Бутнахме старата и на нейно място се започна от нулата,та стана четири етажа,та да има за мен и братята ми.Винаги съм мразил апартаментите...Останаха малко неща да се довършат по нея,но всичко с времето си...
викаш не бързате
Бате, не всички са гъзета с кеш като теб

А по темата.... що за въпрос? КЪЩА

това с 4 етажните прогимназии не го разбирам
има нещо сбъркано в тая работа
щом станат на 18 години децата трябва да се оправят без родителите
те пак ще си те обичат и ще ти помагат, но да ти живеят на долния етаж..
има нещо сбъркано в тая работа
щом станат на 18 години децата трябва да се оправят без родителите
те пак ще си те обичат и ще ти помагат, но да ти живеят на долния етаж..
Последна промяна BadAngel на 11 Яну 2012, 20:59, променена общо 1 път
No bling at the Ring
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
kiko написа:vladi_a_i написа:Ние затова преди 12години разпродадохме два апартамента и сумати имоти,та и заеми теглихме само и само да си направим къща мечта.. Бутнахме старата и на нейно място се започна от нулата,та стана четири етажа,та да има за мен и братята ми.Винаги съм мразил апартаментите...Останаха малко неща да се довършат по нея,но всичко с времето си...
викаш не бързате
По една къща винаги си има нещо за човъркане...а богатите правят къщи за по няколко месеца,аз не съм от тях...най важното е,че не ме мързи и пари за майстори не съм дал грам,нито за инсталация,нито за изолация,камо ли за целия строеж...затова се хванахме за хорото както се казва и ще си го изиграя до край

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ