Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Добре де ако са ни калпави пътищата да я намалят тая пуста максимална скорост на 70км например та поне мир да има.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
makaveli316 написа:....
Та мисълта ми е, че това са неща, които би трябвало да се знаят от повечето хора, щом аз ги знам и мисля, че тези грешки някои хора ги правят от самото бързане, щото не си представям друга причина.
И стига наистина с тези "ама ти гледай как пишеш, неграмотен си", все пак не сме на училище и е смешно.
Някой така като каже "неграмотен си", а в същото време като го чуеш как говори български него (чиехльички, ние(не)...) и избива рибата.
Ти не ми обяснявай кое смешно и кое не, точно този тип грешки не се допускат от бързане и нямат нищо общо с глаголите, които си дал за пример, нито с жаргонен изказ и пр., замисли се и ще стигнеш до извода, че наистина са от незнание. На Кроки специално поне три пъти съм правила забележки в личен чат... Приятелче ми е и искам да пише грамотно, след тоя пост със сигурност ще се замисли... Далеч съм от идеята да се правя на професор, още съм доцент

Извинявам се, няма да се потретва

Та, кво викате за магистралите

Jordana написа:Добре де ако са ни калпави пътищата да я намалят тая пуста максимална скорост на 70км например та поне мир да има.
e, 70 чак не...
Но 120 на магистралата и 90 първокласен път мисля, че е точно.
Най- дразнещото са ограниченията по главните пътища където има кръстовище с някой по- дребен път, караш си с 90-100 и... изведнъж 60... После пак 90-100 и изведнъж пак 60 че понякога и 40. Проблема е че няма решение- тоест има- детелини ама... Кой да ги построи...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
alx написа:Jordana написа:Добре де ако са ни калпави пътищата да я намалят тая пуста максимална скорост на 70км например та поне мир да има.
e, 70 чак не...
Най- дразнещото са ограниченията по главните пътища където има кръстовище с някой по- дребен път, караш си с 90-100 и... изведнъж 60... После пак 90-100 и изведнъж пак 60 че понякога и 40. Проблема е че няма решение- тоест има- детелини ама... Кой да ги построи...
Абсолютно

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
alx написа:Jordana написа:Добре де ако са ни калпави пътищата да я намалят тая пуста максимална скорост на 70км например та поне мир да има.
e, 70 чак не...
аз по-скоро мисля, че ограничението на скоростта трябва да "активно" така да се каже
когато вали сняг да е 70, когато вали дъжд 90.. когато е рай - 120
нощно време със сигурност трябва да падне поне с 10 км/ч и така..
ако факторите, които влияят са съобразени, съм съгласен да има участъци от магистралата при благоприятни атмосферни условия, където и 150 да е ограничението
за междуградски 80-90 е ОК, тировете и без това държат на 80-82 и се изпреварват трудно, така че няма смисъл от по-големи ограничения
No bling at the Ring
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Apassionata написа: Кроки, който си е в училище още все пак, ако не знаеш![]()
Ей издаде ме край. Ще гледам да си взема поука

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
BadAngel написа:alx написа:Jordana написа:Добре де ако са ни калпави пътищата да я намалят тая пуста максимална скорост на 70км например та поне мир да има.
e, 70 чак не...
аз по-скоро мисля, че ограничението на скоростта трябва да "активно" така да се каже
ако факторите, които влияят са съобразени, съм съгласен да има участъци от магистралата при благоприятни атмосферни условия, където и 150 да е ограничението
за междуградски 80-90 е ОК, тировете и без това държат на 80-82 и се изпреварват трудно, така че няма смисъл от по-големи ограничения
Нали. А най- добре ще е да е според колата ти, текущия грайфер и след бърз тест за рефлексите ти за деня... Пък и кой решава кога е слънчево, кога вали дняг и кога дъжд? Няма кой да микроменажира законите- заова те са еднакви за всички....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Аз съм ЗА... Който от форума има по-стегнато окачване и шестак под капака ако каже че по голямата част от магистралата не я яде със 160,ще излъже
А относно магистралата след Карнобат в посока Бургас,когато отивах лятото към морето аз карах със 170,само дето не се мушкаха коли под мене
Скороста е добра,но не на всички участаци е подходяща,някъде може +20 на други -20...

alx написа:Нали. А най- добре ще е да е според колата ти, текущия грайфер и след бърз тест за рефлексите ти за деня... Пък и кой решава кога е слънчево, кога вали дняг и кога дъжд? Няма кой да микроменажира законите- заова те са еднакви за всички....
ми.. това е лесно, аз като бях в италия по аутострадата има едни огромни светлинни табла над лентите
които указват примерно 100 км/ч, въпреки, че знаците казват 130.. и така, караш със 100

таблата си ги върти оператор, може да напише I LOVE YOU, ако иска

иначе.. има участъци от пловдивската магистрала, които са си за 90.. след пловдив до стара загора мисля, че спокойно може и със 140 да се кара..
No bling at the Ring
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
BadAngel написа:alx написа:Jordana написа:Добре де ако са ни калпави пътищата да я намалят тая пуста максимална скорост на 70км например та поне мир да има.
e, 70 чак не...
Да,сутрин да се намали скоростта с 12,5км/ч щото всички спят ,от 13:00- до 15:00 да се намали със 7 км/ч щото след обилен обяд още не се е слегнала храната на хората и са малко мудни и нямат адекватни реакции,а вечер от 17:30 до 19:30 да се намали с 15км/ч щото всички са изнервени след работния ден и т.н. булшитс

Ограничения при снеговалеж и зимни условия има и сега по магистралите ,ако не си забелязал,поставят ги предимно преди мостовете. Забранителен знак със съответната скорост и допълнителна табела под него Т14. Той е задължителен ,но кой го спазва е друг въпрос. От там нататъка тъмно,светло,мъгла,състояние на гумите на автомобила ,който караш ,преценката е в твои ръце,както и отговорността за последствията... Дай ся да проверяват всеки атомобил на излизане извънградско и активно да му наложат ограничения на скоростта спрямо състоянието му и атмосферните условия

BadAngel написа:alx написа:Нали. А най- добре ще е да е според колата ти, текущия грайфер и след бърз тест за рефлексите ти за деня... Пък и кой решава кога е слънчево, кога вали дняг и кога дъжд? Няма кой да микроменажира законите- заова те са еднакви за всички....
ми.. това е лесно, аз като бях в италия по аутострадата има едни огромни светлинни табла над лентите
които указват примерно 100 км/ч, въпреки, че знаците казват 130.. и така, караш със 100
таблата си ги върти оператор, може да напише I LOVE YOU, ако иска
иначе.. има участъци от пловдивската магистрала, които са си за 90.. след пловдив до стара загора мисля, че спокойно може и със 140 да се кара..
140 ... със хубава кола. А 140 със лоша? А с кашон? Скоростите трябва да са съобразени със най- лошите коли на пътя. А те особено в бг са една голяма част от автопарка...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:140 ... със хубава кола. А 140 със лоша? А с кашон? Скоростите трябва да са съобразени със най- лошите коли на пътя. А те особено в бг са една голяма част от автопарка...
за кашона.. в закона си пише, коли с конструктивна максимална скорост под 45 км/ч не могат да се движат по магистрален път

сега са ги затегнали техническите прегледи и на теория до 2-3 години не трябва да имаме лоши коли по пътищата...
не ме разбирай погрешно, аз дори и сега с малкото ограничение от 130 си карам 110-120 макс.. при светло време и сух път.. иначе слизам и по-надолу, щото карам като баба

No bling at the Ring
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
e, 70 чак не...
гледай са, ограниченията не са всичко и кога е както викаш "рай" лятото мога да ти кажа, че тогава хората като ги напече слънцето най-си вярват и най се трепят. ако не вярваш следи новините лятото и се вслушай за тежките катастрофи колко често се опоменават и после зимно време и ги сравни

zBoost написа:гледай са, ограниченията не са всичко и кога е както викаш "рай" лятото мога да ти кажа, че тогава хората като ги напече слънцето най-си вярват и най се трепят. ако не вярваш следи новините лятото и се вслушай за тежките катастрофи колко често се опоменават и после зимно време и ги сравнитака, че знаците и законите са нищо пред разума, дали се вдига или пада скоростта с 10км на табелката, нали знаеш некой къде е бегал с главния колко го мъчи тва? отделно трябва да си пълен идиот да ти трябва знак за да не караш като на рали в сняг или при проливен дъжд, ма тогава точно хората по-ги хваща страх отколкото на припек и тва обеснява ситуацията с катастрофите.
вярно е това.. лятото, по светло и сухо стават много катастрофи, но рядко при скорост в рамките на ограничението
докато, когато е дъжд мъгла и вятър.. щеш-нещеш караш по-леко
а при тези неща с увеличаването на скоростта риска се умножава многократно
аз м/у другото сега се замислих и най-големите золуми съм ги правел точно тогава, когато е слънчево и сухо
инцидент на дъжд и лед съм нямал никога
No bling at the Ring
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
http://youtu.be/RvV3nn_de2k 
аз съм точно обратното, в дъжд, мъгла и по-нагънати пътища карам най-бързо иначе заспивам с круз контрола

аз съм точно обратното, в дъжд, мъгла и по-нагънати пътища карам най-бързо иначе заспивам с круз контрола

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”