За храброст

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: За храброст

Мнение от alx » 25 Май 2013, 18:20

Jordana написа:Ето я и черната равносметка - 750 загинали 2 200 ранени и 12 000 сгради унищожени изцяло или частично.
Тоя паметник е подигравка със паметта на жертвите от американските бомби.
Все едно САЩ да разрешат да се направи паметник на Осама бен ладен и неговите летци камикадзета на мястото на кулите близнаци :kuku:

Тука съм абсолютно съгласен с тебе. Помня, че когато прочетох новината за вдигането на паметник си казах "това е някаква лоша шега". Баба ми бог да я прости си замина с шрапнел в ръката от бомбардировките.

Това с този паметник- не го разбирам. Унизително.
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Май 2013, 20:34

The_Ancient написа:Вместо да пишете в темите във форума, защо не сформирате едно движение да го разкарате тоя паметник от България. Според мен не му е там мястото, а и като гледам на никой не му харесва да е там.

Одавна има група във фейса

За премахване на паметника на американските летци бомбардирали София

и цели 5145 човека сме там. Но не го взимай навътре. Комунистите до 5-10 години ще изпляскат паметници и на Мирчо Спасов§со, повервай ми. Имаме паметник на турците, дето взривиха вагона за майки, ама това не се гледа от форумните експерти.

zlatko_baretata написа:...

Имам молба към екипа модератори. Може ли да се вземат някакви мерки към юзъри, чиито мнения са само и единствено на основата на междуличностни нападки? Ще бъде голям срам за форума, ако и тази тема се заключи.
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 26 Май 2013, 8:19

Защо да е срам? В другата тема нарекохте Ботев кръчмарски революционер! Нека в тази наречем войничетата - въшлясали, оръпани, необучени царски зомбита? Умиращи за нечия имперска амбиция! Гнусно!
Без страх, без спирачка!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 26 Май 2013, 10:06

BMW_POWER написа:Ще бъде голям срам за форума, ако и тази тема се заключи.

ако продължавате да пишете в същия дух като в предната - да, доста теми поред ще се заключват.

за другото - нас никой не ние питал. ето тези - министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, заместник-кметът на София Минчо Герджиков, бившият еврокомисар Меглена Кунева са сред присъствалите на откриването.

протести срещу този паметник са правени от Атака и ВМРО - две компрометирани форманции, които узурпират всички националистически каузи и отблъскват доста народ от тях.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Май 2013, 17:18

MatriX_Fucked написа:Защо да е срам? В другата тема нарекохте Ботев кръчмарски революционер! Нека в тази наречем войничетата - въшлясали, оръпани, необучени царски зомбита? Умиращи за нечия имперска амбиция! Гнусно!

Koлега, целият революционен път на Ботев на Българска земя се свежда в рамките на цифром и словом 4 (четири) дни. Зная, че това звучи едва ли не богохулно, но е факт. Изминавал съм целият Ботев поход от Козлодуй до Околчица с историци заедно и има много интересни факти, които не се коментират изобщо. Ето ти теми за размисъл или коментар:
1. Въоръженото завземане на кораба Радецки според всички международни закони се определя като пиратски акт.
2. Стъпвайки на българска територия, Ботев и четата му не са приети радушно в нито едно българско село. Хората са заключвали вратите си и са гонили четниците навън.
3. Ботев е разчитал, че към четата му ще се присъединят още хора. Колко са се присъединили, ще те оставя да провериш сам.
4. Когато на Околчица завърши всичко и вече походът ни беше завършен, разказът за всичко до смъртта на войводата и съдбата на четниците станаха ясни, последва и "имате ли въпроси"? Зададохме въпроса
Кой е убил Христо Ботев? От турски или от български коршум е покосен? Тук настана такова неловко мълчание и опити за обяснение, че не ми се говори.
5. Ето един интересен цитат:
Единственият неоспорим факт, потвърден от всички писали за четата, дори и от Н. Обретенов, е, че преди смъртта си Ботев е бил близо до отчаянието. Косата и брадата му са посивели за ден, дрехите му били окъсани от козите пътеки. Преди да ядат агнетата, хората от неговия щаб му обуват цървули, защото от ботушите му са останали само горнищата. Ботев е напълно разстроен от това, което вижда, и от бездушието на народа, който е тръгнал да освобождава. На всичко отгоре цял ден четниците остават без вода. Тогава войводата казва на Перо Херцеговинеца: "Моето мнение е, понеже отнигде помощ няма, затова, ако искате да ме последвате, да отидем в Сърбия." Тогава Перо му възразява: "Ако направиш такова нещо, да оставиш четата на произвола, ще изгубиш всичко, което си направил досега."

Ако беше оживял и стигнал до Сърбия, името му щеше да е на километри от Левски. Защо не свързват Левски с Хаджи Димитър и Стефан Караджа примерно? Нима един Капитан Петко войвода (при цялата му трагична съдба) е направил и грам по-малко за България от Ботев?
6. Да, той е гениален поет, тук може да спори само някой тотален незнайко. За девет години, той написва 20 стихотворения. По близо две на година ... Много или малко са това, ще оставя на теб да прецениш.
7. Потърси наистина какво пише Каравелов за Ботев. Поговори с учители по литература и история, има неща, които не се преподават в учебния материал.

Левски има трагична съдба. След като го обесват, БРЦК изпраща на мястото му Стефан Стамболов. Какво се случва с него, предполагам всички знаете. Той е бил истински политик и революционер, определят го като един от най-големите български държавници. Ако предположим, Левски беше доживял Освобождението, каква е гаранцията, че нямаше да сподели съдбата на наследника си? Пак ще спомена за пример Капитан Петко войвода.

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 26 Май 2013, 17:29

Според мен Костов е по-значим от Ботев във всякакво отношение.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Май 2013, 17:57

zlatko_baretata написа:Според мен Костов е по-значим от Ботев във всякакво отношение.

Всеки има право на мнение :ok: Щом така мислиш, ОК!

Какво ще кажете за един Захари Стоянов? Той за разлика от Ботев, не произхожда от интелигентско семейство, не напуска сам училище, взима пряко участие в организацията и провеждането на Априлското възстание, едвам оцелява при засадата край Рибарица, доживява до Освобождението и умира при доста загадъчни обстоятелства....

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 26 Май 2013, 17:59

За Захари Стоянов ще кажа, че не може да се мери нито с Костов, нито с Обама или Буш, да не говорим пък с Теди Рузвелт.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Май 2013, 19:06

BMW_POWER написа:
MatriX_Fucked написа:Защо да е срам? В другата тема нарекохте Ботев кръчмарски революционер! Нека в тази наречем войничетата - въшлясали, оръпани, необучени царски зомбита? Умиращи за нечия имперска амбиция! Гнусно!

Koлега, целият революционен път на Ботев на Българска земя се свежда в рамките на цифром и словом 4 (четири) дни. Зная, че това звучи едва ли не богохулно, но е факт. Изминавал съм целият Ботев поход от Козлодуй до Околчица с историци заедно и има много интересни факти, които не се коментират изобщо. Ето ти теми за размисъл или коментар:
1. Въоръженото завземане на кораба Радецки според всички международни закони се определя като пиратски акт.
2. Стъпвайки на българска територия, Ботев и четата му не са приети радушно в нито едно българско село. Хората са заключвали вратите си и са гонили четниците навън.
3. Ботев е разчитал, че към четата му ще се присъединят още хора. Колко са се присъединили, ще те оставя да провериш сам.
4. Когато на Околчица завърши всичко и вече походът ни беше завършен, разказът за всичко до смъртта на войводата и съдбата на четниците станаха ясни, последва и "имате ли въпроси"? Зададохме въпроса
Кой е убил Христо Ботев? От турски или от български коршум е покосен? Тук настана такова неловко мълчание и опити за обяснение, че не ми се говори.
5. Ето един интересен цитат:
Единственият неоспорим факт, потвърден от всички писали за четата, дори и от Н. Обретенов, е, че преди смъртта си Ботев е бил близо до отчаянието. Косата и брадата му са посивели за ден, дрехите му били окъсани от козите пътеки. Преди да ядат агнетата, хората от неговия щаб му обуват цървули, защото от ботушите му са останали само горнищата. Ботев е напълно разстроен от това, което вижда, и от бездушието на народа, който е тръгнал да освобождава. На всичко отгоре цял ден четниците остават без вода. Тогава войводата казва на Перо Херцеговинеца: "Моето мнение е, понеже отнигде помощ няма, затова, ако искате да ме последвате, да отидем в Сърбия." Тогава Перо му възразява: "Ако направиш такова нещо, да оставиш четата на произвола, ще изгубиш всичко, което си направил досега."

Ако беше оживял и стигнал до Сърбия, името му щеше да е на километри от Левски. Защо не свързват Левски с Хаджи Димитър и Стефан Караджа примерно? Нима един Капитан Петко войвода (при цялата му трагична съдба) е направил и грам по-малко за България от Ботев?
6. Да, той е гениален поет, тук може да спори само някой тотален незнайко. За девет години, той написва 20 стихотворения. По близо две на година ... Много или малко са това, ще оставя на теб да прецениш.
7. Потърси наистина какво пише Каравелов за Ботев. Поговори с учители по литература и история, има неща, които не се преподават в учебния материал.

Левски има трагична съдба. След като го обесват, БРЦК изпраща на мястото му Стефан Стамболов. Какво се случва с него, предполагам всички знаете. Той е бил истински политик и революционер, определят го като един от най-големите български държавници. Ако предположим, Левски беше доживял Освобождението, каква е гаранцията, че нямаше да сподели съдбата на наследника си? Пак ще спомена за пример Капитан Петко войвода.

Незнам какво се опитваш да обясниш ? Или правиш преоценка на събитията и ролята на отделни личности в борбата за освобождение на България ?
Това е направено и оценката е дадена от хора които са преки участници в събитията и съвременници на Ботев .На тях се базира и днешната оценка на Ботев като революционер и поет.Какво значение има как е убит .Има значение единствено факта че повежда четата си в неравна битка с ясното съзнание че думите изписани на знамето "свобода или смърт" са единствения начин да бъдат истински чеда на майка България.Ако бяха действали с мисълта някой да ги прави герои след време едва ли днес някой би се сетил за съдбите им.Вместо да търсим под вола теле нека си зададем въпроса "Какво аз направих за България ?" Ботев Левски Караджата и хиляди други са дали своя кървав дан за България - няма нужда да ровим костите им та да доказваме нещо на всеки неверник.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 26 Май 2013, 19:21

Аз мисля да емигрирам, отвън да изуча българската история, и с безпристрастен поглед после да пусна един задълбочен анализ на всички събития от Хан Аспарух до днешни дни. Щото си мисля, че това, което ни учат в българските училища е пунта-мара, друго си е да ни ги каже нещата човек я от Америка, я от Западна Европа. :yes:
Изображение

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 26 Май 2013, 19:30

Всеки един войник, който е пролял кръвта си за България, който е бил на бойното поле, би трябвало да му се вдигне паметник!
Защото малцина от пишещите в тази тема и разпъващи локуми не биха го направили, а щяха да се качат на първия самолет и да заминат за топлите страни.
Не мога да си обясня едно, що за българин, би нарекъл Ботев, кръчмарски революционер.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 26 Май 2013, 20:03

Е,ако не бяхте заключили темата за ''Ран-Ът'' може би и други бисери щяхме да чуем не само за Ботев и Левски.Можеше и да се начетем на възхвалителни оди за някой по съвременен политик-месия ;) ,пък освобожденските будители кучета ги яли.
Чаках някой да изкара и Хан Крум канибал или психично болен извратеняк,ама не стигнахме толкова назад.
Само едно не разбрах там,защо ''великите трансатлантически умове'' които се изразиха в нея тема не бяха наградени с почетния орден на банана на форума,а ако бяха други участниците щяха още на второ мнение да намажат ските.
Тихомълком се заключи темата,а така ясно лъснаха нааканите дупета /да не използвам израза насрани гъзове/ на някой доскоро уважавани форумни творци.

Аватар

Мнение от zlatko_baretata » 26 Май 2013, 20:15

Прадядо ми, Никола, е участвал в Балканската война. Дядо ми, Тодор, е участвал във Втората световна война, в края де, там 44-45г. Тате не е участвал в никакви войни... :mhihi:

Та дядо ми ми е разказвал, че на смъртния си одър прадядо ми му е казал: "Тодоре, като човек тръгва на война, тръгва със сърцето си и ако се върне, се връща с ума си. Аз ако трябваше, пак щях да тръгна на тая война, с тоя акъл!"

Дядо ми ме е учил да стрелям с късоцевна карабина "Туловка" (сделано в Императорский Тулски Завод), с пет заряда в пълнителя и един в цевта, още като бях на 10г. Тате непрекъснато се караше с него, щото всичко беше незаконно, ама стареца беше железен... криехме се. :mhihi:

Знаете ли какво е "Наган"? Както и да е.

Помня един много разгорещен спор между дядо ми и баща ми, в който запомних всяка една дума, но една реплика на дядо ми няма да я забравя: " Всеки мъж, който не е хващал пушка, не е мъж! Тоя малкия, щом може да чете и пише, значи може и да стреля! Ти си го учи на буквата и числото, аз ще го науча да гърми!"

Едно, обаче, е да "гърмиш", а съвсем друго е да стреляш по хора, а и те да стрелят по теб. И да си отишъл със сърцето си. Така че, тези които са загинали за България, също и тези, които са хванали пушката и са тръгнали да гинат, независимо дали някои ги окачествяват като "кръчмарски революционери" или като хора загинали "ненужно", заслужават нещо повече от задокеански анализ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 26 Май 2013, 21:14

zlatko_baretata написа:Аз мисля да емигрирам, отвън да изуча българската история, и с безпристрастен поглед после да пусна един задълбочен анализ на всички събития от Хан Аспарух до днешни дни. Щото си мисля, че това, което ни учат в българските училища е пунта-мара, друго си е да ни ги каже нещата човек я от Америка, я от Западна Европа. :yes:

аха, ще си българин за няколко уикенда в година (на барбекюто с други емигранти), ще плачеш на 3-ти март и на Коледа, както и когато се сетиш за родителите ти. на втората чашка ще се филмираш как тука си роден, тука ше те копат, иначе не те заслужават. ще се хвалиш как не си оставил родителите ти на изпукат от глад и така помагаш на недъгавата българска икономика, която местните затриват, щото са супер тъпи и си заслужават никаквите заплати.

мда - български емигрантски патриотизъм. и аз си водя бележки, тук ни водят лекции и даже са БЕЗПЛАТНИ :ok:
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Май 2013, 0:05

Написах няколко неща за Ботев и вие ще ме изядете, но не ви ли се струва странно, че никой не отрича нещо, написано то мен? Никой не казва "това не е вярно, защото...". Само персонални определения. ОК, да речем че аз съм най, ама най-грешния на този Свят, я тогава ми обяснете следното. Защо в Уикипедията, където има сравнително много и що годе вярна информация, на страницата "БЪЛГАРСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ" името на Христо Ботев го няма? Васил Левски е там, но Ботев не. Защо? От всички грамотни и ползващи интернет българи няма нито един, дето да го включи в този списък???
Защо в София ми се струва, че няма улица на името на една баба Тонка, но има булевард Брюскел ...?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата