Red Bull Stratos 2012
Модератор: Общи модератори
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Re: Red Bull Stratos 2012
Седях два часа и половина и нищо... уж имал три камери на него пък от тях нищо не излъчиха... 

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
абе като пораснеш ще разбереш, че не е нищо. няколко години не мисли и не коментирай този ден и това нищо, че ще ти се смее някой.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
jordanov написа:абе като пораснеш ще разбереш, че не е нищо. няколко години не мисли и не коментирай този ден и това нищо, че ще ти се смее някой.
То е ясно, че не е нищо ама нямах това предвид. Очаквах с нетърпение да излъчат картина от тия камери ама....

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
може да се бъгнали ... нали казаха, че там горе не е като тук долу, а и с тая скорост кой знае какво се вижда
ако е нищо за какво да го излъчват. от предаването обясниха, че не им изпращат картина от всички камери ... може изобщо и те да не са имали картина от тях.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Предвид проблема му със замъгляването на визьора и неконтролируемото въртене по време на началните моменти на падане единственото нещо, което щеше да видят голяма част от хората е как се оповръщат от световъртежа, който може да си докарат... реално нищо конкретно нямаше да се види при такова въртене...
Освен това още по време на "пътя нагоре" се разбра, че камерата "на краката" не отговаря...
Освен това още по време на "пътя нагоре" се разбра, че камерата "на краката" не отговаря...
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
според мен тепърва ще излизат мега яки клипове от въпросните камери
...относно това,че не подобри рекорда за най дълго падане ми се стори,че направи реверанс към ментора си. 
п.с пуснаха пак картината пробно...скоро започва пресконференцията

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
Първо. От тези камери върху него съм 99% сигурен че не е могло да се излъчва.
Второ. И да бяха излъчвали от тях според мен нищо нямаше да видим. Ако не си забелязал как се премяташе през половината падане.
Иначе велик човек. Много смел!
Второ. И да бяха излъчвали от тях според мен нищо нямаше да видим. Ако не си забелязал как се премяташе през половината падане.
Иначе велик човек. Много смел!
- emiliqn.gqurov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 М52B20 coupe
- Мечтае да кара: Bmw Е36 M3
The real question here is how did Felix fit his giant balls into that space suit?
Цитат от коменарите

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
jordanov написа:и тия 5 км са 8 ... ама ако наистина се интересуваше колегата щеше да гледа и да не пита каква е ползата.
Аз ли питам за ползата - да ти купя буквар,че нещо не се научихте да четете а да мелите глупости

Ама колегата се интересува пре достатъчно и е чел предостатъчно и гледал не само цели 2 часа и половина ,че и предните опити че и какво ли не....а като ви сърбят езиците на масата..
И 10 да са....евала му спор няма,аз не мога да го направя,ама айде сега стъпка напред за човечеството - да гледаме маалко отгоре нещата...8 км за 62 ГОДИНИ ами какво да кажем за Китингер а?Стъпка към марсиацните ли....
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
И аз си мисля, че ще видим картина от камерите. Ще направят няколко клипа, все пак една от главната цел на скока беше реклама 

- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
по предварителни данни е достигнал 1342,8км в час или мах 1,24....казаха още,че е падал по едно време с 370+ метра в секунда 

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:jordanov написа:и тия 5 км са 8 ... ама ако наистина се интересуваше колегата щеше да гледа и да не пита каква е ползата.
Аз ли питам за ползата - да ти купя буквар,че нещо не се научихте да четете а да мелите глупости![]()
Ама колегата се интересува пре достатъчно и е чел предостатъчно и гледал не само цели 2 часа и половина ,че и предните опити че и какво ли не....а като ви сърбят езиците на масата..
И 10 да са....евала му спор няма,аз не мога да го направя,ама айде сега стъпка напред за човечеството - да гледаме маалко отгоре нещата...8 км за 62 ГОДИНИ ами какво да кажем за Китингер а?Стъпка към марсиацните ли....
колега, извини ме че те засегнах, не е било нарочно. искам само да те попитам след като си толкова информиран и начетен, изглежда и не си впечатлен от самото постижение, разбрах, че правиш евала на Феликс, но от колко километра трябваше да скочи човек, за да те впечатли. Говоря за цифри както ти казваш за 62 години 8 километра? Колко трябваше да са 2 пъти повече от миналия път ли, 3 пъти ли?
И цялата подготовка по този скок е отнела 7 години, не 62. не знам Китингер колко време се е готвил за неговия рекорд. Всичко има някакъв предел, ясно е че и от тогава технологиите са се развили...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
jordanov написа:Gqbriel написа:jordanov написа:и тия 5 км са 8 ... ама ако наистина се интересуваше колегата щеше да гледа и да не пита каква е ползата.
Аз ли питам за ползата - да ти купя буквар,че нещо не се научихте да четете а да мелите глупости![]()
колега, извини ме че те засегнах, не е било нарочно. искам само да те попитам след като си толкова информиран и начетен, изглежда и не си впечатлен от самото постижение, разбрах, че правиш евала на Феликс, но от колко километра трябваше да скочи човек, за да те впечатли. Говоря за цифри както ти казваш за 62 години 8 километра? Колко трябваше да са 2 пъти повече от миналия път ли, 3 пъти ли?
И цялата подготовка по този скок е отнела 7 години, не 62. не знам Китингер колко време се е готвил за неговия рекорд. Всичко има някакъв предел, ясно е че и от тогава технологиите са се развили...
Няма да излагам никого ненужни тези защо не е "крачка за човечеството"

п.с: първия полет в космоса (човек) е '61

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Изглежда не си схванал някои от основните идеи зад този проект, като например проверка на човешките възможности при подобно екстремно свободно падане... както и още доста други... в случая идеята с тези "само" 8км е да е от по-високо ниво спрямо предишният опит и още повече - да преминат Мах 1 (за целта им е трябвала определена височина)... а не щото искат да се покажат колко са големи... в случая е заложен не само човешки живот, но и степента на човешка глупост, която би се проявила ако тръгнат да поставят рекорди, от които ти би се впечатлил.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
[FF]GODFLESH написа:според мен тепърва ще излизат мега яки клипове от въпросните камери...относно това,че не подобри рекорда за най дълго падане ми се стори,че направи реверанс към ментора си.
Хайде сега сметни,ментора му е падал еди колко си метра с еди каква си скорост.
Сега момчето пада със скоростта на звука + малко от горе,та няма как хем по бързо да пада,хем по-бавно...