"ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
Модератор: Общи модератори
Re: "ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
BMW_POWER написа:...Bogat-Beden написа:казах,че никой не задължава компаниите насила да предлагат ГО,ама май трябва да обяснявам по-смилаемо![]()
а за оплакването,кой се оплаквал освен ТЕБЕ? хахахах![]()
Вярно е! Задължителната застраховка (ГО) на моята кола плюс двустранната (ГО и каското) на колата на жената са 56$ на месец или кръгло 1000 лева годишно. Ми оплаквам се Колега, искам като в България
ми в БГ гражданска отговорност на 2 коли + каско на едната пак излиза около 1000 лева годишно

я сега сравни доходите си в Канада и тези, каквито би имал в БГ на същата работа и продължи да се оплакваш ...

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
F3P написа:Exesus написа:... просто ще спра си правя застраховка...
Тогава се моли да не ме удариш като съм с колата. Аз пък се моля един такъв (без ГО) да ме удари та да ми купи нова кола. Може да е френска/италианска, но ще е от магазина със сигурност. Ако ме удариш пък като съм пешеходец и оживея ще ти се иска да не си се раждал.
за такива случаи 10 процента(дали не беше 10лв??

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:казах,че никой не задължава компаниите насила да предлагат ГО,ама май трябва да обяснявам по-смилаемо
По-смилаемо, ми много просто. Щом нито една Българска застрахователна компания не предложи ГО (никой не ги кара насила, нали така), ти ще трябва да си купиш застраховка от друго място. Според ЗДП ГО е задължителна. Та обаждаш се по телефона в Атина, Виена, Мюнхен, Париж, Амстердам ... даваш си данните на колата, правиш онлайн банкиране и си готов за

Bogat-Beden написа:за такива случаи 10 процента(дали не беше 10лв??) от всяко ГО отива в Гаранционен ФОнд
10лв. са за ГФ.
Не ти трябва да си без ГО и да ме удариш- уреждаш се с дело, разноски, после следва посещение от неприятни гости като ЧСИ и т.н., пълна програма от все лоши неща.
ии мн са страшни тея ЧСИ-та значи
вместо с мутри почнахте да плашите с ЧСИ-та
вместо с мутри почнахте да плашите с ЧСИ-та
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Bogat-Beden
-
-
F3P написа:Bogat-Beden написа:за такива случаи 10 процента(дали не беше 10лв??) от всяко ГО отива в Гаранционен ФОнд
10лв. са за ГФ.
Не ти трябва да си без ГО и да ме удариш- уреждаш се с дело, разноски, после следва посещение от неприятни гости като ЧСИ и т.н., пълна програма от все лоши неща.
спокойно,не с рогите напред -нямам такива намерения,само отбелязах факт

па и Варна е далече

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Bogat-Beden
-
-
ама ти му говориш,той ти приказваBMW_POWER написа:Bogat-Beden написа:казах,че никой не задължава компаниите насила да предлагат ГО,ама май трябва да обяснявам по-смилаемо
По-смилаемо, ми много просто. Щом нито една Българска застрахователна компания не предложи ГО (никой не ги кара насила, нали така), ти ще трябва да си купиш застраховка от друго място. Според ЗДП ГО е задължителна. Та обаждаш се по телефона в Атина, Виена, Мюнхен, Париж, Амстердам ... даваш си данните на колата, правиш онлайн банкиране и си готов заЩом ти е скъпо в България, можеш да си платиш на друго място. Зелената карта важи в цяла Европа. Смилаемо ли е?

заради патриотични чувства или сините ни очи ли се предлага все пак от БГ компании??
явно са на печалба
пък ако според твоя апокалиптичен сценарии се откажат всички накуп (дрийм он

много време са ви отпуснали от канадската каторга за и-нет лаф мохабет,през просото сте я подкарали

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:С алх даваме примери от мястото на събитието и възоснова на личен опит и статистически данни.
моля те недей че ще ревна ... от мястото на събитието

вие сте направо CNN и половина

не знам кво даваш виж тука кво става
хората като я вдигнат спират да плащат ше си карат
КАТ не ги страхува, инциденти тоже, тука всички са плеяри
с две думи блато - пак добре, че ти и алх сте там да ни открехвате от време на време ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:BMW_POWER написа:С алх даваме примери от мястото на събитието и възоснова на личен опит и статистически данни.
моля те недей че ще ревна ... от мястото на събитието![]()
вие сте направо CNN и половина![]()
не знам кво даваш виж тука кво става
хората като я вдигнат спират да плащат ше си карат
КАТ не ги страхува, инциденти тоже, тука всички са плеяри
с две думи блато - пак добре, че ти и алх сте там да ни открехвате от време на време ...
Не гледам CNN, но се чудя за следното: как ли ще реагираш, ако някой Х без никва собственост и без ГО ти скрапира колата и (не дай си Боже) те вкара в сериозна връзка с Министерство на здравеопазването???
Знаеш ли, не искам, а и нямам намерение да открехвам никого. Всеки си има своя гледна точка. За мен е ненормално да има уравниловка и всички да плащат еднакво.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:как ли ще реагираш, ако някой Х без никва собственост и без ГО ти скрапира колата и (не дай си Боже) те вкара в сериозна връзка с Министерство на здравеопазването???
не бе не ме разбра ... а може и аз да не съме се изразил разбираемо
аз съм ЗА, които няма мозък, млад шофьор с мощна кола с много ПТП и нарушения и тн категории
да им е по висиоко ГО-то просто ти казах кво става тука ... щото нали ти си там

за открехването ... моля те постоянно ни открехвате, недей да скромничиш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не знам дали се е обсъждало в тази тема,по изпуснал съм някоя друга страница,ми тя темата станала много дългосвиреща,как и да е,според мен ГО трябва да е адекватна на начина на каране на Шофьора ,както и да е адекватна на населеното място,мисля че или сега е така или нещо се готвеше в тая насока,не може ГО да струва същите пари в някакво село и в София да речем,също така не може ГО да е еднаква при различни шофьори,единият без наказания а другият със.
Конските сили би трябвало също да са от значение,не кубатурата,има кубатури по 1000 кубика и 160 коня и по 3000 кубика и 122 коня.
Конските сили би трябвало също да са от значение,не кубатурата,има кубатури по 1000 кубика и 160 коня и по 3000 кубика и 122 коня.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Аз не стоплям нещо или как точно ще го определят това .. граждансакта на човек ли ще се води или на собственика на колата... щото ако е на собственика веднага бабите на всички ще се оредят с М-повери...
А ако е на фирма колата кво ...
А ако е на фирма колата кво ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
^На този който кара автомобила,персонално
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Е.Димитров написа:^На този който кара автомобила,персонално
Демек ако имам 5 коли си плащам една гражданска ?
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Sharo написа:Е.Димитров написа:^На този който кара автомобила,персонално
Демек ако имам 5 коли си плащам една гражданска ?
Точно,караш ли ги едновременно тея коли?
Колата сама ли се кара че да има и собствена ГО,кара я човек и този човек носи отговорност за щети и тн.