НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: НВ-ВМХ

Мнение от Le Transporteur » 15 Юни 2013, 10:36

Коментар как се повлияват кожа, коса, нокти.
Чета ви с интерес, пишете неща които ме заинтригуват, предвид това че в работата си горя много и се прибирам като мършавел, чувствам постоянен глад, когато е така, колкото и да се пазиш се ядат и боклуци и т.н.
Моля, продължавайте! :D
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 15 Юни 2013, 11:36

Le Transporteur написа:Коментар как се повлияват кожа, коса, нокти.
Чета ви с интерес, пишете неща които ме заинтригуват, предвид това че в работата си горя много и се прибирам като мършавел, чувствам постоянен глад, когато е така, колкото и да се пазиш се ядат и боклуци и т.н.
Моля, продължавайте! :D

когато ядеш въглехидрати, които се разграждат до захар попадаш в един омагьосан кръг:
Твърде много захар – производство на инсулин – недостатъчно захар – чудовищен апетит. Пак хапваш и пак става - твърде много захар – производство на инсулин – недостатъчно захар – чудовищен апетит...

когато ядеш мазно го нямаш този проблем :) Ядеш сравнително рядко, просто се чувстваш доста сит!

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Мнение от Ehamko » 15 Юни 2013, 11:40

TNT написа:Ehamko, ти по колко пъти на ден се храниш, че това ти е вечерята ? Не е ли малко ? :dunno:

Нагоре в темата(стр. 6) съм написал как са разпределени храненията ми. По принцип са 3.
Спрямо моя калориен разход тази вечеря си ме устройва, защото е около 950 cal. Дневната ми цел е 3000 и си ги разпределям равномерно на три порции през деня.

Le Transporteur написа:Коментар как се повлияват кожа, коса, нокти.

Аз съм с доста капризна кожа по принцип и въпреки това не полагам кой зане какви грижи за нея. Няколко месеца след като се храних ВМ хора около мен ми казха, че виждат положителна промяна. За ноктите и косата нищо не мога да кажа те не се задържат особено при мен. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 15 Юни 2013, 13:52

Ясно. Аз или 2 пъти, или 3 с лека закуска от рода на 5 яйца + малък банан примерно (въглехидратите за деня :lol: ). Нещо почна да ми "забива" чистенето и почти седмица не мърдам. Бутнах калориите още, ама изглежда въглехидратите също си пречат, защото в началото ги държах на около 5%, рядко до 10%, а в последно време съм твърдо 10-15%. Предните седмици рядко минавах 200 калории от въглехидрати дневно. Казал съм си още 3-4кг свалям и колкото са се показали тея плочки, толкова :mhihi: Плочки на слаб мъж и цици на дебела жена не се броят :mhihi: Още 3-4кг и почвам да си качвам бавно, но славно с цел да запазя каквото е станало от плочиците :lol: Вече поне като се стегна и горните 2 реда се показват. Преди стягай колкот искаш, нема никой :mhihi: :mhihi: :mhihi:

EDIT: Сега малко се измерих.... За ~3кг надолу, талията е с 3-4см надолу, а ръката само 0,5см :) Изглежда бая чисто се сваля. И във фитнеса общо взето силата си ми е същата, а съм 3кг долу засега :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ehamko » 15 Юни 2013, 14:19

TNT написа:...

Въглехидратите не са чак такова голямо зло, ако ги държиш в граници. До 15% е ОК, като това ти е най-горната граница. Няма как те да ти пречат за свалянето, ако общите ти калории са в дефицит. Т.е ако ти трябват 2500 cal., за да си поддържаш теглото, а ти консумираш 2200-2300, ще сваляш няма къде да ходиш, дори всичките ти калории да идват от сухи пасти. :mhihi: Отделен въпрос е това колко е добре за тялото ти и дали ще можеш да изкараш дълго време така.

Моят съвет е да не се впрягаш на това колко килограма. Мери си да речем през 2-3 седмици, за да хващаш общата картина на къде вървят нещата и постепенно ще започнеш сам да се усещаш кое как ти влияе. Аз лично си меря теглото веднъж на месец заедно с % мазнини, като се случва да пропусна и някой. Така в края на месеца като си направя ретроспекция на тренировките и храната мога да преценя дали така ми харесва или трябва да бутна нещо по веригата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Юни 2013, 14:33

Принципно най-много гледам огледало :yes: Кантара е за да затвърди моето мнение пред огледалото, свалил ли съм, качил ли съм :lol: По едно време и често вадех сантиметъра, но сега рядко се меря. Не ми дреме много много колко килограма съм или колко вдигам на лежанка :lol: :mhihi: Не ми харесва, че ставам много слаб (аз и преди това си бях).
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 15 Юни 2013, 14:33

Този тип хранене,до колко % въглехидрати допуска и евентуално превишаването им как се отразява?
В смисъл,всички ли не ядете сладко(шоколад примерно) и плодове ,и как стои въпроса с киселото мляко?Ядете ли такова?
TNT написа:Принципно най-много гледам огледало :yes:.

Аз също съм на такова становище,след като не гониме "категория".. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Юни 2013, 14:47

15%, може да си ядеш всичко. Аз в началото на 3100 калории си чистех. 15% на 3100 хич не са малко и общо взето може да си позволиш доста неща. От това, което ми се ядеше, само баничка не ми се получаваше :mhihi: Сега е по-добре да са от картофи и плодове, отколкото от пиене и шоколад, ама... повече гледам %-тите да спазвам :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

НВ-ВМХ

Мнение от steeN » 15 Юни 2013, 17:20

Киселото мляко е супер. Другите ферментирали млечни неща като сирене са в "ок" категорията има разни разногласия за тях (има дори малко в началото на темата). Сладко аз не ям от преди това поради други причини... (писал съм горе). Освен мед от време на време за чай примерно. Плодове няма проблеми, никой не е казал, че не може. Въпроса е количеството. Аз гледам да съм под 150 гр. въглехидтрати на ден. Чак всичко... не знам. Зърнените простотии, катофи и ориз за мен са absolute no no?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 15 Юни 2013, 18:06

TNT написа:15%, може да си ядеш всичко. Аз в началото на 3100 калории си чистех. 15% на 3100 хич не са малко и общо взето може да си позволиш доста неща. От това, което ми се ядеше, само баничка не ми се получаваше :mhihi: Сега е по-добре да са от картофи и плодове, отколкото от пиене и шоколад, ама... повече гледам %-тите да спазвам :mhihi:

Аз пък от това, което казва Милко по тв предаванията знам, че точно картофи, ориз, тесто, банан са последните неща, които се ядат при това хранене!

Потребител
Аватар

Мнение от Ehamko » 15 Юни 2013, 19:17

TNT написа: Сега е по-добре да са от картофи и плодове, отколкото от пиене и шоколад, ама... повече гледам %-тите да спазвам :mhihi:

Картофите и ориза са бавни въглехидрати, а те хич не са добър избор за запълване на дневния ти доза от въглени. Те се разграждат бавно и често части от тях, които са неразградими носят само вреди. Съветвам те да ги отбягваш колкото се може целенасочено в началото, а в един момент ще ги забравиш напълно и няма да изпитваш нужда да ги консумираш.
По-добрият вариант за запълване на дневната доза от калории, които идват от въглехидрати са бързите. Така че трябва да завъртиш представа си, за това кое е "по-добре", наобратно. :)

yavor20V написа:Този тип хранене,до колко % въглехидрати допуска и евентуално превишаването им как се отразява?
В смисъл,всички ли не ядете сладко(шоколад примерно) и плодове ,и как стои въпроса с киселото мляко?Ядете ли такова?

Разпределението е М-Б-В:60%-25%-15%. Като протеина си е постоянен, а другите проценти могат да варират. Няма да се случи нещо кой зане какво като ги надвишип тези граници, просто храненето ти вече не е високо-мазнинно ниско-въглехидратно(ВМ-НВ), а според нас, хората практикуващи това хранене, мазнините са по-доброият източник на енергия от въглехидратите. На стр. 4 съм дал тези % разпределения на калориите как са при мен при дневна цел от 3000 кал.
Шоколада и алкохола ги причисляваме към бързите въглехидрати и си ги консумираме, но с мярка. Същото се отнася и за плодовете, като има някои с приоритет(ягоди, малини). Киселото мляко си е в реда на нещата стига да е с доказан произход, защото по голямата част от това в търговската мрежа, поне за мен, е доста съмнително, естествене не трябва да прекаляваме и с него.

Valentin_Peev написа:Аз пък от това, което казва Милко по тв предаванията знам, че точно картофи, ориз, тесто, банан са последните неща, които се ядат при това хранене!
:yes:

Ще прикача и една снимка със основни храни подходящи при НВХ. Получих този материал на хранителна лекция, която посетих когато започвах да тренирам. Надявам се да е полезен на някой от вас.
Изображение
П.С. Премахнал съм логото на клуба, за да не правя скрита реклама.

Потребител
Аватар
Кара: e46 330CI '05
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от chucky » 15 Юни 2013, 23:12

А пък аз да попитам , ако съм слаб и искам да кача ,точно какво трябва да ям ? Горе долу колко пъти на ден се яде и какви неща са позволени :yes: А и да попитам , усещате ли вдигане на силата или издържливостта ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Юни 2013, 9:30

Хм, това е странно. Аз знам, че ориза, картофите са бързи въглехидрати (fast-acting/simple carbs) и точно заради това предизвикват рязко покачване на инсулина. И ако *трябва* да ядеш някакви въглехидрати, то е по-добре да са бавни/сложни... Интересното е, че белия ориз е прост, а кафявия сложен въглехидрат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 16 Юни 2013, 11:57

Комплексни въглехидрати са(бавни),но спрямо различния начин на приготвяне имат различен гликемичен индекс.Прости (или бързи) са захарите

Потребител
Аватар

Мнение от Ehamko » 16 Юни 2013, 12:26

chucky написа:А пък аз да попитам , ако съм слаб и искам да кача ,точно какво трябва да ям ? Горе долу колко пъти на ден се яде и какви неща са позволени :yes: А и да попитам , усещате ли вдигане на силата или издържливостта ?

Точна рецепта едва ли някой ще ти даде. Пробвай да схванеш основните принципи и след това, ако се появят по-конкретни въпроси, питай смело. :yes:
Вдигане на сила и издръжливост без тренировки само с храна надали ще усетиш.

steeN написа:...

За ориза не съм 100% сигурен, но картофите са си бавни(сложни). Каквито и да са според моите разбирания ориз, картофи, брашно, соя и техните производни не са добър източник на енергия, която да идва от въглехидрати, защото те носят повече негативи отколкото ползи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата