Носите ли нож в себе си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Носите ли нож в себе си в ежедневието?

Да, всеки ден.
94
34%
Нося само когато съм сред природата.
78
28%
Не, никога.
108
39%

Общо гласове : 280
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Носите ли нож в себе си?

Мнение от drago_pavlov » 06 Ное 2013, 23:01

Преди 2-3 страници касапите са оправдаваха, че отварят кашони в офиса и режат домати с ножовете, сега започнаха да приказват за рязане на артерии и сухожилия :shock:
Хора осъзнайте се - "Мъжки времена" са само в разказите на Хайтов вече, а нинджите са далече...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 06 Ное 2013, 23:30

На мен пък темата ми е интересна.Има хора с различни хобита ,защо да няма и ''ножари''?
Аз имам само един ръчно направен от стар майстор нож от ресьор и от него съм чувал единствено че хубавото острие е ръждавейка.Тук виждам и други интересни факти.
И на мен ми е странно че има няколко човека които тренират спорта ''да отговоря в най-много теми в оффтопик даже и да не разбирам от всичко'',но освен да им се смея друго не правя. :winky:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 07 Ное 2013, 2:20

rosendaal написа:На мен пък темата ми е интересна.Има хора с различни хобита ,защо да няма и ''ножари''?
Аз имам само един ръчно направен от стар майстор нож от ресьор и от него съм чувал единствено че хубавото острие е ръждавейка.Тук виждам и други интересни факти.
И на мен ми е странно че има няколко човека които тренират спорта ''да отговоря в най-много теми в оффтопик даже и да не разбирам от всичко'',но освен да им се смея друго не правя. :winky:

тоя нож колд стийл джи ай танто затова е толкова добър и нечупяем точно щото не е от неръждаема, а от ръждаема въглеродна стомана 1055 и заради закалката и напаснатата твърдост точно колко да е за да не е нито прекалено мек, нито прекалено твърд. И с покритие против корозия разбира се за да не ръждясва :)

От ръждаеми стомани се правят всички мечове и по-дълги остриета. Тва със стоманите и закаляането си е цяла наука :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 07 Ное 2013, 8:14

rosendaal написа:На мен пък темата ми е интересна.Има хора с различни хобита ,защо да няма и ''ножари''?

Темата доколкото виждам е "Носите ли нож в себе си?", а не "Хоби ли са ви ножовете?", "Покажете си колекцията от ножове", "Разбирачи ли сте на тема ножове?" и т.н. ...
Еб@си хобито - да си носиш нож в себе си :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 07 Ное 2013, 10:55

boksioraE39 написа:Коя култура че и аз не можах да разбера??

Knife-culture, тази едни хора да събират остриета и да обсъждат приложенията им - битови и други.

larbi написа: ... това са карамбити от филипинските бойни изкуства.

Тук въпроса обаче опира до това, че с карамбит може да си го понарежеш, но ако е с килограми може да не е толкова ефективно при уличен бой.

Филипинските остриета и техники колкото ида са красиви толкова са и неприложими при уличен бой щото не си в защитена среда и да тренираме биомеханично рязане и как ще ти срежа сухожилията и незнам си кво си, а търсиш възможно най-бързо да забиеш ножа в нападателя и да избягаш.

Не, това са крис, хагибис и пунял.

Карамбитът в общия случай е това:

Изображение

Разликата в ъгъла на острието и дръжката, отново, определя дали и как ще се ползва острието, например ето този:

Изображение

Предполага само сечене, плитко и репликата ти би могла да се отнася за него.

При ето този:

Изображение

Основната атака е прободна и коментарът ти не вАжи.

Да се поставят остриета в контекста на какъвто и да е "бой" е неадекватно, тъй като при употребата им се касае за опит за убийство.

Твоите идеи за "уличен бой" са си твои :) По темата интерпретации има много, но тази точно тема е за ножове, мисля?

Биомеханиката си съществува без значение от системата - филипинска, индонезийска, тайландска, японска, бокс или борба. Бимомеханиката я има в ляв прав, дясно круше, раменно хвърляне, arm drag, single leg takedown и изобщо навсякъде. Ти явно напълно отричаш нуждата от каквито и да е бойни системи с празна ръка и остриета, което е твое право, разбира се, но не пречи други хора да се занимават с поколения.

Понеже виждам, че имаш някакъв проблем с филипински остриета, да онагледя други, отново по-добри функционално опции срещу тантото:

Класиката:

Изображение

Модерният:

Изображение
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 07 Ное 2013, 17:12

_galio_ написа:

Понеже виждам, че имаш някакъв проблем с филипински остриета...

Нямам никакъв проблем с Филипинските остриета, даже много ги харесвам и все мисля да си взема малък карамбит с фиксирано острие за бек ъп нож, но все не намирам нещо което да е фиксирано и евтино. Бях се засилил да си вземам дабъл ейджънт карамбита, ама се отказах, много е голям и тряяше да се носи като основен нож. Бяха пуснали в Гънс едно евтино фиксирано карамбитче на Мтех ама го махнаха и изпуснах. Ех че не сме Америка - бъкано е с някви евтинджоси дето ще ти свършат работа ако сме на земята и се боричкаме

Но ето я реалността! Това за всички нинджи и пацифисти тип "аз такиви рабути ни носа нигаш у мене" :mhihi:

Knife attack myths
http://www.youtube.com/watch?v=DNOP3X9OyzM

Knife attack myths 2
http://www.youtube.com/watch?v=qLRmtTbNWe0

The Reality Of Knife Attack
http://www.youtube.com/watch?v=E61jnJe_1SI

Enjoy :mhihi:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Ное 2013, 18:09

larbi ти май не осъзнаваш че единствената нинджа разбирач дето пуска страшни клипове си ти. :clap:
Не ме карай да ти пускам клипове аз че ще ти стане зле.... :winky:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 07 Ное 2013, 18:14

boksioraE39 написа:larbi ти май не осъзнаваш че единствената нинджа разбирач дето пуска страшни клипове си ти. :clap:

не се имам за нинджа, не се имам за разбирач. Аз съм просто ентусиаст. Пускай клипове които смяташ за интересни и полезни на тази тематика :bchug:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Ное 2013, 18:32

larbi написа:
boksioraE39 написа:larbi ти май не осъзнаваш че единствената нинджа разбирач дето пуска страшни клипове си ти. :clap:

не се имам за нинджа, не се имам за разбирач. Аз съм просто ентусиаст. Пускай клипове които смяташ за интересни и полезни на тази тематика :bchug:

Клиповете са в http://www.liveleak.com/ и освен да се травмираш друго няма да направиш...Ако ми извадиш нож вероятността да избягам е 99%,виждал съм момчета който си се правят на побойници в кварталите как бягат от нож който го размахваше някакъв пиян чичка такаче тук идва момента на оцеляване а не мъжеството,гледал съм предаване в което барети (не помня националност) говореха как ножа е в пъти по-опасен от пистолета и пораженията са непоправими от човек боравещ с нож...(На малки дистанций и затворени помещения)Както казах в началото на темата че нож не нося и не вадя не знам защо ме определи като нинджа пацифист?Просто приеми че за мен честния бой с тупаници,крака и каквото се сетиш е начина ако нещата тръгнат на зле,така ни възпитаха треньорите..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 07 Ное 2013, 18:45

boksioraE39 написа:Както казах в началото на темата че нож не нося и не вадя не знам защо ме определи като нинджа пацифист?Просто приеми че за мен честния бой с тупаници,крака и каквото се сетиш е начина ако нещата тръгнат на зле,така ни възпитаха треньорите..

Не съм имал предвид специално теб, не го приемай лично. А такова понятие като нинджа-пацифист не съм измислял, но може и да съм написал грешно нещо. Има нинджи има и пацифисти, но няма как да има нинджи-пацифисти. Просто това е някакъв оксиморон :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 08 Ное 2013, 10:21

boksioraE39 написа: Ако ми извадиш нож вероятността да избягам е 99% ... гледал съм предаване в което барети (не помня националност) говореха как ножа е в пъти по-опасен от пистолета ...

Отскоро ни привнасят престъпления с ножове - Аладин има поне два опита за убийство, нанасяйки прободни рани в торса и режейки сънни артерии после. За щастие явно е потрисащо некадърен, та всички са оцелели ... Мислиш ли, че никоя от жертвите не е искала да избяга?

Фактът е, че за ножа не се разбира, той не се вижда - ставал съм свидетел на употреба и от 30 човека свидетели само аз разбрах, че е ползвано хладно оръжие. След 5 мин на всички им стана ясно, де.

Няма да избягаш, защото няма да разбереш.

Неслучайно е създаден Tueler Drill и съответно 21-foot rule:

In the time it takes the average officer to recognize a threat, draw his sidearm and fire 2 rounds at center mass, an average subject charging at the officer with a knife or other cutting or stabbing weapon can cover a distance of 21 feet.

Неслучайно и американците сменят .38 кал. револвер с .45 автоматичен пистолет след като се позиционират на Филипините. Оказва се, че .38 няма стопиращата сила да възпре мотивиран атакуващ.

http://www.bladefighting.com/21footrule.htm

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 08 Ное 2013, 10:47

_galio_ написа:Отскоро ни привнасят престъпления с ножове - Аладин има поне два опита за убийство, нанасяйки прободни рани в торса и режейки сънни артерии после.

:ahah: :ahah: :ahah:
Все едно слушам третокласници да си разправят страшни истории...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 08 Ное 2013, 11:35

drago_pavlov написа:
_galio_ написа:Отскоро ни привнасят престъпления с ножове - Аладин има поне два опита за убийство, нанасяйки прободни рани в торса и режейки сънни артерии после.

Той е бил намушкан 12 пъти – в черния и белия дроб, като е била срязана и сънната му артерия, загубил е близо два литра кръв. Закаран е в критично състояние в "Пирогов", където лекарите успяват да го спасят.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/07/2176989_zadurjaniiat_aljirec_e_razpoznat_kato_avtor_na_oshte/

Циничен си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 08 Ное 2013, 12:00

_galio_ написа:
drago_pavlov написа:

Той е бил намушкан 12 пъти – в черния и белия дроб, като е била срязана и сънната му артерия, загубил е близо два литра кръв. Закаран е в критично състояние в "Пирогов", където лекарите успяват да го спасят.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/07/2176989_zadurjaniiat_aljirec_e_razpoznat_kato_avtor_na_oshte/
Циничен си.

Аз това го разбирам по следния начин: обезумяла маймуна с нож наръгва човека 12 пъти в гърба, като при някои от наръгванията в белия дроб случайно е засегнал сънната артерия.
А по-горното ти изказване:
нанасяйки прободни рани в торса и режейки сънни артерии после.
ми звучи като нападение с прободни рани в торса за обезвреждане и после му прерязва сънната артерия за да го доубие...

Сигурен съм, че никой от тия няма за цел да убива - просто мозъка им е прекалено малко, за да се сетят, че дори едно пробождане с нож е достътъчно... Пък и това е нещо нормално за страните от където идват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Ное 2013, 12:10

Реална съвкупност от престъпления - чл. 23 НК. Съдът осъжда деецът за всички, определя наказанията им и налага най-тежкото от всички наказания. Ако всички наказания са от един и същи вид (лишаване от свобода например), съдът може да увеличи така наложеното наказание с максимум една втора.

Това е нещо, което трябва да се промени. Дано, ама на дали, както е модерно да се казва сега.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата