С какъв филтър карате?
Модератор: Общи модератори
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Re: С какъв филтър карате?
Ще помоля накой да ми разясни какво прави т.нар. cold Air intake ?От някъде доставя по-студен въздух?
Като се замисля на всички атм. бенз.коли входящата тръба за филтъра е изведена така,че да не взема въздух от двиг. отделение.Та във всички случаи входящият въздух ще е с температурата на околната среда.....
Иначе не оспорвам,че сутрин,кога е по ладно кочината се набира осезаемо по-енергично отколкото по обедно (топло) време.
п.п.Кочината дойде от швабско с панелен спортен на известна тунинг фирма.Махнах го,не ми се занимаваше на сток кола да слугувам на филтър
Като се замисля на всички атм. бенз.коли входящата тръба за филтъра е изведена така,че да не взема въздух от двиг. отделение.Та във всички случаи входящият въздух ще е с температурата на околната среда.....

Иначе не оспорвам,че сутрин,кога е по ладно кочината се набира осезаемо по-енергично отколкото по обедно (топло) време.
п.п.Кочината дойде от швабско с панелен спортен на известна тунинг фирма.Махнах го,не ми се занимаваше на сток кола да слугувам на филтър

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
DLVasilev написа:In_Memoriam написа:...
бравос![]()
тва че пипате не говори добре за пантерите вииначе направете си и паметници ако искате
Що да не говори? Като говориш за паметници, тая "синята пантера" правеше истински паметници на пътя подобни на твоята стоковица

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Nickelback написа:DLVasilev написа:In_Memoriam написа:...
бравос![]()
тва че пипате не говори добре за пантерите вииначе направете си и паметници ако искате
Що да не говори? Като говориш за паметници, тая "синята пантера" правеше истински паметници на пътя подобни на твоята стоковицаБез много модове
Да не са ти сипвали скоро Е36-ци, та тая злоба по 20-ките
Не, просто съм карал 20-ка и Е34 и Е36 и ...моля ти се

Сега стоковици моковици с тия тройкаджийските терминологии не ми обяснявай, аз съм си взел колата да си возя задника с нея, не да се правя на интересен. Стана ми смешно още в началото, че повечето тук сменили по един филтър и обясняват колко голяма била разликата

Последна промяна DLVasilev на 29 Дек 2013, 21:33, променена общо 1 път

ATR-42/72
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
DLVasilev написа:Nickelback написа:DLVasilev написа:In_Memoriam написа:...
бравос![]()
Що да не говори? Като говориш за паметници, тая "синята пантера" правеше истински паметници на пътя подобни на твоята стоковицаБез много модове
Не, просто съм карал 20-ка![]()
Лошо, че само само караш и нищо не правиш

Лето две и седемнаесто.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Nickelback написа:DLVasilev написа:Nickelback написа:DLVasilev написа:In_Memoriam написа:...
бравос![]()
Не, просто съм карал 20-ка![]()
Лошо, че само само караш и нищо не правиш
Трябва ли да пипам нещо дето работи?

ATR-42/72
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
DLVasilev написа:Nickelback написа:DLVasilev написа:In_Memoriam написа:...
бравос![]()
...аз съм си взел колата да си возя задника с нея, не да се правя на интересен. Стана ми смешно още в началото, че повечето тук сменили по един филтър и обясняват колко голяма била разликатаЗа голяма разлика бая неща трябва да се пипнат освен филтъра от рабицова мрежа
ОК. Надявам се си държал филтър поне, щото да вярваш на слухове, които на теб ти изнасят не говори добре за обективността ти. Разлика има на всеки мотор, макар и труднодоловима, но я има и е главно в отзивчивостта на двигателя. Най-много се усеща при бързоразвъртащ се мотор с леки карантии...
А който кара тайм атак или по един и същ маршрут всеки ден я усеща и си се кефи човека, не виждам какво смешно има, че се лиготите тука една шепа хора

DLVasilev написа: Трябва ли да пипам нещо дето работи?![]()
Мисля, че ти отговорих

Лето две и седемнаесто.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
http://www.benzworld.org/forums/w211-e- ... amage.html
Тука има доста подробна информация от научно изследване на дефектирали MAF сензори. ОЕМ филтрите филтрират по-добре от K&N, това трябва на всеки да му е ясно, иначе никой нямаше да им слага олио да спира допълнително боклуците.
Тука има доста подробна информация от научно изследване на дефектирали MAF сензори. ОЕМ филтрите филтрират по-добре от K&N, това трябва на всеки да му е ясно, иначе никой нямаше да им слага олио да спира допълнително боклуците.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
b00st написа:http://www.benzworld.org/forums/w211-e-class/1267558-do-k-n-filters-really-damage.html
Аз мисля отдавна си споделих мнението за понижената хигиена в смукателния тракт

Който иска си кара стоковица в оригинален вид, който пък иска да си ръчка по колата - си ръчка. Всеки си има хоби, това е

Лето две и седемнаесто.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
In_Memoriam написа:DLVasilev написа:Ама звука на 18-ката и на 20-ката става като на раздразнена гладна пантера
Тънкия момент е там, че ние баламурниците с излишно скъпите филтри, освен че можем да си чешем пръстите сме пипнали нещо с тях по раздразнените пантери, че даже и клипове сме направили![]()
Колега какъв е тоя смешен пърделник от втория клип

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:DLVasilev написа:Nickelback написа:DLVasilev написа:In_Memoriam написа:...
бравос![]()
...аз съм си взел колата да си возя задника с нея, не да се правя на интересен. Стана ми смешно още в началото, че повечето тук сменили по един филтър и обясняват колко голяма била разликатаЗа голяма разлика бая неща трябва да се пипнат освен филтъра от рабицова мрежа
ОК. Надявам се си държал филтър поне, щото да вярваш на слухове, които на теб ти изнасят не говори добре за обективността ти. Разлика има на всеки мотор, макар и труднодоловима, но я има и е главно в отзивчивостта на двигателя. Най-много се усеща при бързоразвъртащ се мотор с леки карантии...
А който кара тайм атак или по един и същ маршрут всеки ден я усеща и си се кефи човека, не виждам какво смешно има, че се лиготите тука една шепа хораАко си е взел колата "да си вози задника" като теб ще му е все тая разбира се
DLVasilev написа: Трябва ли да пипам нещо дето работи?![]()
Мисля, че ти отговорих

ATR-42/72
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:...
Колега какъв е тоя смешен пърделник от втория клип![]()
![]()
![]()
Такъв дето разплаква Е46-ците на Гецата

Лето две и седемнаесто.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:GecataBMW-E46 написа:...
![]()
![]()
Мани мани ебати совалката викаш с тоя филтър +100 коня които най-вече идват от смешния пръцкащ звук под предния капак карайки те да си мислиш,че си Кими Райконен

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:Nickelback написа:GecataBMW-E46 написа:...
![]()
![]()
Мани мани ебати совалката викаш с тоя филтър +100 коня които най-вече идват от смешния пръцкащ звук под предния капак карайки те да си мислиш,че си Кими Райконен![]()
![]()
Миии шанс

Лето две и седемнаесто.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:GecataBMW-E46 написа:Nickelback написа:GecataBMW-E46 написа:...
![]()
![]()
Мани мани ебати совалката викаш с тоя филтър +100 коня които най-вече идват от смешния пръцкащ звук под предния капак карайки те да си мислиш,че си Кими Райконен![]()
![]()
Миии шансЯвно един тир отзад по-лошо го чуваш, де да знам
Звука на живо хич не е пръцкащ, ама как да знаеш, като на клипче само ще си го гледаш
Блажени са вярващите,нека нека мисли си че си фитипалди няма лошо

ПП.Боли като си дал на вятъра 1 камара пари и си постигнал ефекта след стабилен обяд с боб,няма как да не го хвалиш нали ако кажеш ми то файда нямаше цяло село ще ти се смее и ще ти вика колко си зле,барем дай поне да го похвалим и да скърбим за дадените пари на вятъра заедно с някоя друга балама

Последна промяна GecataBMW-E46 на 29 Дек 2013, 22:19, променена общо 2 пъти
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз мога да се хвана на бас, че всички вие, които се еб@вате във всеки свой пост надали някога сте правили сравнения. Само знам, че като сложа оригиналната кутия с хартиения филтър губя част от желанието си да карам колата. На двата двигателя, на които правих CAI на тестовете съм се кефел като малко дете. Та в тоя ред на мисли да - някои карат, други просто си возят задниците. Само че както спомена Nickelback това никак не влияе добре на "обективното" ви мнение.