С какъв филтър карате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

С какъв филтър карате?

Спортен панелен (марков)
30
16%
Спортен панелен (измислен)
0
Няма гласували
Спортен конусен (марков)
16
9%
Спортен конусен (измислен)
11
6%
Обикновен
128
69%

Общо гласове : 185
кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: С какъв филтър карате?

Мнение от немо » 29 Дек 2013, 21:02

Ще помоля накой да ми разясни какво прави т.нар. cold Air intake ?От някъде доставя по-студен въздух?
Като се замисля на всички атм. бенз.коли входящата тръба за филтъра е изведена така,че да не взема въздух от двиг. отделение.Та във всички случаи входящият въздух ще е с температурата на околната среда..... :dunno:
Иначе не оспорвам,че сутрин,кога е по ладно кочината се набира осезаемо по-енергично отколкото по обедно (топло) време.

п.п.Кочината дойде от швабско с панелен спортен на известна тунинг фирма.Махнах го,не ми се занимаваше на сток кола да слугувам на филтър :no:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 21:26

DLVasilev написа:
In_Memoriam написа:...

бравос :mhihi:
тва че пипате не говори добре за пантерите ви :mhihi: иначе направете си и паметници ако искате :winky:

Що да не говори? Като говориш за паметници, тая "синята пантера" правеше истински паметници на пътя подобни на твоята стоковица :winky: Без много модове :mhihi: Да не са ти сипвали скоро Е36-ци, та тая злоба по 20-ките :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 29 Дек 2013, 21:28

Nickelback написа:
DLVasilev написа:

тва че пипате не говори добре за пантерите ви :mhihi: иначе направете си и паметници ако искате :winky:

Що да не говори? Като говориш за паметници, тая "синята пантера" правеше истински паметници на пътя подобни на твоята стоковица :winky: Без много модове :mhihi: Да не са ти сипвали скоро Е36-ци, та тая злоба по 20-ките :dunno:

Не, просто съм карал 20-ка и Е34 и Е36 и ...моля ти се :mhihi: :mhihi:
Сега стоковици моковици с тия тройкаджийските терминологии не ми обяснявай, аз съм си взел колата да си возя задника с нея, не да се правя на интересен. Стана ми смешно още в началото, че повечето тук сменили по един филтър и обясняват колко голяма била разликата :mhihi: За голяма разлика бая неща трябва да се пипнат освен филтъра от рабицова мрежа ;)
Последна промяна DLVasilev на 29 Дек 2013, 21:33, променена общо 1 път
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 21:29

DLVasilev написа:
Nickelback написа:
DLVasilev написа:

Не, просто съм карал 20-ка :mhihi: :mhihi:

Лошо, че само само караш и нищо не правиш :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 29 Дек 2013, 21:34

Nickelback написа:
DLVasilev написа:
Nickelback написа:
DLVasilev написа:

Не, просто съм карал 20-ка :mhihi: :mhihi:

Лошо, че само само караш и нищо не правиш :dunno:

Трябва ли да пипам нещо дето работи? :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 21:43

DLVasilev написа:
Nickelback написа:
DLVasilev написа:

...аз съм си взел колата да си возя задника с нея, не да се правя на интересен. Стана ми смешно още в началото, че повечето тук сменили по един филтър и обясняват колко голяма била разликата :mhihi: За голяма разлика бая неща трябва да се пипнат освен филтъра от рабицова мрежа ;)

ОК. Надявам се си държал филтър поне, щото да вярваш на слухове, които на теб ти изнасят не говори добре за обективността ти. Разлика има на всеки мотор, макар и труднодоловима, но я има и е главно в отзивчивостта на двигателя. Най-много се усеща при бързоразвъртащ се мотор с леки карантии...
А който кара тайм атак или по един и същ маршрут всеки ден я усеща и си се кефи човека, не виждам какво смешно има, че се лиготите тука една шепа хора :dunno: Ако си е взел колата "да си вози задника" като теб ще му е все тая разбира се :yes:

DLVasilev написа: Трябва ли да пипам нещо дето работи? :mhihi:

Мисля, че ти отговорих ;)
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Дек 2013, 21:45

http://www.benzworld.org/forums/w211-e- ... amage.html
Тука има доста подробна информация от научно изследване на дефектирали MAF сензори. ОЕМ филтрите филтрират по-добре от K&N, това трябва на всеки да му е ясно, иначе никой нямаше да им слага олио да спира допълнително боклуците.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 21:54

b00st написа:http://www.benzworld.org/forums/w211-e-class/1267558-do-k-n-filters-really-damage.html
Тука има доста подробна информация от научно изследване на дефектирали MAF сензори. ОЕМ филтрите филтрират по-добре от K&N, това трябва на всеки да му е ясно, иначе никой нямаше да им слага олио да спира допълнително боклуците.

Аз мисля отдавна си споделих мнението за понижената хигиена в смукателния тракт :dunno: Абразивното действие на прахта по дебитомерите и то е ясно. Затова, който иска - алфа-ен :ok: Поне от дебитомери ще спести :roll:
Който иска си кара стоковица в оригинален вид, който пък иска да си ръчка по колата - си ръчка. Всеки си има хоби, това е :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 29 Дек 2013, 21:55

In_Memoriam написа:
DLVasilev написа:Ама звука на 18-ката и на 20-ката става като на раздразнена гладна пантера :mhihi:

Тънкия момент е там, че ние баламурниците с излишно скъпите филтри, освен че можем да си чешем пръстите сме пипнали нещо с тях по раздразнените пантери, че даже и клипове сме направили :winky:

Колега какъв е тоя смешен пърделник от втория клип :dunno: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 29 Дек 2013, 21:57

Nickelback написа:
DLVasilev написа:
Nickelback написа:
DLVasilev написа:

...аз съм си взел колата да си возя задника с нея, не да се правя на интересен. Стана ми смешно още в началото, че повечето тук сменили по един филтър и обясняват колко голяма била разликата :mhihi: За голяма разлика бая неща трябва да се пипнат освен филтъра от рабицова мрежа ;)

ОК. Надявам се си държал филтър поне, щото да вярваш на слухове, които на теб ти изнасят не говори добре за обективността ти. Разлика има на всеки мотор, макар и труднодоловима, но я има и е главно в отзивчивостта на двигателя. Най-много се усеща при бързоразвъртащ се мотор с леки карантии...
А който кара тайм атак или по един и същ маршрут всеки ден я усеща и си се кефи човека, не виждам какво смешно има, че се лиготите тука една шепа хора :dunno: Ако си е взел колата "да си вози задника" като теб ще му е все тая разбира се :yes:

DLVasilev написа: Трябва ли да пипам нещо дето работи? :mhihi:

Мисля, че ти отговорих ;)

:yes:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 21:57

GecataBMW-E46 написа:...
Колега какъв е тоя смешен пърделник от втория клип :dunno: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Такъв дето разплаква Е46-ците на Гецата :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 29 Дек 2013, 22:02

Nickelback написа:

Мани мани ебати совалката викаш с тоя филтър +100 коня които най-вече идват от смешния пръцкащ звук под предния капак карайки те да си мислиш,че си Кими Райконен :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 29 Дек 2013, 22:06

GecataBMW-E46 написа:
Nickelback написа:

Мани мани ебати совалката викаш с тоя филтър +100 коня които най-вече идват от смешния пръцкащ звук под предния капак карайки те да си мислиш,че си Кими Райконен :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Миии шанс :winky: Явно един тир отзад по-лошо го чуваш, де да знам :mhihi: Звука на живо хич не е пръцкащ, ама как да знаеш, като на клипче само ще си го гледаш :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 29 Дек 2013, 22:11

Nickelback написа:
GecataBMW-E46 написа:
Nickelback написа:

Миии шанс :winky: Явно един тир отзад по-лошо го чуваш, де да знам :mhihi: Звука на живо хич не е пръцкащ, ама как да знаеш, като на клипче само ще си го гледаш :dunno:

Блажени са вярващите,нека нека мисли си че си фитипалди няма лошо :mhihi: ,на живо не ща да го виждам пък камо ли да го навра в колата тоя боклук. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПП.Боли като си дал на вятъра 1 камара пари и си постигнал ефекта след стабилен обяд с боб,няма как да не го хвалиш нали ако кажеш ми то файда нямаше цяло село ще ти се смее и ще ти вика колко си зле,барем дай поне да го похвалим и да скърбим за дадените пари на вятъра заедно с някоя друга балама :mrgreen: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна GecataBMW-E46 на 29 Дек 2013, 22:19, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 29 Дек 2013, 22:13

Аз мога да се хвана на бас, че всички вие, които се еб@вате във всеки свой пост надали някога сте правили сравнения. Само знам, че като сложа оригиналната кутия с хартиения филтър губя част от желанието си да карам колата. На двата двигателя, на които правих CAI на тестовете съм се кефел като малко дете. Та в тоя ред на мисли да - някои карат, други просто си возят задниците. Само че както спомена Nickelback това никак не влияе добре на "обективното" ви мнение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата