Вечен живот, все по-близо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Вечен живот, все по-близо?

Мнение от Elesar74 » 12 Май 2014, 10:51

До колегата Alek_SV. Аз не съм православен християнин, нито пък ревностен такъв. Нито припознавам православната църква като църквата, за която се говори в Библията. Така че явно ти нищо не си разбрал досега, от това, което съм писал. BMW-то казваш. А кой е дал ум и разум на хората, да направят тези открития и в частност, тези автомобили? Маймуните ли? Иди в зоопарка и кажи на едно шимпанзе, благодаря ти, че от теб са произлезли моите прадеди. Понеже шимпанзето било най-близо до човека нали. Не вярвам да го направиш.
Аз също съм бил учен на това, което днес учат моите деца. Също ми е втълпявано в главата, че моите прадеди са маймуни. И задълго време аз вярвах, че това е така. Не защото имах доказателства, точно обратното. Аз виждам, че кучетата раждат кучета и котките, котки. Как пък един път не стана обратното? Просто защото ми беше казано в училище и ми беше показано с картинки и съответните текстове. Аз не съм по-различен от вас.
Колега Fear, очаквах да постнеш подобни текстове и да зададеш подобни въпроси. Всички неизменно стигат до това. Аз мога да ти сложа и други текстове, които бодат очите и са предизвикателство за разбиранията на четящите. Например Езекиил 9:6. Само искам да те питам, след като Библията е пълна с митове и легенди, защо стигаме до коментар на последната? Аз не коментирам митове и легенди в този форум. Нямам време за такива щуротии. Колкото до дадените от теб примери, бих ти казал, че това са наистина примери. Отрицателни примери, примери, които не бива да се следват. Затова са записани, не за друго. Като питаш за Потопа, защо не прочете началните текстове на Битие 6 гл.? Там пише за кръвосмешение между ангели и хора и за повсеместно насилие. Според теб насилниците, заслужават ли наказание? Представяш ли си следната картинка? Ти си съдия. Водят в съда заловен убиец, който е затрил 4 малки деца, чийто майки са в залата. Те очакват справедливост. Ти обаче казваш, аз съм милостив и пускаш този убиец. Представяш ли се реакцията на майките, а и на всички в залата? Ако можеха, те биха те убили, понеже си изкривил правосъдието. И ти искаш да кажеш, че Всемогъщият, трябва да извърши несправедливост? Ти знаеш ли, че милиони ангели и какви ли не още същества, са странични наблюдатели на това, което става на земята? Те са в залата. Той трябва да търпи тези хора да вършат своите дела и какво, да им прости? Защо? Той сам е казал, че последствията от греха, са смърт. Никой дори не е молил да му бъде простено. Никой не е търсил Бога. Не е записано. 1000 г. по-късно Давид ще напише, че положението е същото. Няма кой да търси Бога, няма ни един. Резултата от това е разврат. Днес? Не си ли чел какво му каза Авраам, преди да отиде в Содом и Гомор? Че Той е Съдия на цялата земя и че върши правда? И Той не убива нечестивия, заедно с праведния. Той избави Ной, избави и Лот. Тези хора бяха праведни пред Неговите очи. Другите умряха. Понеже не потърсиха Бога и упорстваха в делата си. И нека да ти кажа. Ной строи ковчега 100 г, и за това време неговите съвременници са виждали това. Какво ли са му казвали? Сигурно, че е луд. Какво ли им е казвал той? Сигурно, какво предстои. Виждаш ли паралелите с днешно време? Те не повярваха на Ной. Днес вие не вярвате на мене, макар че аз не съм Ной. Казвате, че говоря за религия. В Новият завет пише, че Ной ще се яви на съда и ще свидетелства срещу това поколение, нашето поколение. Понеже Исус каза, че последните дни, ще бъдат като Ноевите. Не упорстват ли и днешните хора по същия начин? В хомосексуализъм и разврат от всякакъв вид? Не е ли всичко изпълнено с насилие, било чрез филми, книги, медия? Не живеем ли, както живееха Содом и Гомор? Написаното за тях, не важи ли за нас? Какво пише за Содом и Гомор, какви са били греховете им? Гордост, пресищане с храна, безгрижно спокойствие и безразличие към немощните и сиромасите. Какво имаме днес? Ето сега слушам поредната реклама, да се забавляваме, да се забавляваме, с кино, с музика, с купони, с какво да е, важното е да се забавляваме. И те така е било в Содом и Гомор, безгрижие, кеф. А това дето е писано, то е митове и легенди, то не е истина. Не се ли връзваме на същата лъжа, казана на Ева? Няма да умрете. Само че умряха. Умряха толкова много хора, които са имали същото мислене. Четиристотин години Бог чака народите в Ханаан да оставят греховете си. Не ги оставят. Накрая идва Израел и избива всички, от малък до голям. Четиридесет години народът на Израел скита из една пустиня, понеже отказват да повярват на Бога. Избраният от Бога народ. Цитираният от теб откъс за Елисей, само показва колко сериозен е Този, с когото се подиграваме. Понеже Елисей не беше самозванец, а Божий пророк, доказан като такъв. Не си ли чел, какво пише в Откровение, че пред престола на Бога стоят и малки и големи? Бог ще съди всеки, който някога се е родил и ще го съди справедливо. А за дявола не бери грижа. Мисли за себе си. Понеже наказанието на нечестивите и на дявола, ще е такова, че на никой повече на ум няма да му дойде да върши грях, нито даже да си го помисли. Аз лично, не мога да си го представя, макар че е писано - вечно мъчение в море от огън. И понеже ми беше казано, че моите мисли били еди какви си, доводите ми издишали, нещо не се връзвало, аз мисля да спра да си правя труда. И религиозен трол се оказах, макар, че се дистанцирах ясно от всякаква религия. Не знам, аз ли не пиша ясно или някои хора не могат да мислят извън някакви модели. Както и да е, предупредени сте, отговорността е ваша.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Май 2014, 11:06

Първо, ако се беше дистанцирал от всякаква религия, нямаше да ми размяташ тук нито християнския Бог, нито ангели, нито дяволи, нито Христос, нито Ной и един куп библейски герои, но го правиш.
Има много хора, които смятат, че Вселената съществува благодарения на някаква непозната висша сила, която определя всичко и аз нямам нищо против такова мнение - уважавам и разбирам тези хора, защото в крайна сметка, може и да се окажат прави, за момента нямаме достатъчно познания за да знаем каква е истината. Засега.
Обаче, ако вземат да си обличат вярата в разни божества с човешки характеристики, дяволи, ангели, възкресения, чудеса, ад, рай и прочие басни за малки деца, начаса ми изчезва уважението и разбирането.

Второ, директно те попитах, защо Бог наказва само грешните хора, а грешния Дявол не бива закачан, но не ми отговори, а изписа една стена с библейски текстове, въпреки че се дистанцираш уж от всякакви религии.
Не съм и очаквал друго, но мога аз да ти отговоря - защото ако Бог премахне Дявола, самият той ще стане излишен. Ама това хич не е удобно за теб и за дистанцираните ти от религията възгледи, нали? ;)

Трето, относно произхода ни и маймуните - като всички вярващи, показваш завидно невежество по въпроса.
Хората НЕ СА произлезли от мауймуни. Маймуните и хората имат общи прародители, според текущата теория.
Вземете най-накрая да си го набиете това в главата, защото е жалко и показва отчайващо незнание и некомпетентност.

И последно, знаех си, че в крайна сметка ще биеш отбой и ще се откажеш да пишеш, без да си отговорил на нито един директен въпрос, както правите винаги всички вярващи.
Щом така си решил, твоя воля.
Приятен ден. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 12 Май 2014, 12:20

reksreks,
първо поздравления за интелигентно поднесеното мнение ...
Доводите ти звучат логично , научно и последователно ....
но отново е прокарана идеята че трябва да вярваш без да мислиш ,защото си низш и не можеш да разбереш.3 измерения - 11 измерения ...Открити но необясними ... Всички научиха какво е гравитация и какво са радиовълни обаче 11 измерения не могат да схванат ... :)

Пролет ,цветя ето и Бог ... А какво ще кажеш ...педофилия , убийства , сексуални роби , донори на органи ...

1 умен е по-опасен от 1000 глупави :no:

Елизар , ти си повярвал на даден етап от живота си , т.е бил се в детство си щастливо заблуден ...
за това се обърнах в началото към теб и децата ти . Децата на религиозни родители за мен са силно зависими в мисленето и поведението си . И не ,никак не е редно ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Май 2014, 12:33

Да се върнем към същината на темата, тези безсмъртните медузи, за тях четох че те всъщност в някой етап се връщат към състояние на полип и после се развиват, което все пак не е според мен вечен живот, четох наскоро едно изказване на Michio Kaku където обясняваше че крокодилите практически не остарявали през целия си живот растели и на 80г. не се отличавали от 20г. индивид, умирали само от болести или като станели прекалено големи, аз лично за първи път чувам такова твърдение за по-сложно устроен биологичен вид.
Чудим се няма ли някакъв форум www.godpower-bg.net да си пишат там сектантчетата! :)
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 12 Май 2014, 12:48

Jordana написа:
четох (вярно ,в 9гаг беше )за някои видове медузи и омара ,че имат начин за тотална регенерация на всички клетки, което ги прави теоретично поне безсмъртни
Я коментирайте за тези 22 грама

И това означава че живеят вечно ? Засега няма кой да провери със сигурност /по разбираеми причини/дали тия твари живеят 100-150 -200 години та камо ли вечно ......е може би някои индивиди от Шотландия :mhihi:
Ако не знаеш , регенерация на клетки не значи вечен живот. Много клетки в човешкия организъм също регенерират .Дори при гущера имаме налице регенериране на цял орган което е върха на тая способност . .

затова написах цялостна-на всички клетки ,ама не си обърнал внимание ;)
къкто и да е ,струва ми се ,че темата постепенно тръгва в правилната посока,това за крокитата също е меко казано интересно! :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 12 Май 2014, 12:53

Nukem написа:Да се върнем към същината на темата, тези безсмъртните медузи, за тях четох че те всъщност в някой етап се връщат към състояние на полип и после се развиват, което все пак не е според мен вечен живот, четох наскоро едно изказване на Michio Kaku където обясняваше че крокодилите практически не остарявали през целия си живот растели и на 80г. не се отличавали от 20г. индивид, умирали само от болести или като станели прекалено големи, аз лично за първи път чувам такова твърдение за по-сложно устроен биологичен вид.
Чудим се няма ли някакъв форум http://www.godpower-bg.net да си пишат там сектантчетата! :)

Трябва да та черпя поне две три пиенета ! Като имаш път към София пиши едно лично :bchug: :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата