Избор на подходящ модел BMW

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Избор на подходящ модел BMW

Мнение от GecataBMW-E46 » 16 Май 2014, 13:09

vicho написа:смяна на филтър на купе на е46 за 8 лв. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

това е "малко" по-проста и бърза "операция" от наливането на течност за чистачки......... :wave: :mhihi:

абе вие, сериозно ли? уж тук сме умни хора... или само уж :paranoid:

:kuku: Нали знаеш не е луд тоя де яде баницата,луд е тоя де му я дава,но естесвено няма лошо такива индивиди стимулират икономиката.Като ръцете са ти в гъза ще си даваш мангизи за ония де клати гората.

ПП.Нека никой в тая тема не се чувства засегнат от това мнение :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Май 2014, 13:09

bum_bum написа:
bioz написа:аз преди месец сменях масло на цена Castrol EDGE FST 5W-30 - 5 литра - 90 лв

[img]...[/img]

аз това зимам от колега от форума, нямам гаранция дали е от индиици и или индианци, но изглежда добре, ама то и 140 лв да дадеш пак нямаш гаранция, така, че късмет.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 16 Май 2014, 13:37

GecataBMW-E46 написа:
vicho написа:смяна на филтър на купе на е46 за 8 лв. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

това е "малко" по-проста и бърза "операция" от наливането на течност за чистачки......... :wave: :mhihi:

абе вие, сериозно ли? уж тук сме умни хора... или само уж :paranoid:

:kuku: Нали знаеш не е луд тоя де яде баницата,луд е тоя де му я дава,но естесвено няма лошо такива индивиди стимулират икономиката.Като ръцете са ти в гъза ще си даваш мангизи за ония де клати гората.

ПП.Нека никой в тая тема не се чувства засегнат от това мнение :mhihi:

Mомчета, принципно съм съгласен, че което можеш да си го направш и сам е редно да го направиш!

Другия път като отида да обслужа ЦЯЛОСТНО една кола ще си купя филтъра на купето и въздушния филтър от оторизирания сервиз, но АЗ ще си ги монтирам. Така ще спестя цели 16 лв. от 1335...

Хм, виждат ми се малко спестените пари! Затова май ще е по-добре преди това да завърша някоя инженерна специалност - МТТ може би. Не е гаранция, но е добър старт. Като настъпи сюблимният момент и бликам от знания ще си наема някой сервиз за 2-3 дена, че може от първия път да не се справя със смяната на маслата, спирачната течност, диагностиката на двигателя и ходовата част, както и с обезвъздушаването на спирачната система след смяната на спирачната течност. Пфф, забравих - какво правим с автомата и климатроника! Споко, все ще намеря някой познат, дето разбира от климатици. Ще го викна и него да се учи и той на колата ми, че може и фреон да трябва да допълня...

Другият вариант е просто да поработя още малко през това време и да изкарам още парички, та да не ми е проблем обслужването и поддръжката на колата, след като я купя. Така няма да се налага да ставам монтьорче като вас... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 16 Май 2014, 13:59

Щом взимаш повече от 16 лева за 30 мин. Ю ар дъ мен си...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 16 Май 2014, 14:18

Монтьорче да съм едва ли,по скоро авиационен инженер :mrgreen: .Предпочитам да си направя кефа да си обслужа сам колата,бавно и старателно(нещо което в доста от сервизите липсва),за доста по-малко пари и доста по-качествено,после със спестените пари да ида в близкия магазин да си взема пържолки,пийване хапване и тем подобните му благинки и да си гледам кефа.

Водя се от 1 прост принцип пари дадени за теб самия не са пари на вятъра(визирам ядене,пиене,к**ва,почивчица),всичко останали разходи не ме кефят дразня се да давам пари за нещо което мога сам да си го направя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 16 Май 2014, 14:22

KPETEH написа:Щом взимаш повече от 16 лева за 30 мин. Ю ар дъ мен си...

Какви 30 мин. 2 -та филтъра за е46 (въздушен и купе) са за не повече от 10 минути и то без да имаш познания по авио, авто и т.н. инжинерство.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 16 Май 2014, 14:39

Човека ни осмива за това, че което за нас е хоби, за него е.... не знам кво е :mhihi: Тъпо, трудно, досадно, ненужно, унизително и тнт... Остайте го че сигурно работи, само вижте в сметката колко пари само труда... Ама като му е по-лесно да работи 3 дни вместо сам да си го свърши за няколко часа... :yes:
Мен примерно ми е тъпо да си седя в офиса и да гледам у форума, докато си мечтая да дойде Събота и Неделя за да изтръгна м40-то, ама всеки с интересите си :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Май 2014, 15:38

fancooler написа:...

Мързи ме да ти чета дългия пост, ама горе-долу предполагам какво си написал! Нито ще ти се подигравам, нито ще се заяждам с тебе.

Въпроса не е в 16-те лв, въпроса е принципен, ама едва ли ще ме разбереш.

Както казах, има процедури по автомобила, които са по-лесни и по-малко времеемки от наливането на течност в казанчето за чистачки, което се предполага, че можеш да правиш, когато ти дадат свидетелство за управление на МПС категория B.

и те така

п.с. дръжте се на положение и не се излагайте ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Май 2014, 15:58

В тоя ред на мисли помпа за изсмукване на маслото през щеката добро решение ли е, че ми писна от майсторчЕта вече.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 16 Май 2014, 16:19

bum_bum написа:В тоя ред на мисли помпа за изсмукване на маслото през щеката добро решение ли е, че ми писна от майсторчЕта вече.

Със 100мл спринцовка и маркуче също става :winky:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 16 Май 2014, 16:47

fancooler написа:Mомчета, принципно съм съгласен, че което можеш да си го направш и сам е редно да го направиш!

Другия път като отида да обслужа ЦЯЛОСТНО една кола ще си купя филтъра на купето и въздушния филтър от оторизирания сервиз, но АЗ ще си ги монтирам. Така ще спестя цели 16 лв. от 1335...

Хм, виждат ми се малко спестените пари! Затова май ще е по-добре преди това да завърша някоя инженерна специалност - МТТ може би. Не е гаранция, но е добър старт. Като настъпи сюблимният момент и бликам от знания ще си наема някой сервиз за 2-3 дена, че може от първия път да не се справя със смяната на маслата, спирачната течност, диагностиката на двигателя и ходовата част, както и с обезвъздушаването на спирачната система след смяната на спирачната течност. Пфф, забравих - какво правим с автомата и климатроника! Споко, все ще намеря някой познат, дето разбира от климатици. Ще го викна и него да се учи и той на колата ми, че може и фреон да трябва да допълня...

Другият вариант е просто да поработя още малко през това време и да изкарам още парички, та да не ми е проблем обслужването и поддръжката на колата, след като я купя. Така няма да се налага да ставам монтьорче като вас... ;)

Здравей,

Първо никога не ти пожелавам да ти се случат някой от нещата от мен изброени по-долу. Преди имах мерцедес отивам в официалния сервиз за гр. София за разни проблеми, първо да си уредиш там час чакаш сума време, второ маса пари на вятъра, трето никаква работа не вършат, смениха ми сумати неща, ескалирах проблема до централата на мерцедес, пак я вкарвах там и пак никакъв ефект, проблема се оправи от познат майстор (дори някой и катализатора се беше опитвал да ми сваля там!). Други случки много. Доста е неприятно да отидеш в официалния сервиз на една японска марка и да дадеш около 500 лева за смяна на гуми при положение че дори не се свалят от джантите (2 комплекта джанти), изпотрошат ти всички датчици после нови. Да дадеш сумати пари за масло и да ти налеят част от старото масло! Да отидеш за бус в гаранция и вместо да ти отстранят повредата да ти резнат кабелите на лампата на таблото да не свети! На мен парите не са ми толкова голям проблем, но просто като знам какво правят и за какво си давам парите на вятъра и като знам какво е отношението към колите в повечето сервизи и как взимат парите на хората, предпочитам всичко каквото мога да си го правя сам, отделно като си го направиш сам знаеш че си го направил като хората (естествено не говоря за специфични и сложни ремонти, за които е нужен професионалист) и ти е кеф, все пак се предполага че малко или много в този форум са се събрали ентусасти. В заключение според моите наблюдения и 10 000 лева да хвърлиш в тоя сервиз за обслужване или да си го направиш сам, в крайна сметка във втория вариянт ще си по-доволен, нито имаш гаранция за лайната дето ти слагат по колата, нито за качеството на труда, ако живеехме в някоя нормална държава може би бих се съгласил с теб колега, тук всеки се оправя както може и както иска :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Май 2014, 16:54

Не можах да изчета всичко, защото и тая тема отиде "у ряката", но с какъв акъл препоръчвате на 5 серия дизел автомат на човек с 1000 лв. заплата не мога да ви разбера :dunno: Или ще яде само кренвирши от евтините, или ще пуска постоянно теми как се рециклира нещо и не може ли друго втора ръка... Сметки няма да правя, както каза K_Ilkov, всеки знае как да си бие жената...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 16 Май 2014, 17:50

Leon написа:Не можах да изчета всичко, защото и тая тема отиде "у ряката", но с какъв акъл препоръчвате на 5 серия дизел автомат на човек с 1000 лв. заплата не мога да ви разбера :dunno: Или ще яде само кренвирши от евтините, или ще пуска постоянно теми как се рециклира нещо и не може ли друго втора ръка... Сметки няма да правя, както каза K_Ilkov, всеки знае как да си бие жената...

Hell yeah!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 16 Май 2014, 17:53

Aз се принудих да опра до оторизиран сервиз покрай старата ми 5-ца. Бая "майстори" се учиха по нея без резултат. Това, което разказваш колега ме огорчава, защото излиза, че всички ние трябва да сервизираме сами колите си ако искаме всичко по тях да е както трябва. За съжаление това за много от нас е непосилно! :(

Радвам се, че покрай моите писания се получи дискусия - поне ще помогнем на много колеги да се ориентират по-добре в избора на БМВ и ще знаят ориентировъчно какво да очакват като първоначални разходи при покупка.

Лошото е, че не всеки от нас има близък с добри познания по марката, много от частите, които се продават са ментета, така че въпросът със сервизирането остава открит...

Поздрави на всички!
:wave:

Потребител
Аватар
Кара: e30
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от jp_montoya » 19 Май 2014, 17:58

Пич, видях, че ще теглиш кредит за тая кола, не си го причинявай, ще станеш роб и ще се молиш сутрин и вечер да не се строши нещо по тая кола. А и като цяло кредит за кола е доста неразумна постъпка. Гледам, че си писал 46-ца за 5500 имало хубави, за толкова ще вземеш типично горублянска кошара, дето ще я платиш после още веднъж. Читава 46ца с 3-литров мотор не виждам как ще намериш за 5-6-7-8, че и за 9 хиляди лв. Щото, за да е читава, някой трябва да я е поддържал в това състояние, а за 5500 са я закърпили колкото да не се разпадне, докато минете КАТ. Освен това се замисли струва ли си, нали все пак трябва да ядеш нещо различно от кренвирши, млад човек си, хубаво е и да попътуваш малко. Вземи си малолитражка, бодни й газ и се вози без пари. Като вдигнеш двойно дохода гледай 330-ки. Това е моят скромен съвет. Аз като взимах хилядарка, карах Фиат Пунто 1100 кубика. Та, ако имаш поне малко разум, не тегли кредити и не се нашивай.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата