Поредното безумие в България
Модератор: Общи модератори
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Re: Поредното безумие в Гърция
Пак ново 20:
http://offnews.bg/news/Общество_4/До-9-хил-евро-глоба-в-Гърция-ако-сме-без-голям-талон_348693.html
http://offnews.bg/news/Общество_4/До-9-хил-евро-глоба-в-Гърция-ако-сме-без-голям-талон_348693.html
От Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" обясниха, че в началото на седмицата е пристигнал отговор на тяхно запитване до гръцките власти, в което се посочва, че на борда на превозните средства, влизащи в Гърция, които се използват за търговска цел, трябва да се намира оригиналът на големия талон, тъй като в него са записани всички данни, свързани с обща маса, размери, натоварване на ос и други.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Една седмица бях на почивка в Гърция.Пътувах до о-в Тасос с лизингов автомобил и нямах големия талон.Колата е с хомологация N1 (товарен).Никой не ме спря и нямах проблеми.Минах през "Маказа".Там не ми поискаха документи за колата.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
toncho83 написа:Една седмица бях на почивка в Гърция.Пътувах до о-в Тасос с лизингов автомобил и нямах големия талон.Колата е с хомологация N1 (товарен).Никой не ме спря и нямах проблеми.Минах през "Маказа".Там не ми поискаха документи за колата.
Щото никой не те е спрял,в нашата фирма дойде официално писмо по тоя въпрос и там много ясно пише че се изисква голям талон за N1
А да видите и нашите лизингодатели и те са в крак със събитията.
Един колега ще пътува в Гърция след седмица, и обаждаме се в Сожилийз (или там както се пише) и нали са наши хора има казваме че ще се пътува в гръцко и с малки деца и ще ни трябва големия талон за всеки случай (и нашата кола сме я минали като товарна). А те казаха че няма проблем, но въвели такса за услугата, нещо от сорта на 50-60лв за 10дни. Ебати и тарикатите.
Един колега ще пътува в Гърция след седмица, и обаждаме се в Сожилийз (или там както се пише) и нали са наши хора има казваме че ще се пътува в гръцко и с малки деца и ще ни трябва големия талон за всеки случай (и нашата кола сме я минали като товарна). А те казаха че няма проблем, но въвели такса за услугата, нещо от сорта на 50-60лв за 10дни. Ебати и тарикатите.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Kris написа:А да видите и нашите лизингодатели и те са в крак със събитията.
еххх баси готиното..

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Ето го черно на бяло, пък който както иска да пътува и както иска да протестира...
http://i.imgur.com/vw2nHTN.jpg
Никакви копия, пък дори и нотариално заверени. Само оригинал.
http://i.imgur.com/vw2nHTN.jpg
Никакви копия, пък дори и нотариално заверени. Само оригинал.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Официалната позиция е, че голям талон не се изисква, при положение че се пътува с лек автомобил. Големите талони се изискват за представяне само от превозвачи. Съвсем друг е въпросът, че както винаги, понеже сме много хитри, българските талони са неадекватни. Иначе съображението на гърците не е и особено логично, тъй като за техните контролни органи е абсолютно без значение кой талон се носи, тъй като титуляр на собствеността при лизинговия автомобил е винаги лизингодателят. Това, което е от изключителна важност е пълномощното, което всъщност ви легитимира и като упълномощено лице да управлявате конкретния автомобил.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
KoolyO написа:Ето го черно на бяло, пък който както иска да пътува и както иска да протестира...
И обратното мнение от официална институция, като дори не е черно на бяло, а даже на цветно
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofi ... -ga-rtsiya
За пореден път българските институции работят в синхрон

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
XaMaB написа:KoolyO написа:Ето го черно на бяло, пък който както иска да пътува и както иска да протестира...
И обратното мнение от официална институция, като дори не е черно на бяло, а даже на цветно
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofi ... -ga-rtsiya
За пореден път българските институции работят в синхрон
Мхм...
Само че, ако се загледаш, писмото, което съм дал е от Гръцкото посолство от вчера, а не няк'ви нашенски институции, които който както си иска интерпретира нещата и после някой си драска нещо...
Та така. Аз ще си нося каквото са написали, пък ако искат да ме спират и да ме проверяват.
Всеки си има глава на раменете и който иска и без лична карта да ходи.
И после да пуска теми от сорта на Проблем в Гърция/Сърбия/Цял свят...
Laugh...
Cry...
Cry...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Съвсем така си е, в нормалните държави с тези неща се занимават Министерството по транспорта, докато в БГ фуражките от МВР-КАТ.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
А някой глобен в Гърция точно заради големият талон?
Говоря за лек автомобил, както ви казах само прах в очите на хората.
Един да имаше изгорял, поне из фейса из някой форум, някой някъде щеше да го е видял.
Говоря за лек автомобил, както ви казах само прах в очите на хората.
Един да имаше изгорял, поне из фейса из някой форум, някой някъде щеше да го е видял.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Разбира се че няма. И това е защото информацията която им трябва за проверката я има и в малкия талон.
А за камионите информацията която им трябва е в големия талон. Примерно товароносимост на ос, макс товар и т.н.
Това разбира се не значи че не могат да ти поискат и големия талон като си с кола, но просто означава че те не се "заяждат", а си вършат работата.
Как да разбере катаджията какви са ти нормите на камиона като нямаш документ? А копието не е официален документ, ако беше така нали и тук щяхме да си караме колите с копие на талоните.
А за камионите информацията която им трябва е в големия талон. Примерно товароносимост на ос, макс товар и т.н.
Това разбира се не значи че не могат да ти поискат и големия талон като си с кола, но просто означава че те не се "заяждат", а си вършат работата.
Как да разбере катаджията какви са ти нормите на камиона като нямаш документ? А копието не е официален документ, ако беше така нали и тук щяхме да си караме колите с копие на талоните.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Не е ли време да се смени заглавието на темата... просто Гърция с България
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
И от къв зор? Че Гърция е много цъфнала ли? 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
~Мишо~ написа:И от къв зор? Че Гърция е много цъфнала ли?
Мише, прочети темата и тогава ще разбереш какъв зор.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2