Най-добрите квартали за живот в София

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кои са най-добрите квартали в София?

Център
17
9%
Банишора
2
1%
Зона Б-5
8
4%
Медицинска Академия
3
2%
Иван Вазов
16
8%
Стрелбище
11
6%
Южен Парк
19
10%
Лозенец
38
20%
Докторски Паметник
10
5%
Оборище
14
7%
Яворов
10
5%
Изток
23
12%
Изгрев
9
5%
Гео Милев
13
7%

Общо гласове : 193
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Най-добрите квартали за живот в София

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2014, 13:41

speeder88 написа:
acho.rs написа:
speeder88 написа:
bum_bum написа: :kuku: Пък цената като в Бел Еър.

Именно, има такива недоразумения на такива цени, че чак се чуя как има хора, които да се лъжат. Да не говорим, че да се направи жилищен квартал на северен склон на планина е най-голямото малоумие, ама като са построили резиденцията там и то всичко е тръгнало. Първо Бояна, след това Драгалевци, Симеоново и така надолу към София парк. По едно време се продаваше една в Бояна за 2 800 000Е, а вътре изглеждаше като на баба ми лятната кухня, едни печки раховец, едни ламперии... Ужас! Тя ми беше "любимата"!

ти ги съсипа направо :mhihi: Утре изравняват Драгалевци,Симеоново и Бояна , осъзнали колко са се набутали :ok:

Смей се... Ама всеки си има мнение! И не, гроздето не ми е кисело! Варианта на mad_petio най ми хареса до момента!

Ами, не - кварталите там са доста по-стари от резиденция Бояна ;) Кварталите са на този склон, защото е най-близо до града и булевардите които ускоряват придвижването са свързани с тези квартали . Къде да се направи квартал - на южния склон на 30км от София ли :dunno:
Аз живея в горната част на Лозенец, между сума ти паркове и пак въздуха не може да се мери с този в планината , да не говорим за спокойствие .
Иначе всеки си има мнение - така е, но да разграничаваме личното мнение с "гроздето е кисело" ... макар че принципно се радвам, че на повечето хора си им харесва там където живеят, че при това всеобщо черногледство и мрънкане ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Юни 2014, 14:59

speeder88 написа:
bum_bum написа: :kuku: Пък цената като в Бел Еър.

Именно, има такива недоразумения на такива цени, че чак се чуя как има хора, които да се лъжат. Да не говорим, че да се направи жилищен квартал на северен склон на планина е най-голямото малоумие, ама като са построили резиденцията там и то всичко е тръгнало. Първо Бояна, след това Драгалевци, Симеоново и така надолу към София парк. По едно време се продаваше една в Бояна за 2 800 000Е, а вътре изглеждаше като на баба ми лятната кухня, едни печки раховец, едни ламперии... Ужас! Тя ми беше "любимата"!

Свобода, въздух и пространство на 8 км от центъра на София е причината. Това каква печка и ламперия има са безкрайно преходни неща. Не е преходно да имаш двор с гледка на място където просто не позволява да се презастрои и където от вратата ти почва парк Витоша. А Драгалевци го има от преди освобождението, едно от първите български училища и читалища са тука. Та в момента в който му се направи нормален път и други неща цената на имот там тепърва ще върви нагоре.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2014, 15:18

Колко нагоре да върви? Че аз ако ида с 3+ милиона долара мисля че в целите Щати ще ми предложат съвсем нелоши места за тия пари, нали?

И Бояна и Драгалевци са чудесни квартали. Проблема за мен е, че хилядократно са нарушавали плътноста на застрояване. Впоследствие се получава нещо като Слънчев Бряг. Невероятен дар от природата и едно говно вследствие застрояването.

И никак не мога да разбера един човек с възможност да даде 2, 3 или 5 милиона за къща какво точно го бърка дали е на 8 или 28 километра от центъра на София?
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 29 Юни 2014, 15:22

Най малкото което го бърка е че за 3-4мин по бул.България си до болница.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2014, 15:25

Те ги трепят по улиците, рядко даже май никога по къщята им.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Юни 2014, 15:34

bum_bum написа:Колко нагоре да върви? Че аз ако ида с 3+ милиона долара мисля че в целите Щати ще ми предложат съвсем нелоши места за тия пари, нали?

И Бояна и Драгалевци са чудесни квартали. Проблема за мен е, че хилядократно са нарушавали плътноста на застрояване. Впоследствие се получава нещо като Слънчев Бряг. Невероятен дар от природата и едно говно вследствие застрояването.

И никак не мога да разбера един човек с възможност да даде 2, 3 или 5 милиона за къща какво точно го бърка дали е на 8 или 28 километра от центъра на София?

То за една десета от тия пари има ебати нещата по южните щати.
Това със застрояването е така, но в по-долните части на Драгалевци и Бояна, по нагоре където граничи с парк Витоша е стръмно и гористо местата са по големи и застрояването е ограничено на 7 метра а останалото е парк, така че е от значение и къде точно в тия квартали е мястото.

Това за разтоянието и милионите в случая го бърка по ред причини. Попринцип не, но в случая да.

Като цяло си има и доста негативи както писах по рано, но ме съмнява да им се бутне статуса и цените на тия квартали.
А иначе по темата наскоро обикалях района около парк хотел Москва и не е никак лош.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 29 Юни 2014, 16:35

acho.rs написа: Ами, не - кварталите там са доста по-стари от резиденция Бояна ;) Кварталите са на този склон, защото е най-близо до града и булевардите които ускоряват придвижването са свързани с тези квартали . Къде да се направи квартал - на южния склон на 30км от София ли :dunno:
Аз живея в горната част на Лозенец, между сума ти паркове и пак въздуха не може да се мери с този в планината , да не говорим за спокойствие .
Иначе всеки си има мнение - така е, но да разграничаваме личното мнение с "гроздето е кисело" ... макар че принципно се радвам, че на повечето хора си им харесва там където живеят, че при това всеобщо черногледство и мрънкане ...

Ами, не! Били са селца и с разрастването на града са приобщени в територията му. Иначе преди да купим апартамента в Хиподрума бяхме с момата в Изток, но се влизаше от Г.М.Димитров. Преди следствената служба. Най-вътрешната кооперация - не беше зле. Трафик от булеварда не се чуваше, градините на лудницата осигуряваха някакъв въздух и комари. 4-ти км. ми беше на 2 мин. пеша, метрото също, но нямаше паркове и междублоково пространство.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 29 Юни 2014, 17:20

bum_bum написа:И Бояна и Драгалевци са чудесни квартали. Проблема за мен е, че хилядократно са нарушавали плътноста на застрояване. Впоследствие се получава нещо като Слънчев Бряг. Невероятен дар от природата и едно говно вследствие застрояването.

като каза това и се сетих да попитам. Направиха ли им канализация на тези "чудесни квартали" най-накрая. Поне да има къде да се изс***ш в къща за 1 млн :wave:
Същата работа и в Слънчака. Хотел 5 звезди, с канал на 20 метра от плажа с изплуващи тампони и превръзки. Идилия майка :banghead:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 29 Юни 2014, 17:22

Не бе всичко си тече по-улиците,в панелката е по яко! :banghead:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Юни 2014, 17:41

boksioraE39 написа:Не бе всичко си тече по-улиците,в панелката е по яко! :banghead:

ще се осъзнаеш ти, те по бояна си серат пред вратата , не са като първенютата у надежда :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 29 Юни 2014, 18:19

на вниманието на феновете на бетонната идилия.

Люлинска романтика:

Изображение

Това относно коментар по-горе за липсата или наличието на канализация....
И дали наличието на такава променя съществено нещата...

:ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 29 Юни 2014, 18:52

zazomazo написа:И дали наличието на такава променя съществено нещата...

тука всъщност си точно в 10-ката.
А гледам много хора се обидиха нещо...аз го казах на майтап, а то ще се окаже че верно е имало проблеми. :wave:
Ся сериозно малко. Някой знае ли дали е останала вилна зона край София с проблеми в канализацията?
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 29 Юни 2014, 18:59

ineedmoney написа:
zazomazo написа:И дали наличието на такава променя съществено нещата...

тука всъщност си точно в 10-ката.
А гледам много хора се обидиха нещо...аз го казах на майтап, а то ще се окаже че верно е имало проблеми. :wave:
Ся сериозно малко. Някой знае ли дали е останала вилна зона край София с проблеми в канализацията?

Да в Горна баня.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2014, 19:41

Канализацията не е проблем, че я няма. Има си решения, но ако собственика кара Ес класа с гуми Нанканг или Матадор то защо да дава 10к като може да копне една яма за 500лв?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 29 Юни 2014, 20:44

bum_bum написа:...ако собственика кара Ес класа с гуми Нанканг или Матадор...

Що бе аз съм с Уан Ли мноу са яки...малко бучат ма тва е да не заспиваш и те държат под напрежение...иначе ми е интересно кат кажат Бул. България мноу як - уникален - непреходен - фючър майна - национална гордост!!! Алоуууу я се осъзнайте бе, нема такива задръствания и мизерия по тоя ускорител на елементарни частици....да да, не тунела на Люлин бул. България си е ускорителя и къде е тая болница на 3-4 минути по него...найш га ше стигнеш до хотел Филипс за 3-4 мин....нанайси....ма говорете си, то провинцията си е провинция батки, кат дойде от село па у село се забива :mrgreen: :mrgreen:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата