С какво се отоплявате зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Централно парно
70
19%
Газ
36
10%
Дърва
68
18%
Въглища
21
6%
Ток
183
48%

Общо гласове : 378
ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: С какво се отоплявате зимата?

Мнение от acer » 29 Окт 2014, 15:10

axel.folu написа:Аз мога да препоръчам Daewoo работи уникално добре и безшумно инверторен е и за 3клими зимата плащам 180 лв за цяла къща като не се спират

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дайкина ме спечели

Интелигентен сензор с двойно приложение. Въздушният поток се насочва в тази част на стаята, където не се регистрира присъствие на хора. Датчикът за движение отчита отсъствието на хора в помещението и след 20 минути климатикът преминава в икономичен режим, който се рестартира веднага след засичането на движение
- Тих режим на работа на вътрешното тяло - 21 dB - допълнителна ниска скорост на вентилатора
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Кон

Мнение от axel.folu » 29 Окт 2014, 16:09

acer написа:
axel.folu написа:Аз мога да препоръчам Daewoo работи уникално добре и безшумно инверторен е и за 3клими зимата плащам 180 лв за цяла къща като не се спират

Дайкина ме спечели

Интелигентен сензор с двойно приложение. Въздушният поток се насочва в тази част на стаята, където не се регистрира присъствие на хора. Датчикът за движение отчита отсъствието на хора в помещението и след 20 минути климатикът преминава в икономичен режим, който се рестартира веднага след засичането на движение
- Тих режим на работа на вътрешното тяло - 21 dB - допълнителна ниска скорост на вентилатора

Същата работа е и при мен а най хубавото е че сметките за ток са приемливи

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Окт 2014, 20:15

acer написа:

Дайкина ме спечели

тия приказки са ала бала :mhihi:
гледай какви коефициенти на топлоотдаване има или там както се водеха COP EER и подобни

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Окт 2014, 21:02

© написа:
acer написа:

Дайкина ме спечели

тия приказки са ала бала :mhihi:
гледай какви коефициенти на топлоотдаване има или там както се водеха COP EER и подобни

Стана като моята кола много върви! Чувал съм отговор на "колко ти гори колата"
-Малко, с един резервоар карам 2 седмици! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Окт 2014, 21:10

Абе в тия теми за климатици , как един не каза - дърво братя , купих си скапан климатик гори много ток и не топли :mhihi: На тва отгоре се счупи посред зима , 3 дена като му изтече гаранцията ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Окт 2014, 21:25

Имах предвид че това написаното е като в рекламна брошура, а най-важно е до колко е ефективен.
Jordana написа:Абе в тия теми за климатици , как един не каза - дърво братя , купих си скапан климатик гори много ток и не топли :mhihi: На тва отгоре се счупи посред зима , 3 дена като му изтече гаранцията ...

Имам наблюдение върху евтини климатици поставени на неподходящо място. Като замръзна декември чак февруари му падна леда. Върти, чука и нищо. До тогава с радиатори, печки и т.н. ... малък ужас беше :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Окт 2014, 0:51

Преди два дни видях в един сервиз едни самсунг, беше над 12ка, но външното тяло вдигаше повече шум от пералнята ми, когато центуфугира! Представям си, като стане под нулата, какво ще е..има и много, които наистина стават буца лед и само тракат, пъшкат, пуфкат, хабят ток, но не топлят. За това, важното е да се избере климатик и къде ще се слага

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 30 Окт 2014, 7:49

Хмм стана ми интересно за тея пелети. Като са само от дървени стърготини или слама, как така няма пепел ? В горелката ли е цялата "магия" :)
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 30 Окт 2014, 9:05

Какъвто и да е климатика-сешоара си духа и краката са студени....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Окт 2014, 9:48

stefanoff написа:Хмм стана ми интересно за тея пелети. Като са само от дървени стърготини или слама, как така няма пепел ? В горелката ли е цялата "магия" :)

В тези от слама има много пепел - около 6%.
В тези от дървесина зависи от технологията на производство, но обикновено са със съдържание на пепеп под 1%.
Зависи от това дали са от иглолистна или широколистна дървесина, дали е белена кората, диаметъра на използваната дървесина и други.
Горелката също играе важна роля в това колко пепел ще остане.
Лоши пелети с най-добрата горелка не става, както и най-добрите пелети с лоша горелка пак не става.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 30 Окт 2014, 10:01

Jordana написа:Абе в тия теми за климатици , как един не каза - дърво братя , купих си скапан климатик гори много ток и не топли :mhihi: На тва отгоре се счупи посред зима , 3 дена като му изтече гаранцията ...

Е хубаво де,преди години си купих мидея или медея,нямам представа как точно се казва,най-обикновен,ма така и работеше ,не се е прецаквал,но не прави топло и харчи ток.
Пък и тука се коментира какъв е най-добър,не кой е най-скапан :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Окт 2014, 15:10

Е.Димитров написа:

Е хубаво де,преди години си купих мидея или медея,нямам представа как точно се казва,най-обикновен,ма така и работеше ,не се е прецаквал,но не прави топло и харчи ток.
Пък и тука се коментира какъв е най-добър,не кой е най-скапан :bchug:

Аз имах предвид че всеки си хвали неговото магаре , ама истината че няма начин без подходящо саниране на жилището да излиза евтино , пък дори и с най скъпия климатик .По принцип тия които са на парно имат известна преднина зимата :mhihi: но лятото пак опират до климатика .С тия котли и камини съм се нагледал на чудеса ,ама голяма хамалогия и тва не ми харесва .Постоянно нещо трябва да се ръчка чисти бута .Да го дебнеш гори ли не гори ли .Я премигнал тока и горелката забила,не се рестартирала или някой чеп заклинил шнека .Цяло свещенодействие със своите си атрибути .Абе не е за мен тва котел и пелетна горелка.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Окт 2014, 15:16

Jordana написа:Да го дебнеш гори ли не гори ли .Я премигнал тока и горелката забила,не се рестартирала или някой чеп заклинил шнека .Цяло свещенодействие със своите си атрибути .Абе не е за мен тва котел и пелетна горелка.

Това са истории от миналия век... Или ако си купиш котел с горелка за 1000 лв...
Вече има такива, които можеш през смартфона си да ги управляваш, няма забиване, няма рестартиране, самопочистват се и т.н. Един месец може да не влизаш при тях. Ама и цените са едни...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Окт 2014, 15:25

Гледам климатиците на Самсунг над 1100 лв. я имат тази екстра през смартфоуна да се свържеш с климатика.
Не ми става ясно само как се свързват :dunno:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 30 Окт 2014, 19:38

Демирев написа:Гледам климатиците на Самсунг над 1100 лв. я имат тази екстра през смартфоуна да се свържеш с климатика.
Не ми става ясно само как се свързват :dunno:

WI-FI колега :) и аз ги гледах...не е лоша екстра.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата